Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
ΠΑΡΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΡΥΒΩΔΕΣ RN4. Κράταγα την αναπνοή μου στην ταράτσα για τις νυκτερινές, πιο ακίνητο δεν μπορούσα.Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
-
-
Χωρις edit? Με σκότωσε...
Πολλές φορές τραβάω σκόπιμα ένα κλικ κάτω σε φωτεινότητα για να μην κάψω highlights και μετά φωτίζω. Ή μπορεί να προτιμώ να την κάνω ασπρόμαυρη μετά και όχι με φίλτρο της κάμερας. Πφφφφ
=============== Φεβ 15th 2018, 11:55am ===============
Mi Note 3 stock vs gcam arnova vs gcam urikill
Ρυθμίσεις arnova arnova: model nexus 6p, nexus 6, super high
Ρυθμίσεις urikill: εβαλα slow shutter, model nexus 6 (μόνο αυτό δουλεύει), nexus 6, high (ειναι βασανιστικά αργό για να βαζα παραπάνω) και minimal hdr+ smoothing (για να αντισταθμήσω το NR του nexus 6)
Να πω οτι οι συνθήκες ηταν εξαιρετικά ζόρικες που στα περισσότερα κινητά έβγαινα σκοτεινές. Η στοκ έφτασε iso 9746!!!
Το αργό exposure που εβαλα στου urikill υπάρχει ως ρυθμιση και σε άλλες εκδόσεις απλά δεν το χαμε προσέξει. Το high με αργό shutter ειναι πολύ πιο αργό από super high με γρήγορο.
Προφανώς θα κοιτάξετε περισσότερο επίπλα, τοίχους κλπ παρα ανθρώπους. Η gcam δεν ενδείκνυται για κίνηση... πόσο μάλλον στο super high ή με αργό shutter.
Stock by Andreas L., on Flickr
hdr+ by Andreas L., on Flickr
hdr+ slow shutter by Andreas L., on Flickr
-
Και οι 2 δεν έχουν καμία σχέση με την stock. Νομίζω όμως ότι και σε λεπτομέρεια και σε χαμηλότερο θόρυβο, τα πάει καλύτερα με το slow shutter.
Αύριο το μεσημέρι ξεκλειδώνω, πανάθεμα τις 72 ώρες -
Retro αν έπαιζα με Manual mode στη stock θα χες άλλη άποψη. Με την slow shutter gcam πάλευα να μείνω ακίνητος σχεδόν μισο λεπτό! Όχι την στιγμή δεν πιάνεις έτσι αλλά ούτε τη σκηνή
Επιπλέον οι διαφορές που έφερε σε σχέση με την γρήγορη gcam δεν νομιζω να αξίζει το κόπο. Πέθανα για να μην μου βγει κουνημένη.
Επιπλέον η στοκ έσκισε αν δεις το iso. Ενα ταπεινό a5 τράβηξε δίπλα μου και ηταν θεοσκότεινη. Επιπλέον έχει πολύ λιγότερα θολώματα στο κόσμο αφού έχει γρήγορο shutter χωρίς πολλαπλά κάδρα.
Η gcam γενικά για (θεο)σκοτεινα οπία καλή είναι και μόνο εφόσον δεν βιάζεσαι. Σε φυσιολογικές όμως συνθήκες (πχ εσωτερικός φωτισμός) χάνει από τη στοκ στο Mi note 3. Εγώ έχω την εμπειρία και καταλαβαίνω με το μάτι πότε χρειάζεται... ο μέσος όμως χρήστης θα μπουρδουκλωθεί. -
Προφανώς και δεν είναι για κινούμενα αντικείμενα. Εννοείται! Για αυτό θέλω να βάλω και dev και να έχω όσο καλύτερη ποιότητα μπορώ από την stock για καταστάσεις τέτοιες. Αν τραβήξεις με γρήγορο shutter από gcam, πως τα πάει σε σχέση με την stock; Το ίδιο;
-
Ο/H Retro έγραψε:
Προφανώς και δεν είναι για κινούμενα αντικείμενα. Εννοείται! Για αυτό θέλω να βάλω και dev και να έχω όσο καλύτερη ποιότητα μπορώ από την stock για καταστάσεις τέτοιες. Αν τραβήξεις με γρήγορο shutter από gcam, πως τα πάει σε σχέση με την stock; Το ίδιο;
Στο γρήγορο shutter μόνο με ρυθμιση super high αξίζει η οποία ειναι και αυτή πολύ αργή (απλά όχι το χάλι του αργού shutter) και θα χει πάλι θολούρες στη κίνηση όπως βλέπεις και στο συγκριτικό.
Μιλάω πάντα για λεπτομέρια όπου τυχόν χαμηλότερη ποιότητα τελικά χάνει από στοκ. Διαφορετικά ίσως κερδίσεις σε χρώματα (υπο συνθηκες βεβαια) και σε dynamic range. Αλλά γενικά δεν αξίζει το κόπο. Μόνο ως back up camera σε extreme συνθηκες (η οποία με χει ξελασπώσει αρκετές φορές). Για αυτό και σου λεγα χθες "ξεκλείδωσε/δοκίμασε πρώτα και το ξανασυζητάμε"
Πάντως στη stock βάζω άριστα σε αυτές τις συνθήκες. Μιλάμε για iso 9746! Μια κοπέλα με a5 που χε ερθει για λιγο διπλα μου να βγάλει φωτο με εβριζε. Και οταν με ρώταγε τι κινητό έχω απαντάω ο κάφρος "ενα κινέζικο"
Μέχρι στιγμής πάντως στο Mi Note 3 δεν είδα να αξίζει το hdr+ slow shutter. Μικρές διαφορές από τo κλασσικό hdr+.
=============== Φεβ 15th 2018, 1:14pm ===============
Βεβαια επειδή κάποιες που έβαλες ήταν λίγο κουνημενες ίσως κερδίσεις τελικά με hdr+ -
-
να εδώ
IMG_20180214_194553_HHT by bill linuxilakis, on Flickr στοκ
IMG_20180214_194528 by bill linuxilakis, on Flickr urikrill δοκιμες
-
@tsine έχει αναβαθμιστεί η κάμερα στη dev. Κάποια στιγμή θα τα φέρουν και στη stable. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στον αισθητήρα. Προφανώς λόγω ότι εχουν τον ίδιο σε 3 "ακριβες" συσκευές (mi note 3, mi6, mi mix2) ασχολήθηκαν παραπάνω. Πλέον στα σκοτάδια βγάζω καλύτερες φωτογραφίες από ότι παλιότερα αφού και καλύτερα χρώματα κρατάει, και πολύ πιο σωστό NR έχει αλλά μπορεί να φωτίσει και περισσότερο με υψηλότερο iso.
-
Ο/H Antretng έγραψε:
@tsine έχει αναβαθμιστεί η κάμερα στη dev. Κάποια στιγμή θα τα φέρουν και στη stable. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στον αισθητήρα. Προφανώς λόγω ότι εχουν τον ίδιο σε 3 "ακριβες" συσκευές (mi note 3, mi6, mi mix2) ασχολήθηκαν παραπάνω. Πλέον στα σκοτάδια βγάζω καλύτερες φωτογραφίες από ότι παλιότερα αφού και καλύτερα χρώματα κρατάει, και πολύ πιο σωστό NR έχει αλλά μπορεί να φωτίσει και περισσότερο με υψηλότερο iso.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0