Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Υπάρχουν κάποια άτομα απέναντι...που βρίζουν την Xiaomi...γιατί λέει έχει παρατήσει την κάμερα του Mi6...και δεν το κάνει να βγάζει φωτογραφι-άρες σαν του Note 3. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το ΝΟΤΕ 3 με εκείνη την dev που λέει ο Αντρέας έχει απογειωθεί. Το είδαμε και εδώ. Μπαμ-άτη διαφορά.

Όσον αφορά την σχέση των Mi6/mix2 με το Mi5s, εγώ στα πρώτα βλέπω τρομερά μεγάλο πασαλειψιόν (τύφλα να έχει το S7) που είναι απαράδεκτο για μένα. Το Note 3 είναι πολύ πολύ καλύτερο με την dev που μας έδειξε ο Αντρέας. Για stock μιλάω ε. Αυτό βλέπω εγώ. Το oil-efect που ανέφερε πρίν λίγο καιρό εδώ ο "ήρθα, τα είπα, έμαθα τί παίζει και την έκανα" είναι κάτι που σιχαίνομαι και τα Mi6 και Mix2 το έχουν εντονότατα! Το Mi5s έχει (σε stock) αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Αυτά βλέπω εγώ με τα ματάκια μου. :shock:

@spideman3 HHT σε ημερήσια ρε!!!! :dash:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Επειδή η συσκευές υπάρχουν δείτε και πείτε. Για να μην μιλάμε αόριστα

Quiz: Βρείτε τις διαφορές....χεχε.. Στο γρήγορο η φωτογραφίες τσακ μπαμ που λένε. Πρώτα το mix2

IMG_20180225_144722 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180225_144708 by bill linuxilakis, on Flickr

=============== Μαρ 2nd 2018, 8:12am ===============
      Kαι κάτι ακόμη. Απλά δεν έχουμε δείγματα απο το mi6 για να δείτε ότι είναι ίδιο με το mi note 3. Όσο για το καινούργιο αλγόριθμο νομίζω πως τον πήρανε όλα με τον ίδιο αισθητήρα. Εγώ το κατάλαβα έντονα με το HHT σε νυχτερινες. Το έχουμε συζητήσει και με τον Ανδρέα. Απλά mi6 και μι νοτε 3 παίρνουν λίγο παραπάνω φως στις βραδυνές λόγω f
    • Διαφήμιση
    • @linuxilakis
      Sharpness, saturation και contrast είναι ρυθμισμένα το ίδιο και στις 2 συσκευές;
    • Αυτές οι 2 φωτογραφίες, στις δικές μου οθόνες και για τα δικά μου "γούστα", είναι το τέλειο παράδειγμα, του "μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε". :)

H πρώτη φωτογραφία έχει πιο έντονα και κορεσμένα χρώματα (μ αρέσουν σε γενικές γραμμές τα ελαφρώς κορεσμένα χρώματα).

Οι 2 οθόνες που έχω μπροστά μου έχουν διαφορετικό κοντράστ και καλυμπράρισμα. Η μια πιο καινούρια, γυαλιστερή που μου δίνει πιο έντονα χρώματα, η δεύτερη πιο παλιά, ματ και με πιο ξεπλυμένα χρώματα.

Όταν βλέπω στην πρώτη τις φωτογραφίες, αυτή του mi mix2 παραέχει έντονα χρώματα (για τα δικά μου γούστα) και μοιάζει πιο ισορροπημένη του mi5s.
      Στη δεύτερη οθόνη του mi mix2 ζωγραφίζει, ενώ του mi5s είναι πιο "ξεπλυμμένη". Από την άλλη, αν μπει στην πρώτη οθόνη του mi5s και στη δεύτερη του mi mix2, έρχονται στα ίδια εντελώς ή τόσο που εγώ δεν το ξεχωρίζω.

Όταν φτάνουμε στα σημεία, δεν είναι να παίρνουμε "κατάκαρδα" το κάθε σχόλιο, γιατί πιθανότατα δε βλέπουμε τα ίδια πράγματα :lol:
    • @pavlidisc . Δεν θυμάμαι να σου πώ. Όταν πάω σπίτι θα δω της γυναίκας τι έχει και θα σου πώ. Στο mix μόνο βάζω το contrast στο high πλέον.Αν δλδ είχα αλλάξει κάτι θα ηταν αυτό. Στο mi5s νομίζω ήταν στο medium όλα γιατί την προηγούμενη είχα φλασάρει την global dev απο εδώ την ελληνική. Αλλιώς εκεί το έχω contrast high saturation low
    • Εάν σας έλεγαν να βρείτε ποιά από τις 2 είναι ζωγραφισμένη με πινέλα...ποιά θα διαλέγατε;

Mix2

Mi5s

Βασίλη, είναι πολύ σημαντικό να έχουν και οι 2 συσκευές τις ίδιες ρυθμίσεις. Το contrast στο high μπορεί να έχει κάνει ζημία (αν και γούστα του καθενός είναι αυτά και τίποτα δεν είναι απόλυτα σωστό ή λάθος).
    • Διαφήμιση
    • @fog Να σου πώ πως τα χρώματα στο mix 2 είναι πιο σωστά. Σχεδόν πάντα. Και βέβαια παίζει ρόλο που της κοιτάς. Το γενικό συμπέρασμα νομίζω είναι πως σε γενικές γραμμές και για τα μάτια των άσχετων όπως είμαι εγώ το αποτέλεσμα , δείχνει τόσο μα τόσο ίδιο.......
    • @pavlidisc πιο λαδωμένα τα βγάζει το mix2 στο έχω πει αυτό. Εδώ ήθελα να αναδείξω απλά ότι οι διαφορές στην συγκρεκριμένη σκηνή και μόνο σε αυτή ότι είναι ελάχιστες. Αν δεις και στα πιο παλιά συγκριτικά και σε νυχτερινές πάλι το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Τώρα πολύ σωστά λέμε ότι συνολικά υπερέχει το mi5s . Όμως μιλάμε για διαφορές στήθους και μόνο. Και εδώ αν βάλουμε στην εξίσωση το Mi6 και μι νοτε3 που λέγαμε ίσως οι διαφορές να ήταν ακόμα πιο μικρές. Άρα για κάποιον που θέλει να πάρει xiaomi να ξέρει ότι ελάχιστα διαφέρουν.

Αν τώρα είχαμε και ένα mi note 2 και ένα mi5 ίσως να βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα απο αυτά στη συγκρεκριμένη σκηνή.. Αυτά είναι τα ταβάνια και εδώ όπως λέει και ο foxy καταλαβαίνεις την γύμνια του software της xiaomi.

Δεν μπορεί με τόσους διαφορετικούς αισθητήρες να παίρνεις παρόμοια αποτελέσματα..........
    • Ο/H linuxilakis έγραψε:

@pavlidisc πιο λαδωμένα τα βγάζει το mix2 στο έχω πει αυτό. Εδώ ήθελα να αναδείξω απλά ότι οι διαφορές στην συγκρεκριμένη σκηνή και μόνο σε αυτή ότι είναι ελάχιστες. Αν δεις και στα πιο παλιά συγκριτικά και σε νυχτερινές πάλι το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Τώρα πολύ σωστά λέμε ότι συνολικά υπερέχει το mi5s . Όμως μιλάμε για διαφορές στήθους και μόνο. Και εδώ αν βάλουμε στην εξίσωση το Mi6 και μι νοτε3 που λέγαμε ίσως οι διαφορές να ήταν ακόμα πιο μικρές. Άρα για κάποιον που θέλει να πάρει xiaomi να ξέρει ότι ελάχιστα διαφέρουν.

Αν τώρα είχαμε και ένα mi note 2 και ένα mi5 ίσως να βλέπαμε καλύτερα αποτελέσματα απο αυτά στη συγκρεκριμένη σκηνή.. Αυτά είναι τα ταβάνια και εδώ όπως λέει και ο foxy καταλαβαίνεις την γύμνια του software της xiaomi.

Δεν μπορεί με τόσους διαφορετικούς αισθητήρες να παίρνεις παρόμοια αποτελέσματα..........
      Συμφωνώ 100%! Για λεπτομέρειες των λεπτομερειών Ω λεπτομέρειες μιλάμε.
      Και για το ταβάνι και το γυμνό software...πάλι συμφωνώ. Υπάρχει διαφορά από την γενιά του Mi4-Mi5 αλλά δεν ξέρω εάν οφείλεται στην προσπάθεια της Xiaomi ή απλά και μόνο στην εξέλιξη των καμερών. Είχα βγάλει το πόρισμά μου...αλλά με μπέρδεψε η τεράστια διαφορά και έκανε το Note 3 με την dev που πήρε. Τί να πώ...

Ρε παιδιά, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να είναι συμφωνημένα τα πράγματα. Να δίνουν δηλαδή κάμερες στην Xiaomi αλλά να της "απαγορεύουν" μέσω συμφωνιών να αναπτύξει software. Θεωρίες συνωμοσίας...αλλά το αποκλείετε; Εγώ όχι. Λέω τώρα...

Για μένα το Mi5s κάνει ότι κάνει μόνο λόγω καλού hardware. Έχει τα φόντα και παίρνει καλά αποτελέσματα. Έχει καλό κουστούμι καμερών, πώς να ο κάνουμε. Αυτό και μόνο αυτό το κάνει να στέκεται ψηλά. Και εάν σκεφτούμε και την τιμή του (δυσεύρετο πλέον) τότε πάει πολύ ψηλά!
    • Διαφήμιση
    • Γουστάρω που ψάχνουμε και την τελευταία λεπτομέρεια και έτσι πρέπει . Άλλωστε για αυτό υπάρχει και αυτό το νήμα. Θέλω να πω πως ο στόχος εδώ είναι να μην λέμε τα κλασσικά που μόνο εντυπώσεις και τίποτα άλλο, έχουν. Π.χ τετριμένα μότο αυτό δεν έχει καλή κάμερα η ποιο έχει την καλύτερα κάμερα και να ακούς διάφορες μπαρούφες απο εδώ και απο εκεί χωρίς κάτι χειροπιαστό.

Κάπως έτσι είχε μείνει η εντύπωση στους περισσότερους πως το mi note2 ήταν για πέταμα φωτογραφικά. Ενώ δεν είναι.

Τώρα όσο για το software νομίζω πως η xiaomi δουλευει μόνο με τους οδηγούς,βιβλιοθήκες, όπως θες πές το, που ακολουθούν έναν αισθητήρα εργοστασιακά. Ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε. Ως εκεί. Νο R&D . Φαντάσου με τόση πληθώρα συσκευών και για κάθε μία να κάθεται να βελτιώνει τους εργοστασιακούς αλγόριθμους.

Όμως στις ναυαρχίδες της δεν θα έπρεπε να συμπεριφέρετε έτσι. Έχει ακόμα δρόμο