Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H xostel77 έγραψε:

Νομίζω οτι η στοκ ειναι καλύτερη Αντρέα σε ολες τις φωτογραφίες. Εμένα δεν με τρελαίνουν τα hdr+
      Μιλας για τις νυχτερινές ή και για τις ημερήσιες που εβαλα μια σελίδα πιο πισω;Γενικά χάνει η gcam σε λεπτομέρια και φυσικότητα (ειδικά ο κορεσμός και το contrast μερικές φορές πονάνε το μάτι), αλλα αν τυχον θες να φωτίσεις σκιές ή να σώσεις highlights κανει καλή δουλειά.

@demakhs από οσο ξέρω το mi8 φοράει ίδιο hardware με το Mix 2s ενώ πριν κάποιους μηνες ειχα διαβάσει οτι το Mix 2s θα πάρει update το λογισμικό του mi 8. Οπότε λογικά ίδιο αποτέλεσμα πρεπει να έχουν.
      Μιλάω γενικα,μέρα και νύχτα. Το αποτέλεσμα το βρίσκω υπερβολικό ιδικά την ημέρα. Το βράδυ και σε πολυ δύσκολες συνθήκες οκ αλλά μεχρι εκεί...
      Το u11 δεν ειναι 5s που ηταν μονόδρομος το hdr+ το βράδυ. Την ημέρα εγω προσωπικά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ πάρα μόνο για το φόρουμ...
      Το 5s και το u11 εχουν εκπληκτική κάμερα και νομιζω οτι το hdr+ μονο κακό τους κανει την ημέρα.
    • Εξαρτάται πόσο φως έχει η ημέρα.
      Σε χώρους χωρίς καραμπινάτο ήλιο (π.χ δάσος) έχω πάρει παστέλ που πάει σύννεφο! Τώρα που είπα σύννεφο, σε συννεφιασμένες καταστάσεις επίσης το HDR+ είναι ανώτερο χρωματικά και λεπτομερειακά.
      Για mi5s μιλάω και maxparam.

Προσωπικά την stock την έχω ξεχάσει στο Mi5s. Μόνο σε χαμηλού φωτισμού που το θέμα κινείται και σε ημέρα με καραμπινάτο ήλιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, maxparam.
      Με την maxparam όμως...ακόμα ψάχνω αντίπαλο. 8)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Εξαρτάται πόσο φως έχει η ημέρα.
      Σε χώρους χωρίς καραμπινάτο ήλιο (π.χ δάσος) έχω πάρει παστέλ που πάει σύννεφο! Τώρα που είπα σύννεφο, σε συννεφιασμένες καταστάσεις επίσης το HDR+ είναι ανώτερο χρωματικά και λεπτομερειακά.
      Για mi5s μιλάω και maxparam.

Προσωπικά την stock την έχω ξεχάσει στο Mi5s. Μόνο σε χαμηλού φωτισμού που το θέμα κινείται και σε ημέρα με καραμπινάτο ήλιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, maxparam.
      Με την maxparam όμως...ακόμα ψάχνω αντίπαλο. 8)
      Χρήστο εμένα η maxparanam όσο έπεφτε το φώς μου έδινε εντελώς αφύσικα χρώματα δεν θα συμφωνήσω μαζί σου,το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα με aosp 8.1 και τις τελευταίες gcam

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Την έχω κρατημένη την gcam που μου έστειλες Βαγγέλη. Σε κάποια φάση πρέπει να την δοκιμάσω.

from my Mi5s
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Σε όλες τις συνθήκες, απλά αυτή που χρησιμοποιούσα εγώ ήταν άλλη η οποία δούλευε καλύτερα και είχε portrait μπρος πίσω και hdr+ ακόμα και στη selfie αλλά δυστυχώς θέλει 8.1 και ξέρω ότι εσύ δουλεύεις μόνο stable miui, αυτή που σου έστειλα όσο δοκίμασα ήταν η καλύτερη για miui stable με καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα από την maxparanam,δεν ξέρω αλλά η maxparanam δεν έκανε για μένα, ίσως η ταχύτητα, ίσως τα χρώματα, ίσως ότι έβλεπα μια υπερβολή στην επεξεργασία της φωτογραφίας

• Ο/H Vaggelis74 έγραψε:

Σε όλες τις συνθήκες, απλά αυτή που χρησιμοποιούσα εγώ ήταν άλλη η οποία δούλευε καλύτερα και είχε portrait μπρος πίσω και hdr+ ακόμα και στη selfie αλλά δυστυχώς θέλει 8.1 και ξέρω ότι εσύ δουλεύεις μόνο stable miui, αυτή που σου έστειλα όσο δοκίμασα ήταν η καλύτερη για miui stable με καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα από την maxparanam,δεν ξέρω αλλά η maxparanam δεν έκανε για μένα, ίσως η ταχύτητα, ίσως τα χρώματα, ίσως ότι έβλεπα μια υπερβολή στην επεξεργασία της φωτογραφίας

Στα τοπία που ο θόρυβος ειναι ενοχλητικός ίσως έχεις δίκιο. Στα πρόσωπα όμως για μένα ειναι μακράν καλύτερες οι βασισμένες στην έκδοση 3.2 (όπως η maxparam). Βεβαια εγώ μισώ και το παστέλιασμα. Γενικά όσες gcam είχα δοκιμάσει τότε, η μόνη που βελτίωνε πραγματικά τη λεπτομέρια ήταν η maxparam. Όμως μέρα μόνο στοκ. Γενικά το hdr+ δεν μου αρεσει στα χρώματα. Ειναι απλά το αναγκαίο κακό οταν θες να σώσεις λεπτομέρεια ή highlights

Βέβαια η maxparam είναι πιο αργή και απο τη καθυστερήση. Καλή η ποιότητα αλλά αν δεν προλάβεις να αποθανατίσεις τη στιγμή (είτε λόγω αργής ληψης είτε λόγω cool down είτε επειδή κινείσαι βιαστικά) δεν έχει νόημα για μένα.

Η τελευταια του urikill έχει το καλό οτι ακόμα και σε very high μπορείς να βγάλεις στα καπάκια και δεύτερη φωτο. Αυτην χρησιμοποιώ τις ελάχιστες φορές που μου χρειάζεται στο u11 (δηλαδή όταν έχω υψηλό contrast). Σε λεπτομέρια, οποια και αν δοκίμασα δεν φτάνει τη στοκ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

εχω ριξει πολυ μελετη σε ρωσικο site...Πιστευω σε λιγο καιρο
      θα εχω την τελεια ακδοση...τωρα ειμαι σε φαση testing
      Αρχηγέ οι mi5s κάτοχοι σε χαιρετούν... και περιμένουν τα αποτελέσματα των test! :thumbsup:

Μας έχεις φλομώσει στο φτύσιμο όμως. Πρέπει να σε στείλουν διακοπές οι απέναντι για να μας δώσεις σημασία! 8-)

Δεν πειράζει. We love you!!!! :saint:
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Ο/H foxy4270 έγραψε:

εχω ριξει πολυ μελετη σε ρωσικο site...Πιστευω σε λιγο καιρο
      θα εχω την τελεια ακδοση...τωρα ειμαι σε φαση testing
      Αρχηγέ οι mi5s κάτοχοι σε χαιρετούν... και περιμένουν τα αποτελέσματα των test! :thumbsup:
      Μας έχεις φλομώσει στο φτύσιμο όμως. Πρέπει να σε στείλουν διακοπές οι απέναντι για να μας δώσεις σημασία! 8-)

Δεν πειράζει. We love you!!!! :saint:
      χαχαχα...δεν ειχα εργαλειο Χρηστο!
      τωρα θα παιξω μπαλιτσα...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H Vaggelis74 έγραψε:

Στα τοπία που ο θόρυβος ειναι ενοχλητικός ίσως έχεις δίκιο. Στα πρόσωπα όμως για μένα ειναι μακράν καλύτερες οι βασισμένες στην έκδοση 3.2 (όπως η maxparam). Βεβαια εγώ μισώ και το παστέλιασμα. Γενικά όσες gcam είχα δοκιμάσει τότε, η μόνη που βελτίωνε πραγματικά τη λεπτομέρια ήταν η maxparam. Όμως μέρα μόνο στοκ. Γενικά το hdr+ δεν μου αρεσει στα χρώματα. Ειναι απλά το αναγκαίο κακό οταν θες να σώσεις λεπτομέρεια ή highlights

Βέβαια η maxparam είναι πιο αργή και απο τη καθυστερήση. Καλή η ποιότητα αλλά αν δεν προλάβεις να αποθανατίσεις τη στιγμή (είτε λόγω αργής ληψης είτε λόγω cool down είτε επειδή κινείσαι βιαστικά) δεν έχει νόημα για μένα.

Η τελευταια του urikill έχει το καλό οτι ακόμα και σε very high μπορείς να βγάλεις στα καπάκια και δεύτερη φωτο. Αυτην χρησιμοποιώ τις ελάχιστες φορές που μου χρειάζεται στο u11 (δηλαδή όταν έχω υψηλό contrast). Σε λεπτομέρια, οποια και αν δοκίμασα δεν φτάνει τη στοκ.
      Δεν ξέρω αν δοκιμασες την έκδοση του tolyan για το mi5s αυτή είναι η καλύτερη gcam για μένα αλλά θέλει 8.1 οπότε αναγκαστικά custom,η τελευταία του urikill είναι αυτή που έχω στείλει και στον Χρήστο και δουλεύει πολύ καλά στη miui, βέβαια εδώ και ένα μήνα δεν έχω την συσκευή οπότε δεν ξέρω αν οι καινούριες με custom rom έχουν καλύτερα αποτελέσματα από του tolyan,για την maxparanam θα γράψω μόνο ότι εγώ λόγο ταχύτητας και χρωμάτων δεν την δούλεψα καθόλου