αποκλειεται...δεν υπαρχει λογικη σε αυτοΟ/H theopan έγραψε:
Γιατί πολλοί από εμάς που έχουμε βάλει gcam δεν έχουμε άλλη επιλογή καθώς η stock παύει να λειτουργεί με ενεργοποιημένο το api2.Ο/H Antretng έγραψε:
Αλλα γιατι να τραβηξεις βιντεο με gcam? Δεν νομιζω να χεις καποιο όφελος.
Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
Ο/H foxy4270 έγραψε:
αποκλειεται...δεν υπαρχει λογικη σε αυτο
-
-
Ο/H theopan έγραψε:
Τι αποκλείεται; Όπως ακριβώς σου το λέω είναι. Σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί παράλληλα η stock camera εφόσον ενεργοποιηθεί το api2 για να δουλεύει η gcam. Ο μόνος τρόπος να επανέλθει σε λειτουργία είναι να αναιρεθεί η αλλαγή που αφορά το api2 στο build.prop. Σε Santoni και Mido με official global stable τουλάχιστον.
Εχω δοκιμάσει την ενεργοποίηση api2 στις περισσοτερες συσκευες της xiaomi των τελευταιων 2 ετων και άλλες τόσες εκτός xiaomi. Δεν είχα με καμία πρόβλημα. Οπότε ψάξου
Παραθέτω μέρος του οδηγού
Δεν έχω ενεργό api2. Πως το ενεργοποιώ;
Χρειάζεστε σίγουρα ξεκλείδωτο bootloader ώστε στο build.prop να αλλάξετε την γραμμη persist.camera.HAL3.enabled από μηδέν σε ένα. Αν τυχόν δεν την έχει καθόλου τη σειρά, απλά στο τέλος προστέθετε το persist.camera.HAL3.enabled=1 και μετά κάνετε restart.
Αν είστε ρουτ, μέσω της εφαρμογής buildprop που βρίσκετε στο playstore, είναι πραγματικά παιχνιδάκι να το κάνετεΑλλάζετε την ισότητα από 0 σε 1 ή προστέθετε στο τέλος ολόκληρη τη γραμμή αν δεν υπάρχει καθόλου. Έπειτα πατάτε save και μετά πατάτε πανω δεξιά 3 τελείες -> properties -> permissions και βάζετε Owner - r, w, x
Group - r
Other - r πατάτε apply, μετά restart τη συσκευή και είστε έτοιμοι.
-
Ο/H Antretng έγραψε:
Όπως σου ειπα και πριν, μάλλον δεν έχεις δώσει σωστά permissions. Διαβασε το οδηγό της υπογραφής μου και σιγουρεψε οτι έχεις δώσει τα σωστά.
Εχω δοκιμάσει την ενεργοποίηση api2 στις περισσοτερες συσκευες της xiaomi των τελευταιων 2 ετων και άλλες τόσες εκτός xiaomi. Δεν είχα με καμία πρόβλημα. Οπότε ψάξου
Παραθέτω μέρος του οδηγού
-
Σε mido με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι δεν έχει θέμα. Το είχα πριν κάνα χρονο δοκιμάσει και δεν είχε θέμα. Η στοκ δούλευε κανονικά. Μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο @ANDREAS54. Μόνο στην αρχή που δεν είχαμε βρει τα σωστά permissions είχαμε θέμα (κρασαρε σε hht ή hdr).
Ο/H theopan έγραψε:
Δεν είδα το δικό σου ποστ παρά μόνο του foxy γιατί με έβγαλε σε νέα σελίδα στο τοπικ. Όχι δεν νομίζω ότι είναι θέμα permissions. Το ενεργοποιώ εξάλλου το api2 αυτόματα έχοντας το Magisk να τρέχει το ανάλογο module. Αλλά και πριν αρχίσω να το δουλεύω έτσι όταν πρωτοδοκίμασα και έκανα χειροκίνητα τις αλλαγές στο build.prop δεν δούλεψε ποτέ ταυτόχρονα με τη stock. Τα ίδια και σε Mido που έχω δοκιμάσει. Είχε ανοίξει και σχετικό θέμα κι εδώ στο φόρουμ προ καιρού και είχαμε καταλήξει ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο τουλάχιστον στο Santoni και το Mido από κάποια έκδοση miui και μετά αν θυμάμαι καλά.
-
Ο/H Antretng έγραψε:
Σε mido με σιγουριά μπορώ να σου πω ότι δεν έχει θέμα. Το είχα πριν κάνα χρονο δοκιμάσει και δεν είχε θέμα. Η στοκ δούλευε κανονικά. Μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο @ANDREAS54. Μόνο στην αρχή που δεν είχαμε βρει τα σωστά permissions είχαμε θέμα (κρασαρε σε hht ή hdr).
o
-
Οχι nougat ημουν. Δεν παίζω ποτέ με module, προτιμώ πάντα να τα πειράζω ο ιδιος για να ξέρω τι έχω κανει. Δεν λεω ότι φταίει η συσκευή σου αλλά μήπως απλά δεν το κάνεις σωστά. Γιατι δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και άλλα παιδιά που δεν είχαν θέμα (ακόμα και στο mido). Ρίξε μια μάτια αν θες στον οδηγό μου. Από εκεί και πέρα εσυ ξέρεις
Εν πάση περιπτώσει, ακόμα και αν για κάποιο παράδοξο λόγω η συσκευή σου είναι η εξαιρεση, δεν αντιμετώπισα σε καμία άλλη συσκευή τέτοιο πρόβλημα (πχ mn3, mi max 2, mi a1, rn4x κλπ). Οπότε ο stoni90 μπορεί να τραβά βίντεο με στοκ. Εκεί ήταν η παρατήρηση μου -
Test από το αθάνατο Kenzo με τη Gcam 6.1.013
1η φώτο Hdr+
Kenzo Gcam 6.1.013 hdr+ by Alvast Dimitris - Flickr2BBcode LITE
2η Night sight
Kenzo gcam 6.1.013 night mode by Alvast Dimitris - Flickr2BBcode LITEΑυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86
Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi
Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
Ξεκλείδωμα του Bootloader - Νέα Μέθοδος (Ενημέρωση 16.06.2018) -
Ο/H Antretng έγραψε:
Οχι nougat ημουν. Δεν παίζω ποτέ με module, προτιμώ πάντα να τα πειράζω ο ιδιος για να ξέρω τι έχω κανει. Δεν λεω ότι φταίει η συσκευή σου αλλά μήπως απλά δεν το κάνεις σωστά. Γιατι δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και άλλα παιδιά που δεν είχαν θέμα (ακόμα και στο mido). Ρίξε μια μάτια αν θες στον οδηγό μου. Από εκεί και πέρα εσυ ξέρεις
-
Κάνε εκκαθάριση δεδομένων της stock cameras και μετά επανεκκίνηση την συσκευή.
-
Ο/H theopan έγραψε:
Δεν δουλεύει αδερφέ. Μην επιμένεις. Τον οδηγό σου είχα ακολουθήσει και παλιότερα για να ορίσω τα permissions και έτσι από περιέργεια μόλις το ξαναδοκίμασα. "Σφάλμα κάμερας Αδυναμία σύνδεσης με την κάμερα" βγάζει η στοκ με το που ενεργοποιείται το api2. Αν και είναι προφανές νομίζω ότι δεν θα μπορούσαν να φταίνε τα permissions στο HAL3 καθώς η gcam δουλεύει κανονικά. Η στοκ εφαρμογή είναι που παρουσιάζει το πρόβλημα όταν ενεργοποιείται αυτή η ρύθμιση, για λόγους που ίσως οι developers του φόρουμ εδώ μπορούν να απαντήσουν... Ούτε η συγκεκριμένη συσκευή (και το Mido της φίλης μου;) μπορεί να φταίνε για τέτοιο πρόβλημα. Έχουν περαστεί 5-6 ROM updates εξάλλου από όταν πρωτοβάλαμε gcam.
Από εκεί και πέρα αν εσύ βολευεσαι ως έχει ή δεν με πιστεύεις κανένα πρόβλημα. Στους υπόλοιπους πάντως δουλεύει κανονικά η στοκ. Καλά κλικς
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0