Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Σκέψου να μην το χρησιμοποιούσες κιόλας...2 εβδομάδες θα σε έβγαζε!!Γεια σου redmi με τα ωραία σου!!Τελικά να περάσω miui 9;;
    • Ο/H sharkimi έγραψε:

Σκέψου να μην το χρησιμοποιούσες κιόλας...2 εβδομάδες θα σε έβγαζε!!Γεια σου redmi με τα ωραία σου!!Τελικά να περάσω miui 9;;
      Για ποιο λογο να μην την περασεις δηλαδη?
    • Τον μόνο ενδοιασμό που είχα ήταν η διαρκεία της μπαταρίας αλλά βλέπω οτι τα πηγαίνει σούπερ.Οπότε η αναβάθμιση είναι μονόδρομος!
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

τι να πω... η είμαι τόσο γκαντέμης (που δεν το νομίζω γιατί ΤΕΣΣΕΡΑ xiaomi redmi note 4 πέρασαν από τα χέρια μου) η δεν ξέρω γιατί και στα τέσσερα με όλα ανοιχτά 4g κλπ, στο 50%είχα 4 ώρες οθόνης. στο 30 άντε να είχα 5.5 ώρες! πως στο καλό γίνεται να φτάνετε 10ωρα δεν μπορώ να το καταλάβω!!! εμένα καταρχήν κάθε ώρα αναμονής χάνει 1%.ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ.
      έχω το miui battery optimization στο on(recommended)

τι δι@ολο φταίει;;;

εννοείται δικαρτο αλλά και η γυναίκα μου που έχει μια σιμ τα ίδια.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

μια τυπική εικόνα βλέπετε στις φώτο.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην George Kaggelaris: Σμίκρυνση συννημμένων ().

• Ο/H fuorigioco1981 έγραψε:

[label][/label]τι να πω... η είμαι τόσο γκαντέμης (που δεν το νομίζω γιατί ΤΕΣΣΕΡΑ xiaomi redmi note 4 πέρασαν από τα χέρια μου) η δεν ξέρω γιατί και στα τέσσερα με όλα ανοιχτά 4g κλπ, στο 50%είχα 4 ώρες οθόνης. στο 30 άντε να είχα 5.5 ώρες! πως στο καλό γίνεται να φτάνετε 10ωρα δεν μπορώ να το καταλάβω!!! εμένα καταρχήν κάθε ώρα αναμονής χάνει 1%.ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ.

τι δι@ολο φταίει;;;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

μια τυπική εικόνα βλέπετε στις φώτο.

πειρεργο.
      Βλεπω το gps πολυ ρα ενεργο.
      Χρεισημοποιεις πολυ χαρτες?
      Μηπως φταιει οτι εχεις ανοιχτα τα data.
      Εγω τα εχω κλειστα και τα ανοιγω μονο οταν φευγω απο wifi.
      Απο την αρχη στο εκανε αυτο?
      Μηπως πρεπει να κανεις μια καθαρη εγκατασταση γιατι κατι περναει χαλια?
      Εγω οπως το πηρα εκανα την αναβαθμιση και 8 ωρες οταν κοιμαμαι καιει 3% μονο.
      Τωρα ειμαι με 39% μπαταρια,1ημερα 22 ωρες χρηση και 8 ωρες 10 λεπτα SOT.
      Δεν εχω πειραξει καμια ρυθμιση για βελτιστοποιηση εκτος απο καθαρισμα.
      Βλεπω παντως οτι το τηλεφωνο σου ειναι πολυ awake αρα καποια εφαρμογη η εφαρμογες ειναι σχεδον συνεχεια ενεργες.
      Αυτες μπορει να χρεισημοποιουν και το gps .
      Κλεισε το gps και αστο μονο στο saving battery για να δεις αν θα αλλαξει κατι.
      Εγω το εχω συνεχεια off δηλαδη στο saving battery και ολες οι εφαρμογες δουλευουν μια χαρα εκτος οι χαρτες αν θες πλοηγηση που τοτε το ανοιγεις.
      Αν συνεχισει να σου ειναι awake συνεχεια πρεπει να κατεβασεις το wakelocks detector ωστε να δεις ποια εφαρμογη ειναι συνεχεια στην τσιτα ωστε να την σβησεις και να βρεις αλλη καλυτερη να κανεις την δουλεια σου.
    • Ο/H fuorigioco1981 έγραψε:

τι να πω... η είμαι τόσο γκαντέμης (που δεν το νομίζω γιατί ΤΕΣΣΕΡΑ xiaomi redmi note 4 πέρασαν από τα χέρια μου) η δεν ξέρω γιατί και στα τέσσερα με όλα ανοιχτά 4g κλπ, στο 50%είχα 4 ώρες οθόνης. στο 30 άντε να είχα 5.5 ώρες! πως στο καλό γίνεται να φτάνετε 10ωρα δεν μπορώ να το καταλάβω!!! εμένα καταρχήν κάθε ώρα αναμονής χάνει 1%.ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΌ.

τι δι@ολο φταίει;;;

Κλείνουν σε πρώτη ευκαιρία ό,τι δεν τους χρειάζεται φίλε όσοι πετυχαίνουν τέτοιους χρόνους. Μην ασχολείσαι. Δεν παίζουν τέτοιοι χρόνοι όντως με "φυσιολογική" χρήση. Εγώ ως "φυσιολογική" ορίζω τη χρήση που δεν κάθομαι να ασχολούμαι π.χ. να κλείσω το gps μόλις βγω από το αυτοκίνητο γιατί θέλω να καταγράφεται πλήρως το που κινήθηκα κάθε μέρα στο "χρονολόγιο" (timeline της google). Δεν κάθομαι να ασχολούμαι να κλείσω τα data γιατί δεν θέλω να ξεχαστούν κλειστά όταν φύγω από το wifi και να μην λαμβάνω π.χ. viber. Ε πάνω από 3,5 ώρες βία 4 SOT τώρα με τη miui 9 δεν καταφέρνω να έχω (σε 5ιντσο 4Χ αναφέρομαι που ξέρω ότι έχει σαφώς μικρότερη αυτονομία από το Note αλλά τέλος πάντων και εκεί κάποιοι καμαρώνουν για πιο μεγάλη αυτονομία). Δεν με πειράζει όμως καθόλου γιατί το θέλω πλήρως χρηστικό το τηλέφωνο.
    • Το mido δεν γίνεται να έχει καλύτερη αυτονομία απ'το santoni, λόγω του ότι έχει μεγαλύτερη οθόνη(και όχι μόνο). Καλά για το nikel δεν μιλάω καν :P
      Open-source is the future
    • Διαφήμιση
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Το mido δεν γίνεται να έχει καλύτερη αυτονομία απ'το santoni, λόγω του ότι έχει μεγαλύτερη οθόνη(και όχι μόνο). Καλά για το nikel δεν μιλάω καν :P
      Κι όμως γίνεται και είναι γνωστό. Ο λόγος είναι το SoC. Το mido έχει 625 στα 14nm και το santoni 435 στα 28nm. Ο 2ος λένε ότι είναι σημαντικά πιο ενεργοβόρος από τον 1ο.
    • Πρέπει να το δεις απ'όλες τις πλευρές...
      Ναι μεν ο 625 είναι 14nm στα 2GHz, άρα είναι πιο γρήγορος και λιγότερο ενεργοβόρος λόγω αρχιτεκτονικής και φυσικά θερμαίνεται λιγότερο αλλά ο 435 είναι χρονισμένος στο 1.4GHz!
      Το mido έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη ανάλυση.

Άρα όλα αυτά εμένα μου δείχνουν ότι πάνω κάτω τα δύο αυτά κινητά πρέπει να έχουν την ίδια αυτονομία αν όχι λίγο καλύτερη το santoni λόγω οθόνης.
      Φυσικά εξαρτάται και από το είδος χρήσης (εφαρμογές).

Για να το δεις πρέπει και τα 2 να φοράνε την ίδια rom ρυθμισμένη το ίδιο και ο χρήστης να κάνει ακριβώς την ίδια χρήση.
      Open-source is the future
    • Καλημέρα παίδες!Είναι αποδεδειγμένο οτι ο 625 είναι λιγότερο ενεργοβόρος.Εμένα η γνώμη μου είναι να μην ασχολείστε με τα sot.Η χρήση του καθενός είναι διαφορετική σύμφωνα με τις ανάγκες του.Το θέμα είναι ποσό χρηστικό είναι στον καθέναν μας.Εγώ χωρίς να κοιταζω sot σύμφωνα με την χρήση που κάνω δεν με έχει αφήσει ποτέ πριν την δεύτερη μέρα Αναμφίβολα είναι ένα από τα καλύτερα smartphones απο πλευράς μπαταρίας.Αλλοι λένε οτι η miui 9 καταναλώνει πιο πολύ,αν ισχύει σίγουρα θα υπάρξουν βελτιώσεις.Άλλωστε είμαστε ακόμη στην αρχή της 9!
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Πρέπει να το δεις απ'όλες τις πλευρές...
      Ναι μεν ο 625 είναι 14nm στα 2GHz, άρα είναι πιο γρήγορος και λιγότερο ενεργοβόρος λόγω αρχιτεκτονικής και φυσικά θερμαίνεται λιγότερο αλλά ο 435 είναι χρονισμένος στο 1.4GHz!
      Το mido έχει μεγαλύτερη οθόνη και καλύτερη ανάλυση.

Άρα όλα αυτά εμένα μου δείχνουν ότι πάνω κάτω τα δύο αυτά κινητά πρέπει να έχουν την ίδια αυτονομία αν όχι λίγο καλύτερη το santoni λόγω οθόνης.
      Φυσικά εξαρτάται και από το είδος χρήσης (εφαρμογές).

Για να το δεις πρέπει και τα 2 να φοράνε την ίδια rom ρυθμισμένη το ίδιο και ο χρήστης να κάνει ακριβώς την ίδια χρήση.
      Φίλε μου δεν χρειάζεται να δω τίποτα στη θεωρία. Έχω πρακτική εμπειρία (από γνωστούς με το ένα και το άλλο) και έκανα απλή εκτίμηση των λόγων που υπάρχει αυτή η διαφορά. Το mido έχει αναμφισβήτητα και σημαντικά πιο μεγάλη αυτονομία. Έως και 2πλάσια! Αν ψάξεις και το Αγγλικό φόρουμ θα το επιβεβαιώσεις από τις μαρτυρίες που υπάρχουν εκεί και για τα δύο.

Ο/H sharkimi έγραψε:

Καλημέρα παίδες!Είναι αποδεδειγμένο οτι ο 625 είναι λιγότερο ενεργοβόρος.Εμένα η γνώμη μου είναι να μην ασχολείστε με τα sot.Η χρήση του καθενός είναι διαφορετική σύμφωνα με τις ανάγκες του.Το θέμα είναι ποσό χρηστικό είναι στον καθέναν μας.Εγώ χωρίς να κοιταζω sot σύμφωνα με την χρήση που κάνω δεν με έχει αφήσει ποτέ πριν την δεύτερη μέρα Αναμφίβολα είναι ένα από τα καλύτερα smartphones απο πλευράς μπαταρίας.Αλλοι λένε οτι η miui 9 καταναλώνει πιο πολύ,αν ισχύει σίγουρα θα υπάρξουν βελτιώσεις.Άλλωστε είμαστε ακόμη στην αρχή της 9!
      Εννοείται ότι δεν ασχολούμαστε με το sot. Από τους πρώτους που το ανέφερα είμαι όταν συνειδητοποιήσα τι εκφράζει. Πόσος χρόνος χρειάζεται ένα κινητό να αδειάσει τη μπαταρία του έχει σημασία μόνο. Η ίδια χρήση σε mido που βγάζει λοιπόν 2+ μέρες για το mido ως εκτίμηση είναι 1 μέρα και κάτι (κάτω από 2 μέρες οπωσδήποτε) για το santoni.
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

Επειδή και εγώ έψαχνα για μεγάλους χρόνους SOT αυτό που διαπίστωσα με δικές μου μετρήσεις είναι ότι σημαντικότερο ρόλο έχει το σήμα κινητής.
      Έχει τύχει να βγάλω από 100% μέχρι 60% 7 ώρες οθόνης και μετά μέσα σε 1 ώρα επιπλέον οθόνης λόγω αλλαγής περιοχής με χάλια ποιότητα σήματος να χάσω αλλά 20%.
      Επίσης ο δεύτερος σημαντικότερος λόγος είναι η φωτεινότητα της οθόνης.
      Μεγάλοι χρόνοι οθόνης μόνο με φωτεινότητα κάτω από 50%.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk