Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Η xiaomi σαν εταιρία ναι, σου κρατάει την εγγύηση! Από τα καταστήματα εδώ είναι άλλο θέμα. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να βάλεις μια official rom αν δεν έχεις και να κλειδώσεις, έτσι στο δέχονται μια χαρά και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ;)
      Ναι δεν είναι το θέμα αν σε συμφέρει να το στείλεις Κίνα ή όχι αλλά όσο να 'ναι δείχνει αξιοπιστία. Άσε που η xiaomi στην ουσία πάντα έδινε το οκ για "μόντες" και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσες κοινότητες και τόσοι προγραμματιστές που ασχολούνται με τα xiaomi φτιάχνοντας custom roms. Παλιότερα ήταν ξεκλείδωτος ο bootloader απλά τώρα πλέον τον κλειδώνει τυπικά λόγω ασφαλείας γιατί πολλά καταστήματα έβαζαν πειραγμένες rom με κρυμμένο keylogger. Με κάποιο τρόπο έπρεπε η εταιρία να προστατεύσει τους πελάτες της.
      Βέβαια τώρα θα μου πεις και το EDL mode για ασφάλεια το κλείδωσε και σε ένα brickάρισμα πλέον είναι μονόδρομος το test point δυστυχώς :P
      Open-source is the future
    • Ο/H kyriakos8 έγραψε:

Ο/H Manolis_Mar έγραψε:

Ο/H kyriakos8 έγραψε:

Ελλάδα το ένα μαγαζί είναι το 8cores στο Νέο Κόσμο και το άλλο το Citismarket στην Μεταμόρφωση.
      Καλησπέρα παίδες. Εγώ αγόρασα για την γυναίκα το εν λόγο κινητό απο to 8cores και δεν βλέπω την 800αρα. Είναι σίγουρα απο κίνα πάντως.
      Είναι οκ το τηλέφωνο, έχετε μείνει ευχαριστημένοι? Στις πληροφορίες τηλεφώνου στο μοντέλο γράφει note 4 ή note 4x?
      =============== Φεβ 12th 2018, 10:19am ===============

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Ο/H mrzoid έγραψε:

Εγώ αγόρασα το 4x 4-64 snapdragon πριν από μερικές μέρες στα 184 απο uniphone. Στην Άρτα βρίσκεται νομίζω. Δεν έχω πρόβλημα με το 4g, λειτουργεί κανονικά στη Χίο..... Κινέζικο είναι, ήρθε με αντάπτορα. Έγραφε και στο κουτί 4x, κινεζικο σφραγισμένο.
      Ο @8@nos δεν είπε ότι δεν πιάνει 4G, απλά ότι δεν έχει την μπάντα Β20 που είναι στα 800 Μz, έχει τις άλλες μπάντες όπως βλέπεις στο πινακάκι που παρέθεσε.Η μπάντα Β20 ήταν μέχρι πρότινος στη TV και απελευθερώθηκε με την ψηφιακή TV. Έχοντας την μικρότερη συχνότητα από όλες τις μπάντες έχει το μεγαλύτερο μήκος κύματος που κάνει τα Η/Μ κύματα να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια, να περνούν πιο εύκολα εμπόδια άρα να είναι πιο αποτελεσματικά. Λόγω αυτού του λόγου όλες οι εταιρείες άρχισαν να τα συμπεριλαμβάνουν στο Φάσμα τους ξεκινώντας από επαρχία που η Μπάντα Β20 πλεονεκτεί.
      Ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντηση. Σαν χρήστης του note 4x είσαι ικανοποιημένος? Στο model number σου γράφει 4 ή 4Χ? Ρωτάω γιατί έχω δει διάφορα βίντεο που το unboxaran και σε κάποια έγραφε 4Χ και σε άλλα 4, αν είναι να πλήρωσω +30 τουλάχιστον να ναι το σωστό.
      Καλησπέρα παίδες. Λοιπον το κουτί έχει ένα τεραστιο 4Χ. Το μοντέλο είναι 3gb- 32gb και η σύζυγος το έχει καταευχαριστηθεί.
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Η xiaomi σαν εταιρία ναι, σου κρατάει την εγγύηση! Από τα καταστήματα εδώ είναι άλλο θέμα. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να βάλεις μια official rom αν δεν έχεις και να κλειδώσεις, έτσι στο δέχονται μια χαρά και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ;)
      Ναι δεν είναι το θέμα αν σε συμφέρει να το στείλεις Κίνα ή όχι αλλά όσο να 'ναι δείχνει αξιοπιστία. Άσε που η xiaomi στην ουσία πάντα έδινε το οκ για "μόντες" και αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσες κοινότητες και τόσοι προγραμματιστές που ασχολούνται με τα xiaomi φτιάχνοντας custom roms. Παλιότερα ήταν ξεκλείδωτος ο bootloader απλά τώρα πλέον τον κλειδώνει τυπικά λόγω ασφαλείας γιατί πολλά καταστήματα έβαζαν πειραγμένες rom με κρυμμένο keylogger. Με κάποιο τρόπο έπρεπε η εταιρία να προστατεύσει τους πελάτες της.
      Βέβαια τώρα θα μου πεις και το EDL mode για ασφάλεια το κλείδωσε και σε ένα brickάρισμα πλέον είναι μονόδρομος το test point δυστυχώς :P
      πολυ ωραιος.
      Εμαθα αρκετα απο ολα αυτα και σε ευχαριστω πολυ.
      Απο τα λεγομενα σου και το αμεσως μετα ψαξιμο για το edl mode καταλαβα οτι το προηγουμενο κινητο μου το moto x 2014 μπρικαρε ο bootloader αλλα εχει και κλειδωμενο edl.
      Ενω το πηγα σε service με jtag δεν καταφεραν να το επαναφερουν γιατι λοιπουν τα αρχεια της motorola blankflash files που η motorola δεν τα δινει.
      Αυτος ειναι και ο λογος που πολλοι πελατες εχουν μεινει με συσκευες αχρηστες .
      Το περιεργο ειναι οτι ολα τα motorola μπρικαρουν με τον γνωστο τροπο αλλα μονο στο συγκεκριμενο το moto x 2014 δεν εχει δωσει τα blankflash files για επαναφορα.
      Στην xiaomi δεν πρεπει να υπαρχει τετοιο θεμα απο οτι καταλαβα.
    • Διαφήμιση
    • Να 'σαι καλά φίλε μου :)
      Ναι στη xiaomi τη βρίσκεις την άκρη (τώρα απλά χρειάζεται test point για να μπεις σε EDL mode ενώ παλιότερα ήταν πιο απλά τα πράγματα) τουλάχιστον μέχρι τώρα αν αύριο αλλάξει τακτική και τα κλειδώσει όλα δεν ξέρω :P Αν κάνει κάτι τέτοιο βέβαια θα χάσει και κόσμο.
      Βέβαια πιθανότητα να γίνει μια στραβή πάντα υπάρχει δυστυχώς!

Επειδή μιλάμε για ασφάλεια θα σου πω και κάτι άλλο που ίσως δεν ξέρεις, ο Mi account συνδέεται με τις sim σου και έτσι σε περίπτωση κλοπής της συσκευής ο κλέφτης βάζοντας άλλη sim δεν μπορεί να λειτουργήσει το κινητό γιατί θα ζητάει κωδικό Mi. Κοίτα εδώ και τον οδηγό του @derveni ;)
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Να 'σαι καλά φίλε μου :)
      Ναι στη xiaomi τη βρίσκεις την άκρη (τώρα απλά χρειάζεται test point για να μπεις σε EDL mode ενώ παλιότερα ήταν πιο απλά τα πράγματα) τουλάχιστον μέχρι τώρα αν αύριο αλλάξει τακτική και τα κλειδώσει όλα δεν ξέρω :P Αν κάνει κάτι τέτοιο βέβαια θα χάσει και κόσμο.
      Βέβαια πιθανότητα να γίνει μια στραβή πάντα υπάρχει δυστυχώς!

Επειδή μιλάμε για ασφάλεια θα σου πω και κάτι άλλο που ίσως δεν ξέρεις, ο Mi account συνδέεται με τις sim σου και έτσι σε περίπτωση κλοπής της συσκευής ο κλέφτης βάζοντας άλλη sim δεν μπορεί να λειτουργήσει το κινητό γιατί θα ζητάει κωδικό Mi. Κοίτα εδώ και τον οδηγό του @derveni ;)
      Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
      Αν κλαπει η χαθει το κινητο απλα το δηλωνεις και διαγραφεται παγκοσμιως το IMEI.
      Το θεμα με την ασφαλεια ειναι μονο μην μπει καποιο λογισμικο και κλεβει κωδικους και δεδομενα.
    • @papsr6 Διάβασε λίγο τον οδηγό μου που σου έβαλε ο φίλος μου @8@nos θα δεις ότι σου παρέχεται καλή ασφάλεια και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας να το εντοπίσεις το κινητό σου και να δεις και ποιο κάρτα sim έχει μπει Έχουμε καλά στατιστικά ανεύρεσης κινητών και ίσως είναι ο μόνος ολοκληρωμένος οδηγός ίσως και ποιο πλήρες από το Ευρωπαϊκό forum.

=============== Φεβ 12th 2018, 11:13pm ===============
      OffTopic
      Σύντομα θα μεταφραστεί και θα ανέβει στο Ευρωπαϊκό forum, και σχεδόν όλοι οι οδηγοί μου
    • Ο/H derveni έγραψε:

@papsr6 Διάβασε λίγο τον οδηγό μου που σου έβαλε ο φίλος μου @8@nos θα δεις ότι σου παρέχεται καλή ασφάλεια και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας να το εντοπίσεις το κινητό σου και να δεις και ποιο κάρτα sim έχει μπει Έχουμε καλά στατιστικά ανεύρεσης κινητών και ίσως είναι ο μόνος ολοκληρωμένος οδηγός ίσως και ποιο πλήρες από το Ευρωπαϊκό forum.

=============== Φεβ 12th 2018, 11:13pm ===============
      OffTopic
      Σύντομα θα μεταφραστεί και θα ανέβει στο Ευρωπαϊκό forum, και σχεδόν όλοι οι οδηγοί μου

Αψογος οδηγος.
      Ενα μεγαλο μπραβο.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H papsr6 έγραψε:

Το θεμα με την ασφαλεια ειναι μονο μην μπει καποιο λογισμικο και κλεβει κωδικους και δεδομενα.
      Όσο γι'αυτό αν έχεις official rom στο κινητό σου και σε περίπτωση που θες να βάλεις custom rom, δίνοντας προσοχή φυσικά στο ποια rom θα βάλεις και από που θα τη κατεβάσεις, δεν διατρέχεις τέτοιο κίνδυνο αφού θα έχεις μια καθαρή rom από τέτοιου είδους λογισμικά.
      Από κει και πέρα βέβαια χρειάζεται να προσέχεις τι εφαρμογές εγκαθιστάς και φυσικά από που τις κατεβάζεις! Ένα antivirus είναι επίσης πάντα χρήσιμο.
    • @derveni Δεν είσαι πλήρως καλυμμένος. Κοίτα κι εδώ.
      Το θέμα είναι πάντα πάντως να μην δώσεις εσύ το οκ εγκαθιστώντας αγνώστου προελεύσεως εφαρμογές ;)
    • Παιδιά ας το σοβαρεψουμε λίγο παραπάνω σίγουρα πρέπει να ξέρουμε τι app κατεβάζουμε, αλλά μήπως πρόσφατα η ίδια η Google Play δεν ανακοίνωσε ότι παρά πολλές εφαρμογές που ήταν στην πλατφόρμα της κλεβανε στοιχεία και εγκαθιστούσαν περίεργα προγράμματα από αυτά που υποσχόταν, με συνέπεια να της πετάξει από το Google Play. Άρα η ασφάλεια σαν ασφάλεια είναι πάντα κάτι θολό, να μην επεκταθώ σε Facebook Gmail Google κ.λ.π.
    • Διαφήμιση
    • Ναι φυσικά υπάρχουν πάντα κίνδυνοι αλλά όσο να 'ναι μια ασφάλεια την έχεις με το google play, μόλις βρέθηκε το πρόβλημα διέγραψε αμέσως τις εφαρμογές αυτές! Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην apple. Είναι σαν να λες επειδή μπορεί να ληστέψουν μια τράπεζα μην βάζετε τα λεφτά σας εκεί αλλά κρατήστε τα σπίτι :P
      Ακόμα και στον υπολογιστή σου άλλο είναι να έχεις linux ή mac και να κατεβάζεις προγράμματα από τα αποθετήρια και άλλο να έχεις windows και να κατεβάζεις ό,τι πρόγραμμα βρίσκεις στο ίντερνετ από διάφορα site.
      Άσε το facebook κτλ, εκεί βάζεις μόνος τα στοιχεία σου :P
      Εδώ πχ εταιρίες/υπηρεσίες δεν ξέρουν τι θα πει κρυπτογραφημένο email και τα στοιχεία σου είναι εκτεθειμένα συνεχώς! Δε λέω μπορεί ο κόσμος να μην ξέρει αλλά άσε τουλάχιστον αυτούς που ξέρουν και θέλουν, να έχουν αυτή τη δυνατότητα.
      Και πολλά άλλα παραδείγματα.
      Επειδή υπάρχει αστυνομία δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται κλοπές αλλά ούτε φυσικά ότι ο κόσμος δεν πρέπει να προσέχει και να παίρνει τα μέτρα του ;)