Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Hello,

Σήμερα μου ήρθε το redmi note 4 global edition από το eshop, ενώ στην παραγγελία και στην ιστοσελίδα το όνομα του προϊόντος αναφέρετε ως redmi note 4x. Απο τα λίγα που διάβασα και σας χρήστης xiaomi για πρώτη φορά κατάλαβα πως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στα 2 models. Παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος αν θα έπρεπε να με καθησυχάσει αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερη κάποιο model απο αυτά και αν θα χρειαστεί να επικοινωνήσω με το κατάστημα (για επιστροφή).

Η συσκευή είναι σε φόρτιση και απενεργοποιημένη και δεν έχω επιχειρήσει ακόμα να την ενεργοποιήσω. Οπότε πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό για όποιον ενδιαφέρεται σε λίγο.

Ο αριθμός μοντέλου είναι: 2016102
    • Είναι εντελώς μπερδεμένο.
      Αυτό που εγώ έχω καταλάβει υπάρχουν τρία μοντέλα.
      1. 4 με MTK
      2. 4 με Snapdragon (αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν όλα τα 4 με snapdragon έχουν B20)
      3. και το 4x με snapdragon μόνο και χωρίς B20 - μάλιστα αν κατάλαβα καλά προορίζονταν μόνο για την αγορά της Ταιβάν.

Δυο μεγάλο διαφορές είναι ότι το 4x δεν έχει όλη την πλάτη μεταλλική, και επίσης αντί κάμερα της samsung έχει της sony (μην με ρωτήσεις ποιος είναι καλύτερος, εγώ δεν ξέρω).

Στην θέση σου αυτό που έκανα είναι επίτηδες να το αγοράσω από το you.gr και ας πάρω το 4άρι.
      Τουλάχιστον θα έχω δυο χρόνια εγγύηση.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H iJohnnyCash έγραψε:

Είναι εντελώς μπερδεμένο.
      1. 4 με MTK
      2. 4 με Snapdragon (αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν όλα τα 4 με snapdragon έχουν B20)
      3. και το 4x με snapdragon μόνο και χωρίς B20 - μάλιστα αν κατάλαβα καλά προορίζονταν μόνο για την αγορά της Ταιβάν.

Δυο μεγάλο διαφορές είναι ότι το 4x δεν έχει όλη την πλάτη μεταλλική, και επίσης αντί κάμερα της samsung έχει της sony (μην με ρωτήσεις ποιος είναι καλύτερος, εγώ δεν ξέρω).

Στην θέση σου αυτό που έκανα είναι επίτηδες να το αγοράσω από το you.gr και ας πάρω το 4άρι.
      Χμμμ...έχω την εντύπωση ότι όντως έχεις μπερδευτεί (γεγονός είναι ότι τα μοντέλα είναι ένα μπάχαλο). Τα MKT ΔΕΝ έχουν B20, οπότε κλείσαμε από εκεί. Για τα Snapragon τώρα:

Το Ταϊβανέζικο 4X έχει τη B20 (μάλιστα ήταν το πρώτο που εμφανίστηκε με B20).
      Το σκέτο 4άρι της Σιγκαπούρης έχει Snapdragon και επίσης τη B20
      Τα Global/International version που εμφανίζονται σε κινεζομάγαζα (honorbuy, aliexpress) αναφέρονται σαν 4 σκέτα ΜΕ τη B20 (το περίφημο 2016102).
      Τα Snapdragon, πέραν του B20 της Taiwan
      Της Infoquest το 4X δεν έχω ιδέα ποιό είναι :)

Ένα ενδιαφέρον ερωτηματάκι είναι αν το απλό 4X ή κάποιο 4άρι με Snapdragon, μπορεί να "αποκτήσει" την B20 μέσω firmware, ή αλλάζει και το modem.
    • Ο/H iJohnnyCash έγραψε:

Είναι εντελώς μπερδεμένο.
      1. 4 με MTK

1 και 3 σωστα. Στο 2 οχι απαραιτητα. Υπαρχουν πολλα 4 snapdragon που δεν εχουν 800αρα μπαντα. Πρεπει να λεγεται Redmi Note 4 Global Edition για να χει 800αρα. (προσοχη καποια σκρουτζομαγαζα τα βαπτιζουν ετσι λογω global rom και στη πραγματικοτητα δεν εχουν 800αρα)

Οσον αφορα το you, ολα τα μεγαλα καταστηματα που πουλανε εισαγωγης infoquest εχουν το global edition που απλα το βαπτισαν 4X. Εχει κανονικα 800αρα μπαντα.
    • Ο/H Orestis_G έγραψε:

Ένα ενδιαφέρον ερωτηματάκι είναι αν το απλό 4X ή κάποιο 4άρι με Snapdragon, μπορεί να "αποκτήσει" την B20 μέσω firmware, ή αλλάζει και το modem.
      Αυτό που ξέρω από το αγγλικό forum είναι ότι η Official Global Rom στο 4χ ξεκλειδώνει κάποιες μπάντες άλλα όχι όλες
      REDMI NOTE 4X (GLOBAL ROM) - SUPPORT ALL LTE BAND - Redmi Note 4X - Xiaomi MIUI Official Forum
    • Διαφήμιση
    • Πολλοί ρωτούν για τις διάφορες εκδόσεις του Xiaomi Redmi Note 4 και συγκεκριμένα ενδιαφέρονται για το εάν έχει την λεγόμενη 800αρα μπάντα ή αλλιώς LTE B20 για σύνδεση στο δίκτυο 4G.
      Παρακάτω δίνω ένα πολύ απλό τρόπο για να διαπιστώσετε μόνοι σας εάν το τηλέφωνο που θέλετε να αγοράσετε έχει ή όχι την Β20.
      Φυσικά έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι διαπίστωσης όπως με την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου κωδικού στο κουτί, την πιστοποίηση που αυτό έχει, τους φορτιστές κλπ.
      Όχι ότι είναι λάθος όλα αυτά αλλά για να τα ελέγξεις πρέπει πρώτα να πάρεις στα χέρια σου το κινητό δηλαδή να το αγοράσεις ή να αρκεστείς στις διαβεβαιώσεις του υπαλλήλου που τηλεφώνησες για να ρωτήσεις.
      Εγώ προτιμώ τις ξεκάθαρες λύσεις.
      Όταν έχεις κάτι το διαφημίζεις και το αναγράφεις παντού.
      Όταν δεν το έχεις προσπαθείς να το κρύψεις.
      Πάμε λοιπόν.

Περίπτωση 1η
      Αγοράζεις το κινητό από τους επίσημους διανομείς της Xiaomi Greece δηλαδή από Κωτσόβολο, Γερμανό, Public, Welcome Stores, Media Markt, Electro Net, You, Seven Spots, Cosmote και δεν χρειάζεται να ψάξεις ή να ρωτήσεις τίποτα άλλο εκτός ίσως από το χρώμα που το θέλεις.

Περίπτωση 2η
      Αγοράζεις το κινητό από eshop της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
      Εδώ αντί να εστιάσεις μόνο στο χρώμα και στην τιμή πρέπει να προσέξεις στα αναλυτικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου για την ύπαρξη η μη της Β20.
      Ορίστε μερικά παραδείγματα καταστημάτων

Κατάστημα Α’
      Εδώ βλέπουμε καθαρά ότι στα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου περιλαμβάνεται η συχνότητα που θέλουμε και το αναφέρει ξεκάθαρα.

Κατάστημα Β’
      Εδώ βλέπουμε πάλι ένα κατάστημα που κι αυτό έχει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που πουλάει.
      Διαπιστώνουμε ότι δεν έχει την Β20.
      Πρόκειται για ακόμα ένα έντιμο επαγγελματία που σέβεται του πελάτες του και δεν κρύβει την μη ύπαρξη της Β20.

Κατάστημα Γ’
      Εδώ έχουμε ένα κατάστημα που θέλοντας πιθανόν να αποφύγει να γράψει ότι το τηλέφωνο που διαθέτει δεν έχει την Β20 απλώς γράφει κάτι πολύ γενικό.
      Μπορώ να υποθέσω ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχει την Β20 ασχέτως από τις όποιες διαβεβαιώσεις του κάθε υπαλλήλου που προσπαθεί στο τηλέφωνο να με πείσει ότι την έχει.
      Αν την είχε θα το διαφήμιζε με κάθε τρόπο.
      Το τι έχω ακούσει αυτές τις μέρες στο τηλέφωνο δεν περιγράφεται.
      Ένας μάλιστα προκειμένου να μου πουλήσει το δικό του επέμενε ότι κανένα τηλέφωνο στην Ελλάδα δεν έχει την Β20.

Η επιλογή είναι δική σας.
      Φυσικά μπορεί αυτό που θα πάρετε να έχει τελικά την Β20 ακόμα και αν δεν το αναφέρει αναλυτικά το κατάστημα από όπου το αγοράσατε αλλά αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς από πριν.
      Εγώ προτιμώ να αγοράζω από καταστήματα που με σέβονται και δεν με αναγκάζουν να πάρω τηλέφωνο ή να στείλω email για διευκρινίσεις στα χαρακτηριστικά του προϊόντος που με ενδιαφέρει.
    • ειμαι με ψευτορομ 8.1.10.0.0, ελεγξα οτι εχω ξεκλειδωμενο bootloader, απο τις 3 περιπτωσεις του οδηγου για official global rom , και εφοσον το pc suite δεν μου διαβαζει τη συσκευη, σημαινει οτι πρεπει να ακολουθησω τη περιπτωση #2, σωστα; εχει δοκιμασει κανεις τη νεα ρομ την 8.2.20; η να βαλω την 8.1.10;

Επιχειρησα να φλασαρω την 8.1.10...εχω κολλησει πανω απο μια ωρα στο 55% του update, καμια ιδεα κανεις;
    • Ο/H Moneytarey έγραψε:

Επιχειρησα να φλασαρω την 8.1.10...εχω κολλησει πανω απο μια ωρα στο 55% του update, καμια ιδεα κανεις;
      Με ποιον τρόπο προσπαθείς να περάσεις την ρομ ?
    • Διαφήμιση
    • Με τον οδηγο για να περαστει official global, ειχα ηδη κανει για usb debug-ελεγχος bootloader και επειτα restart recovery mode, ανοιξα pc suite, δεν αναγνωρισε το κινητο οταν το συνεδεσα, οποτε shift+R flash, επελεξα την ρομ (8.1.10) και ξεκινησα το update... Εντελει το βραδυ και μετα πανω απο 1,5 ωρα σταματτησε σε καποια στιγμη η διαδικασια, η συσκευη ειχε κολλησει στο update, της εκανα restart και ανοιξε ευτυχως, απλα με την ηδη υπαρχουσα ρομ