Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 4/4x (Mido)

• Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H dimtz έγραψε:

@Antretng σ ευχαριστω πολυ φιλε για τον χρονο σου και το review ,αν παω κατι σε οικονομικο κινητο (εως 250 ευρω) θα το παρω , πολλες απαιτησεις δεν εχω ,απλα οτι κανω να γινετε σωστα αν οχι τελεια ,παιχνιδια δεν παιζω
      Για να λες 250 εννοεις απο Κωτσοβολο/Πλαισιο κλπ. Μην αγχωνεσαι, ολα κομπλε θα ειναι. Ουτε με Roms θα ασχοληθεις ουτε με τιποτα, οποτε ολα σωστα θα ειναι. Και επειδη καταλαβαινω οτι εχεις και μια εμπειρια με xiaomi, go for it. Αρκει να μην εχεις προσδοκιες απο τη καμερα που ουτως ή αλλος σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω να βρεις κατι αξιολογο σε φωτογραφικη.
      Ναι φιλε ,αγορα απο αυτα που αναφερεις για τους λογους που αναφερθηκαν πολλακις , μιας και αναφερεσαι συνεχεια για την φωτογραφικη δεν ικανοποιει ε; σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν κινητα με καλη φωτογραφικη (βλεπε nexus 5x) αλλα χανουν σε πολλα αλλα σημεια
    • Κοίτα εξαρτάται τι κάμερα θέλεις και για ποιο σκοπό. Για σέλφιε, απλές καλοφωτισμένες φωτογραφίες μια χαρά είναι. Εδώ που τα λέμε αν θες καλές φωτογραφίες ούτε καν το iphone δεν θα σε ικανοποιήσει. Πάρε μια DSLR.
    • Εχω φωτογραφικη dslr ,δεν θελω αλλη, οπως και ειπα πιο πανω δεν ειμαι φαν στην φωτο, απλα να ικανοποιει την ημερα, την νυχτα δεν με πολυνοιαζει ,αν το ηθελα για τις φωτο θα κρατουσα το s7 edge, δεν υπαρχει στην αγορα καλυτερο απο αυτο οσο αφορα τις φωτο ,με τα λεγομενα σας πιστευω θα με κλυψει η καμερα απο το 4X ,θα προτιμουσα πρωτα να το δω απο κοντα για να παρω μια γευση
    • Διαφήμιση
    • Παρομοια επιπεδα με p9 lite θα λεγα απλα ισως λιγο πιο επιρρεπες σε camera shake τη νυχτα. Το βιντεο χανει σε καρε τη νυχτα οπως ολα τα redmi (αν δεις στην υπογραφη μου εχω γραψει ενα μινι οδηγο πως να βγαζεις βιντεο με σταθερα 30 καρε).

Τη μερα σιγουρα δεν θα χεις θεμα. Για αυτο και εβαλα μολις 2 ημερισιες φωτογραφιες δειγματα. Αν σε ικανοποιησαν τοτε εισαι οκ.

=============== Απρ 16th 2017, 11:11pm ===============
      Το nexus 5x το ειχα. Δυο βδομαδες το αντεξα. Καλη καμερα αλλα αθλια μπαταρια και ηχος. Χωρια οτι οταν το πιεζα ειχε throttling και laggare. Ειναι και 5.2 ιντσες... ποσα να αντεχα ο καψερος :lol:
    • Ο/H zisistil έγραψε:

Αν το πήρες από Αγγλία από το eglobalcentral.eu να ξέρεις ότι στέλνει με την official global stable.
      Απο κει το πηρα αδερφε αλλα εκτος κ αν καταλαβα κατι λαθος κινεζικη εχει.αλλα δν εχω θεμα τη global για αρχη δν θα δυσκολευτω να την περασω.Αργοτερα με την ελληνικη δν ξερω.ο οδηγος ειναι εξαιρετικος ομως τωρα που τον διαβαζω,μια χαρα πιστευω να το παω
      Images
      • Screenshot_1.png

23,28 kB, 752×190, viewed 106 times
    • Ε μια χαρα τοτε.!δυο ερωτησεις ακομα που θα μ απαντηθει βεβαια k οταν ερθει το τηλ αλλα καλο ειναι να ξερω.τις αναβαθμισεις τις κανει μονο το κινητο η πρεπει να τις κανω εγω με το mipcsuite?την ελληνικη rom ποτε να τη βαλω?να περιμενω λιγο στη δηθεν εγγυηση του καταστηματος κ αν δν βγαλει προβλημα το προχωραω ας πουμε?
    • Διαφήμιση
    • Αναβαθμίσεις κάνεις και εσύ, δεν έχεις ανάγκη το pcsuite. Ελληνική rom βάζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή άμα θες developer rom, stable δεν πρέπει να έχει βγει ακόμα...
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Παρομοια επιπεδα με p9 lite θα λεγα απλα ισως λιγο πιο επιρρεπες σε camera shake τη νυχτα. Το βιντεο χανει σε καρε τη νυχτα οπως ολα τα redmi (αν δεις στην υπογραφη μου εχω γραψει ενα μινι οδηγο πως να βγαζεις βιντεο με σταθερα 30 καρε).
      Αρκετά κατώτερη κάμερα, ποιοτικά από το P9. Θόρυβος και sharpness στις αυτόματες λήψεις ειδικά το βράδυ. Το πρωί καλά είναι τα πράγματα, αλλά μέχρι εκεί.
    • Για το lite μιλας; Εχεις το 4X ? Γιατι εγω δεν καταλαβα μεγαλες διαφορες περαν οτι ειναι πιο επιρρεπες στο camera shake (το ειχα το p9 lite αλλα για λιγες μερες).

Μιλαω παντα για ενεργο το hht σε χαμηλο φωτισμο. Αλλα ακομα και απενεργοποιημενο στο απλο συγκριτικο του gsm δεν ειναι χαωδης οι διαφορες --> Missing feature - GSMArena.com

=============== Απρ 17th 2017, 1:51pm ===============

Για οποιον ειχε το Note 3 pro ή Note 4 (mtk) και ενδιαφερεται να δει διαφορες ας δει αυτες τις φωτογραφιες που ειναι ολες στο auto. (με τη σειρα note 3, note 4 mtk, note 4 snap)

IMG_20170104_202009 by Andreas L., on Flickr

IMG_20170208_220410_HHT by Andreas L., on Flickr

IMG_20170408_204618_HHT by Andreas L., on Flickr

Μπορει να μην ειναι ιδια μερα αλλα γενικα οι συνθηκες φωτισμου δεν εχω δει να αλλαζουν σε αυτη την αγαπημενη κολωνα της ΔΕΗ που εχω για συγκριση :P
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Για το lite μιλας; Εχεις το 4X ? Γιατι εγω δεν καταλαβα μεγαλες διαφορες περαν οτι ειναι πιο επιρρεπες στο camera shake (το ειχα το p9 lite αλλα για λιγες μερες).

Μιλαω παντα για ενεργο το hht σε χαμηλο φωτισμο. Αλλα ακομα και απενεργοποιημενο στο απλο συγκριτικο του gsm δεν ειναι χαωδης οι διαφορες --> Missing feature - GSMArena.comz
      Τα είχα και τα 2 και έπαιξα πολύ με την κάμερα. Οι διαφορές δεν είναι χαώδεις προφανώς, αλλά όσο πιο χαμηλός είναι ο φωτισμός είναι τόσο περισσότερο εμφανής. Εννοείται ότι χωρίς HHT δεν πρέπει καν να το σκέπτεσαι να πάρεις φώτο το βράδυ με τα Note 3/4. Καλύτερα βάλε HDR από ένα μη μαμίσιο πρόγραμμα κάμερας, καλύτερη δουλειά θα κάνει και η φωτογραφία θα είναι πιο καθαρή. Φύγε από...την κολόνα και θα διαπιστώσεις τα ίδια πράγματα. Το έχουμε ξαναπεί, τα Redmi δεν είναι για φωτογραφίες υψηλών απαιτήσεων. Είναι αρκετά decent αν ξέρεις τι κάνεις και παίξεις με manual ρυθμίσεις και...αυτά :lol:
    • Διαφήμιση
    • Τη κολωνα την εβαλα γιατι ειχα ιδια φωτο και απο τα τις 3 συσκευες. Σε σχεση με Note 3 και Note 4 υπαρχει αισθητη βελτιωση. Μη σε ξεγελα το οτι βγηκε φωτεινη, δες λιγο το iso, ειναι αρκετα σκοτεινα... σε σχεση με αλλες συσκευες βγαζει πιο φωτεινες φωτογραφιες (πχ το mi5 εβγαζε μισο στοπ σκοτεινοτερη εκει). Επειδη βλεπω ομως οτι γραφεις σε σχεση με Note 3/4 μηπως δεν μιλας για το 4X που εχει διαφορετικο αισθητηρα;

Διπλα διπλα συγκριση δεν εκανα γιατι το P9 lite το χα πριν 3-4 μηνες αλλα δεν θυμαμαι να τα πηγαινε καλυτερα περαν οτι εβγαζες ευκολοτερα sharp xωρις δευτερη προσπαθεια. Δες και εδω μια ακομα πιο σκοτεινη (εμφανεστατα underexposed). Τωρα το αν σε pixel peep εχει λιγοτερο θορυβο εδω και εκει δεν ξερω. Σε καμια περιπτωση ομως δεν την λες "αρκετα κατωτερη"... και φωτογραφια απαιτησεων δεν εχεις ουτε απο το p9 lite...

IMG_20170409_000256_HHT by Andreas L., on Flickr

=============== Απρ 17th 2017, 10:31pm ===============
      Οσον αφορα το HDR κερδιζει μονο επειδη ριχνει το shutter speed στις 2 απο τις 3 εκθεσεις... ποιος ο λογος να μην βαλεις απλα manual shutter speed?