Διαφήμιση

7.2.24 EU ROM - ENCRYPTION [SOLVED]

• Ο/H dnomikos έγραψε:

Κάποιο flag λοιπόν έχει παραμείνει ενεργό και το θεωρεί κρυπτογραφημένο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο..ειδικά σε ένα πανάκριβο κινητό σκέτο διαμάντι (προσωπική άποψη περι ομορφιάς )

Συμφωνώ από άποψη σχεδιασμού είναι το καλύτερο κινητό που έχει βγει μέχρι τώρα.
    Λίγο στο λογισμικό προβληματίζει :)

Για το flag αυτό, αν κάνω από TWRP wipe τα system/data/cache και εγκατάσταση της ρομ θα είμαι οκ λες ?
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Κάποιο flag λοιπόν έχει παραμείνει ενεργό και το θεωρεί κρυπτογραφημένο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο..ειδικά σε ένα πανάκριβο κινητό σκέτο διαμάντι (προσωπική άποψη περι ομορφιάς )
    Συμφωνώ από άποψη σχεδιασμού είναι το καλύτερο κινητό που έχει βγει μέχρι τώρα.
    Λίγο στο λογισμικό προβληματίζει :)

Για το flag αυτό, αν κάνω από TWRP wipe τα system/data/cache και εγκατάσταση της ρομ θα είμαι οκ λες ?
    Το flag είναι σε άλλο hidden partition αλλά ναι θα καθαρίσει. Προτείνω να το κάνεις με official ROM με το δικό του recovery και ας κλειδώσει η συσκευή που δεν το νομίζω...
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Το flag είναι σε άλλο hidden partition αλλά ναι θα καθαρίσει. Προτείνω να το κάνεις με official ROM με το δικό του recovery και ας κλειδώσει η συσκευή που δεν το νομίζω...

Ποιο είναι το δικό του recovery ? Από που το κατεβάζω ?

Αυτά που λέει εδώ για full disk encryption, ισχύουν για το MIUI 8 ?
    Full-Disk Encryption | Android Open Source Project

Δεν είμαι σίγουρος τι λέει, αλλά αν καταλαβαίνω καλά υπάρχει εξαρχής κρυπτογράφηση με ένα master key και όταν ο χρήστης θέσει PIN/Pattern/Password, κρυπτογραφείται μόνο αυτό το key και όχι όλος ο χώρος ?
  • Διαφήμιση
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Ποιο είναι το δικό του recovery ? Από που το κατεβάζω ?

Αυτά που λέει εδώ για full disk encryption, ισχύουν για το MIUI 8 ?
    Full-Disk Encryption | Android Open Source Project

Δεν είμαι σίγουρος τι λέει, αλλά αν καταλαβαίνω καλά υπάρχει εξαρχής κρυπτογράφηση με ένα master key και όταν ο χρήστης θέσει PIN/Pattern/Password, κρυπτογραφείται μόνο αυτό το key και όχι όλος ο χώρος ?
    Η Xiaomi δεν ακολουθεί 100% τα προβλεπόμενα από το Android και είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνει και στο encryption. Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι έχει ήδη αντικαταστήσει δωρεάν πάρα πολλές emmc λόγο αυτού του προβλήματος.

Οι συσκευές Xiaomi που έχουν εγκατεστημένη official ROM και ξεκλείδωτο bootloader, αντί για την εικόνα με την προτροπή να συνδέσεις καλώδιο (που ίσως έχει δει πριν ξεκλειδώσεις) έχουν το Mi recovery που από κει μπορείς να κάνεις wipe τα partition.

Δες εδώ στην τελευταία εικόνα πως φαίνεται. Εσυ θα επιλέξεις το "wipe all data".
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Οι συσκευές Xiaomi που έχουν εγκατεστημένη official ROM και ξεκλείδωτο bootloader, αντί για την εικόνα με την προτροπή να συνδέσεις καλώδιο (που ίσως έχει δει πριν ξεκλειδώσεις) έχουν το Mi recovery που από κει μπορείς να κάνεις wipe τα partition.

Δες εδώ στην τελευταία εικόνα πως φαίνεται. Εσυ θα επιλέξεις το "wipe all data".
    Κάπου τη συνάντησα αυτή την εικόνα, αλλά ήταν στα κινέζικα
    (μάλλον όταν πέρασα την fastboot official dev rom και πριν βάλω TWRP)

Οπότε να ξαναπεράσω μια official που έχει μέσα recovery ?
    Αν το recovery είναι στα κινέζικα, πως αλλάζω γλώσσα ?
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Ο/H dnomikos έγραψε:

Κάπου τη συνάντησα αυτή την εικόνα, αλλά ήταν στα κινέζικα(μάλλον όταν πέρασα την fastboot official dev rom και πριν βάλω TWRP)

Οπότε να ξαναπεράσω μια official που έχει μέσα recovery ?
    Αν το recovery είναι στα κινέζικα, πως αλλάζω γλώσσα ?
    Πριν από την τελευταία εικόνα που έχει στο link, το κινητό σου βγάζει μια άλλη οθόνη να διαλέξεις Κινέζικα ή Αγγλικά με το volume down και επιλέγεις ENTER με το power.
  • Ο/H dnomikos έγραψε:

Αυτό είναι ισοδύναμο με Factory Reset ?
    Αν όπως είμαι πάω Settings > Additional Settings > Backup & Reset > Factory data reset , είναι το ίδιο ?

=============== Φεβ 28th 2017, 10:13pm ===============

Ο/H dnomikos έγραψε:

Αν τυχόν κλειδώσει ο bootloader, θα έχω κάνα πρόβλημα που το πρώτο ξεκλείδωμα το έκανε ο vendor ?
  • Διαφήμιση
  • Ο/H nikos153 έγραψε:

Αν τυχόν κλειδώσει ο bootloader, θα έχω κάνα πρόβλημα που το πρώτο ξεκλείδωμα το έκανε ο vendor ?
    Αν το ξεκλείδωμα της συσκευής έγινε με λογαριασμό τρίτου, τότε αν κλειδώσει ο Bootloader την έβαψες.
    Η συσκευή που έχεις, πρέπει το Mi-account της (ο λογαριασμός στον οποίο είναι δηλωμένη), να έχει ενεργή άδεια ξεκλειδώματος.

Ο/H nikos153 έγραψε:

Αν όπως είμαι πάω Settings > Additional Settings > Backup & Reset > Factory data reset , είναι το ίδιο ?
    Σχεδόν το ίδιο, αν και από το TWRP Recovery είναι πολύ καλύτερο.
    Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
    Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
  • Ο/H MIUI_ART έγραψε:

Αν το ξεκλείδωμα της συσκευής έγινε με λογαριασμό τρίτου, τότε αν κλειδώσει ο Bootloader την έβαψες.
    Η συσκευή που έχεις, πρέπει το Mi-account της (ο λογαριασμός στον οποίο είναι δηλωμένη), να έχει ενεργή άδεια ξεκλειδώματος.

Το ξεκλείδωμα δεν ξέρω πως έγινε ούτε από ποιον γιατί μου ήρθε ξεκλείδωτη, με vendor ROM μέσα.

Τώρα στο κινητό έχω κάνει login στο MI Account μου, με το οποίο Account είχα κάνει αίτηση unlock και μου είχε έρθει επιβεβαίωση, πολύ καιρό πριν παραλάβω τη συσκευή.

Αλλά για το ξεκλείδωμα της συσκευής, δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το Account.

=============== Μαρ 1st 2017, 8:15pm ===============
    Για να προχωρήσω σε επαναφορά της συσκευής για να σβηστεί οτιδήποτε έχει σχέση με την κρυπτογράφηση, να το κάνω από TWRP, με wipe data/system/cache και ξανά install της EU ROM?

Ή απαιτείται το official recovery?

Αν είναι καλύτερα με το official recovery, για να βάλω το official, να περάσω με το mi flash την fastboot official chinese rom που είχα περάσει όταν παρέλαβα τη συσκευή, για την οποία ξέρω ότι τότε δεν κλείδωσε ? υπάρχει κίνδυνος να την κλειδώσει τώρα ?

=============== Μαρ 5th 2017, 7:17pm ===============
    Έκανα Wipe από TWRP (data, cache, dalvik), αλλά το ro.crypto.state συνέχιζε να επιστρέφει "encrypted"

Πέρασα με το MI FLASH μια official chinese fastboot rom (με flash all), αλλά συνεχίζει και επιστρέφει "encrypted"

Έκανα ένα Factory Reset (Settings > Additional Settings > Backup & reset > Factory data reset > Reset phone), αλλά συνεχίζει και επιστρέφει "encrypted"

Μπήκα στο δικό του recovery αλλά είναι στα κινέζικα και οι επιλογές δεν φαίνονται να συμβαδίζουν με αυτά που δείχνει στα αγγλικά εδώ: hardreset.info/devices/xiaomi/xiaomi-mi-mix/
    (μάλλον αυτά είναι screenshots από άλλη συσκευή με άλλη έκδοση recovery)

Επίσης δεν υπάρχει επιλογή να επιλέξεις αγγλικά

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω πριν ξαναπεράσω TWRP και EU ROM ?
  • @nikos153 Απο ότι καταλαβαίνω δεν έχεις κάνει Format Data και γι' αυτό όλες οι προσπάθειες φλασαρίσματος καταλήγουν στο "encrypted".

Να σου πω ότι Wipe Data και Format Data είναι διαφορετικά πράγματα και ότι το Factory Reset κάνει Wipe Data..
  • Ο/H Bodai έγραψε:

@nikos153 Απο ότι καταλαβαίνω δεν έχεις κάνει Format Data και γι' αυτό όλες οι προσπάθειες φλασαρίσματος καταλήγουν στο "encrypted".

Να σου πω ότι Wipe Data και Format Data είναι διαφορετικά πράγματα και ότι το Factory Reset κάνει Wipe Data..

Πως κάνω Format Data ?
  • Διαφήμιση
  • format data 1. Μπαίνουμε TWRP
    2. Πάμε wipe > επιλέγουμε δίπλα από το advance wipe το "format data"
    3. Πληκτρολογούμε "yes" και πατάμε "ΟΚ"
    4. Μόλις τελειώσει η διαδικασία πατάμε το εικονίδιο που μοιάζει με σπιτάκι "Home" για να πάμε στην αρχική.
    5. Επιλέγουμε Reboot > Recovery
    6. Μόλις μπει ξανά recovery κάνουμε swipe για να αποδεχτούμε το "allow TWRP modification.
    7. Στην συνέχεια πάμε ξανά wipe > advance wipe > επιλέγουμε τα cache + dalvik art cache + data > και κάνουμε swipe
    8. Αν η διαδικασία τελειώσει χωρίς κόκκινα μηνύματα ήμαστε έτοιμη να κάνουμε install την Ελληνική ρομ.