Είναι οι συχνότητες που χρησιμοποιουν οι εταιριες κινητης για λειτουργουν τα κινητά μας. Όπως ακριβώς ειναι και οι συχνότητες του ραδιοφώνου.Ο/H Matis έγραψε:
γενική ερώτηση: τι είναι οι μπάντες και τι σημαίνουν πρακτικά σε ένα τηλέφωνο?
Κάθε χώρα έχει διαφορετικές συχνότητες.Στην Ελλάδα τελευταια έχει μπει στην Ζωη μας μια συχνοτητα που θα λειτουργήσουν απο εδώ και πέρα οι εταιριες για το 4G περισσοτερο ομως σε νησια και εκτος μεγαλων πόλεων. Ακόμα δεν χρησιμοποιειται τοσο πολυ.
Δες "εδώ" για να τα διαβασεις λιγο πιο αναλυτικα γιατι και εγω δεν τα ηξερα αλλα απο εκει με βοηθησε πολυ.
Τωρα η αλήθεια ειναι πως τα κινητά της xiaomi που βγαινουν για την Κινέζικη αγορά (οπως το note 4X) δεν περιέχουν αυτήν την μπάντα.
Θα γράψω με χρονολογική σειρά τι ¨πατατες¨ εεε..... πατεντες κάνει η Xiaomi αν έχω καταλάβει καλα γιατι και εγώ πρώτη φορά ασχολήθηκα με κινεζικη αγορα και μου αρεσει πάρα πολυ αλλα με κουράζει ειναι λίγο η αλήθεια να ακολουθησω τα βηματα... αλλα με διαβασμα και βιντεακια προσπαθω τουλάχιστον.
Λοιπον η σειρα του κινητου με 1000 διαφορετικές ονομασίες έχει ως εξης :
Red Note 4 (σκέτο) - Αυγούστος 2016 ( για Κινέζικη αγορα με Χ20)
- Για την Κίνέζικη αγορά και ΜΟΝΟ
- Επεξεργαστής Helio Χ20 (ΜΤΚ)
- Είχε κινέζικη ROM φυσικα στην αρχή αλλά μετά έβγαλε και Global γιατι μάλλον το εδωσε και εκτος κινας που χρειαζοντουσαν και αλλες γλώσσες κτλ. Μπορεις να το δεις απο εδώ(ειναι τα Redmi Note 4 MTK China και Redmi Note 4 MTK Global) (Xiaomi MIUI Official Global Site -> Downloads --> Redmi note 4)
- Δεν έχει αυτην την μπάντα την 800Mhz, που χρησιμοποιει μονο η wind για την ωρα π.χ.στα νησια (σε λιγα χρονια ολες οι εταιριες χωρις ομως να σταματησουν τις αλλες) . Δες το στην κινεζικη σελίδα στο λινκ του redmi note 4 επανω και κανε λιγο translate
Red Note 4 (σκέτο) - Ιανουάριος 2017 (για Ινδικη αγορα με snapdragon)
- Βγήκε για την Ινδία τον ιανουαριο του 2017, σαν αντικατάσταση του πρώτου επειδή δεν έχει δικαιωματα για X20 στην Ινδια. Εβγαλε αναγκαστικά με επεξεργαστή Snapdragon 625 και άλλαξε τις μπάντες για να ταιριαζουν στην Ινδία.
- Επεξεργαστής Snapdragon 625
- Εχει Global ROM και μπορεις να το δεις εδω(Redmi Note 4 Qualcomm Global)
- Από μπαντες (για 4G παντα) έχει μονο μια που χρησιμοποιει η Ελλάδα. Δες στο λινκ επάνω στο Redmi note 4 στα specs.
Redmi Note 4X - Φεβρουάριος 2017 (για κινέζικη αγορά με snapdragon)
- Για την Κίνέζικη αγορά και ΜΟΝΟ, το πουλάει σαν καινούριο μοντέλο στην Κίνα, αν και το μονο που άλλαξε απο την πρώτη πρώτη έκδοση ειναι ο επεξεργαστής που έβαλε snapdragon 625 και τα χρώμματα (μπλε, ροζ, μαυρο, γκρι) για να ανανεώσει το ενδιαφέρον.
- Επεξεργαστής Snapdragon 625 (πρέπει να τον αγαπάει πολυ αυτον τον επεξεργαστή
)
- Εχει κινέζικη ROM φυσικα για την ώρα και περιμενουμε να δουμε αν θα βγάλει και Global οπως έκανε και με το πρώτο κινητο που έβγαλε εντος της χωρας του. Δεν έχω καταλάβει ποτε βγάζει global εκδοσεις των κινητων της που ειναι για την κινέζικη αγορά. Μπορεις να το δεις επίσημα εδω παντως
- Οι μπανες του κινητου φυσικα (για 4G παντα) ειναι οι κλασσικές της κινας. Στην Ελλάδα έχουμε μονο μια απο αυτές (αν και την πιο σημαντικη). Μπορεις να το τσεκάρεις εδω με λίγο translate
Redmi note 4 Global Special Edition - Φευβρουάριο 2017 - (για Παγκόσμια αγορα με snapdragon)
- Για την παγκόσμια αγορά με τον snapdragon για επιπλεον δυνατοτητες για μπαντες κτλ.
- Επεξεργαστής Snapdragon 625που θα τον υποστηρίξει αρκετα μαλλον απο οτι φαινεται.
- Έχει Global Rom , και multilanguage , αρα και λειτουργικο χωρις κινέζικες εφαρμογες και κανονικο google playstore , και αυτοματες αναβαθμισεις απο την ιδια την Xiaomi για να κανει OTA updates για οποιον δεν θελει να ασχολειται με custom roms
- Οι μπανες του κινητου φυσικα ειναι για ολο τον κοσμο και περιλαμβάνει ακομα και την 800 της Ελλαδας.
- Μια επιπλεον τελίτσα εδω: Δεν υπάρχει σε κανενα site της xiaomi ακομα και δεν ξέρω το γιατι. Πάντως το πουλάνε ηδη σε καταστηματα η προπώληση και δεν έχω καταλάβει πως γινεται αυτο.
Από οτι έχω δει σε βιντεο ο X20 ειναι ελαχιστα πιο γρηγορος απο τον snapdragon και με ειχε βαλει σε δειλημα στην αρχή αλλα τελικά κατέληξα σε snapdragon γιατι απο οτι εχω διαβασει γενικα τον υποστηρίζει αρκετά και συχνα. Αν το συνδιάσω και με global rom και με μπαντες Ελλάδας τότε νομίζω θα καταλήξω στην τελευταια εκδοση που έχει βγάλει .
Να πω επίσης πως οι εκδόσεις με snapdragon ζεσταινονται 5-8 βαθμους παραπανω λογω γρηγορου επεξεργαστη και τεχνολογιας τους
Και απο οτι λένε ο snapdragon καταναλώνει πολυυυυυ λιγοτερη μπαταρια απο τον αλλον. Το 4Χ για παράδειγμα κρατάει εως και 2 μερες.
Δεν ξέρω ακριβως που θα τα βρεις να τα πουλάνε αλλα εγώ συνηθως ψάχνω απο το kimovil (Δεν κερω αν επιτρέπεται να προτεινω το site οποτε αν δεν επιτρεπετε πειτε μου να το αφαιρέσω.)
π.χ.
Xiaomi Redmi Note 4
(απο κατω απο τον τιτλο του κινητου διαλέγεις την έκδοση)
Στα δεξια βλέπεις μαγαζια που το έχουν
Xiaomi Redmi Note 4X
(απο κατω απο τον τιτλο του κινητου διαλέγεις την έκδοση)
Στα δεξια βλέπεις μαγαζια που το έχουν
=============== Μαρ 3rd 2017, 1:02am ===============
δες εδωΟ/H Matis έγραψε:
και κάτι ακόμα γιατί μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ποια rom θα έχει αν έχει την global η την κινέζικη αφού ούτος η αλλιώς μπορούμε να βάλουμε την ελληνική; και τέλος πάντων είναι καλλίτερα να αφήνουμε την δική της rom η είναι καλλίτερα να βάζουμε την ελληνική ακόμα και όταν έχει ήδη επάνω την global; θέλω να πω αν όλα πάνω στην συσκευή είναι όπως τα θέλουμε γτ η rom μπορεί να γίνει ανασταλτικός παράγοντας από το να την αγοράσουμε όταν έχεις την επιλογή να την αλλάξεις
μπορεί να λέω μεγάλη βλακεία τώρα αλλα προσπαθώ να καταλάβω....
και εδω
Δεν υπάρχει σωστη και λαθος απαντηση αλλα τι θες να έχεις και τι σε εξυπηρετει μαλλον