Διαφήμιση

Mi5 pro πρόβλημα με χαμηλό σήμα

• Mi5 pro πρόβλημα με χαμηλό σήμα

Καλημέρα παίδες!
    Υποθέτω πως είμαι στο σωστό section, αν όχι συγχωρέστε με.

Έχω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα με το mi5 pro μου και θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί έχω αρχίσει να φοβάμαι ότι πρέπει να το επιστρέψω στην Κίνα κ να μείνω 1 μήνα χωρίς τηλέφωνο :shock:

Όταν ενεργοποιώ το flight mode και το τηλέφωνο κλειδώσει και μείνει idle για 1-2 λεπτά, δεν μπορώ να το "ξυπνησω" . Όποιο κουμπί και αν πατήσω δεν ανταποκρίνεται η οθόνη και αναγκάζομαι να κάνω reboot με το Power button πατημένο.

Μου έχει συμβεί κάποιες φορές κ όταν είμαι σε σημείο που δεν έχουν σήμα οι 2 κάρτες που έχω και 2 φορές κατά την φόρτιση.
    Κάποιες από τις φορές το LED ειδοποιήσεων έμενε ενεργό, είτε σαν να έχω κάποια ειδοποίηση είτε σα να συνεχίζει να φορτίζει οπότε υποψιάζομαι ότι πέφτει το τηλέφωνο σε "πολυ βαθύ ύπνο" κ δεν ξυπνάει .

Έκανα αναβάθμιση ota στην τελευταία global stable αλλά τζίφος. Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα.

Έχει κανείς κάποια ιδέα τι θα μπορούσε να είναι? Έχει συμβεί σε κάποιον / κάποια από σας?

Να προσθέσω ότι το τηλ το πήρα μεταχειρισμένο οπότε μεγάλο ιστορικό δεν εχω, αλλά απ'ότι μ είπε το παλικάρι που το πήρα έπαιζε μόνο με official developer rom και απλά μ έβαλε την official stable για να το πάρω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
  • Αν θέλεις την γνώμη μου βάλε την global developer από τον updater αν δεν είναι ξεκλείδωτο, ξεκλείδωσε το και μετά πέρνα την ρομ με επιλογη clean all σε fastboot mode με το Miflash.

• Καλησπέρα Γιώργο κ ευχαριστώ για τον χρόνο σ.
    Μιλάς για την official global developer φαντάζομαι!
    Αφού θα μπω στη διαδικασία να το ξεκλειδώσω δε θα ηταν προτιμότερο να βάλω καποια ρομ της κοινότητας?
    Η ίδια διαδικασία δεν ειναι?
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Louis9 έγραψε:

Η ίδια διαδικασία δεν ειναι?
    Σίγουρα θα είναι καλύτερο αυτό που λες..
    Νόμιζα ότι ήθελες να κρατήσεις την global ρομ...
    Η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική στο πέρασμα της Ελληνικής..
    Πρέπει να βάλεις twrp πρώτα..
    Αν μπεις στην υπογραφή μου θα βρεις ότι οδηγό θέλεις..

• Καλημέρα φίλε μου.
    Έχω μπερδευτεί λίγο με τους οδηγούς ξεκλειδώματος του bl.

Συγκεκριμενα δεν έχω καταλάβει τελικά αν χρειάζεται να ξεκλειδωθεί ο bl αν θέλω να βαλω την official developer ή όχι. Τουλάχιστον να δω αν είναι θεμα sw ή hw το πρόβλημά μ.

(περιμένω περίπου 10 μέρες να μ έρθει η έγκριση και ψιλοκαιγομαι γιατί αύριο θα φύγω ταξίδι κ ήθελα να το έχω ξανασεταρει το τηλ)
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Louis9 έγραψε:

official developer
    Για official rom γενικά δεν χρειάζεται αλλά άν λες για το mi5 καλά είναι να το ξεκλειδώσεις .
    Δεν έχεις την επιλογή του EDL MODE στις νέες ρομ και αν πάει κάτι στραβά θα έχεις πρόβλημα.

• Ναι για το Mi 5 λέω.
    Απλό fastboot με την official global developer θέλω να κάνω για να δω αν φταιει η ρομ για το θέμα μ και περνάω μετά την ελληνική.
    Ειδικά γι το Mi 5 υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν εχω διαβάσει? Για ποιο λόγο είναι καλό να το ξεκλειδωσω?
    (δεν σε αμφισβητώ απλά ειμαι noob και θέλω να καταλάβω όσο γίνεται καλύτερα το θέμα)
  • Ο/H Louis9 έγραψε:

Ειδικά γι το Mi 5 υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν εχω διαβάσει? Για ποιο λόγο είναι καλό να το ξεκλειδωσω?
    Κοίτα... μετά την stable 7.3 η xioami κλείδωσε την επιλογή να φλασάρεις σε edl mode..
    Μπορείς να το κάνεις βέβαια αλλά πρέπει να κόψεις ένα καλώδιο και να το βραχυκυκλώσεις..
    Αυτός είναι ο λόγος που σου λέω να ξεκλειδώσεις .. Αν πάει κάτι στραβά στο install θα δυσκολευτείς να το επαναφέρεις.
    Το mi5 δεν έχει γενικά θέματα... κάποια έβγαλαν οθόνη βέβαια αλλά είναι μικρό το ποσοστό.

• Καλησπέρα φίλε μου.
    Σήμερα επέστρεψα και έκανα τελικά flash με την developer αλλά τζίφος!!!
    Πάλι αν το βάλω σε λειτουργία πτήσης κ δεν έχει καμία σύνδεση για κανένα 5λεπτο το τηλέφωνο παγώνει κ δεν ανάβει η οθόνη.

Μηπως είναι κανένα power saving feature που δεν ξέρω γιατί είναι πολύ παράξενο να είναι hw.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Louis9 έγραψε:

Σήμερα επέστρεψα και έκανα τελικά flash με την developer αλλά τζίφος!!!
    Με miflash το έκανες;