Διαφήμιση

Εντυπώσεις για το MI2-S

• Μόλις παρέλαβα ρο ΜΙ-2s από Κίνα. Εριξα μια ματιά σε όλο το thread και έχω κάποιες ερωτήσεις πριν ξεκινήσω τις αναβαθμίσεις.

1. Στο μενου είδα MIUI Version: MIUI-JLB21.0 και Kernel Version: 3.4.0-g52...κλπ
      στην σελίδα με τα λινκς εδώ στο forum έχει ως τελευταία έκδοση την 3,9,13. Αυτό είναι το kernel version?

2. Έχει νόημα, πριν οποιοδήποτε flash να πάρω backup me CWM τα ήδη υπάρχονα ROM μήπως κάτι πάει στραβά;

3. Στην αναβάθμηση θα βάλω πρώτα το 3,9,13 και μετά το ultilang ή κατευθείαν το miuiandroid_lang_aries-3.9.13?

4. Για το flashαρισμα να χρησιμοποιήσω το μενού του κινητού (έναρξη+volume-up) μετονομάζοντας το αρχείο σε update.zip ή με άλλον τρόπο;

5. το MiFalsh να το χρησιμοποιήσω; η εγκατάσταση είναι όλη στα κινέζικα(!)

Μόλις το πήρα και δεν έχει contacts ή applications που να με ενδιαφέρουν, οπότε...
    • Το 3.9.13 δεν είναι kernel αλλά ROM. Το JLB 21.0 είναι η ονομασία της stable version που κάνει αναβάθμιση 1 φορά τον μήνα. Το 3.9.13 είναι η developer version με τα εβδομαδιαία updates.
      Το backup δεν έχει κανένα νόημα. Επίσης να ξέρεις το recovery της συσκευής δεν είναι CWM αλλά το Mi recovery.
      Θα βάλεις μόνο το multi language.
      Θα βάλεις στην κάρτα την ROM με ονομασία όπως είπες update.zip και θα κάνεις wipe κλπ και μετά install.
      Το Mi flash άστο.
      Αν έχεις ακόμα απορίες feel free to ask...

Sent from my MI 2S using Tapatalk 4
    • Ο/H creativ7 έγραψε:

Το 3.9.13 δεν είναι kernel αλλά ROM. Το JLB 21.0 είναι η ονομασία της stable version που κάνει αναβάθμιση 1 φορά τον μήνα. Το 3.9.13 είναι η developer version με τα εβδομαδιαία updates.
      Το backup δεν έχει κανένα νόημα. Επίσης να ξέρεις το recovery της συσκευής δεν είναι CWM αλλά το Mi recovery.
      Θα βάλεις στην κάρτα την ROM με ονομασία όπως είπες update.zip και θα κάνεις wipe κλπ και μετά install.
      Το Mi flash άστο.

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Στο forum εδω λέει να Φλασάρουμε τα Google Apps. Το κάνω πριν το multilang? χρειάζεται? και με τον ίδιο τρόπο όπως μου το περιέγραψες πιο πριν; Θα βάλεις στην κάρτα την ROM με ονομασία όπως είπες update.zip και θα κάνεις wipe κλπ και μετά install

Φαντάζομαι οτι θα πάει στο partition του συστήματος και όχι των data

(συγγνώμη για τις "πρωτόγονες" ερωτήσεις αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτές τις διαδικασίες. Μέχρι τώρα επαιρνα ΝΟΚΙΑ out-of-thebox με λίγες ρυθμίσεις και τελειώσαμε, αλλά τώρα είπα να δοκιμάσω κάτι αρκετά πιο high-tech γιατί τα ΝΟΚΙΑ δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες μου)
    • Διαφήμιση
    • s

Ο/H morph έγραψε:

Ο/H creativ7 έγραψε:

Το 3.9.13 δεν είναι kernel αλλά ROM. Το JLB 21.0 είναι η ονομασία της stable version που κάνει αναβάθμιση 1 φορά τον μήνα. Το 3.9.13 είναι η developer version με τα εβδομαδιαία updates.
      Το Mi flash άστο.

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Στο forum εδω λέει να Φλασάρουμε τα Google Apps. Το κάνω πριν το multilang? χρειάζεται? και με τον ίδιο τρόπο όπως μου το περιέγραψες πιο πριν; Θα βάλεις στην κάρτα την ROM με ονομασία όπως είπες update.zip και θα κάνεις wipe κλπ και μετά install

(συγγνώμη για τις "πρωτόγονες" ερωτήσεις αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτές τις διαδικασίες. Μέχρι τώρα επαιρνα ΝΟΚΙΑ out-of-thebox με λίγες ρυθμίσεις και τελειώσαμε, αλλά τώρα είπα να δοκιμάσω κάτι αρκετά πιο high-tech γιατί τα ΝΟΚΙΑ δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες μου)
      Τα Google Apps περιέχονται ήδη στην ρομ. Επίσης καλύτερα να εγκαταστήσεις το CWM recovery και να κάνεις wipe και καθαρή εγκατάσταση αφού ακόμα το έχεις κενό το κινητό. Με το CMW δεν χρειάζεται να το μετονομάσεις απλά το πετάς μέσα στην μνήμη, το επιλέγεις και αυτό θα το εγκαταστήσει στο system partition που θες (έχει 2) και όχι στην "εξωτερική" μνήμη (με την έννοια της sd).
    • λοιπον εβαλα τη ρομ και παρατηρω τα εξης:
      1. Οταν συνδεομαι με VPN μετα απο λιγο αποσυνδεεται μονο του

2.στο ελληνικο πληκτρολογιο δεν εχει προτασεις την ωρα που γραφω. Στα Αγγλικα εχει. υπαρχει τροπος να βαλω προτασεις και στα ελληνικα;

3. μερικες φορες εκει που μου εχει το σημα του δικτυου μοθ δειχνει χαμηλο σημα ήκαι emergency call only αλλα λειτουργει κανονικ (γιατι το σημα ειναι καλο)

υπαρχει λυση; ειναι γνωστα προβλημματα ή τα εχω εγω μονο;

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην morph ().

• Ο/H morph έγραψε:

λοιπον εβαλα τη ρομ και παρατηρω τα εξης:
      1. Οταν συνδεομαι με VPN μετα απο λιγο αποσυνδεεται μονο του

2.στο ελληνικο πληκτρολογιο δεν εχει προτασεις την ωρα που γραφω. Στα Αγγλικα εχει. υπαρχει τροπος να βαλω προτασεις και στα ελληνικα;

3. μερικες φορες εκει που μου εχει το σημα του δικτυου μοθ δειχνει χαμηλο σημα ήκαι emergency call only αλλα λειτουργει κανονικ (γιατι το σημα ειναι καλο)

υπαρχει λυση; ειναι γνωστα προβλημματα ή τα εχω εγω μονο;

το καλυτερο πληκτολογιο που εχω δει ποιτε με τρομερη λειτουργια prediction στα ελληνικα ειναι το Α.Ι type keyboard.δυστυχως ειναι με πληρωμη αλλα για μενα τα αξιζει.μπορεις να το δοκιμασεις ντεμο απο το μαρκετ.
    • Ο/H Danielk έγραψε:

Ο/H ronin13 έγραψε:

Πως θα τα καταφερω να εχω 160 χαρακτηρες στα SMS οταν γραφω ελληνικα, και οχι 70? Παντα το ιδιο προβλημα... :(

ελαφρως παλιο το μηνυμα αλλα θα απαντησω γιατι πιστευω θα ενδιαφερει αρκετους....
      στο xda υπαρχει ολοκληρο θεμα απο τον theos0o με τροποποιημενο το αρχειο συστηματος MMS.apk ωστε να στελνει κανονικα με 160 χαρακτηρες!
      δειτε εδω:
      forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1591989
      και εδω το λινκ για την εκδοση 5 της MIUI:
      forum.xda-developers.com/showp…?p=40580054&postcount=240

δοκιμασμενο, δουλευει αψογα σε Sony Xperia Arc με rom MIUI v5

Τον δοκιμασα τον τροπο που περιγραφουν, αλλα μου βγαζει μηνυμα οτι η αντιγραφη απετυχε... :( :( :(
      Anyone can be a cynic. Dare to be an optimist.

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην ronin13 ().

• Διαφήμιση
    • Ο/H ronin13 έγραψε:

Ο/H Danielk έγραψε:

Ο/H ronin13 έγραψε:

Πως θα τα καταφερω να εχω 160 χαρακτηρες στα SMS οταν γραφω ελληνικα, και οχι 70? Παντα το ιδιο προβλημα... :(

ελαφρως παλιο το μηνυμα αλλα θα απαντησω γιατι πιστευω θα ενδιαφερει αρκετους....
      στο xda υπαρχει ολοκληρο θεμα απο τον theos0o με τροποποιημενο το αρχειο συστηματος MMS.apk ωστε να στελνει κανονικα με 160 χαρακτηρες!
      δειτε εδω:
      forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1591989
      και εδω το λινκ για την εκδοση 5 της MIUI:
      forum.xda-developers.com/showp…?p=40580054&postcount=240

δοκιμασμενο, δουλευει αψογα σε Sony Xperia Arc με rom MIUI v5

Τον δοκιμασα τον τροπο που περιγραφουν, αλλα μου βγαζει μηνυμα οτι η αντιγραφη απετυχε... :( :( :(
      Καλημέρα!
      Χρειάζεσαι File Manager που να έχει τη δυνατότητα να αποκτά Root permissions, όπως π.χ. ο Root Explorer
      σε περίπτωση που προσπαθείς να το μεταφέρεις μέσα από το κινητό...
    • Παιδιά η συσκευή από σήμα τι λέει? Γιατί στη τωρινή μου συσκευή (xperia mini pro) σε συνδυασμο με τη Cosmote σπάνια έχω καλο σήμα! Το 3G είναι γρήγορο?
    • Ο/H GoraZ έγραψε:

Παιδιά η συσκευή από σήμα τι λέει? Γιατί στη τωρινή μου συσκευή (xperia mini pro) σε συνδυασμο με τη Cosmote σπάνια έχω καλο σήμα! Το 3G είναι γρήγορο?
      Μια χαρά είναι και έχω cosmote. Ακριβός τα ίδια με τις άλλες συσκευές
    • Ο/H morph έγραψε:

Ο/H creativ7 έγραψε:

Το Mi flash άστο.

Τι κινητό έχεις? Αν μιλάμε για Xiaomi το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι να μεταφέρεις το multilague μέσα στην εικονική εξωτερική μνήμη και να το κάνεις μετονομασία σε update.zip. Κάνεις reboot και την φορτώνεις. Δε χρειάζεται να κάνεις κανενα wipe. Εγω δεν εχω κάνει ποτε και το κινητό δεν έχει ποτε πρόβλημα..... αυτα και οτι χρειάζεσαι ρώτα εδω ή P.M. :D
    • Διαφήμιση
    • γεια σας παιδια .
      οταν βγαζω φωτο hd παρουσιαζεται ενα γκρι ειδωλο
      βασικα αυτο γινεται απο την αρχη.
      επισης το βιντεο που βγαζει ειναι λες και εχω παρκινσον.
      ειναι σε ολους αυτα η ειναι προβληματικο το κινητο ?

οταν μπορεσω θα ανεβασω και φωτο