Διαφήμιση

Redmi note 4+Ελληνική ρομ bugs

• Redmi note 4+Ελληνική ρομ bugs

Καλημέρα σε όλους διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ και ήρθε η ώρα να κάνω και εγώ το πρώτο μου ποστ, συγχαρητήρια και ολας έιμαστε μια πολύ ωραία κοινότητα και όχι μόνο :)
      Λοιπόν πάμε στα 3 θέματα που έχω για αρχή να αναφέρω ότι εκανα unlock bootloader + twrp + Ελληνική ρομ ολα εντάξει όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

1) Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω το τηλέφωνο μου παρουσιάζει το παρακάτω bug χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απλά γνωρίζει κάποιος τι είναι και που Επηρεάζει;

2) Το Δεύτερο μου πρόβλημα είναι ότι με την Ελληνική ρομ δεν έχω Google play ενώ στην αρχή λειτουργεί κανονικά μετά από 4-5 ώρες αφού φλασαρο την ρομ βγάζει το παρακάτω πρόβλημα έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν εκτός του να φλασαρο κάποιο έτοιμο πακέτο gapps υπάρχει κάποιος να μου δώσει μια λύση;

1. 3) Τρίτο ότι ενώ πολλές φορές που ασχολούμαι με το τηλέφωνο μου δείχνει πχ 80% μπαταρία και μετά όταν το ανοίγω δείχνει 83% την επόμενη φορά που θα γίνει θα έχω και screenshot αυτό προτείνετε ένα battery calibration να διορθώσει το πρόβλημα;
      Images
      • Screenshot_2017-04-02-06-07-53-209_com.android.settings.png

158,04 kB, 1.080×1.920, viewed 142 times
      • Screenshot_2017-03-31-22-02-00-150_com.miui.home.png

383,64 kB, 1.080×1.920, viewed 152 times
      • Screenshot_2017-04-02-06-07-47-827_com.android.vending.png

103,17 kB, 1.080×1.920, viewed 175 times
    • Καλημέρα. Μήπως όταν έστηνες τη ROM επανάφερες κάποιο backup των εφαρμογών, από την προηγούμενη ROM;

Θα πρότεινα να κάνεις αρχικά wipe dalvik cache και cache μέσα από το TWRP να δεις αν επανέλθει.

Αν δεν στρώσει θα μπορούσες να κάνεις καθαρή εγκατάσταση της ROM εξαρχής (Δηλαδή Wipe Dalvik Cache, Cache και Data --> Εγκατάσταση). Θα χάσεις όμως δεδομένα, εφαρμογές και ρυθμίσεις (όχι Internal Storage ή SD Card) και θα πρέπει να τα στήσεις όλα από την αρχή.

Η ROM που έβαλες ωστόσο είναι λίγο παλιά. Γιατί δεν πας σε νεότερη; (xiaomi-miui.gr/community/wsif/…iaomi-Redmi-Note-4/#files)

Όσον αφορά το θέμα της μπαταρίας, ένα calibration πιστεύω θα της έκανε καλο! ---> Manual battery calibration. :)
    • Διαφήμιση
    • Σας ευχαριστω όλους για της γρήγορες απαντήσεις σας :D

Πρέπει να έχεις δίκιο καθώς κάθε φορά που έκανα flash την ρομ έκανα επαναφορά αυτήν την φορά έβαλα την τελευταία ελληνική ρομ αλλά στην εγκατάσταση εβγαλε ενα error παρόλα αυτά άνοιξε κανονικά και λειτουργεί κανονικά γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό το μήνυμα λάθους;
      Images
      • Screenshot_2017-04-03-14-59-09.png

184,51 kB, 1.080×1.920, viewed 137 times
    • Όταν πέρασες για πρώτη φορά ελληνική ROM είχες κάνει format data, πρωτού φλασάρεις ?
    • Καλημέρα εε δεν θυμάμαι καλά μπορεί και όχι μπορεί και ναι γιατί έχει πολύ καιρό παρόλα αυτά που λέει όμως η ρομ λειτουργεί κανονικά όπως θ δείτε στης παρακάτω εικόνες όμως παρόλα αυτά παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα ότι δεν ανοίγει πάλι το Google play λειτούργησε χθες όλοι την ημέρα και σήμερα το πρωί πάλι το ίδιο τι προτείνετε γιαυτό;
      Images
      • Screenshot_2017-04-04-10-30-23-009_com.android.settings.png

152,96 kB, 1.080×1.920, viewed 119 times
      • Screenshot_2017-04-04-10-30-17-485_com.android.vending.png

100,1 kB, 1.080×1.920, viewed 121 times
    • Δεν δικαιολογείται να κάνει fail το script εγκατάστασης της ROM σε set_metadata εντολή, ούτε να κάνει fail το mount του data. Κάτι δεν έχει πάει καλά στην εγκατάσταση. Πέραν αυτού, σε ότι αφορά το σφάλμα του google play θα πρότεινα σε πρώτη φάση αναβάθμιση τόσο του ίδιου του Play Store, όσο και των Google Services στην τελευταία έκδοση και clear data και αναλόγως κινείσαι.
    • Διαφήμιση
    • Παρόλο το fail που έβγαλε άνοιξε κανονικά η ρομ όπως βλέπεις και την ρύθμισα από την αρχή χωρίς να επαναφέρω προηγούμενο backup πως άνοιξε τότε λες να έχω κάποιο πρόβλημα στο μέλλον; update πως να κάνω χωρίς Google play; μέσω ίντερνετ;
    • Ο/H fastman9999 έγραψε:

Παρόλο το fail που έβγαλε άνοιξε κανονικά η ρομ όπως βλέπεις και την ρύθμισα από την αρχή χωρίς να επαναφέρω προηγούμενο backup πως άνοιξε τότε λες να έχω κάποιο πρόβλημα στο μέλλον; update πως να κάνω χωρίς Google play; μέσω ίντερνετ;
      Το ότι άνοιξε δεν λέει απαραίτητα κάτι, το θέμα είναι ότι δεν έχουν τρέξει σωστά οι εντολές του updater script της ROM και ειδικά οι set_metadata_recursive που θέτουν permissions σε φακέλλους σε διάφορα partitions. Πριν φλασάρεις τη ROM, μήπως είχες κάνει κάποιο backup μέσω TWRP και πέρασες στο καπάκι τη ROM, χωρίς πρώτα να κάνεις reboot σε recovery ? Αν ναι, τότε το /data partition ήταν ακόμα μάλλον κλειδωμένο από το backup.

Όσο για το update του Play Store, πέρνα το νεότερο από εδώ. Κατέβασε απλά το νεότερο apk, το πετάς στο κινητό και tap επάνω του για αναβάθμιση της υπάρχουσας έκδοσης.
    • Όχι δεν έχω κάνει ποτέ backup μέσω twrp μια φορά μόνο μέσα από της ρυθμίσεις του κινητού είχα κάνει τελευταία φορά άνοιξα το twrp έκανα τα wipe όσα λέει πιο πάνω ο φίλος μου και έκανα καθαρή εγκατάσταση τι προτείνεις να την flasharo παλι; και αν ναι πως να το κάνω ώστε να μην βγάλει το ίδιο σφάλμα; όσο γι το Google play το ίδιο πρόβλημα έκανα το update και πάλι το ίδιο τι να κάνω;
      Images
      • Screenshot_2017-04-04-16-32-46-197_com.android.vending.png

100,1 kB, 1.080×1.920, viewed 128 times
    • Για το Play Store δοκίμασε τα εξής:

1) Force stop και Clear cache στο app.
      2) Δες αν έχεις σωστή ημερομηνία και ώρα (δεν κάνω πλάκα).
      3) Κάνε ένα reboot το router μήπως έχει κολλήσει κάποιο DNS resolution για κάποιο λόγο.
      4) Τσέκαρε αν έχεις εφαρμογές που μπλοκάρουν την πρόσβαση στο internet σε άλλες και αν έχεις, προσωρινά απενεργοποίησέ τες.
      5) Αν αποτύχουν τα 1,2,3,4 κάνε αφαίρεση λογαριασμού Google, force stop και clear cache στο Play Store και Google Services apps και ξαναβάλε το λογαριασμό.
      6) Αν αποτύχει και το 5, πας για factory reset.
    • Διαφήμιση
    • Έχω μπουχτίσει με αυτό το πράγμα ποια δεν ξέρω τι να κάνω; έκανα όλα αυτά που λες και σε όλα και πλέον κατέληξα σε αυτό το μήνυμα όπως στην εικόνα παρακάτω... Πάντως πάντα το ίδιο πράγμα γίνεται λειτουργεί μια χαρά το Google play στην αρχή (factory reset/flash rom) και μετά το ίδιο πρόβλημα...

τελικα μετα απο καποιες δοκιμες παιζει να φταει το οτι μετα flasharo το su και πολι πιθανων απο εκει να σκαλωνει γνωριζει καποιος αλλος πως να το φλασαρο αλλιως γιατι θελω να εχω και root...
      Images
      • Screenshot_2017-04-04-18-27-26-662_com.google.android.gms.png

175,51 kB, 1.080×1.920, viewed 130 times