Διαφήμιση

Xiaomi απογοητεύεις.

• Xiaomi απογοητεύεις.

Θερμός υποστηρικτής της xiaomi τα τελευταία 3 4 χρόνια. Έχω αλλάξει 3 xiaomi συσκευές. Της έχω κάνει τρομερή διαφήμιση. Αλλά αν δεν αλλάξει κάτι, το κινητό από το οποίο γράφω τώρα θα είναι το τελευταίο xiaomi μου.
      Και αυτό γιατί έχω απογοητευτει. Τον τελευταίο καιρό κάνει θραύση η xiaomi στην Ελλάδα. 5 φίλοι μου αγόρασαν xiaomi τους 2 τελευταίους μήνες ενώ με καταστήματα που έχει τύχει να μιλήσω μου λένε ότι έρχονται στιβες οι παραγγελίες. Σίγουρα το ελληνικό κοινό αποτελεί μια μικρή μερίδα του καταναλωτικού κοινού αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μερίδα η οποία έχει αυξηθεί κατά κόρον. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, η υποστήριξη του ελληνικού κοινού να είναι τουλάχιστον επαρκής. Όχι όμως.
      Η "ταλαιπωρία" της διαδικασίας της εγκατάστασης νέας ρομ είναι απαράδεκτη. Ο μέσος Έλληνας αγοραστής με το που παίρνει το κινητό, για να έχει ελληνικά θα πρέπει να έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό, να έχει στείλει αίτημα για άδεια ξεκλειδώματος bootloader, να έχει εγκριθεί η άδεια, να κατεβάσει όλα τα παρελπομενα και να αφιερώσει ώρες ολόκληρες. Εννοείται πως υπάρχει και ο κίνδυνος μπρικαρισματος κλπ κλπ. Εμένα προσωπικά μου άρεσε την πρώτη τη δεύτερη την τρίτη αλλά πλέον με κουρασει. Και η πλειοψηφία του κοινού δεν γουστάρουν να παιδεύονται με τέτοια, , θέλουν να πάρουν ένα κινητό να είναι κατευθείαν τέλειο. Αντε να ανοίξουν ένα Wi-Fi, να μπούνε ρυθμίσεις και να κάνουν μια αναβάθμιση. Έχω αφιερώσει βραδιά και βραδιά να περάσω ελληνικά στο δικό μου στης θείας μου στης κοπέλας μου κλπ. Και να μπρικαρει και να τρελαίνομαι. Κάθε βδομάδα βγάζουν και διαφορετική συσκευή χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή redmi 4 redmi 4a redmi 4 pro redmi 4x redmi 4s κλπ. Όλα με 1080p ips κάμερα και δακτυλικο από κάτω.
      Φοβερά τα παιδιά εδώ και η υποστήριξη τους αφιλοκερδώς αλλά η xiaomi εμένα με απογοήτευσε.
    • Για εμένα πάντως ότι έχει κάποια θεματάκια τα έχει...
      Αλλά μπροστά σε άλλες εταιρίες είναι πολύ καλύτερη....
      Όταν έχεις ένα κινητό για 2 χρόνια και δεν έχεις καμιά αναβάθμισει....
      και ψάχνεις ξανά και ξανά μήπως και κάπου βρεις την εργοστασιακή ρομ που σου μπρικαρε
      και δεν την βρίσκεις... με service ανύπαρκτο... να πας για να πάρεις μια μπαταρία 2600 που είχε όταν το αγόρασες και να σου δίνουν 1400 και αυτή άμα σου αρέσει έτσι???
      και για να μην μιλήσω και το πόσο τα πληρώνεις...
      Εγώ xiaomi και πάλι xiaomi...
      Αλλά είμαστε τόσα δις άνθρωποι και έχουμε διαφορετικές γνώμες...
      και πάντα σεβαστές... :thumbsup:
      «Είτε νομίζεις ότι μπορείς, είτε νομίζεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο»
      Henry Ford

Όλα δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν... :D
    • Ο/H rocketking85 έγραψε:

Η "ταλαιπωρία" της διαδικασίας της εγκατάστασης νέας ρομ είναι απαράδεκτη.
      Υπάρχουν πλέον και οι Global rom στις περισσότερες συσκευές οι οποίες έχουν ενσωματώσει την Ελληνική γλώσσα, οπότε από ένα σωστό κατάστημα που δεν βάζει μαϊμού ρομ αλλά αφήνει την official global της εταιρείας είναι έτοιμο προς χρήση :)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H rocketking85 έγραψε:

Ο μέσος Έλληνας αγοραστής με το που παίρνει το κινητό, για να έχει ελληνικά θα πρέπει να έχει ήδη ανοίξει λογαριασμό, να έχει στείλει αίτημα για άδεια ξεκλειδώματος bootloader, να έχει εγκριθεί η άδεια, να κατεβάσει όλα τα παρελπομενα και να αφιερώσει ώρες ολόκληρες. Εννοείται πως υπάρχει και ο κίνδυνος μπρικαρισματος κλπ κλπ. Εμένα προσωπικά μου άρεσε την πρώτη τη δεύτερη την τρίτη αλλά πλέον με κουρασει. Και η πλειοψηφία του κοινού δεν γουστάρουν να παιδεύονται με τέτοια, , θέλουν να πάρουν ένα κινητό να είναι κατευθείαν τέλειο.
      Τώρα να το γράφεις αυτό , Απρίλιο του 17 , που κυκλοφορούν πολλές (δεν λέω όλες γιατί κάποιες αργούν ή δε θα πάρουν ποτέ) με GLOBAL με Ελληνικά ε τι να πω :) μάλλον άργησες :)))

αν ήθελες ελληνικά και να μη παιδευτείς καθόλου έπρεπε να πάρεις άλλη συσκευή ή να περιμένεις να βγει (αν βγει) global για την δικιά σου

και , sorry κιόλας , τι μας απασχολεί η πλειοψηφία του κόσμου ; ποσοστά θα πάρουμε (οκ για μένα μιλάω) , κάνει τις βλακείες της η εταιρία δεν λέω (άντε να δούμε αν θα δούμε σωστά app για dial/contacts) , αλλά αν δεν μπορείς να ασχοληθείς υπάρχουν εκεί έξω 100 άλλες επιλογές

υ.γ. επίσης να διαχωρίσουμε λίγο τα της xiaomi Και τα των κάθε καταστηματάρχη που φέρνει κινητά από έξω (ή έστω τα κινεζομάγαζα)
    • Υπάρχουν Global Roms για τις περισσότερες συσκευές που έχουν ελληνικά. Τις υπόλοιπες απλά δεν τις αγοράζουμε, εφόσον δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μόνοι μας.
      Το πρόβλημα δεν είναι η XIAOMI αλλά τα κινεζομάγαζα, που τα περισσότερα. μάλλον δεν ξέρουν ότι υπάρχουν Global Rom και επιμένουν να περνούν αντικανονικά τα ελληνικά και τα google apps.
      Το ίδιο ισχύει και για καταστήματα που εδρεύουν Ελλάδα και πουλάνε τα XIAOMI όπως ακριβώς τα παραλαμβάνουν πειραγμένα από Κίνα και να μην τα καλύπτουν με εγγύηση τη συσκευή, αν ο ιδιοκτήτης κάνει το λάθος να περάσει την επίσημη ROM.
      Οπότε προσοχή. Πριν αγοράσουμε ρωτάμε τι περιέχει η συσκευή που αγοράζουμε. Καλή η φθήνια, αλλά στο τέλος την πληρώνουμε ακριβότερα. :)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Εγώ δε καταλαβαίνω κάτι. Γιατί μιλάμε για πειραγμένα; δηλαδή ο κωτσοβολος γιατί να το πάρει πειραγμένο; από τη xiaomi δε τα παίρνει; τα κινεζομαγαζα για ποιο λόγο να πειράξουν τη ρομ; global ρομ είναι 100% ελληνικά όλα;

Στάλθηκε από το 2014811 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Κάποτε δεν υπήρχαν global roms και εάν υπήρχαν δεν είχαν ελληνικά ή κάποιες άλλες γλώσσες, οπότε είχε γίνει κανόνας να βάζουν χέρι προκειμένου να περάσουν αυτά που ήθελε ο χρήστης.

Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει αλλά η νοοτροπία του να βάζω χέρι στην συσκευή υπάρχει ακόμα...τουλάχιστον στα περισσότερα, τελευταία αρκετά καταστήματα τα αφήνουν με την official global rom.
    • Εδώ γράφει ο Κινέζος στο σαΐτ ότι έχει ελληνικά και τελικά στέλνει κινητό μόνο με αγγλικά και κινέζικα. Ο κωτσοβολος δηλαδή έχει global με όλα ελληνικά μέσα; χλωμό το βλέπω . και αν δεν έχει απλά πειράζοντας το κινητό χαιρετισμούς στην εγγύηση μετά

• Δύο συσκευές πού είχα μέχρι τώρα η 1η motorola atrix 4g και η 2η samsung galaxy tab 8.4 pro και οι 2 κορυφαίες γιά την εποχή τους δεν πήραν αναβάθμιση ποτέ... η πρώτη έμεινε στο 2.3 και η δεύτερη στο 4.4.2
      άστα λοιπόν... Τουλάχιστον εμείς έχουμε την υποστήριξη των παιδιών εδώ πού είναι ΑΠΑΙΧΤΟΙ!!!!
      Γιά μένα MIUI hellas και ξερό ψωμί!
      Ευγνωμοσύνη.(Ένα φιλοσοφημένο σκουλήκι)
    • Η info-quest (Κωτσόβολος και λοιποι) φέρνουν μόνο τηλέφωνα που έχουν Global stable rom (άρα ελληνικά).
      Το εργοστασιακό τηλέφωνο xiaomi δίνεται από το εργοστάσιο πάντα με stable κινέζικη σφραγισμένο, εκτός από ειδικές παραγγελίες όπως η info-quest ή η μεγαλύτερη παροχος κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα china mobiles που τους παραδίδονται με ότι ζητήσουν. (rom ή σασί)
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H jimarios έγραψε:

Εδώ γράφει ο Κινέζος στο σαΐτ ότι έχει ελληνικά και τελικά στέλνει κινητό μόνο με αγγλικά και κινέζικα. Ο κωτσοβολος δηλαδή έχει global με όλα ελληνικά μέσα; χλωμό το βλέπω . και αν δεν έχει απλά πειράζοντας το κινητό χαιρετισμούς στην εγγύηση μετά

έχεις μείνει λίγο πίσω
      να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κωτσόβολος δεν φέρνει τίποτα
      η Infoquest φέρνει και τα πουλάει ο κωτσ / you και δε ξέρω πιο άλλο μαγαζί (όχι όλα φυσικά , είναι συγκεκριμένα)
      η infoquest προφανώς και φέρνει μόνο με global rom που έχουν ελληνικά , μέχρι και ελληνικά manual βγάζει

ο κινέζος ε είναι κινέζος :) θα πρέπει να ξέρεις από που ψωνίζεις , δεν θα πας στον πρώτο τυχόντα επειδή είναι φθηνότερος

τώρα για την εγγύηση , αυτό είναι θέμα της Infoquest που δεν ξέρω αν έχει ρωτηθεί