Διαφήμιση

επανεκκινήσεις mi3

• επανεκκινήσεις mi3

το πρόβλημα εμφανίστηκε πρώτη φορά όταν το τηλέφωνο έτρεχε την xtrv beta2 7.3.9 ,και στην επόμενη συνεχίστηκε
      (κάθε εβδομάδα φλασαρα dev δεν ήμουν από stable) Το τηλέφωνο άρχισε να κάνει επανεκκινήσεις .
      δηλαδή παγώνει η οθόνη είτε είμαι σε πρόγραμμα περιήγησης chrome ή στον στοκ ή σε instragam twiter κλπ και επανεκκινεί μόνο του.

Η μπαταρία ,όταν δημιουργείτε το πρόβλημα είναι σε υψηλό ποσοστό 60%, 70% (γενικά η συμπεριφορά της κρίνεται φυσιολογική )
      το πρώτο που έκανα ήταν fr Και στήσιμο τού τηλεφώνου απο την αρχή χωρίς καμία επαναφορά απο backup τό πρόβλημα συνεχίστηκε ,
      μετά από κάποιες μέρες ξανάκανα fr καί πέρασα LineageOS πάλι καθαρή εγκατάσταση ,το πρόβλημα συνεχίζετε .
      στα τεστ miui βγαίνει σε όλα οκ.
      Αν έχετε κάποια ιδέα για λύση του προβλήματος δεκτή ,προσωπικά νομίζω ότι είναι θέμα hardware
      συνδυαστικό με την ηλικία του τηλεφώνου και την ταλαιπωρία απ τα πολλά φλασαρισματα.
      μόνο Fastboot δεν έτρεξα ακόμη μάλλον απο βδομάδα που θα υπάρχει χρόνος
    • Ο/H jonk έγραψε:

LineageOS πάλι καθαρή εγκατάσταση ,το πρόβλημα συνεχίζετε .
      Χωρίς να έχω την συσκευή πιστεύω ότι από την στιγμή που με διαφορετικά λειτουργικά είχες το ίδιο πρόβλημα μάλλον πάει σε θέμα hardware, ξεκινώντας από την μπαταρία και βλέπουμε... :/

Ας περιμένουμε όμως και μία δεύτερη γνώμη :)
    • Διαφήμιση
    • Η μπαταρία αλλάχτηκε ,την αγόρασα απο Ελλάδα και με λίγη προσπάθεια
      την άλλαξα μόνος μου.
      Οι επανεκκινήσεις συνεχίστηκαν , είχα μείνει με LineageOs, με αρκετό ψάξιμο
      να βρω την αιτία βρήκα ότι η συσκευή κρατάει log πρίν την επανεκκίνηση

(υπάρχουν και εφαρμογές στο store τύπου logcat που δείχνουν το αρχείο αλλά μετά την
      επανεκκίνηση.)
      κατεβάζουμε λοιπόν ένα terminal ,το τηλέφωνο να είναι rootκαι δίνουμε διαδοχικά
      su
      cat/proc/last_kmsg

εναλλακτικά με ένα explorer root πάμε στον κατάλογο proc
      και βρίσκουμε το αρχείο last_kmsg το κάνουμε copy paste
      όπου θέλουμε το μετονομάζουμε σε .txt καιτο διαβάζουμε.

Απο το διάβασμα του αρχείου αρκετά μεγάλο και χωρίς γνώσεις
      κατέληξα ότι πρέπει να φταίει αυτό που αναφέρεται παρακάτω

Kernel panic - not syncing: subsys-restart: Resetting the SoC - modem crashed.
      [<c010eec8>] (unwind_backtrace+0x0/0x138) from [<c0bd68c0>] (panic+0xb0/0x234)
      Notify: start reset
      [<c0bd68c0>] (panic+0xb0/0x234) from [<c017bb68>] (subsystem_restart_dev+0x1b0/0x1fc)

Η αλήθεια ειναι πως δεν βρήκα πολλές λύσεις μόνο κάτι απο xda που έλεγε να τρέξω αυτές
      τις εντολές που δεν ήξερα τι κάνουν

Withyour super user terminal
      try {

sysctl -wvm.panic_on_oom=0
      sysctl -w kernel.panic_on_oops=0
      sysctl-w kernel.panic=0

και δεν το έκανα . τελικά fastboot την ελληνική και μετά την
      xiaomi-miui-hellas-6.0_cancro_V8_XTRV_7.4.13
      έχω μείνει σε αυτη την ρομ για αρκετές μέρες και για την ώρα όλα δουλεύουν κανονικότατα.

Η αλήθεια πάντως είναι πως χρειάζομαι καινούργια συσκευή
      όποιο ςέχει χρόνο και όρεξη ας δοκιμάσει πάντως το lineageos 7.1.1κατά την γνώμη μου είναι αρκετά καλό σχεδόν stock android ,είναι παράξενο να βλέπεις το απαρχαιωμένο πλέον Mi3 να τρέχει δυο εφαρμογές ταυτόχρονα μοιρασμένες απο μισή οθόνη
      (συγνώμη για το μεγάλο ποστ)