ΨευτοROM ή Κινέζικη συσκευή?
-
-
Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια σας και για την υπομονή που δείξατε στην ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ που μας διακατέχει στην ενότητα rom, bootloader, xtvr, twrp κλπ κλπ! Επειδή "ξεμπλεξε" αρχικά με την μαϊμού rom που του είχαν καθησει στο κινητό, τώρα τον συμβουλεψα να κάνει και ένα hard reset. Από αύριο που θα ξεσβουρινει η κεφαλή μας, όποιος θέλει και έχει την καλή διάθεση - όπως σήμερα που αντεξατε-ας μου πει με λέξεις και ορολογίες...δημοτικού με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο συνάδελφος να έχει ελληνικό μενού και αναβαθμίσεις ΟΤΑ και playstore και σε γενικές γραμμές να φυσάει το Mi MaX Prime του. Δηλαδή με link οδηγιών και βοήθεια για το πώς και με ποιον τρόπο θα το τελειοποιησουμε το θέμα του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλη την συμπαράσταση!1.101.101,10 -
Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom/Unbrick Xiaomi Mi Max PRO 64GB
Εδώ είσαι μελετήσετε τον οδηγό πολύ καλά κάνετε ότι λέει και δεν θα έχετε πρόβλημα. -
Λοιπόν, μετά από αρκετή μελέτη, στοχασμό και έντονο προβληματισμό, θα σας γράψω σε ποιό ακριβώς στάδιο φτάσαμε (από την Τετάτη 19/4 μέχρι σήμερα που γράφω αυτά που σας γράφω) και να μου πείτε αν, στο τέλος, αυτό που ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, θα είναι και το σωστό, αλλά και τι ποσοστά επιτυχίας θα έχουμε!!!
Τελικά, εκείνη την Τετάρτη το μόνο που πήγε καλά ήταν ότι το κινητό του ξεφορτώθηκε (μάλλον) την μαϊμού rom που φορούσε (Miui 7.5/stable 7.5.6.0-MBCCNDE) και έπειτα από πολύ ... "αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα" καταφέραμε (με την ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΣΟΦΗ βοήθεια όλων σας που μας συμπαρασταθήκατε) να ανοίξει, έπειτα από αρκετή ώρα ομολογουμένως, το κινητό και να φοράει την MIUI Official V8.2.3.0.MBDCNDL. Δηλαδή-αν το έχω αντιληφθεί ορθά-την επίσημη κινέζικη rom, αλλά μόνο με δύο γλώσσες, κινέζικα και αγγλικά. Εκείνη την ημέρα, μάλλον νύχτα όπως προέκυψε, του έκανα ένα hard reset και στη συνέχεια κατάφερα με επιτυχία 100% να του εγκαταστήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ περί google κλπ (μη με ρωτήσετε όμως τον τρόπο γιατί θα ξημερωθώ!), αλλά το "αγκάθι" παρέμεινε: ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΕΝΟΥ!
Πάμε τώρα στο δια ταύτα: Κάθησα, διάβασα, μελέτησα, ίδρωσα και σας λέω τι έχω κάνει ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ και το μόνο που θέλω είναι να μου πείτε αν είναι σωστά και αν θα γίνει ΣΩΣΤΗ δουλειά:
Έχω κατεβάσει στο laptop μου το XIAOmi Flash. Ο Γιώργος (ο οποίος γιορτάζει σήμερα και θα είναι το "δώρο" του αύριο) θέλει τελικά την MIUI GLOBAL stable. Για αυτό το λόγο έχω κατεβάσει δύο fastboot rom κι εσείς θα μου πείτε ποιά να βάλω, τις εξής global: "helium_global_images_V8.1.9.0.MBDMIDI_20170103.0000.00_6.0_global_49803cd69c" και "helium_global_images_V8.2.1.0.MBDMIDL_20170117.0000.00_6.0_global_93c4b2ee23.tgz".
Τις έχω ξεζιπάρει και έχω δημιουργήσει για την κάθε μία, έναν φάκελλο στο δίσκο μου C:/images_V8.1.9.0.MBDMIDI και άλλον ένα C:/images_8.2.1.0.MBDMIDL. Εδώ να υποθέσω ότι η δεύτερη rom είναι και η πιό καινούρια? Το δικό μου Mi MaX φοράει την 8.2.1.0 MBDMIDL (άσχετο τώρα!).
Πάω από επιλογές προγρ/στών, ενεργοπ. εντοπ. σφαλμ. usb, κλείνω το τηλέφωνο, πατάω ταυτόχρονα μετά που θα κλείσει, το + και το - του ήχου, μπαίνει σε περιβάλλον Fastboot και σχεδόν μαζί του συνδέω τη micro usb που είναι ήδη στη θύρα του laptop. Ανοίγω το xiaoMI Flash, κάνω refresh μέχρι να δω το κινητό συνδεδεμένο σε μια θύρα COM. Μόλις είναι οκ, πάω από το select και επικλέγω έναν από τους δύο φακέλους με το images κλπ, κάνω κλικ κάτω δεξιά στο clean all και μέχρι να εμφανίσει στο result:success και πράσινη μπάρα ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ???
Αυτά τα ολίγα και πείτε μου, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ή ΟΧΙ ή δεν έχω καταλάβει τίποτε???
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!1.101.101,10 -
Ευτυχώς που δεν το έκανες ,έχεις κλειδωμένο bootloader δεν θα μπορέσεις.
Άσε το για αύριο όλοι έχουμε γιορτές θα το φτιάξουμε αύριο.
Αίτηση για ξεκλείδωμα και πέρνα και την China Dev από τον updater για να είσαι έτοιμος για ξεκλείδωμα όταν πάρεις την έγκριση.
Αφού ξεκλειδώσεις τα κάνεις όλα μετά όπως περιγράφεις .
Κατά την ταπεινή μου άποψη. -
Ειχες κανει την τεταρτη αιτηση για ξεκλειδωμα του bootloader? Σωστη ειναι η διαδικασια που εγραψες αλλα προυποθεση για να δουλεψει ειναι να ειναι ξεκλειδωτος ο bootloader. Τα Link στα ειχε παραθεσει ο @demakhs πιο πανω.
-
Όχι, αίτηση δεν έχω κάνει... Να κάνω?1.101.101,10
-
-
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.
Με τι ρίσκο αναλαμβάνει κάποιος από τους συμμετέχοντες στο "καταραμένο" θέμα μου, να του στείλουμε το Mi MaX του Γιώργου και να μας το στείλει πίσω, στα σίγουρα, κομπλέ με ελληνικό μενού 100 % και όμορφα ξαναγεννημενο το τηλέφωνο? Με χρέωση δικιά μας η courier.1.101.101,10 -
-
Καλησπέρα.
Για να μην τα ξαναλέω από την αρχή, δες τη χθεσινή μου δημοσίευση (το μεγάλο κείμενο)...1.101.101,10 -
@geoanto555 έχει official China stable του είπα να κάνει αίτηση για ξεκλείδωμα να περάσει china dev από τον updater και είναι έτοιμος να περάσει official global stable μόλις ξεκλειδώσει με mi flash και fastboot rom ,του πρότεινα ξεκλείδωμα για να αποφύγουμε το flash σε edl mode. Το που κολλάει δεν κατάλαβα.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Ετικέτες