Διαφήμιση

Ενημέρωση λογισμικού σε Xiaomi Redmi 4 3GB ram & 32GB rom

• Ενημέρωση λογισμικού σε Xiaomi Redmi 4 3GB ram & 32GB rom

Καλησπέρα παιδιά. Να ρωτήσω κάτι, την 30/03/2017 αγόρασα από το vicmall το Xiaomi Redmi 4 με 3GB ram & 32GB rom .
      Το επέλεξα να έχει Official Stable Global ROM. Το παρέλαβα 18/04/2017, ήταν στα Αγγλικά και επέλεξα την Ελληνική γλώσσα και είναι όλα μια χαρά.
      Πριν από λίγες ημέρες μου ζήτησε να κάνει ενημέρωση λογισμικού « MIUI V.8.2.4.0..MBEMI stable 654 MB ».
      Θα ήθελα να με πείτε αν μπορώ να κάνω την ενημέρωση λογισμικού χωρίς να έχω πρόβλημα και χωρίς να χάσω την ελληνική γλώσσα και το Google play store που έχω τώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο που έγραψα.
    • Θετική Απάντηση
      Δεν χάνεις αν κάνεις την αναβάθμιση από τον updater. Καλά ρυθμίσεις γλώσσας ίσως χάσεις αλλά δεδομένα όχι.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην papgiorg ()

• Καλησπέρα.

Μεταφέρω το θέμα σου καθώς έχεις το Redmi 4 Prime (Markw) και όχι το Redmi 4 (Prada)

Μπορείς να κάνεις άφοβα την αναβάθμιση, δεν χάνεις τα ελληνικά. :)

Tο κινητό σου θα μείνει ανέπαφο απλά θα έχει την τελευταία επίσημη Global ROM ;)
    • Διαφήμιση
      • Καλύτερα μην την κάνεις αν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η Ελληνική γλώσσα είναι ΟΚ όπως και το Google play . Έχω διαπιστώσει αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας (από 100% φόρτιση πέφτει στο 97% μέσα σε 2-3 λεπτά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο) με την 8.2.4 αντί της 8.1.2 χωρίς τίποτε άλλο παραπάνω πλην λίγο καλύτερης διαχείρισης μνήμης (1.4gb free αντί 1.6gb). Η 8.1.2 θεωρώ είναι καλύτερη. Το κινητό έχει υπεραρκετή μνήμη ώστε να δουλεύει πολύ καλά.
    • Ο/H OiD έγραψε:

• Καλύτερα μην την κάνεις αν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η Ελληνική γλώσσα είναι ΟΚ όπως και το Google play . Έχω διαπιστώσει αυξημένη κατανάλωση μπαταρίας (από 100% φόρτιση πέφτει στο 97% μέσα σε 2-3 λεπτά χωρίς να κάνεις κάτι ιδιαίτερο) με την 8.2.4 αντί της 8.1.2 χωρίς τίποτε άλλο παραπάνω πλην λίγο καλύτερης διαχείρισης μνήμης (1.4gb free αντί 1.6gb). Η 8.1.2 θεωρώ είναι καλύτερη. Το κινητό έχει υπεραρκετή μνήμη ώστε να δουλεύει πολύ καλά.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι ότι, όταν συνδέομαι με wifi μετά από λίγη ώρα ξεκινάει να κατεβάζει μόνο του την αναβάθμιση και μου βγάζει μήνυμα στο επάνω μέρος. Αν τελικά το αφήσω πολύ ώρα στο wifi και κατεβάσω την αναβάθμιση, για να την κάνει εγκατάσταση θα πρέπει να κάνω εγώ κάτι άλλο, ή να έχω ενεργοποιήσει κάτι, όπως για παράδειγμα " εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές" ή "εντοπισμός σφαλμάτων USB";
    • Όχι δεν χρειάζεται. Μόλις την κατεβάσει θα σε ρωτήσει αν θέλεις να την κάνεις εκείνη τη στιγμή ή να την κάνει αυτόματα μόνο του.
    • Ο/H OiD έγραψε:

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση μπαταριας , της ίδιες μέρες μου βγάζει (μπορει και λιγο παραπάνω) απο της προηγούμενες
    • Διαφήμιση
    • Δεν υπολογίζω την κατανάλωση μπαταρίας με τις ημέρες χρήσης αλλά με το πόσο πέφτει η μπαταρία με την ίδια χρήση και τις ίδιες εφαρμογές. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κρατήσω στατιστικά με την 8.1.2 για να συγκρίνω καλύτερα.
    • Ο/H OiD έγραψε:

Δεν υπολογίζω την κατανάλωση μπαταρίας με τις ημέρες χρήσης αλλά με το πόσο πέφτει η μπαταρία με την ίδια χρήση και τις ίδιες εφαρμογές. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να κρατήσω στατιστικά με την 8.1.2 για να συγκρίνω καλύτερα.
      Καλα ναι ...... επειδή πάνω κάτω την ιδια χρήση κάνω κάθε μέρα . Δες π.χ μετα απο 25 λεπτά επεσε -1% με χρήση , χωρις να το χρησιμοποιώ πέφτει μετα απο καμια ώρα

• Και εγώ κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα με το κινητό σχεδόν ευλαβικά σε χρόνους και χρήση. Με την 8.1.2 έβγαζα το κινητό από φόρτιση στο 100%, ΔΕΝ το χρησιμοποιούσα καθόλου για τις επόμενες 5-6 ώρες και όταν το άνοιγα ήταν στο 100%-σπάνια 99% όπως ακριβώς περιγραφεις. Στην επόμενη μισή με μια ώρα χρήση σε ίντερνετ έπεφτε στο 93-95%. Τώρα το βγάζω από φόρτιση και μετά τις 5-6 ώρες χωρίς χρήση είναι στο 98%. Στα πρώτα 5 λεπτα με σερφαρισμα σε ίντερνετ έχει πέσει στο 96% και στη μισή - μια ώρα στο 89-90%. Οι εφαρμογές είναι ακριβώς οι ίδιες, το μόνο που άλλαξε είναι η αναβάθμιση. Και σε εμένα κρατάει 2 μέρες η μπαταρία με αρκετή χρήση αλλά αυτό δεν είναι ενδεικτικό. Μάλιστα με τον καιρό το χρησιμοποιώ και κάπως λιγότερο από ότι πριν την αναβάθμιση.
      Edit: 13 λεπτά μετά το μήνυμα η μπαταρία από το 71% έπεσε στο 67% μόνο με σερφαρισμα και η φωτεινότητα είναι στο 30% περίπου. Δεν τρέχει τίποτε στο παρασκήνιο. Πριν δεν έπεφτε με τέτοιο ρυθμό. Δυστυχώς δεν κράτησα στατιστικά με την προηγούμενη ROM. Μόλις μηδενίσει και το ιστορικό μπαταρίας μετά τη φόρτιση θα ανεβάσω και screenshot.
      Edit 2: 31 λεπτά μετά το μήνυμα σε συνεχόμενο σερφαρισμα η μπαταρία είναι στο 65%. Έχασε δηλαδή 4% σε 13 λεπτά και 2% σε 18 λεπτά. Δεν υπάρχει ούτε γραμμικοτητα στην καμπύλη αποφόρτισης.
    • Παιδιά σας ευχαριστώθερμά όλους για τις απαντήσεις που δώσατε. Τελικά την αναβάθμισητην έκανα. Όλα έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράψατε παραπάνω, ακόμα και η Ελληνικήγλώσσα της συσκευής παρέμεινε όπως ήταν, καθώς και οι ρυθμίσεις που είχα κάνει πριν,έμειναν όπως ήταν. Τώρα σχετικά με την κατανάλωση της μπαταρίας δεν ξέρω ακόμανα σας πω, θα το παρακολουθήσω. Επίσης μετά την επανεκκίνηση μου ζήτησε νακάνει ενημέρωση προγράμματος του φόρουμ MIUI πουείχε πριν και μόλις το έκανε, με πήγε στις ρυθμίσεις συσκευής, για να επιλέξωεγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές. Στο μήνυμα επιβεβαίωσης που μουέβγαλε πάτησα ΟΚ και μετά έκανε την εγκατάσταση του προγράμματος. Τώρα θαπρέπει πάλι να πάω στις ρυθμίσεις συσκευής, και να επιλέξω να μην κάνειεγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές ή να το αφήσω έτσι; Εσείς πουξέρετε τι μου προτείνετε; Σας ευχαριστώ και πάλι.
    • Διαφήμιση