Διαφήμιση

[XTRV Aroma ROM] Παρουσίαση και οδηγίες χρήσης.

• Οδηγός
    • Σημαντικό
    • Xiaomi
    • MIUI V8
    • Ο/H fazer1000 έγραψε:

Αν κατάλαβα εννοείς ότι ο snapsdragon είναι καλύτερος
      Εξαρτάται ποιον MTK βάζουμε στη σειρά με ποιον Snapdragon. Οι MTK έχουν βελτιωθεί από άποψη απόδοσης αρκετά σε σχέση με το (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε οι αποδόσεις τους να είναι (στα χαρτιά τουλάχιστον, δηλαδή στα μετροπρογράμματα) ισάξιες ή και καλύτερες ανά περίπτωση από αυτές των αντίστοιχων Qualcomm. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται στο δια ταύτα, δηλαδή πόσο φαίνεται η όποια διαφορά στην καθημερινή χρήση και η απάντηση σε αυτό είναι σχεδόν ομόφωνη απ' όλους. Δεν φαίνεται. Τι να το κάνω αν ο Helio x20 βγάζει 75 και 80k στο Antutu, όταν παραπάνω από το 60%-70% των εφαρμογών του Android (θα τολμούσα μάλιστα να πω σχεδόν όλες εκτός από τα παιχνίδια) δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ύπαρξη πολλών πυρήνων. Και δεν είναι μόνο θέμα πυρήνων βεβαίως. Έχει σημασία πως χωρίζονται και συνδέονται αυτοί οι πυρήνες, πως είναι χρονισμένοι και πως διαχειρίζεται το εκάστοτε λειτουργικό αυτούς τους χρονισμούς. Είναι εντυπωσιακό πως στο προηγούμενο παράδειγμα ο Helio σε συγκεκριμένα games μπορεί τελικά να βρίσκεται και πίσω από τον Snapdragon 652.

Τέλος όταν συγκρίνουμε επεξεργαστές (SoCs) κινητών υπάρχουν 2 ακόμα παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο πρώτος είναι η θερμική συμπεριφορά και ο δεύτερος και σημαντικότερος κατ' εμέ η υποστήριξη. Για την θερμική συμπεριφορά ειλικρινά δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πούμε. Παρόλες τις σοβαρές βελτιώσεις της Mediatek στα νέα της chipsets, σε ότι αφορά το θέμα αυτονομίας κοιτάει την Qualcomm με...κυάλια (το οποίο είναι μια βελτίωση βέβαια γιατί παλιά την κοίταγε με...τηλεσκόπιο, ενίοτε μάλιστα και ηλεκτρονικό !). Οι Snapdragon θερμαίνονται πιο δύσκολα, κρατάνε περισσότερη μπαταρία και έχουν τρομερές αντοχές σε απαιτητικό multitasking με πολλά ενεργοβόρα πράγματα ανοιχτά ταυτόχρονα. Στην τελική, καταλήγουμε στο γνωστό συμπέρασμα ότι ένα κινητό κρίνεται ως καλό ή όχι κυρίως: α) Από τη μπαταρία του και το πόσο αυτή κρατάει και β) Από το λογισμικό. Τι να το κάνω το super duper wow κινητό αν μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να ψάχνω να βρω μπρίζα (ή power bank). Ομοίως τι να το κάνω το μαμάτο κινητό, αν οι drivers του είναι μέτριοι, δεν παίρνει συχνές ή και καθόλου αναβαθμίσεις, ειδικά στο κομμάτι των ενημερώσεων ασφαλείας του Android. Στο τελευταίο αυτό κομμάτι η Mediatek το έχει χάσει το παιχνίδι. Επιλέγοντας συνειδητά να "κλείσει" το kernel της και τα binaries και να δίνει μόνο έναντι αμοιβής, κατόρθωσε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να κάνει αρκετούς κατασκευαστές να μη θέλουν να την βλέπουν στα μάτια τους. Αν δεν ήταν η βάση της στην Κίνα που η αγορά είναι τεράστια και άρα μπορεί έστω και έτσι να διεκδικήσει κομμάτι της πίτας, θα την είχε άσχημα. Από την άλλη, η Qualcomm φροντίζει να δίνει (ή να "διαρρέει") τον κώδικά της και γι' αυτό ακριβώς το λόγο βλέπουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη από 3rd parties και developers στις συσκευές της. Επίσης αυτό έμμεσα επιμηκύνει το χρόνο ζωής των εν λόγω συσκευών, αφού ακόμα και όταν σταματήσει η επίσημη υποστήριξη, η ανεπίσημη διαρκεί μήνες ή και χρόνια μετά.

Αυτά...τα όχι και τόσο ολίγα.
    • Διαφήμιση
    • σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου baditgr μπορώ να πω ότι με κατατοπισες πάρα πολύ καλά και με το παραπάνω να είσαι καλά και πάντα υγεία θα επιλέξω λοιπών να πάρω το redmi note 4 snapsdragon. Αυτό έχει κοδική ονομασία mido σωστα;
    • Διαφήμιση
    • Γειά όσους ασχολούνται περιστασιακά με social media ενδεχομένως να τους εξυπηρετεί καλύτερα ο snapdragon. Για όσους λειτουργούν την συσκευή και σαν επαγγελματική λειτουργία έχω να καταθέσω την δική μου εμπειρία. Έχω το oneplus 2 με θεωρητικά καλύτερο επεξεργαστή [snapdragon], και το Redmi Pro με θεωρητικά υποδεέστερο επεξεργαστή [Mediatek] . Έτρεχα spreed sheets και auto cad στο one plus 2, μέχρι την στιγμή που στο ύπαιθρο έπρεπε να προχωρήσω σε επίλυση προβλήματος. Ταυτόχρονα ο συνάδελφος που είμασταν μαζί με παρακολουθουσε και ταυτόχρονα γελούσε, γιατί καθυστερουσα να πάρω αποτέλεσμα. Μου πρότεινε να βάλω τα στοιχεία στο δικό του Redmi Pro, και να δοκιμάσω. Γέλασα όταν μου το έδωσε, μετά από λίγο όμως τον ρώτησα εάν υπάρχει διαθέσιμο. Προχώρησα σε αγορά του προϊόντος και από τότε για σοβαρά προβλήματα χρησιμοποιώ το Redmi Pro. Το oneplus το εδοσα στην γυναίκα μου που ασχολείται με τα social media. Εγω παρασειρμενος από την διαφήμιση επιστρεφωντας από την Κίνα πριν δυο μήνες έφερα και 4 mi 6. Ακόμα και αυτό με νεότερο snapdragon υστερεί σε Ταχύτητα επεξεργασίας του παλιοτερου Redmi Pro. Όσοι λοιπόν κάνουν τεστ θα έπρεπε να πραγματοποιουν συγκρίσεις σε πραγματικά προβλήματα. Όχι μετρήσεις τύπου αποτελεσμάτων καυσαερίων αλλά Γερμανική αντίληψη. Για εμένα η μπαταρία έχει υποδεέστερη αξία από τα πραγματικά αποτελέσματα επεξεργασίας με το ίδιο αντικείμενο και βέβαια η οθόνη. Τέλος η σχέση τιμής όποιον δεν τον ενοχλεί, σημαίνει ότι δεν γνωρίζει την αξία του χρήματος, η του περισσεύουν πάρα πολλά για να αγοράζει κάτι που δεν εξαντλεί τουλάχιστον το 80% των δυνατοτήτων της συσκευής
      1. Δεν είμαι ειδικος στους επεξεργαστες κάθε φορά που θέλω να αποκτησω κάτι απλώς το ερευνω και προσπαθώ να παίρνω γνώμες απ όσο μπορώ περισσότερο σχετικους με το αντικείμενο. Εχω και εγω το Redmi Pro και φυσικά διάβαζα για τις απόψεις για τους επεξεργαστές και τα διάφορα τεστ σε Antutu κλπ που βέβαια γίνονται σε συσκευες χωρίς να είναι φορτωμένα προγράμματα και σε ρεαλιστικη χρήση πραγμα που είναι μάλλον λιγο εξωπραγματικο να γίνεται αφου συντρεχουν πολλοί λογοι για να καταδειχτει πραγματικά ο προσεσσορας. Αυτό που εχω να καταθέσω εγω είναι ότι η δικη μου συσκευή Redmi Pro με τον 25 mtk που τον εχω συνέχεια σε λειτουργία και με τον arΩma και με την rom που έκαναν τα παιδιά εδώ πάει πολύ καλά.Μονο παιχνίδια δεν εχω, που δεν με ενδιαφέρουν για να σας πω τις επιδόσεις. Ναι καμιά φορά, ζεσταίνεται και λίγο, λογικό δεν είναι ? Εξάλλου νομιζω οτι όλο αυτό που κάνουμε όσοι το ψάχνουμε πολύ στις λεπτομέρειες είναι να χάνουμε λίγο την μπάλα ζητώντας τα πάντα και να μας ξεφεύγει η ουσία δηλαδή αν η συσκευή που επιλέγουμε είναι μια συσκευή που θα μας ικανοποιεί για την χρήση που το θέλουμε. Έχουν περάσει πολλες συσκευές απο τα χέρια μου, η τεχνολογία δεν σταματάει να εξελίσσεται και αν θέλεις να έχεις πάντα την τελευταία εξέλιξη στα χέρια σου θα ζεις σε μια αυταπατη γιατί θα είσαι ήδη ξεπερασμενος πρωτου ακόμη το αποκτήσεις, σε οποιοδήποτε τομέα είτε κινητό είτε αυτοκίνητο είτε οποιαδηποτε αλλη συσκευή. Τι να πρωτοθυμηθω το πρώτο μου κινητο Sony το 96 αξιας σε δρχ περιπου 300.000 και τα δεκαδες μετέπειτα κινητά ? Πηρα λοιπόν το Redmi Pro μετά από την σχετική έρευνα κλπ 230 ευρώ. και τις απαραίτητες θηκες ζελατινες κλπ για προστασιες.Σουπαμουπα και κατι αλλά που βγήκαν όλα μαζί ένα 300αρι.ΟΚ δεν βαριέσαι , καποτε ξοδευαμε, πολυ πριν το ευρω τώρα απλώς μάθαμε να αγοράζουμε οσο μπορούμε value for money. Πέφτει το κινητό απο 40 εκ ύψος μια μικρή ρωγμη παει η οθόνη, μεχρι βαθιά μεσα ενα 150αρι φτηνά φτηνά, φτάσαμε στα 450. Επειγομαι να φτιαχτεί γαρ.μου το φτιαχνουν την άλλη μέρα πέφτει απο 20 εκ πριν το βαλω ζελατίνα και γρατζουνιεται, σιχτιρ λεω την τύχη μου.Το αφήνω όπως είναι το περναω ζελατίνα και μεσα στο αυτοκίνητο γλιστράει απο την θηκη της πορτας στο πάτωμα και χτυπαει ελαφρα στην άκρη που μένει ακαλυπτη. Κομμάτια εκείνο το σημείο αλλά λειτουργικο προς το παρών ακόμα. Δεν μου είπε κανείς ότι ολες αυτες οι μεγάλες οθόνες είναι μη μου απτου! Δεν το διάβασα πουθενά!!!! Το Sony xperia τρωει άπειρες πτώσεις και δεν έχει μια γρατζουνια στην οθόνη του.πες μου τώρα τι να κανω να το επισκευασω ? Αλλα 150 ευρω ? Να πάρω άλλο κινητό ? Να ξεχωρισω τις συσκευές στις λειτουργίες τους και να παω σε πολλές συσκευές? Καπου νομιζω ότι χάνουμε την μπάλα, δεν βλέπουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο
    • Διαφήμιση