Διαφήμιση

[XTRV Aroma ROM] Παρουσίαση και οδηγίες χρήσης.

• Οδηγός
    • Σημαντικό
    • Xiaomi
    • MIUI V8
    • εχω περασει εδω και καιρο globale stable γιατι με τις τελευταιες rom που ειχα περασει ειχα πολλα προβληματα και γιατι βαρεθηκα καθε φορα το να μη δουλευει το ενα να το φτιαχνεις αλλα να χαλαει το αλλο και σχεδον καθε εβδομαδα να παρουσιαζονται αλλα. Να διορθωνονται αυτα να ερχονται αλλα κ γενικα σ δουλεια να βρισκομαστε κ πολλες φορες να μη λειτουργει καθολου το κινητο.Τωρα στο θεμα του αρομα installer θεωρω οτι γινεται μεγαλη φασαρια για το τιποτα.τον ξερω εδω κ πολλα χρονια απο διαφορες rom που αλαζα σε αλλα κινητα.στον μεσο χρηστη δεν προσφερει τιποτα.αν δλδ ποιον browser or launcher η εφαρμογες εναι πραγματα που μπορει να κανει και μετα το install της rom.καλυτερα να δοθει προσοχη στην λειτουργικοτητα της rom.κανεις install την rom γυμνη κ διαλεγεις μετα τι εφαρμογες θελεις να εισαι η οχι root....κτλ.αυτη ειναι η αποψη μου χωρις να θελω να μειωσω τη προσπαθεια σας.Ευχαριστω για την φιλοξενεια στο forum σας.
    • Ο/H takisk έγραψε:

εχω περασει εδω και καιρο globale stable γιατι με τις τελευταιες rom που ειχα περασει ειχα πολλα προβληματα και γιατι βαρεθηκα καθε φορα το να μη δουλευει το ενα να το φτιαχνεις αλλα να χαλαει το αλλο και σχεδον καθε εβδομαδα να παρουσιαζονται αλλα. Να διορθωνονται αυτα να ερχονται αλλα κ γενικα σ δουλεια να βρισκομαστε κ πολλες φορες να μη λειτουργει καθολου το κινητο.Τωρα στο θεμα του αρομα installer θεωρω οτι γινεται μεγαλη φασαρια για το τιποτα.τον ξερω εδω κ πολλα χρονια απο διαφορες rom που αλαζα σε αλλα κινητα.στον μεσο χρηστη δεν προσφερει τιποτα.αν δλδ ποιον browser or launcher η εφαρμογες εναι πραγματα που μπορει να κανει και μετα το install της rom.καλυτερα να δοθει προσοχη στην λειτουργικοτητα της rom.κανεις install την rom γυμνη κ διαλεγεις μετα τι εφαρμογες θελεις να εισαι η οχι root....κτλ.αυτη ειναι η αποψη μου χωρις να θελω να μειωσω τη προσπαθεια σας.Ευχαριστω για την φιλοξενεια στο forum σας.
      :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    • Διαφήμιση
    • Αγαπητέ μου @takisk,

σεβαστή η γνώμη σου, αλλά έχω μερικές παρατηρήσεις. :thumbup:

1) Η developer ROM, όπως είναι γνωστό είναι μία ROM που είναι πάντα σε ανάπτυξη από την ίδια την Xiaomi.
      Ουσιαστικά δλδ, είναι το εργαστήριο των Developer για να δοκιμάζουν διάφορες παρεμβάσεις και προσθήκες που κάνουν, και τις δίνουν σε όσους θέλουν να τις δοκιμάσουν ώστε να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις που χρειάζεται, πριν καταλήξουν μετά από τις διορθώσεις να ενσωματώσουν τις νέες προσθήκες στις Stable ROMs.
      Είναι λογικό λοιπόν να έχουν και Bugs., αφού ουσιαστικά είναι ΒΕΤΑ ROMS με ότι αυτό συνεπάγεται.
      Έτσι λοιπόν θα μπορούσες από την πρώτη στιγμή να κάνεις χρήση των Stable ROM που δίνουμε εμείς - το xiaomi.eu ή η ίδια η xiaomi.

2) Σχετικά με το AROMA Installer.
      Είναι γενικώς παραδεκτό πως ότι και να κάνει κάποιος, πάντα θα υπάρχει και ο αντίλογος.
      Δεν είναι δυνατόν ΟΤΙ και να κάνεις να είναι όλοι ικανοποιημένοι 100%.

Εδώ δίδυμα αδέρφια και έχουν για παράδειγμα εντελώς διαφορετικά γούστα στο φαγητό - στο ντύσιμο κ.α. :lol:

Αλλά ας δούμε τι μπορεί να προσφέρει το AROMA.
      Πριν συνεχίσω θα πρέπει να σας πω πως ακόμη δεν είναι έτοιμο με τον τρόπο που θα δουλεύει στην τελική του μορφή.

Με το AROMA λοιπόν, θα έχετε απίστευτες δυνατότητες.
      * Θα μπορεί ο καθένας να κάνει ότι πραγματικά θέλει με την ROM που του δίνουμε.
      * Θα έχει για παράδειγμα την δυνατότητα με την αντίστοιχη επιλογή να στήσει την ROM, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι τώρα με την απλή XTRV.
      * Θα μπορεί αν θέλει να έχει ROOT ή όχι, και μάλιστα με επιλογή ανάμεσα σε Super User ή Magisk
      * Θα μπορεί αν θέλει να αλλάξει τα DPI στην οθόνη του.
      * Και επειδή την ROM την παίρνουν και πολλοί άλλοι από διάφορες χώρες, θα μπορεί να έχει έτοιμο το GPS Fix για το δικό του Region.
      * Θα μπορεί να επιλέξει την δομή της ROM με εφαρμογές που θέλει να περάσει.
      * Θα μπορεί να επιλέξει να βάλει εύκολα MODs που του αρέσουν, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκει τα ZIP και να τα κάνει flash εκ νέου από το recovery.
      - Και το καλύτερο από όλα που προσθέσαμε στην επόμενη Version Που θα πάρετε.
      * Θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναδιοργανώσει την ROM που έβαλε Χωρίς καν να ταλαιπωρεί την συσκευή του με νέο flash όλης της ROM.

Και για να το εξηγήσω περισσότερο. ;)

Αν για παράδειγμα είχατε επιλέξει να βάλετε Super User και τις εφαρμογές Messenger - Youtube - Root Explorer, αλλά αλλάξατε γνώμη, και θέλετε να βάλετε Magisk αντί του Super User, να βγάλετε το Messenger και να προσθέσετε το AD-Blocker.....
      Απλά το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να τρέξετε πάλι τον AROMA Installer, από τις Επιλογές εγκατάστασης να επιλέξετε την Τροποποίηση, να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, και ο Installer θα κάνει όλες τις αλλαγές που θέλετε χωρίς να κάνει Flash πάλι από την αρχή όλη την ROM.
      Έτσι δεν θα κάνει Flash καθόλου τα Img στα Partition της συσκευής σας και να την ταλαιπωρήσει άδικα με πρόσθετες ενέργειες.

- Και φυσικά όλα τα παραπάνω θα βελτιώνονται με τον καιρό, ανάλογα και με τις προτάσεις που θα έχουμε από εσάς.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, καλύπτονται σχεδόν το 100% των προτιμήσεων των χρηστών, με μία ROM που δεν είναι Στατική (Take it or Leave it), αλλά φοβερά δυναμική και παραμετροποιήσιμη, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Έτσι λοιπόν, νομίζω πως όταν θα λάβετε την τελική της μορφή, και απαλλαγμένη από τα διάφορα Bugs, το Aroma Installer θα γίνει αγαπητό από όλους. :D
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ερώτηση!
      Οταν θα αλλαζεις κατι στην rom μεσω του aroma και θα κανει αυτο τις απαραίτητες τροποποιησεις, θα καθαρίζει και την μνημη απο ολα αυτα τα αρχεία και φακέλους που παραμένουν παντα στην μνημη ?
      Και κατι ακομη, σχετικα με τον kernel εχει το aroma δυνατότητες και σε αυτο το θέμα ?
      Πότε ειπατε θα βγει για το redmi pro? :ugeek: :geek: :thumbsup:
    • Ναι, διαγράφει όλο το φάκελο τις κάθε εφαρμογής που δεν επιλέγουμε για εγκατάσταση.
      Με kernel δεν θα ασχοληθούμε προς το παρόν, αφού ήδη έχουμε κάνει αρκετές παρεμβάσεις σε επίπεδο Kernel.
      Όσο για το RedMi Pro, δεν έχουμε νεώτερα ακόμη. :D
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Τωρα που θυμήθηκα.... Σε όλες τις nougat έως τώρα, ο ήχος κλήσης ξεκινάει από πολύ χαμηλα και σταδιακά αυξάνει μέχρι την επιθυμητή ένταση. Κάτι που δε συνέβαινε με τις thunder. Στο libra μου τουλάχιστον... Μου ξεφεύγει κάποια ρύθμιση?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vayio έγραψε:

Μου ξεφεύγει κάποια ρύθμισηΣτο menu
      Στο menu των κλήσεων... πάτα στο Ξ και μετά ρυθμίσεις..στο επόμενο menu μπες στο Ρυθμίσεις εισ. κλήσεων...
      και κλήσε το increasing ringtone volume...
      «Είτε νομίζεις ότι μπορείς, είτε νομίζεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο»
      Henry Ford

Όλα δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν... :D
    • Ο/H vayio έγραψε:

Τωρα που θυμήθηκα.... Σε όλες τις nougat έως τώρα, ο ήχος κλήσης ξεκινάει από πολύ χαμηλα και σταδιακά αυξάνει μέχρι την επιθυμητή ένταση. Κάτι που δε συνέβαινε με τις thunder. Στο libra μου τουλάχιστον... Μου ξεφεύγει κάποια ρύθμιση?

Ισχυύει και στο mido.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Αδέρφια στο θέμα μας μην χανόμαστε!!
      Παρεμπιπτόντως σε mido η εγκατάσταση έτρεξε ρολόι,δεν έκανα κάποια αλλαγή μόνο το dpi.
      Δεν βλέπω κάποιο ζόρι!
    • Διαφήμιση
    • Αυτό υποθέτω και εγώ , στην ουσία δεν βλέπω διαφορά!! και να υπάρχει η πρεσβυωπία μου δεν την βλέπει.!!!
      Που...άνα ηλικία!!