Διαφήμιση

(Σχεδόν) Σπασμένο redmi note 4x

• (Σχεδόν) Σπασμένο redmi note 4x

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με ένα θέμα που μόλις ήρθα αντιμέτωπος. Είχα ένα ατύχημα με το κινητό μου και μετά απο μια γερή πτώση απο μπαλκόνι (:Ρ) λόγω βλακείας φίλου το κινητό έχει φάει γερή ζημιά. Πρακτικά έχει ραγίσει στην μέση και η οθόνη έχει γίνει curved και απο τα πλάγια εξέχει, (θα παραθέσω φωτογραφίες παρακάτω) ωστόσο δουλεύει κανονικά εκτός απο την κάμερα η οποία δεν έχει σπάσει αλλά όταν πάω να βγάλω φωτογραφία πετάει ενα έρορ ότι η κάμερα σταμάτησε να δουλεύει. Επίσης νομίζω ότι τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Τά ζητήματά μου είναι τα εξής:
      1. Γνωρίζετε απο την εμπειρία σας αν γίνεται να φτιαχτεί, και αν φτιαχτεί να μην χάσει απο λειτουργικότητα; Ο φίλος μου θα επωμιστεί το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής. Απλά ρωτάω αν γίνεται να φτιαχτεί με ένα λογικό κόστος να μην τον βάλω να πάρει άλλο αλλά αν νομίζετε ότι δεν θα γίνει όπως πριν απλά θα πάρω άλλο καθώς ήταν καινούργιο κινητό, σχεδόν 2 μηνών.
      2. Σε περίπτωση που δεν φτιάχνεται, ξέρετε αν μπορώ να το πουλήσω για ανταλακτικά και πόσο ειναι μια λογική τιμή να το δώσω;
      3. Τέλος είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την συσκευή αλλά μιας και κατα πάσα πιθανότητα θα πάρω άλλο έχετε υπ όψιν σας αν έχει βγει κάποιο xiaomi παρόμοιο με το συγκεκριμένο, μέχρι τα 250eu; Εγώ δεν έχω δει κάτι αλλά ρωτάω μήπως υπάρχει καμια φήμη για καμια επικείμενη κυκλοφορία. Αυτό που λάτρευα στο κινητό ήταν η μπαταρία του και θα έψαχνα κάτι παρόμοιο με αυτό για απλές διεργασιες αλλά ελαφρώς πιο γρήγορο.

Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας!
      Images
      • 1496107782_tmp_20170530_004921.jpg

774,82 kB, 3.096×1.741, viewed 247 times
      • 1496107871_tmp_20170530_004933.jpg

646,58 kB, 3.096×1.741, viewed 256 times
      • 1496107910_tmp_20170530_005027.jpg

322,06 kB, 3.096×1.741, viewed 214 times
    • Ρίξε μια ματιά και στο Mi5 μπορεί να σε ενδιαφέρει

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H verxus έγραψε:

Γνωρίζετε απο την εμπειρία σας αν γίνεται να φτιαχτεί,
      Φυσικά και φτιάχνεται αλλά το κόστος δεν μπορείς να το υπολογίσεις τώρα.
      Το τηλέφωνο πρέπει να ανοιχτεί και μετά θα βγει το κόστος επισκευής.
      Με μια πρώτη ματιά σίγουρα θέλει οθόνη μαζί με πλαίσιο, πίσω καπάκι-κουμπιά, και κάμερα(εκτός αν ξεκούμπωσε)
      Θέλω να πιστεύω ότι δεν έσπασε κάτι στην μητρική πλακέτα , όπου και δεν επισκευάζεται.

• Μπορεί να είναι έτσι.
      Φυσικά όμως μπορεί να ψάξει σε κάποιο κατάστημα(εντός Ελλάδας) αν υπάρχει κάποιο μεταχειρισμένο και μπορεί να πάρει κομμάτια απο κει.

• Μάλλον συμφέρει η αγορά καινούργιου και η πώληση σε κομμάτια ή ολόκληρου, του χαλασμένου για ανταλλακτικά :(
    • Διαφήμιση
    • Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Μετά απο μια μέρα, το κινητό λειτουργεί εντελώς κανονικά και νομίζω ότι η οθόνη δεν έχει πειραχτεί καθόλου παρ' όλο που το πίσω πλαίσιο έχει curveαρει η οθόνη παραμένει ίσια και άθικτη. Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία με επισκευές ή ανταλακτικά κινητών. Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί ιδανικά στα νότια προάστια η και στο κέντρο (Αθήνα) που είτε να συνεργάζεται με την κοινότητα είτε να έχετε εσείς προσωπική εμπειρία. Άν είναι κατά της δεοντολογίας του φόρουμ μήπως θα μπορούσατε να μου στείλετε σε pm; Επίσης, αν αποφασίσω να το πουλήσω ολόκληρο ή σε spare parts, έχετε καμια ιδέα η μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή και να ψάξω μετά μόνος μου για τις τιμές και το που θα μπορούσα να το κάνω;
    • Για να το πουλήσεις ως λειτουργικό ώστε να το επισκευάσει ο άλλος που θα το πάρει θα πρέπει να αφαιρέσεις από την τιμή το κόστος των ανταλλακτικών + εργασίας (άσχετα αν ο άλλος μπορέσει να το κάνει μόνος του).
      Επίσης άσχετα με το εάν η οθόνη λειτουργεί, εάν έχει στραβώσει δεν θα κουμπώνει σωστά οπότε ίσως να χρειαστεί αντικατάσταση και αυτή.

Ενδεικτικά δες στο draggon-tt πόσο πάνε τα ανταλλακτικά.

Για επισκευή μίλα με το mygad και το citismarket μήπως μπορούν να βοηθήσουν.