Διαφήμιση

[Ενημέρωση 10/10/2017] H νέα λίστα με τις STABLE V8.5 ROMs είναι διαθέσιμη για λήψη !

• Ενημερώθηκε
    • Ξαναπεραστικε σε redmi pro η 8.5 με factory reset. Το battery drain συνεχίζετε και εκτως αυτού πετάει σφάλμα σε κάθε επανεκκίνηση. Το είδε και ο @gkalen προχθές στην συνάντηση στη Λάρισα, έκανε κάτι Μαγικά αλλά συνέχισε να το βγάζει. Η πρόταση του είναι για developer, που πιστεύω πως είναι και η ποιο σωστή.
      Images
      • Screenshot_2017-10-04-14-51-43-366_com.miui.home.png

819,07 kB, 1.080×1.920, viewed 118 times
    • @HliasAvg Την θυμάμαι την περίπτωση προχτές, εμένα μου το έβγαζε στην Ελληνική rom ακριβώς το ίδιο πρόβλημα μου είχε σπάσει τα νεύρα. Πέρασα official dev και ηρέμησα, περιμένω τώρα να βγάλει σύντομα νέα rom το forum να την περάσω, πιστεύω bag δεν εξηγείται αλλιώς.

=============== Οκτ 4th 2017, 3:04pm ===============
      Τώρα που το καλό σκέφτομαι είχα κάνει επαναφορά της εφαρμογές από backup μπορεί να παίζει και αυτό σαν πρόβλημα, θα το δω και θα σου πω,ελπίζω να μην έκανες και εσύ επαναφορά εφαρμογών ?
    • Αυτό που επεσήμανα στο gkalen είναι πως όταν την πέρασα επάνω από την 8.1.2 δεν μου το έβγαζε. Το σφάλμα. Οπότε λογικά θα φτιαχτεί. Δεν έκανα επαναφορά. Θα γυρίσω σε developer γτ παρατήρησα και μεγάλη κατανάλωση ram. Στα 3gb ελεύθερο 1.2, ενώ παλιότερα είχα 1.8.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H makisfz έγραψε:

Αναγκαστηκα θα πας για format data, δεν θα κανεις κατι με factory reset και μετα ξανα περνας την rom και install
      Λες να περασω το τελευταιο twrp.img απο την τελευταια rom που θα του βαλω, με adb και να χρησιμοποιήσω αυτό για να το φορμαρω; ή πρωτα φορματ με παλιο twrp και μετα τα αλλα;
      δεν ξερω τι να περιμενω με adb push σε encrypted συσκευη. πρωτη μου φορα εχω κανει encryption.
    • @HliasAvg
      Θα τα πούμε σήμερα μέχρι το βράδυ θα έχεις π.μ. .. και ο @Johnkas επίσης ..

@El_Griego
      Βοηθά παραπάνω , δεν πιάνω το encryption λόγω δουλειάς ... Τι σημαίνει αυτό ??
      Επίσης το twrp λες ότι δεν βλέπει αρχεία , βάλε φωτό από τα πρόβληματα που έχεις στο twrp και επίσης με ποια ρομ ήσουν και τι ακριβώς έπαθες ..
    • Ο/H gkalen έγραψε:

δεν πιάνω το encryption λόγω δουλειάς ... Τι σημαίνει αυτό ??
      Επίσης το twrp λες ότι δεν βλέπει αρχεία
      Κανονικα δεν εκανα ποτε encryption, αλλα ενα απο τα policies για να συνδεομαστε στο email της δουλειας απο κινητο android, ειναι να γινει encrypt η συσκευη. αλλιως δεν δεχεται κανενα connection με το office365 της εταιρείας που δουλεύω.

Δεν βλεπει αρχεια, εννοω οτι ανοιγω το TWRP 3.0.0.0 κανονικα (ναι ακομα δεν περασα σε απο 8.2.1.0 σε 8.5.2.0 που ελεγα το καλοκαιρι...), και οταν παω να κανω Install, βλεπει μονο τα folders και οχι αρχεια. Στο mount δειχνει επιλογη μονο την cache και στο log δινει μνμ failed to mount /data (invalid data).

Οποτε επειδη δεν ξερω αν μπορω ή εχει νοημα να κανω unencrypt και αφου θα πρεπει να κανω factory reset, αναρωτιεμαι αν εχει λογικη να περασω με adb τo twrp.img απο την 8.5.2.0 πριν το φορμαρω, ή αν φορμαρω πρωτα, μετα με adb τo twrp.img απο την 8.5.2.0 και μετα κλασσικα φορτωμα τη 8.5.2.0.
    • @El_Griego
      Το encryption του twrp δεν νομίζω να έχει σχέση με το encryption στη δουλειά σου .. παρ'ολα αυτά όμως θα χρειαστεί ψάξιμο αυτό που λες ..
      Έχεις κάνει ποτέ format data στο twrp ???
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@El_Griego
      Το encryption του twrp δεν νομίζω να έχει σχέση με το encryption στη δουλειά σου .. παρ'ολα αυτά όμως θα χρειαστεί ψάξιμο αυτό που λες ..
      Έχεις κάνει ποτέ format data στο twrp ???
      Οχι εχεις δικιο. Σορρυ, σε μπερδεψα... Οταν κατεβαζω το policy client (airwatch της vmware) της δουλειας, κανει ελεγχο μια σειρα απο pre-reqs. ενα απο αυτα ειναι και να ειναι τα δεδομενα της συσκευης κρυπτογραφημένα, οποτε ετσι κατέληξα να εχω encrypted συσκευη. Μολις εχει τις προυποθεσεις η συσκευη, ο agent επιτρεπει τις secure εφαρμογες (πχ email, browser κλπ) να γινουν push στο κινητο και να συνδεομαι στο δικτυο της εταιρειας.
      Δεν μιλουσα για τα κρυποτογραφημενα emails οπου εχω εγκατεστημενα certificates κλπ για να τα βλεπω...

Οποτε τωρα εχω encrypted partitions στην συσκευη, και ετσι νομίζω δεν βλέπει αρχεία το twrp αλλα μονο folder structure.

Ναι, συνηθως οταν θελω να κανω εντελως clean install, κανω φορματ τα παντα, ακομα και το system και ξεκιναω απο την αρχη. Πισω στο '13, '14 οταν το εκανα σε κατι xperia και το πρωτο μου redmi ηταν αγανακτηση, αλλα τωρα πια με εσας τους γιατρους και τις καθαρες οδηγιες, ειναι (σχεδον) ρουτινα (αν εχεις ιδρωσει κανα δυο φορες στο παρελθον!) :)
    • @El_Griego
      Θα σου πω μια σειρά από ενέργειες που μπορείς να δοκιμάσεις ..
      Αλλαξε το twrp.img πρώτα ..
      Μετά μπες στο νέο twrp και ακολούθησε τα παρακάτω ..
      Wipe / ... Πατας δεξιά το κουτάκι που λέει format data
      Πληκτρολογεις , yes , και πατάς enter ..
      Μετά γυρίζεις πίσω στο αρχικό μενού του twrp και επιλέγεις ..
      Reboot / Recovery ... Το τηλέφωνο θα κλείσει και θα ξαναμπεί σε twrp ..
      Μετά επιλέγεις ..
      Wipe / .. σύρε δεξιά το κουμπί που λέει swipe to factory reset ..
      Install / ... το ζιπ της ρομ
      Όταν τελειώσει η εγκατάσταση πάτα αριστερά το κουμπί που λέει , wipe cache and dalvik , σύρε δεξιά για swipe to wipe ..
      Μετά , Reboot system ..
      Γύρω στα 10-15 λεπτά ν'ανοιξει η συσκευή..

Να ξέρεις ότι με το format data χάνεις τα πάντα από τη συσκευή οπότε φρόντισε να φυλάξεις ότι θες στο pc σου ..

Επίσης καλό είναι να μην κάνεις ότι έκανες στο xperia και στα xiaomi , να το θυμάσαι αυτό που σου λέω τώρα όταν πας να ξανακάνεις format σε ότι βρεις στη συσκευή ..
    • Ευχαριστω gkalen.
      Εκανα πριν μιση ωρα adb flash το twrp.img μεσα απο την xiaomi-miui-hellas-7.0_aqua_XTRV_Stable_V8.5.2.0.zip αλλα δεν μπαινει σε recovery πια. Ουτε με κουμπακι, ουτε αφου το ανοιξω στην ρομ και κανω reboot to recovery.
      Οποτε φλασαρισα ξανα το TWRP3_by_mic_aqua και μπηκε recovery κανονικα...
      Το δοκιμασα και δευτερη φορα με τα ιδια αποτελεσματα.

Πριν ξεκινησω τα παραπανω βηματα, λογικο δεν ειναι να ψαξω για το τελευταιο twrp που δουλευει;
      Δεν ξερω γιατι αυτο μεσα απο την καινουργια ρομ απετυχε...

Δοκιμασα και το twrp_aqua_3.1.0-0_miui-hellas.img αλλα το ιδιο αποτελεσμα.
      Νομιζω επειδη ειμαι σε android 5.1, δεν θα δουλεψει καποιο twrp απο επομενη εκδοση;
      Ισως να ξεκινησω με το να εχω φορτωσει την ρομ που θελω (xiaomi-miui-hellas-7.0_aqua_XTRV_Stable_V8.5.2.0.zip) σε sdcard και να την βαλω στο κινητο, μετα φορμαρισμα απο αυτο το twrp 3 που εχω ήδη μεσα, και τα υπολοιπα βηματα.
      στο βημα reboot to recovery μετα το φορματ, το android δεν θα εχει παει σε 7, οποτε θα δουλευει το twrp 3 που εχω ήδη μεσα... χμμμμμ... :D
    • @El_Griego
      Βάλε την τελευταία 7.0αρα stable πάνω από την προηγούμενη 5.1 με το twrp το παλιό και μετά τσεκαρε αν έχει αλλάξει ..
      Αν έχει αλλάξει το twrp τοτε προχωράς σε αυτά που σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα..
      Πρέπει να το δούμε λίγο αυτό το θέμα γιατί μου φαίνεται ότι το έχω ξανακουσει ..
      Φαντάζομαι δεν μπαίνει ακόμα και με εντολή .. fastboot boot twrp.img .. αφού πρώτα είχες περάσει το νέο twrp εννοείται ..
      Δηλαδή μετά το .. fastboot flash recovery twrp.img .. έγραψες μετά .. fastboot boot twrp.img ???
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gkalen έγραψε:

Φαντάζομαι δεν μπαίνει ακόμα και με εντολή .. fastboot boot twrp.img .. αφού πρώτα είχες περάσει το νέο twrp εννοείται ..Δηλαδή μετά το .. fastboot flash recovery twrp.img .. έγραψες μετά .. fastboot boot twrp.img ???
      ναι εννοειται το δοκιμασα κι αυτο και απετυχε.

οποτε λες να περασω σε μια καθαρη sdcard τη νεα ρομ, και αφου η sdcard δεν ειναι encrypted οπως το data partition, θα την βρει και το παλιο twrp.
      ή μηπως να δοκιμασω να φορμαρω με το παλιο twrp και μετα τα περασω τη νεα rom απο την sdcard οπως εγραψα στο απο πανω?

δοκιμαζω οποιοδηποτε τροπο, αφου αν υπαρχει καποιο προηγουμενο, ας βρουμε μαζι τα στανταρ βηματα να υπαρχουν σαν fallback αν "στριμωχτει" και καποιος αλλος σαν κι εμενα!