Διαφήμιση

Δεν λειτουργεί το wifi μετά απο επαναφορά μέσω backup σε παλιότερη xtrv

• Δεν λειτουργεί το wifi μετά απο επαναφορά μέσω backup σε παλιότερη xtrv

Καλησπέρα .
      Πολλού μήνες τώρα παρατήρησα πως η εφαρμογή runkeeper που χρησιμοποιώ καθημερινά για τρέξιμο και ποδήλατο βάραγε στο γάμο του καραγκιόζη . Λάθος μετρήσεις , σταματούσε στα καλά του καθουμένου , δεν έκανε refresh την ταχύτητα και την απόσταση παρά μόνο μετά από άνοιγμα -κλείσιμο της οθόνης και άλλα τέτοια . Εβαλα και το strava αλλά και αυτό τα ίδια κουλα έκανε πάνω κάτω . Αντίθετα εφαρμογή gps για αυτοκίνητο όπως το navigon δεν χάνει μέτρο . Εκανα unisntal το run keeper και ξανα install , συνέχιζα να κάνω update τις rom αλλά μάταια .

Τελικά πήρα την μεγάλη απόφαση να κάνω restore ένα παλιο backup που κατά 99% δουλευε καλά το runkeeper .
      Εκανα backup την τωρινη μου που πρέπει να είναι διμήνου και , και στην συνέχεια έκανα restore την παλιά . Στο τέλος μου έβγαλε ένα μύνημα ότι απέχυτε το restore , γιατί το back up είναι ext4 και θα πρέπει να να φορμάρω το κινητο σε κάτι ανάλογο αν κατάλαβα καλά . Όπως και να έχει έκανα reboot , έκανα όσο κάνει οταν περνάς καινούρια rom και ξεκίνησα . Παρατήρησα πως ξεκίνησε με background apps και set up όπως το είχα πριν κάνω restore οπότε προφανώς έκανα επαναφορά μόνο τη rom και κράτησε τα data . Ίσως δεν τα είχα σώσει .

Αρχικά παρατήρησα πως δεν μπορούσα να βγάλω κλήση ενώ είχα σήμα και εβλεπε την sim , και δεν μπορούσα να ανοίξω to wifi . Εκανα μια επανεκκινηση μπας και στρώσει και όντως επανήλθαν οι κλήσεις αλλά όχι το wifi .
      Το wifi πατώντας την συντομευση απο την κουρτίνα που κατεβαίνει δεν ενεργοποιείται και αν πατήσω το βελάκι με τα δίκτυα μου βγάζει "δεν υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα wifi" .
      Ομοίως αν πάω από ρυθμίσεις , wifi , μου βγάζει ανενεργό , πάω να το ενεργοποιήσω από το συρόμενο κουμπί , πάει να ανάψει και αμέσως επιστρέφει στο γκρι . Data δουλευουν κανονικά και η rom είναι η MIUI 8.2XTRV beta 6.12.15.

Είναι κάποια ρύθμιση , κάποιο bug απο την επαναφορά ? Καμία ιδέα ?

Ευχαριστώ

μερικές πληροφορίες ακόμα . Mac address βλέπω παίρνει 02:00:00:00:00:00 , ip όχι και λογικο αφού δεν συνδέεται κάπου . Επίσης παρατήρησα δεν πιάνει 4G σε data εκει που πάντα με τόσο εμπαινε και πάει μέχρι Η+ . Δοκίμασα και ενα wifi toggle από το play αλλά τζίφος . Και αυτό νεκρό .

=============== Ιουν 17th 2017, 2:04am ===============
      Άλλαξα τη ρύθμιση στο APN και τελικά συνδέεται με 4G μια χαρά . Επίσης παρατήρησα πως κρασάει η εφαρμογή "Ασφάλεια" . Προσπαθεί να σαρώσει και στο 85% κλέινει .

=============== Ιουν 17th 2017, 2:34am ===============
      Το Wifi εξακολουθεί να μην ενεργοποιείται .
    • Δοκίμασε να περάσεις μια παλιότερη Chinese Fastboot Rom με παλιότερο miflash, π. χ. MI Flash Tool v20151028 μπας και επαναφέρει την Mac address. Εννοείται ότι παίρνεις backup!

Όταν λέω backup βέβαια εννοώ φωτό βίντεο, επαφές, sms κτλ. Οτιδήποτε άλλο π.χ. εφαρμογές και ρυθμίσεις θα πρέπει να στηθούν εκ' νέου για να μην μεταφέρεις το πρόβλημα πάλι!

Έχεις backup στο Mi Cloud έτσι;
    • Ο/H George Kaggelaris έγραψε:

Δοκίμασε να περάσεις μια παλιότερη Chinese Fastboot Rom με παλιότερο miflash, π. χ. MI Flash Tool v20151028 μπας και επαναφέρει την Mac address. Εννοείται ότι παίρνεις backup!

Όταν λέω backup βέβαια εννοώ φωτό βίντεο, επαφές, sms κτλ. Οτιδήποτε άλλο π.χ. εφαρμογές και ρυθμίσεις θα πρέπει να στηθούν εκ' νέου για να μην μεταφέρεις το πρόβλημα πάλι!

Έχεις backup στο Mi Cloud έτσι;
      Καλημέρα
      Back up έχω και μέσω micloud και μέσω google . Δεν θα ήθελα να μπλέξω με φλασαρίσμάτα και ιστορίες μην μου μείνει και το τηλεφώνο στο χέρι . Ίσως κάνω ένα clean install (αν μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποια οδηγία γιατί έχω και καιρό να φλασάρω) που και πάλι μπελάς είναι να μιλάω με τράπεζες κλπ . Το θέμα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί υπολειτουργούν τα runkeeper και strava . Αν είχαν γενικότερο θέμα σαν εφαρμογές θα ούρλιαζε στο Play ο κόσμος . Και το πρόβλημα άρχισε κάπου στον Φλεβάρη με από κάποια αναβάθμιση και μετά . Ίσως δοκιμάσω και aroma αν και δεν πολυελπίζω . Ισως κάνω και ένα συγκεκριμένο θέμα με την ελπίδα να εγκαταστήσει κάποιος φίλος το runkeeper στο δικο του με μια τελευταία rom να μου πει τι κάνει

Προς το παρόν έκανα επαναφόρα στο τελευταίο back up και λειτουργεί κανονικά το τηλέφωνο πλην φυσικά των εφαρμογών που προανέφερα .
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Δες λίγο αυτό ---> Ελληνικός οδηγός ενεργοποίησης Δικαιωμάτων & Ειδοποιήσεων στην MIUI 8
      Πολύ πιθανό να λείπει κάποια ρύθμιση από τις εφαρμογές που έχεις πρόβλημα.
      Όντως και ήταν το runkeeper τόσο σε αυξημένη εξοικονόμηση στο παρασκήνιο όσο και από την ασφάλεια το runkeeper ήταν σε εξοικονόμηση . Και θα έλεγα πως έχει λυθεί το πρόβλημα αν δεν τα είχα ξανακάνει αυτά (τουλάχιστον όσο αφορά την ρυθμιση του runkeeper και όχι της λειτουργίας παρασκηνιού) και παλιότερα απλά επειδή την εβγαλα και την ξαναέβγαλα την εφαρμογή προχτές ξέχασα να τις ξαναπειράξω . Θα βγω το βράδυ ενα καλό περπάτημα να δω τι θα γράψει και θα επανέλθω

Ευχαριστώ