Ερώτηση για ρομ
-
-
Δυστυχώς όχι. Είναι μαγειρεμένη unofficial rom. Δεν έχει κυκλοφορήσει Global Rom για το Redmi Pro. Όλες οι επίσημες ROMs για το εν λόγω κινητό, διαθέτουν μόνο Αγγλική και κινεζική γλώσσα.
-
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον οδηγό για να φλασαρω την ελληνική ρομ ;; Flash την Ελληνική ROM στο RedMi PRO (Omega) για πρώτη φορά.
-
Ναι αλλά αυτό είναι το τελευταίο βήμα μιας αλληλουχίας διαφορετικών βημάτων.
Πρέπει να κάνεις με τη σειρά και χωρίς παρεκκλίσεις τα εξής:
1. Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER] (Δημιουργία Mi Account και αίτηση για ξεκλείδωμα του bootloader)
2. Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & χ86 (Εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στο PC σου)
3. Ολοκληρωμένος οδηγός για το Flash της ROM στο RedMi PRO (Omega) (Οδηγός για να περάσεις μια επίσημη αγγλοκινεζική developer ROM ώστε να μπορείς να ξεκλειδώσεις τον bootloader)
4. Ξεκλείδωμα του Bootloader. (Οδηγός για να ξεκλειδώσεις τον bootloader)
5. TWRP 3.1.X.X για συσκευές XIAOMI (Οδηγός για να περάσεις twrp)
6. Flash την Ελληνική ROM στο RedMi PRO (Omega) για πρώτη φορά. (Οδηγός για flash της ελληνικής ROM) -
Εγινε ευχαριστώ
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Δεν έχω το ίδιο κινητό, αλλά το redmi note 4 prime που το πήρα από εδώ:
Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω περί ROM. Καταρχάς πριν το αγοράσω ρώτησα αν φέρει την Official ή την Custom Rom και μου απάντησαν την Official(το ίδιο ισχυρίζονται και στην περιγραφή στην ιστοσελίδα). Εφόσον όμως έχω τα ελληνικά σαν επιλογή γλώσσας αυτό αυτομάτως σημαίνει πως official δεν μπορεί να είναι. Το θέμα βέβαια είναι να είναι custom με σωστό τρόπο φτιαγμένη(για αυτό υπάρχει και αυτή η κοινότητα εξάλλου, για να μπει μια ελληνική rom, προφανώς custom, η οποία όμως θα βασίζεται στην offficial, από όσα έχω καταλάβει/διαβάσει έστω). Οπότε τη δουλειά που θα κάνουμε εμείς θεωρώ ότι μπορεί να την έχει κάνει ήδη το κατάστημα, έτσι? Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παίζει το κινητό μου να είναι ok, δηλαδή η Rom που μου πέρασαν να είναι μια χαρά, όπως θα ήταν και η αντίστοιχη ελληνική βασιζόμενη στις οδηγίες αυτού του forum. Παραθέτω το screenshot και ενημερώνω ότι αν και δεν έχω συνδεθεί σε wifi ακόμα, ούτε έχω περάσει την sim(άρα έχω δει περιορισμένα στοιχεία απ'το κινητό), μέχρι στιγμής τα ελληνικά φαίνονται μια χαρά και δεν έχω παρεμβολές από ξενικές λέξεις:
Επίσης τσέκαρα τον bootloader και είναι όντως κλειδωμένος:
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι, αν παίζει να είναι Ok η ROM και να μην χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία, που πέρα από χρόνο που δεν πολυδιαθέτω, χρειάζεται και x64 υπολογιστή που επίσης δε διαθέτω(τώρα χρησιμοποιώ του αδερφού μου και με έχει πρήξει να του τον δώσω/ έφαγα μέρες μέχρι να τον πάρω). -
-
@derveni Σίγουρα, έτσι? Δεν παίζει σε 2-3 μήνες να τα παίξει το κινητό λόγω Rom, όπως λένε. Οπότε εγώ πρέπει να εγκαταστήσω κάτι άλλο ή του συμπεριφέρομαι όπως αν έπαιρνα ένα ευρωπαϊκής αγοράς κινητό (π.χ LG).
Επίσης εγκατέστησα τους drivers και σαν βήμα είχε να ενεργοποιήσω τις επιλογές για προγραμματιστές στο κινητό:
"Τώρα ήρθε η ώρα να ελέγξουμε αν τα προγράμματα οδήγησης εγκαταστάθηκαν σωστά.
Πριν συνδέσουμε το κινητό μας με τον υπολογιστή θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις επιλογές για προγραμματιστές (developer options) πατώντας επτά φορές επάνω στην έκδοση MIUI (Ρυθμίσεις / Settings - >Σχετικά με το τηλέφωνο / About phone - > Έκδοση MIUI / MIUI version).
Στη συνέχεια, πάμε Ρυθμίσεις / Settings - > Πρόσθετες ρυθμίσεις / Additional settings - > Επιλ. Για προγραμματιστές / developer options και ενεργοποιούμε την επιλογή "Εντοπισμός σφαλμάτων USB / USB Debugging."
Αυτό το ξαναπενεργοποιώ ή το αφήνω ενεργοποιημένο και δεν υπάρχει κάποιο θέμα? -
Μια χαρά είσαι λέω, Καρντάση αν δεν θες να ασχοληθείς άστο όπως είναι γιατί κάθε βδομάδα θα κάνεις flash.
-
OK, ευχαριστώ πολύ!
Updates θα κάνω κανονικά έτσι(κάθε 1-2 μήνες)? Δε χρειάζεται να κατεβάσω δηλαδή κάτι, τα κάνω μέσω κινητού, σωστά? -
Όταν θα έχεις αναβάθμιση θα τα κάνει όλα μόνο του, χαλάρωσε.
-
Να' σαι καλά και ευχαριστώ για το χρόνο σου. Καλό βράδυ!
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα