Διαφήμιση

Καμερα redmi note 4

• Καμερα redmi note 4

Καλησπερα εχω ξανα κανει καποιο ποστ σχετικα με την βελτιωση της καμερας της εν λογου συσκευης. Τελικα μετα απο πολυ κοπο χρησιμοποιω την εφαρμογη bacon. Ξερει καποιος ποιες ειναι οι "καλυτερες" ρυθμισεις που θα μπορουσα να κανω?
    • @Maria Kalampaka Βάλε να δούμε ποια rom έχεις από το σχετικά με το τηλέφωνο

=============== Αυγ 11th 2017, 9:52pm ===============
      Δοκίμασε και αυτήν εδώ είναι εξαιρετική από Έλληνα με συνεχείς αναβαθμίσεις πολύ καλή την συστήνω προσωπικά, δοκίμασε την.
    • Η μεγαλύτερη δουλειά στην "ποιότητα" της φωτογραφίας γίνεται από το hardware. Το software (τα προγράμματα δηλαδή) μπορούν να μας δώσουν περισσότερες ή λιγότερες δυνατότητες ρυθμίσεων, να συνεργαστούν με το hardware καλύτερα ή λιγότερο καλά, αλλά ως εκεί.
      Στις βασικές ρυθμίσεις της bacon, αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων, οι επιλογές που έχεις είναι συγκεκριμένες. Δεν υπάρχουν πολλά "κόλπα". Διαλέγεις την καλύτερη ανάλυση που μπορεί να δώσει, αν θες μεγαλύτερη ευελιξία σε επεξεργασία μπορείς να διαλέξεις να σώζεται η φωτογραφία σε μορφή raw και να ενεργοποιήσεις τα grids, τις βοηθητικές γραμμές που σε βοηθάνε στη σύνθεση.

Από την κατασκευή της η κάμερα του κινητού είναι αποδεκτή εως αρκετά καλή σε καλές συνθήκες φωτισμού, αλλά υστερεί σε χαμηλό φωτισμό.

Στο θέμα της φωτογράφησης δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση μιας και κάθε φωτογραφία είναι μοναδική. Για να μπορέσεις να εκμεταλευτείς τις δυνατότητες ενός προγράμματος -και η bacon έχει πολλές- θα πρέπει λίγο να ασχοληθείς με τις βασικές έννοιες της φωτογραφίας (iso, διάφραγμα, ταχύτητα), πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και πως επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.
      Καλό επίσης είναι να φροντίζεις και τη σύνθεση, που είναι δηλαδή το καθετί σε μια φωτογραφία.
      Για όλα αυτά υπάρχουν άπειρα άρθρα στο internet, με οδηγίες από αρχάριους μέχρι όπου μπορείς να φανταστείς.

Όλα αυτά βέβαια αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία σαν αισθητικό αποτέλεσμα και μορφή τέχνης, όπου την κύρια αξία την έχει αυτό που απεικονίζεται, ο τρόπος και το τι προκαλεί.

Αν σε ενδιαφέρει σαν απόδοση εικόνας (δυνατότητες του αισθητήρα) και snapshot φωτογραφία (στρέφουμε απλά το φακό κάπου και τραβάμε και ότι βγάλει) θα πρέπει να αποδεχτείς τους περιορισμούς του hardware. :(
    • Διαφήμιση
    • Ο/H derveni έγραψε:

@Maria Kalampaka Βάλε να δούμε ποια rom έχεις από το σχετικά με το τηλέφωνο

=============== Αυγ 11th 2017, 9:52pm ===============
      Δοκίμασε και αυτήν εδώ είναι εξαιρετική από Έλληνα με συνεχείς αναβαθμίσεις πολύ καλή την συστήνω προσωπικά, δοκίμασε την.

=============== Αυγ 12th 2017, 2:20am ===============
      Μολις την δοκιμασα και δν μου αρεσε και πολυ! Καταρχας δν με αφηνει να τα.αποθηκευσω στην sd μου και αυτο μου δημιουργει θεμα...
      Images
      • IMG_20170812_020451.jpg

117 kB, 1.080×966, viewed 84 times