Διαφήμιση

Redmi Note 3 SE (Kate) -Fingerprint small problem

• Διορθώθηκε
    • Redmi Note 3 SE (Kate) -Fingerprint small problem

Χαιρετώ όλους τους "συνιδιοκτήτες" Xiaomi smartphone :)

Έχω εδώ και 6 μήνες το Redmi Note 3 SE (Kate) αγορασμένο από το you.gr
      Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πάντα λειτουργούν όπως έχει υποσχεθεί η Xiaomi ότι θα λειτουργούν.

Τις τελευταίες ημέρες, έχει παρουσιαστεί μία μικρή και περίεργη δυσλειτουργία.
      Μέχρι τώρα, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ήταν αστραπιαία. Τοποθετούσα τον δείκτη, ακουγόταν το χαρακτηριστικό "μπλιπ" και ταυτόχρονα άνοιγε η οθόνη. Τώρα λειτουργεί έτσι, μόνον αν το τηλέφωνο είναι κατάσταση αναμονής όχι περισσότερο από 3-4 λεπτά. Αν είναι stand-by για περισσότερο από 5 λεπτά, τότε ακούγεται το μπλιπ, αλλά η οθόνη ανοίγει μετά από 3-4 δευτερόλεπτα.
      Η ίδια καθυστέρηση σημειώνεται και αν, αντί του δακτυλικού αποτυπώματος, χρησιμοποιήσω το πλαϊνό κουμπί. Πάλι θα κάνει 3-4 δευτερόλεπτα να ανοίξει η οθόνη.
      Δεν είναι κάτι που μειώνει τις υπόλοιπες επιδόσεις του τηλεφώνου, ούτε έχει επιφέρει κάποια άλλη δυσλειτουργία. Απλώς είναι περίεργο και ενοχλητικό.

Δεν βρήκα κάποια αναφορά για τέτοιο πρόβλημα στα νήματα για το Redmi Note 3 SE, ή τουλάχιστον δεν την πρόσεξα.
      Έτσι, ζητώ την βοήθειά σας. Αν γνωρίζετε κάτι γι' αυτό το πρόβλημα, σας παρακαλώ να μου το πείτε.

Πληροφορίες για το τηλέφωνο

Έκδοση Android: 6.0.1 MMB29M
      MIUI Έκδοση: MIUI Global 8.2.1 Σταθερή 8.2.4.0 (MHRMIDL)
      Επεξεργαστής: Εξαπύρηνος Max 1,8 GHZ
      RAM: 3GB
      Kernel: 3.10.84-perf-gead8906

Ευχαριστώ!
    • Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Πόσο καιρό το έχεις ?
      Δοκίμασες να διαγράψεις το αποτύπωμα και να το περάσεις εκ νέου ?
      Καλό θα είναι να έχεις επιλεγμένη την αγγλική γλώσσα όταν περνάς δακτυλικό αποτύπωμα.
    • Καλησπέρα.
      Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. :)

Το έχω έξη μήνες.
      Και το "πρόβλημα" το εμφάνισε δώ και μερικές ημέρες. Αναβάθμιση δεν έχει κάνει.
      Έκανα αυτό που πρότεινες, αλλά δεν έπιασε.

Δεν πειράζει. Και λύση να μην βρεθεί, δεν επηρρεάζει την πολύ πολύ καλή λειτουργία του.
    • Διαφήμιση
    • Έχεις κάνει ποτέ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ? Ένα φρεσκάρισμα κάθε μερικούς μήνες βοηθάει στην λειτουργία της συσκευής, ειδικά εάν γίνεται έντονη χρήση.

Φυσικά έχει το κακό ότι θα πρέπει να στήνεις την συσκευή από την αρχή :/
    • Καλημέρα!

Η χρήση του κινητού είναι αρκετά μέτρια. Επαγγελματικό και προσωπικά emails, λίγα SMS, MMS, κάνα viber, skype, μερικές φωτογραφίες και κάμποσα τηλέφωνα. Σπάνια θα δω κάνα video, ενώ δεν παίζω παιχνίδια.
      Να φανταστείς πως με ανοιχτά μόνον τα data και με κλειστά wi-fi, bluetooth (ανοίγουν μόνον όταν τα χρειάζομαι), η μπαταρία κρατάει άνετα 4 ημέρες!
      Είμαι η χαρά των κινητών. :lol:

Όχι δεν έχω κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
      Μιας και δεν είναι κάτι σοβαρό, λέω να αφήσω το factory reset για όταν -με το καλό- βγει η MIUI 9.

=============== Ιαν 27th 2018, 1:53pm ===============
      Αφού περίμενα την MIUI 9 για να κάνω factory reset μια και καλή, και περίμενα και περίμενα...
      Τελικά έκανα factory reset και όπως δείχνει εδώ και δυο μέρες, το πρόβλημα με το fingerprint λύθηκε.
      Δουλεύει και πάλι αστραπή.
    • Δεν σε πρόλαβα... έχω φτιάξει ένα twrp που λύνει τα προβλήματα με το fingerprint...

• Επειδή περιμένω (εδώ και δυο μήνες!) να πέσει λίιιιγο (έτσι για το γινάτι ρε γαμώτο... :D ) η τιμή του jason για να το χτυπήσω, το kate μου παραμένει με την official stable.
      Οπότε δεν πειράζει που δεν με πρόλαβες, διότι όταν θα αλλάξω την ROM στο kate, θα βάλω και το twrp σου. :)

Το νήμα πως μαρκάρεται "Διορθώθηκε";
    • Διαφήμιση