Διαφήμιση

Εγκατάσταση official rom με χρήση το XiaoMiTool για όλα τα κινητά xiaomi

• Οδηγός
    • Εγκατάσταση official rom με χρήση το XiaoMiTool για όλα τα κινητά xiaomi

Πολύ ωραία, ευχαριστώ για τη βοήθεια!!
      Και κάτι -μάλλον- τελευταίο....
      Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο καλύτερος τρόπος -αν υπάρχει αυτός- για επαναφορά ρυθμίσεων του κινητού? Από μητρώο κλήσεων, κωδικούς wifi, μηνύματα κλπ μέχρι ρυθμίσεις εφαρμογών (τουλάχιστον για όσες εφαρμογές το χρειάζομαι).
      Έχω δοκιμάσει και με το backup του mi και με της Google, αλλά δεν είμαι πια σίγουρος.
      Την τελευταία φορά το έκανα μέσω του "Αντίγραφα και επαναφορά" που υπάρχει στις ρυθμίσεις.
    • Για μητρώο κωδικούς WiFi επαφές μήνυματα τα κατεβάζει αυτόματα το mi account εφόσον τα έχεις συγχρονίσει για backup εφαρμογές δεν ξέρω δεν έχω κάνει ποτέ, μπορει να σε απαντήσει κάποιος άλλος που ξέρει

Redmi Note 3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Εγκατάσταση official rom με χρήση το XiaoMiTool για όλα τα κινητά xiaomi

Θα δοκιμάσω λοιπόν την καθαρή εγκατάσταση που μου προτείνεις και ελπίζω να πάνε όλα καλά!
      Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!!
    • Διαφήμιση
    • [16 Nov 2017]
      I analyzed the "stock recovery problem" of 15 Nov. It seems that stock recovery installation has been completely disabled from Xiaomi. Even chinese version of MiPcSuite is not able to install a rom of the same region and branch from stock recovery. The only thing that works is miui Updater app. This make my tool useless if you have miui 9 with locked bootloader. I will try to find how to replicate Updater functions, but from initial trial I see that it has been pretected more and the rom implementation and several layers of encryption make it difficult to debug and reverse engineer. Also a working update of chinese MiPcSuite may help, but there is nothing yet and I don't know if it will be ever updated to work with miui 9.
      [16 Nov 2017]
      Xiaomi.eu roms are not displayed (since a couple of weeks) because they're hosted on androidfilehost which has recently implemented a "security" check that doesn't allow single request to get download links. TWRP for some devices was also hosted on afh. If you want to install xiaomi.eu you need to manually download it and then select it in advanced options->zip file installation
      [15 Nov 2017]
      With the release of MIUI 9 stable I came across a new problem: flashing different region rom (from china to global or viceversa) with locked bootloader seems to be blocked in some cases. I will further investigate, but from first analysis it seems that stock recovery has been updated by Xiaomi and now doesn't allow to flash different region rom. I'm working to understand better and maybe find a workaround. Though it might be the end for china to global with blocked bootloader (without using hardware emergency mode trigger). If you get error 1038 when try to switch from china to global then it's because has been blocked.
      [14 Nov 2017]
      The project is still alive, but I have very little time to continue developing and a functional release is already available so updates might be less frequent.

XiaoMiTool - Change rom to your Xiaomi device easily!
    • Ο/H makisfz έγραψε:

Αν περάσεις fastboot θα καθαρίσει το κινητό και θα είναι όπως το αγόρασες. Είναι σαν να κάνεις format το pc. Και δεν είναι θέμα official αν πάει καλύτερα και μετά μπορεί να περάσεις ελληνική και να δουλεύει πολύ καλά. Μπορεί κάποια "σκουπίδια" να σε δημιουργούν το πρόβλημα

Redmi Note 3 pro
      Για να περάσεις fastboot ROM πρέπει να έχεις ξεκλειδώσει τον bootloader; Στο mtk με το flash περνάμε fastboot αν θυμάμαι καλά και δεν χρειάζεται ξεκλείδωμα στους snap δεν ισχύει το ίδιο;
    • @tzemam Βρίσκεσαι στο νήμα για το XiaoMiTool, που αν δεις πάνω πάνω λέει: "Ο οδηγός είναι καθαρά για το πέρασμα official rom με κλειδωμένο bootloader αλλά και custom".

Οπότε γίνεται να περαστεί fastboot rom με κλειδωμένο bootloader αλλά είναι καλύτερο (πιο σωστό) να περαστεί με ξεκλείδωτο μέσω MiFlash ;)
      Open-source is the future
    • Ο/H tzemam έγραψε:

Για να περάσεις fastboot ROM πρέπει να έχεις ξεκλειδώσει τον bootloader; Στο mtk με το flash περνάμε fastboot αν θυμάμαι καλά και δεν χρειάζεται ξεκλείδωμα στους snap δεν ισχύει το ίδιο;
      Για τους mtk η ξεκλειδωτος η κλειδωμενος με το sptools περνας fastboot romχωρις να κανεις κατι αλλο.
      Για τους snapdragon ειναι διαφορετικα. Μπορεις να περασεις fastboot rom με miflash με κλειδωμενο bootloader αλλα πρεπει να γυρισεις το κινητο σε edl mode.
      Για καποιο λογο η xiaomi εχει κλειδωσει το edl και δεν μπορεις να περασεις ρομ(σε αλλα κινητα εκτος xiaomi μπορεις) μονο αν ξεκλειδωσεις bootloader
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • Καλημερα προσπαθώ με αυτόν τον οδηγό να περάσω ρομ σε Redmi 4 και όταν φθάνω στο σημείο που πρέπει να πετάξει τις τρεις επιλογές για αφού έχει μπει σε recovery mode μου λέει ότι το τηλεφωνο είναι unauthorized και ζητάει να ξεσυνδέσω και να συνδέσω το τηλέφωνο για να ξεκινήσει αλλά δεν κάνει τίποτα. Επίσης ο υπολογιστής μου ζητάει λίγο πιο πριν να κάνω επανεκκίνηση. Καμιά ιδέα
    • Στο κινητό σου πετάει ένα μήνυμα και πρέπει να πατήσεις όκ..
      Το έχεις κάνει αυτό;
      Αν δεν στο βγάζει πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις/ επιλογές για προγραμματιστές και να πατήσεις το ανάκληση αδειών εντοπισμού σφαλμάτων.

• Το έχω κάνει και μου βγάζει πάλι το ίδιο, θα το ξανακάνω απο την αρχή και θα σου πω, απλά με του δώσω το ok στο κινητό o υπολογιστής ζητάει επανεκκίνηση
    • κάνε επανεκκίνηση και ξεκίνα από την αρχή.
      Ειναι θέμα driver του υπολογιστή.. έτσι δείχνει.

• Διαφήμιση
    • Λοιπόν σε όλη την διαδικασία πάει όπως γράφει ο οδηγός με καποιες διαφορές με το που ζητήσει άδεια για usb debug μετά ζητάει ο υπολογιστής επαννεκίνηση και όταν ψάχνει για τα λειτουργικά ενώ βρίσκει ότι έχει κλειδωμένο bootloader μετά δεν βρίσκει τίποτα στο recovery ψάχνει drivers και ενώ έχει την εικόνα του recovery το κινητό και μου λέει ότι θα πάει στο μενού με τις τρεις επιλογές μου γράφει πάλι ότι το κινητό είναι unathorized πάλι και ζητάει να βγάλω και να βάλω το καλώδιο από το κινητό ξανά και ξανά. Επίσης σε αυτό το κινητό δεν κατάφερα να περάσω ρομ ούτε με flash γιατί δεν το διαβάζει. Εχει fake rom 8.0.5.0.0