Διαφήμιση

Mi unlock status problem

• Καλό θα ήταν πριν πούμε κάτι να έχουμε και την ανάλογη πληροφορία μαζί ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώνουμε αυτά που λέμε και να μην λέμε απλά για να λέμε και αναφέρομαι ειδικά στο θέμα του finger print που θα κάνει περιοδεία στην υδρόγειο, προφανώς δεν έχεις ιδέα και είπες απλά για να πεις. :)

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που δεν μπόρεσες να βρεις εδώ ---> Apply for permissions to unlock Mi devices , και συγκεκριμένα λέει:

Ο/H http://en.miui.com/unlock/download_en.html έγραψε:

After the device is unlocked, it becomes less secure and more vulnerable to malware attacks, which may lead to the disclosure and loss of your private data.
      Some features which require high security level (e.g., Find device, added-value services, etc.) will no longer be available.
      Αναφέρει όντως το find device, επιβεβαιωμένα όμως λειτουργεί 100% , εκτός αυτού υπάρχουν εναλλακτικές εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά ή άλλοι λογαριασμοί όπως το google account.

Όσο για τα malware attacks , αν δεν κάνεις περίεργη χρήση στην συσκευή και προσέχεις που μπαίνεις, τι κατεβάζεις και από που το κατεβάζεις, δεν έχεις φόβο.
      27 χρόνια με υπολογιστές 3 φορές έχω κολλήσει virus και αυτό από στικάκια τρίτων που από βιασύνη μου δεν τα έλεγξα :P

Μα θα μου πεις τα android δεν είναι υπολογιστές...έχεις δίκιο...αλήθεια όμως, από τότε που βγήκε το android ή από τότε που χρησιμοποιείς android, πόσες φορές έχεις κολλήσει πραγματικό virus ?

Τέλος, κανείς δεν ξεκλειδώνει τον bootloader με το πιστόλι στον κρόταφο, μεγάλοι άνθρωποι ήμαστε, βάζουμε κάτω τα θετικά και τα αρνητικά και κάνουμε τις επιλογές μας ;)
    • Καλημέρα, σύμφωνοι κανένας δεν σου βάζει το πιστόλι στο κρόταφο να πειράξεις το κινητό σου.
      Για το fingerprint όντως δεν έχω ιδέα αλλά εσύ που μάλλον έχεις πες μου πόσο μακριά είναι αυτό που ανέφερα από αυτό που λέει αυτό το άρθρο Your privacy, fingerprints and the Fifth Amendment | Android Central ;
      Fyi έχω και εγώ 25 χρόνια στην πλάτη "στους υπολογιστές" και έχοντας δει "πράματα και θάματα" που λέει και η λαϊκή ρήση και έχοντας ασχοληθεί με ios και windows phone και έχοντας φάει στην μάπα το android από την 2 έκδοση.
      Αλλά έχοντας επίσης δοκιμάσει την λογική του pure android που είναι μακράν ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου (καλύτερα να πάρεις windows phone παρά αυτό), είπα φέτος να πάω στην xiaomi που είναι η μαμά του miui και μέχρι στιγμής δεν απλά ευχαριστημένος αλλά blown away!.
      Οπότε ναι είμαι biased και γκρινιάρης γιατί δεν θέλω να κάνω καμιά κίνηση που να μου χαλάσει αυτή την πολύ ευχάριστη εμπειρία που μου προσδίδει το mi6.

Αυτά τα πολλά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    • The only truly secure system is one that is powered off, cast in a block of concrete and sealed in a lead-lined room with armed guards - and even then I have my doubts. (Gene Spafford)

Έχοντας το παραπάνω κατά νου, ο καθένας μας, ανάλογα τις απαιτήσεις του και τις γνώσεις του, βάζει ένα όριο μέχρι που αισθάνεται ασφαλής -έστω και σαν ψευδαίσθηση- μπορώντας ταυτόχρονα να χρησιμοποιεί το κινητό του, τον υπολογιστή του κλπ.
      Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, για κάποιον μπορεί να "βαραίνει" πιο πολύ η οποιαδήποτε πιθανή -τυχαία, στοχευμένη κλπ.- διαρροή προσωπικών στοιχείων, αν νομίζει ότι μπορεί να το ελέγξει, για κάποιον άλλο η δυνατότητα να συνεφέρει τη συσκευή του πιο εύκολα αν τυχόν μπρικάρει, θεωρώντας ότι οποιοδήποτε στοιχείο του υπάρχει σε οποιαδήποτε υπηρεσία online, μπορεί να διαρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Και οι 2 απόψεις, σεβαστές. :)
    • Διαφήμιση
    • Η συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων είναι μεγάλη και δεν είναι του παρόντος, ευχαρίστως όμως να δημιουργήσεις ένα νέο θέμα με τους προβληματισμούς σου και τις ανησυχίες σου ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις εκεί :)

Όσο για το άρθρο που αναφέρεις, προσωπικά θεωρώ ότι απευθύνεται σε ανθρώπους με κινούνται πάνω σε μία "κόκκινη γραμμή", αλλιώς ποιος ο λόγος να δεις από έξω τα "blue light" ?

Δεν είναι κακό να συζητάμε ή να "γκρινιάζουμε" για τα κακός κείμενα που αντιμετωπίζουμε, θεωρώ όμως, ότι είναι κακό να γκρινιάζουμε, απλός για να γκρινιάζουμε.

Με κάθε σεβασμό και φιλική διάθεση ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών :)