Διαφήμιση

LineageOS σε mido

• @polis4gr Σε ερώτηση για το firmware. Αν είσαι σε nougat δεν χρειάζεται. Αλλά όχι ότι αν το έβαζες θα έκανες κάτι κακό.

Τώρα σε roms γενικότερα εγώ πάντα είχα θέμα με τις CM-LOS. Ποτέ δεν μου άρεσαν. Η RR σε όποιο κινητό την έχω δοκιμάσει είναι πραγματικά φοβερή.

Ωστόσο επειδή παρακολουθώ τα νήματα στο xda δεν θεωρώ ότι έχει ωριμάσει ακόμα το τοπίο για να κάνω την αλλαγή. Όσο τα διαβάζω μου έχει δημιουργηθεί η ανασφάλεια ότι ίσως κάτι δεν δουλεύει καλά και το οποίο δεν θα το πάρω χαμπάρι αμέσως αλλά κάποια στιγμή που δεν θα μπορώ να την πετάξω από πάνω και αυτό με κρατάει. Δεν μου αρέσει καθόλου το miui. Είμαι φαν του στοκ android όσο πιο Pure γίνεται. Το μόνο που λείπει για μένα από το στοκ android είναι το ποσοστό μπαταρίας.

Τώρα σε κάποια συγκεκριμένα θέματα που με κρατάνε είναι π.χ. το κίτρινο φλας σε όλες τις custom. Σίγουρα όμως κάποια στιγμή θα κάνω τις δοκιμές μου. Θέλω όμως να βρω προσωπικά μία ρομ με πιο αργά updates. Να είναι δηλαδή αρκετά σταθερή και να κάνει update μόνο τα security patches. Δεν θέλω κάθε εβδομάδα να έχω αυτή την διαδικασία.

Στο θέμα αυτονομίας επίσης τα σχόλια είναι μοιρασμένα. Άλλοι λένε για τρομερή ακόμα και καλύτερη από miui και άλλοι για χειρότερη. Οπότε εκεί μόνο με δοκιμή δική μου θα μάθω τι ισχύει
    • Ακριβώς αυτό! Ίσως έχει να κάνει με την χρήση του καθενός. Δεν ξέρω. Αλλά πραγματικά διαβάζοντας θέματα διαφόρων roms δεν μπορώ να πω ότι σε κάποια βλέπω μόνο θετικά. Δυστυχώς όπως είπα μου δημιουργείται ένα θέμα ανασφάλειας ακόμα όσο τα διαβάζω οπότε τα έχω αφήσει προς το παρον.
    • Διαφήμιση
    • Η αυτονομία δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αλλά ρύθμιση της ρομ γενικά πως την έχεις. Εγώ έχω τα πάντα ανοιχτά και σε κάθε ειδοποίηση ανάβει η οθόνη. Δεν με ενοχλεί που η κατανάλωση έχει πέσει αρκετά γιατί βγάζω την μέρα. Τώρα αν σε καίει να βγάζεις μέρα και να έχεις 30% μπαταρία στο κινητό τοτε πας σε miui. Κάτι άλλο δεν έχω δει με βολεύει περισσότερο από την miui η συγκεκριμένη ρομ.
    • Ο/H msdx έγραψε:

Η αυτονομία δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αλλά ρύθμιση της ρομ γενικά πως την έχεις. Εγώ έχω τα πάντα ανοιχτά και σε κάθε ειδοποίηση ανάβει η οθόνη. Δεν με ενοχλεί που η κατανάλωση έχει πέσει αρκετά γιατί βγάζω την μέρα. Τώρα αν σε καίει να βγάζεις μέρα και να έχεις 30% μπαταρία στο κινητό τοτε πας σε miui. Κάτι άλλο δεν έχω δει με βολεύει περισσότερο από την miui η συγκεκριμένη ρομ.
      Πολύ πιθανό αυτό που λες. Εγώ όλα ανοιχτά σχεδόν. Gps και bluetooth έχω κλειστά πάντα. Να ανάβει η οθόνη σε ειδοποιήσεις το απενεργοποιώ πάντα σε όλες τις rom. Αυτά συνολικά σίγουρα παίζουν ρόλο.

Αλλά εγώ όταν μιλάω για αυτονομία δεν συγκρίνω τους άλλους με εμένα. Λέω ότι τα σχόλια είναι μοιρασμένα σχετικά με την μετάβαση των ιδίων ατόμων από miui σε LOS. Εκεί βάζω ως δεδομένο ότι έχουν το ίδιο σετάρισμα σε βασικά πράγματα, ίσως κακώς το κάνω αυτό. Αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω σωστή σύγκριση αυτονομίας των 2 ρομ αν κάτι βασικό έχει αλλάξει. Π.χ. αν στην μία ρομ έχω βάλει να ανάβει η οθόνη και στην άλλη όχι. Αν στην μία rom χρησιμοπιώ wake gestures και στην άλλη όχι, στην μία gps στην άλλη όχι ε τότε πως θα κάνω σύγκριση.

Γενικότερα εγώ όποια ρομ και να βάλω έχει πάντα σχεδόν το ίδιο setup. Ειδικά σε τέτοια βασικά πράγματα. Για αυτό και λέω έχει να κάνει με την χρήση του καθενός.
    • Ο/H polis4gr έγραψε:

@KappaLambda
      SlimROM φίλε. Pure & stable

Xiaomi Redmi Note 4 Global
      Δεν έχω δει τι παίζει εδώ σε αυτό το κινητό. Θα την κοιτάξω.
    • Διαφήμιση
    • με την αιτηση τι εκανες τα καταφερες.απο τις 2 πια ειναι καλυτερη η AICP η slim απο αυτα που ειδες
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• LineageOS σε mido

Τις φόρεσα και τις 2 σε προηγούμενα κινητά σε galaxy s3 παλιότερα και asus zenfone 2 πριν καταλήξω με RN4. Ποιο smooth ήταν η AICP. Η Slim ήταν πιο σταθερή είναι η αλήθεια. Αύριο θα ξανακάνω αίτηση. Σήμερα είχαμε προβλήματα...

Xiaomi Redmi Note 4 Global
    • Διαφήμιση