Καλησπερα, εχει δοκιμασει καποιος να χρησιμοποιησει φορτιστη που υποστιριζει quick charge 3.0 στο RN4 snapdragon εκδοση; χρησιμοποιω τον στοκ φορτιστη αλλα θελει 2 ωρες και παραπανω για να φορτισει.
γρηγορη φορτιση σε xiaomi redmi note 4
- Απαντήθηκε
-
-
Ο κατασκευαστής λέει ότι δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση ανεξαρτήτου φορτιστή
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Δεν συνίσταται να το κάνεις διότι το Mido δεν υποστηρίζει quick charge και μπορεί να πάθει ζημιά το κινητό σου.
-
Ο/H dskoumis έγραψε:
Ο κατασκευαστής λέει ότι δεν υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση ανεξαρτήτου φορτιστή
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο/H makis1024 έγραψε:
Δεν συνίσταται να το κάνεις διότι το Mido δεν υποστηρίζει quick charge και μπορεί να πάθει ζημιά το κινητό σου.
-
5v 2ah μόνο ότι είναι πάνω από 2 ah μπορεί να έχεις πρόβλημα , ρίξε μια ματιά στο Forum με αναζήτηση Blitz Wolf και θα δεις πόσοι έχουν πάθει ζημιά από quick charge φορτιστές.
Ο φορτιστής που σου έστειλαν δεν είναι της xiaomi ; Για ανέβασε φωτογραφία. -
Ο/H makis1024 έγραψε:
5v 2ah μόνο ότι είναι πάνω από 2 ah μπορεί να έχεις πρόβλημα , ρίξε μια ματιά στο Forum με αναζήτηση Blitz Wolf και θα δεις πόσοι έχουν πάθει ζημιά από quick charge φορτιστές.
Ο φορτιστής που σου έστειλαν δεν είναι της xiaomi ; Για ανέβασε φωτογραφία.
μοντελο mdy-08-ep
input 100-240v-50/60hz 0.35A
output 5V=2A -
Δοκίμασε ένα φορτιστή από Samsung 5v 2ah , και δες χρόνους φόρτισης.
-
Ο/H gianniscfa έγραψε:
να ρωτησω κατι αλλο, το κινητο το αγορασα πριν 3 ημερες απο ενα σκρουτζομαγαζο. τσεκαρα μεσω μιας σελιδας της ΜΙ εαν το κινητο ειναι αυθεντικο και οντως ειναι.. το θεμα ειναι πως μεσα στο κουτι ειχε εναν φορτιστη ξενο, με τα 3 σιδερακια..
Κ εγώ το δικό μου από σκρουτζομαγαζο το πήρα. Στο κουτί είχε τον φορτιστή με τα τρία σιδερακια και από το μαγαζί μου έδωσαν τον ανταπτορα γ να χρησιμοποιείται στις πρίζες εδώ. Αλλά και στο πρώτο xiaomi που είχα πάρει, από vickmall Κίνα, πάλι τον ίδιο φορτιστή είχε και ανταπτορα επίσης.
Οπότε, είσαι οκ! -
Γιατί να έχεις πρόβλημα με φορτιστή που δίνει παραπάνω Ampere ή υποστηρίζει QC 3.0 ή QC 2.0?????
Δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τάση και να μην είναι λιγότερα Ampere. Αν είναι λιγότερα Ampere απλώς θα φορτίσει πιο αργά. Οι ενδείξεις σε έναν φορτιστή είναι τι μπορεί να προσφέρει ως μέγιστο. Όχι τι θα δώσει.
Το φορτίο ορίζει στην πηγή τι θα δώσει. Αν ένα φορτίο είναι 10W(5Vx2A) και το βάλω σε μία πηγή που αντέχει 18W(5Vx3A) τότε 10W θα τραβήξει.
Οπότε κανένα πρόβλημα να βάλετε άλλο φορτιστή. Φυσικά πάντα να έχει ίδια τάση, αλλά όλοι οι φορτιστές κινητών έχουν ίδια τάση.
Επίσης το κινητό ελέγχει την φόρτιση. Αυτό ζητάει τι φορτίο να του δώσει ο φορτιστής. Για αυτό και από 90-100 κάνει περισσότερη ώρα. -
Ο/H KappaLambda έγραψε:
Γιατί να έχεις πρόβλημα με φορτιστή που δίνει παραπάνω Ampere ή υποστηρίζει QC 3.0 ή QC 2.0?????
Δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τάση και να μην είναι λιγότερα Ampere. Αν είναι λιγότερα Ampere απλώς θα φορτίσει πιο αργά. Οι ενδείξεις σε έναν φορτιστή είναι τι μπορεί να προσφέρει ως μέγιστο. Όχι τι θα δώσει.
Το φορτίο ορίζει στην πηγή τι θα δώσει. Αν ένα φορτίο είναι 10W(5Vx2A) και το βάλω σε μία πηγή που αντέχει 18W(5Vx3A) τότε 10W θα τραβήξει.
Οπότε κανένα πρόβλημα να βάλετε άλλο φορτιστή. Φυσικά πάντα να έχει ίδια τάση, αλλά όλοι οι φορτιστές κινητών έχουν ίδια τάση.
Επίσης το κινητό ελέγχει την φόρτιση. Αυτό ζητάει τι φορτίο να του δώσει ο φορτιστής. Για αυτό και από 90-100 κάνει περισσότερη ώρα.
-
Ο/H theopan έγραψε:
Έχοντας δοκιμάσει QC 2.0 φορτιστή σε Santoni, διαπίστωσα ότι φορτίζει στα 8,99V και όχι 5V. Σε άλλα τηλέφωνα (παλιότερα μοντέλα, ΜΤΚ κλπ., χωρίς υποστήριξη QC) που δοκίμασα τον ίδιο φορτιστή η τάση είναι 5V. Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι το Santoni υποστηρίζει κανονικά Quick Charge, ότι απλά διαβάζει το SoC ο φορτιστής και στέλνει τη μεγαλύτερη τάση φόρτισης χωρίς να κάνει ζημιά αλλά και χωρίς όφελος σε μικρότερο χρόνο φόρτισης ή ότι τελικά κάνει και ζημιά στο κύκλωμα δεν έχω καταλήξει...
Η λογική λέει ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό πάντως. Από την στιγμή που δεν είναι ενεργοποιημένο αυτό στον kernel δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και το κινητό να ζητάει 5V/2A. Τώρα αν το κάνει εσωτερικά και εσύ διαβάζεις αυτήν την τάση εξωτερικά με usb multimeter τότε ίσως έτσι εξηγείται
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk -
Ναι παρέλειψα να πω ότι την τάση τη διαβάζω εξωτερικά με USB βολτόμετρο. Αν δεν κάνω λάθος με το QC πρωτόκολλο μειώνεται εσωτερικά η τάση από το κύκλωμα φόρτισης στα 5V. Αν δεν συνέβαινε θα μου είχε ήδη σκάσει θεωρώ. Αυτοκινήτου είναι ο φορτιστής και τον έχω αφήσει αρκετές φορές ως τώρα από κάμποση ώρα τη φορά και δεν είχα κανένα θέμα ούτε με υψηλή θερμοκρασία.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0