Κάτι άσχετο: η official rom είναι μόνο αγγλικά και κινέζικα? Υποστηρίζει google store?
Η Global υποστηρίζει και google store και έχει και ελληνικά. Το κάνεις όμως το όλο θέμα πολύ περισσότερο πολύπλοκο απ' ότι χρειάζεται να είναι. Αφού ξεκλειδώσεις το μόνο που χρειάζεται να φλασάρεις είναι το cust.img μέσω του sp flash tool. Δεν χρειάζεται να περάσεις ΟΛΗ την επίσημη Global Stable στο τηλέφωνο, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ σκοπεύεις να μετακινηθείς άμεσα σε XTRV. Όχι βέβαια ότι θα πάθει κάτι η συσκευή, απλά είναι τσάμπα κόπος κατά την γνώμη μου. Από εκεί και πέρα αν ήθελες να κρατήσεις την επίσημη δεν χρειαζόταν να μπεις σε όλη αυτή τη φασαρία ξεκλειδώματος του bootloader. Μπορούσες να φλασάρεις την επίσημη μέσω sp flash και πάλι (δουλεύει και σε κλειδωμένο bootloader μια χαρά) και να είσαι ok. Όλα αυτά εξηγώ αναλυτικά στο αρχικό μου post για το θέμα.
Τώρα προς το παρόν προχώρα με το ξεκλείδωμα, όταν λήξει το χρονικό όριο
Ειδικά για το nikel ναι. Μακριά από επίσημη Global Stable (όσο πιο μακριά, τόσο το καλύτερο, ΟΛΕΣ είναι προβληματικές, κάτι το ένα φτιάχνεται κάτι το άλλο χαλάει). Οι καλύτερες ROM είναι η Chinese Dev ή όποιες είναι βασισμένες πάνω τους (όπως η XTRV). Έσχατη λύση η Global Developer.
ΟΚ! Άρα πάμε με την XTRV! Επειδή σε λίγο θα επανέλθω στο γραφείο (έχει περάσει το 5ωρο για το ξεκλείδωμα), μπορούμε να κάνουμε ένα refresh στο τι κάνω από εδώ και πέρα και με ποια σειρά?
(σας έχω ζαλίσει το ξέρω αλλά δεν το κατέχω καθόλου αυτό το σπορ...)
Ξεκλειδωσα bootloader οπότε σύμφωνα με τις αρχικές οδηγίες του BanditGR περνάω την "Redmi Note 4 MTK Latest Global Stable Version Fastboot File Download" μέχρι το σημείο που λέει: "Για Scatter loading File επιλέγουμε το MT6797_Android_scatter.txt από τον φάκελο που έχουμε κάνει extract την Rom που κατεβάσαμε όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία."
=============== Σεπ 17th 2017, 6:54pm ===============
Ξεκίνησα τη διαδικασία για να φλασάρω την official rom . Κατέβασα το SP Flash Tools & Drivers for Nikel_by MrRaines.rar , αλλά όταν πήγα να κάνω extract το αρχείο SPFlash-v5.1632-Edited.zip στο C:\ μου πέταξε το εξής παράθυρο. Τι κάνω?