[XTRV-7.9.14/16 & ARΩMA] Έγινε η διανομή της νέας MIUI 9 XTRV & ARΩMA ROM σε όλους. (τελευτ. ενημέρωση 18/09 22:28)
- Ολοκληρώθηκε
- ROM
- Poll
- Xiaomi
- Miui Dev
-
-
@fog
Αν σου πω ότι το βρήκα και το έκανα την ώρα που έγραφες copy paste!
Από @BanditGR
"Παιδιά το έχουμε ξαναπεί. Το Factory reset δεν είναι τίποτε άλλο ουσιαστικά από τα 3 wipes (data, cache, dalvik/ART cache) μαζί. Από το Android Honeycomb (3.0) και μετά, o εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος, γνωστός και ως internal storage ή internal SD Card (ή απλά SDcard σε κάποιες περιπτώσεις), δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας υπο-φάκελλος μέσα στο /data και συγκεκριμένα είναι το /data/media. Από το Android Jellybean (4.2) και μετά, προστέθηκε η υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, όπου ο καθένας έχει το δικό του αποθηκευτικό χώρο (πχ ο πρώτος /data/media/0, ο επόμενος /data/media/1 κτλ). Μην πιστεύετε εμένα, πηγαίντε με έναν root explorer στην παραπάνω διαδρομή (/data/media/0) και θα δείτε τον αποθηκευτικό σας χώρο φάτσα κάρτα.
Όταν κάνουμε wipe data στο recovery, το TWRP χρησιμοποιεί rm -rf εντολές προκειμένου να σβήσει όλα τα folders στο /dataΕΚΤΟΣ από το /media folder, οπότε δεν χάνουμε δεδομένα που είχαμε αποθηκευμένα εκεί (πχ φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια κτλ), χάνονται όμως οι εγκατεστημένες εφαρμογές, οι ρυθμίσεις αυτών, οι ρυθμίσεις του κινητού και γενικά η συσκευή επανέρχεται σε εργοστασιακή κατάσταση, χωρίς να χάσουμε τον αποθηκευτικό χώρο. Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να σβήσουμε ΚΑΙ τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε από τα advanced wipes στο TWRP, συγκεκριμένα να κάνουμε wipe το internal storage.
Το Format data είναι διαφορετική περίπτωση, καθώς εκεί γίνεται διαμόρφωση όλου του /data partition εξαρχής και άρα εξ' ορισμού δεν μπορεί να διατηρηθεί τίποτα στο partition αυτό (άρα πάει περίπατο και το /data/media, δηλαδή το internal storage).
Τέλος τα wipes της dalvik cache και της cache, ουσιαστικά καθαρίζουν προσωρινά δεδομένα των εφαρμογών τα οποία έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να διευκολύνουν και να επισπεύσουν την εκτέλεσή τους. Η dalvik cache (η οποία επίσης αποτελεί mount φακέλλου που βρίσκεται μέσα στο /data), όταν έχει σβηστεί, πάντα επαναδημιουργείται, για κάθε αρχείο, στην επόμενη κανονική εκκίνηση της συσκευής. Αυτός είναι και λόγος που στο πρώτο boot μετά από αναβάθμιση της XTRV, δηλαδή flash με wipe dalvik και cache, γνωστό και ως dirty-flash, το κινητό αργεί παραπάνω για να ανοίξει κανονικά και εμφανίζεται και σε κάποιες συσκευές και μια μπάρα που γεμίζει. Ε, αυτή η μπάρα σηματοδοτεί την αναδημιουργία της dalvik-cache των εγκατεστημένων εφαρμογών.
Ελπίζω να βοήθησα και να ξεμπλέχτηκαν λίγο τα πράγματα." -
@thomas01
To format data είναι απαραίτητο σε όλες τις συσκευές που βγήκαν μετά το hermes ..
Είναι απαραίτητο να γίνει την πρώτη φορά που θα περάσουμε twrp στη συσκευή μας για να μπορέσουμε να φλασαρουμε ρομ , χωρίς format data δεν μπορούμε να περάσουμε ρομ για πρώτη φορά στη συσκευή μας ..
Ίσως χρειαστεί format data και στην περίπτωση αλλαγής του twrp , αλλά όχι σε όλες τις συσκευές ..
Το format data σβήνει όλο το userdata και την internal της συσκευής και για μπορέσεις να προχωρήσεις μετά από format data θα πρέπει να βάλεις τη συσκευή πάλι σε twrp με την επιλογή , Reboot/ Recovery , δηλαδη η συσκευή θα πρέπει να σβήσει και να ξαναμπεί σε twrp για να προχωρήσεις σε φλασαρισμα .. -
Γνωρίζει κανείς???καθως είναι σημαντικό λόγω του ότι έχω πάρα πολλές επαφές και θα πρέπει να ρολαρω συνεχώς μέχρι να βρω το γράμμα που θέλω... υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Ο/H akantzis έγραψε:
Καλημερα σε ολους σας,
μεχρι τωρα πολυ καλα με την νεα ρομ..ηθελα να αναφερω οτι στο μενου των επαφων η αλφαβιτικη στηλη που βρισκεται στα αριστερα και ειναι σε αγγλικο αλφαβηταριο οταν παταω σε ενα γραμμα πχ ''Π'' ( αντιστοιχα το ''P'' αγγλικο) για συντομια να βρω επαφη, δεν με παραμπεμπει στις επαφες μου με γραμμα ''Π'' αλλα με παει μονιμα στα αγαπημενα βεβαια αυτο συμβαινει με ολα τα γραμματα...αυτο δεν γινοταν με προηγουμενη ρομ. Γνωριζει κανεις εαν διορθωθει αυτο??
ευχαριστω
live every day as it was the last day of your life!! -
εγω θα επισυμανω οσο αφορα το ρυζακι που το εχω αναστησει και περασα επιτυχως την 9αρα miui ενα θεμα μοναδικο που εχει οταν πας εκει που λεει σχετικα για το τηλεφωνο σε πεταει εξω και ετσι δεν μπορω να ενεργοποιησω αυτο για τους προγραματιστες.
εχω κανει wipe chase davlik αλλα τιποτα δεν αλλαξε.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο να περναγα απο πανω ξανα την ρομ δεν νομιζω να αλλαξει κατι αλλο.
α με fr την περασα. -
H ROM για τα RedMi 2 TD/FDD είναι βασισμένη 100% σε Source από Global ROM, και δεν έχει καθόλου ελληνικό Index.
Θα το δούμε ...
=============== Σεπ 20th 2017, 2:19pm ===============
Ο/H mparaxir έγραψε:
εγω θα επισυμανω οσο αφορα το ρυζακι που το εχω αναστησει και περασα επιτυχως την 9αρα miui ενα θεμα μοναδικο που εχει οταν πας εκει που λεει σχετικα για το τηλεφωνο σε πεταει εξω και ετσι δεν μπορω να ενεργοποιησω αυτο για τους προγραματιστες.
εχω κανει wipe chase davlik αλλα τιποτα δεν αλλαξε.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο να περναγα απο πανω ξανα την ρομ δεν νομιζω να αλλαξει κατι αλλο.
α με fr την περασα.
Άλλαξε προσωρινά την γλώσσα σε Αγγλικά ή Κινέζικα, κάνε τις αλλαγές που θέλεις και ξαναγύρισε μετά την γλώσσα πίσω στα ελληνικά. -
-
@NasDriver Σε ευχαριστω για τον οδηγο. Μια ερωτηση τωρα. Ο υπολογιστης μου βλεπει κανονικα την συσκευη. Αρα δεν χρειαζεται να το συνδεσω ωστε να γινει η αναγνωριση κ ξεκιναω απο εκει που λεει οτι βαζουμε μεσα την ρομ στην μνημη του κινητου, μπαινω σε recovery κ κανουμε τα υπολοιπα βηματα. Θελω να πω πως δεν χρειαζεται η συνδεση κινητου κ υπολογιστη. Σωστα;
-
Αφού το αναγνωρίζει σωστά, συνεχίζεις στο επόμενο βήμα
-
Καλησπέρα στο forum. Στο Kenzo Redmi Note 3Pro, απο την Aroma 7.6.10, πέρασα ΣΤΗΝ XTRV 7.9.7, με recovery κανονικά και wipe cashe /dalvic. Τρέχει κανονικά δυό μέρες τώρα. Η μπαταρία με φουλ χρήση δεδομένων καθημερινά φτάνει το βράδυ στο 40% ίσως και λιγότερο. Πολύ ικανοποιητικά μέχρι τώρα. Λέω αύριο να περάσω και την τελευταία.... Πάλι μπράβο στα παιδιά. Μια ερώτηση μόνο... Στις ιδιότητες του τηλεφώνου, το Android 6 σε 7 θα αλλάξει κάποια στιγμή ή όχι;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
-
Μικρό το κακό τελικά.
Χάρη στη βοήθεια του @gkalen ο οποίος με υπομονή, ψυχραιμία και φιλότιμο μου δώσε οδηγίες και συμβουλές δια τηλεφώνου, το bootloop ξεπεραστηκε.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την κοινότητα με τέτοιο ήθος σ αυτούς τους καιρούς!Δεν είμαστε τυχαία πρώτοι στον κόσμο! ️
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0