Διαφήμιση

Κλειδωμενη Αρχικη Οθονη

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Κλειδωμενη Αρχικη Οθονη

Παιδια καλησπερα, μου εφερε ενας γειτονας μου ενα Xiaomi Redmi Pro 64Gb το οποιο πιθανον φοραει μαιμου ROM, στην οθονη κλειδωματος να γραφει οταν πας να βαλεις το μοτιβο "Phone has been locked try again in 120 minutes" . Επειδη οσες ωρες και να περασουν και το σωστο μοτιβο που βαζει, γραφει παλι το ιδιο αυτο που υποψιαζομαι ειναι, ειτε οτι προκειτε για καποιον ιο ο οποιος κλειδωσε το τηλεφωνο, ειτε καποια π@π@ρια της μαιμουδορομ. Το μονο λεει που εκανε ηταν ενα κονταρι για selfie που ειχε παρει και πιeζε μερικες φορες το πληκτρο on-off. Μπαινει σε fastboot κανονικα, αλλα οχι σε recovery, βγαζει ενα κινητο στην οθονη με το καλωδιο απο κατω. Το θεμα δεν ειναι απλα να ξεκλειδωσω bootloader και να περασω TWRP και την Rom, αυτο ειναι το ευκολο κομματι. Το θεμα ειναι να σωσω δεδομενα, φωτογραφιες, εγγραφα κλπ πριν ξεκινησω την διαδικασια. Θα εκτιμουσα αφανταστα την οποιαδηποτε βοηθεια. Σας ευχαριστω πολυ ολους εκ των προτερων.
      Μηχανημα που δουλευει δεν το πειραζεις........εκτος και αν ακουσεις την φωνη που λεει:
      :D :D :D Πειραξε το, πειραξε το, πειραξε το.............
    • Χωρίς twrp φοβάμαι ότι δεν γλυτώνεις το fr οπότε μάλλον πρέπει να κάνετε πλάνα χωρίς τα αρχεία του κινητού !

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλημέρα, το φαντάστηκα αυτό. Είπα μήπως και κατάφερνα να σώσω κάτι. Σε διαφορετική περίπτωση ακολουθώ τον σωστό δρόμο για πέρασμα της ελληνικής ROM.... Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απάντηση.
      Μηχανημα που δουλευει δεν το πειραζεις........εκτος και αν ακουσεις την φωνη που λεει:
    • Διαφήμιση
    • Δεν δοκιμάζεις να κάνεις boot σε TWRP μπας και από εκεί μπορέσεις να πάρεις αρχεία ?

Κατέβασε το twrp για την συσκευή και βάλε το στον φάκελο adb
      Μπες σε fastboot mode
      Άνοιξε παράθυρο εντολών adb και δώσε την εντολή fastboot boot twrp.img (όπου twrp.img το όνομα του αρχείου twrp)

Λογικά από TWRP μπορείς να δεις τους φακέλους της συσκευής, αν δεν τους βλέπει, πήγαινε στο mount και κλείσε/άνοιξε το σύνδεση ΜΤΡ.
    • Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω, θέλει ξεκλείδωμα του bootloader για να μπει το twrp? Και αν ξεκλειδώσει ο bootloader δεν θα χαθούν τα αρχεία? Στο Nexus θυμάμαι με το ξεκλείδωμα έσβηναν τα πάντα... Γιατί σε όσα ξεκλειδωσα δεν έδινα σημασία αν τα έσβηνε ή όχι γιατι δεν είχε τίποτα μέσα ήταν καινούργια....
    • Πολύ πιθανό να είναι ήδη ξεκλείδωτος ο bootloader...ακόμα και ανά μήνα ειναι, με το ξεκλείδωμα δεν χάνεις τίποτα :)
    • Ok θα το δοκιμασω, αφου πρωτα φυσικα παρω την εγκριση του ιδιοκτητη και τον ενμηερωσω για τις πιθανες απωλειες....
      Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις ολους.

Δυστυχως μολις εκανα το check και ο bootloader είναι κλειδωμένος............ :( :( :(

=============== Σεπ 22nd 2017, 8:32pm ===============
      Παιδια το TWRP μπαινει με κλειδωμενο Bootloader?
      Στις γενικες οδηγιες διαβασα ότι αν εχει κρυπτογραφηση (δλδ κωδικο ή μοτιβο ή pin?) το τηλεφωνο σβηνει τα παντα από το τηλεφωνο. Και εκτος αυτου δεν νομιζω να εχει το USB Debug ενεργοποιημενο. Θα κανω δουλεια ή θα πρεπει να φλασαρω την official? και μετα να κανω ολες τις ενεργειες? Αν περναει το TWRP με κλειδωμενο boatloader και μπορω να παρω backup τα αρχεια από κει δεν με πειραζει καθολου να κανω ολες τις υπολοιπες διαδικασιες.
      Α και μηπως ξερει κανενας για ποιο λογο μπορει να εγινε αυτό με το μοτιβο? και τι κολλημα μπορει να εφαγε και δεν ξεκλειδωνει? (Συνηθης υποπτος είναι η μαιμουδοΡΟΜ) αλλα μηπως υπαρχει άλλος τροπος να παρω τα αρχεια από μεσα και μετα να κανω την δουλεια ησυχα και χωρις αγχος να μην χασω τιποτα?

Και παλι ευχαριστω πολύ εκ των προτερων......
    • Διαφήμιση
    • Ναι δυστυχως είναι κλειδωμένος......για πες μου επιλογες, να διαλέξω..... ;(
      Το κλαμα δεν είναι φυσικα για μενα εγω αν παρω το ΟΚ σε μια δυο ωρες το εχω τελειωσει το θεμα,τα εχω όλα γιατι εχω ακριβως το ιδιο κινητο.....
      Εχω μια ελπιδα να ειχε ενεργοποιημενο τον συγχρονισμο με την google και να εχει εκει φωτο, επαφες κλπ.....αν τα εχει τοτε όλα βαινουν καλως μπαινει η Ελληνικη και τελος. Αν δεν τα εχει τοτε ................ Αυριο βγαινει από το νοσοκομειο οπου ηταν και θα το δει ας ελπιζω για τα καλυτερα (να εχει backup στην google)!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
    • Διαφήμιση
    • Δεν ξερω παιδια τι εχει από backup σε cloudδεν εχω καταφερει να μπω στο τηλεφωνο......είναι στην οθονη κλειδώματος και όταν βαζεις το (σωστο) μοτιβο με την μια σου λεει δοκιμασε σε 120 λεπτα
      Δεν ξερω αν εχει Mi cloud ή τον συγχρονισμο της google ενεργοποιημενο και είναι στο νοσοκομειο ο ιδιοκτητης, βγαινει αυριο και θα δει τουλάχιστον για το backup της google, αν τα εχει εκει ακολουθω την κανονικη διαδικασια