Διαφήμιση

SOS Διέγραψα τις Υπηρεσίες Google Play [SOLVED]

• Διορθώθηκε
    • SOS Διέγραψα τις Υπηρεσίες Google Play [SOLVED]

Εγκατέστησα μια εφαρμογή που αμέσως μετά την εγκατάσταση διέγραψε το αρχείο εγκατάστασης και μετά από λίγο και την συντόμευση που δημιουργήθηκε.
      Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι ήταν malware.
      Μπορούσα να την δω μόνο μέσα από την ασφάλεια εφαρμογών όπου αφαίρεσα όλα τα δικαιώματα που είχε αλλά δεν μπορούσα να την κάνω απεγκατάσταση.
      Προσπάθησα να την διαγράψω χειροκίνητα ψάχνοντας το εικονίδιο της εφαρμογής μέσα στο /data/app/
      Εκεί βρήκα το όνομα της specialdomain και διεγραψα όλο τον φάκελο αλλά κατά λάθος επέλεξα και διεγραψα ακόμα ένα φάκελο.
      Από τότε διεγράφηκε το playstore και δεν μπορούν να τρέξουν πολλές εφαρμογές που χρειάζονται τις Υπηρεσίες Google Play.
      Δοκίμασα να εγκαταστήσω το playstore apk που βρήκα στο apkmirror αλλά δεν έγινε τίποτα.
      Πριν λίγο έκανα αναβάθμιση στην νέα XTRV 7.10.12 ελπίζοντας να διορθωθεί το πρόβλημα αλλά δεν.
      Υπάρχει λύση να σώσω την υπάρχουσα διαμορφωση ή πρέπει να κάνω factory reset ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το Factory reset είναι απαραίτητο, γιατί στα data υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετά τις μετατροπές που έχει κάνει η εφαρμογή που έβαλες. :!:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Με factory reset όλα καλά.
      Με την επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας στο MI Cloud επανήλθαν όλα τα αρχεία μου, οι εγκατεστημένες εφαρμογές, οι φάκελοι και η οργάνωση των οθονών.
      Μόνο τους κωδικούς και τα δαχτυλικά αποτυπώματα έπρεπε να ορίσω ξανά καθώς και κωδικούς σύνδεσης στις διάφορες εφαρμογές.

• Διαφήμιση
    • Ο/H VaggelisD66 έγραψε:

Με factory reset όλα καλά.
      Με την επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας στο MI Cloud επανήλθαν όλα τα αρχεία μου, οι εγκατεστημένες εφαρμογές, οι φάκελοι και η οργάνωση των οθονών.
      Μόνο τους κωδικούς και τα δαχτυλικά αποτυπώματα έπρεπε να ορίσω ξανά καθώς και κωδικούς σύνδεσης στις διάφορες εφαρμογές.

Τα μηνύματα του Viber π.χ. (αν χρησιμοποιείς) σου επανήλθαν με το restore από το mi cloud;
    • Ο/H theopan έγραψε:

Τα μηνύματα του Viber π.χ. (αν χρησιμοποιείς) σου επανήλθαν με το restore από το mi cloud;

Όχι δεν επανέρχονται.
      Πρέπει να κάνεις πρώτα backup μέσα από την εφαρμογή του viber και να το επαναφέρεις μετά χειροκίνητα.
      Νομίζω μονο με twrp backup θα επανέλθουν όλα όπως ήταν πριν μαζί με κωδικούς και ρυθμίσεις.
      Πάντως και το mi cloud είναι πολύ βολικό γιατί δεν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση ξανά όλες τις εφαρμογές σου.
    • OffTopic
      Το πρόβλημα με το εσωτερικό backup του Viber είναι ότι δεν επανέρχονται media (φωτογραφίες, βίντεο κλπ.) που έχουν ανταλλαχθεί. Επίσης υπάρχουν τραπεζικές εφαρμογές που γίνονται "bind" με το τηλέφωνο (όπως της Ν26) πράγμα το οποίο υποθέτω -αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος- ότι δεν είναι σε θέση να επαναφέρει το restore από το mi cloud.
      Για αυτό θέλω να αποφεύγω με κάθε τρόπο τα factory reset εγώ. Το να φέρνει τις εγκατεστήμενες εφαρμογές απλά είναι το λιγότερο...

Υ.Γ. Τα αποθηκευμένα ΡΟΙ σε τυχόν πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιείς όπως το HERE σου τα επαναφέρει;
    • Διαφήμιση
    • Δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά αν τα αποθηκεύει στον χώρο της κάρτας πολύ πιθανόν να μην επανέλθουν.