Διαφήμιση

Ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο της κάμερας

• Ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο της κάμερας

Είμαι κάτοχος της συσκευής εδώ και δύο ημέρες περίπου και μπορώ να πω πως έχω απογοητευτεί από το αποτέλεσμα των φωτογραφιών που είτε χωρίς είτε με HDR καταλήγουν πάντα με λίγο έως πολύ θόρυβο. Δεν έχω δοκιμάσει ωραία τοπία τη μέρα αλλά εντάξει, δε περιμένω ένα τέτοιο test από μια - επιπέδου flagship όπως διατυμπανίζει η Xiaomi - κάμερα κινητού για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Επιπρόσθετα, η απουσία κάποιου image stabilization δημιουργεί θολούρες σε ορισμένες φωτογραφίες και φυσικά τα βίντεο δεν είναι τόσο σταθερά. Κρίμα καθώς τραβάει 4K/30FPS.

Για να βγει δηλαδή ένα καλό αποτέλεσμα θέλει ιδιαίτερη σταθερότητα, προσοχή, ούριο άνεμο και ανάδρομο Ερμή. Ε, δε γίνεται έτσι στη καθημερινότητα.

Στο forum της Xiaomi μα και αλλού γίνονται σχετικές αναφορές και όπως διαπίστωσα ο ίδιος κάνοντας unlock/root/build.prop editing και εγκατάσταση της Google Camera HDR+ port, το πρόβλημα είναι στο software και όχι στο hardware που είναι ικανό να βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Η γνώμη σας; Μήπως είμαι εγώ ο υπερβολικός;
    • Ο/H dmarccos έγραψε:

αν δε δούμε δείγμα που να ξέρουμε;
      Μια φωτογραφία που έχω σηκώσει σε άλλο forum. Η πρώτη με HDR On, η δεύτερη με HDR Off και η τρίτη με το Portrait Mode/ Depth of field.

Άλλα συγκριτικά δεν έχω προς το παρόν κι εύχομαι να υπάρχουν κι άλλα μέλη να δώσουν feedback!

Θα σηκώσω κι άλλες φωτογραφίες όμως.

=============== Οκτ 19th 2017, 8:36am ===============
      Ακόμη ένα παράδειγμα. Αριστερά με HDR On και δεξιά με HDR Off.

Όταν έκανα zoom in στις φωτογραφίες, έχουν και οι δύο θόρυβο ακόμη και στα πιο φωτεινά σημεία. Να σημειωθεί όμως ότι οι γωνίες των κτιρίων στις original φωτογραφίες δε φαίνονται σαν pixelιασμένες όπως εδώ. Μάλλον φταίει το resizing μέσω Paint.
      Images
      • XiaomiStockCameraMiA1.jpg

143,23 kB, 2.560×639, viewed 260 times
      • XiaomiStockCameraMiA1VS.jpg

475,48 kB, 1.500×999, viewed 200 times
    • Διαφήμιση
    • Ο/H hellenicsun έγραψε:

Ο/H dmarccos έγραψε:

Μια φωτογραφία που έχω σηκώσει σε άλλο forum. Η πρώτη με HDR On, η δεύτερη με HDR Off και η τρίτη με το Portrait Mode/ Depth of field.

Άλλα συγκριτικά δεν έχω προς το παρόν κι εύχομαι να υπάρχουν κι άλλα μέλη να δώσουν feedback!

Όταν έκανα zoom in στις φωτογραφίες, έχουν και οι δύο θόρυβο ακόμη και στα πιο φωτεινά σημεία. Να σημειωθεί όμως ότι οι γωνίες των κτιρίων στις original φωτογραφίες δε φαίνονται σαν pixelιασμένες όπως εδώ. Μάλλον φταίει το resizing μέσω Paint.
      Επειδή έχω ζήσει την αλλαγή από απλό hdr σε hdr+, σε άλλο τηλ(nexus), μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι εκεί είναι το πρόβλημα, καθαρά software δλδ. Όταν πήρα το nexus 6, με hdr τότε, όλοι λέγανε ότι έχει πολύ καλή κάμερα(και πράγματι έτσι ήταν). Όταν με update ήρθε το +, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Για την ώρα μόνο root, camera2api & gcam, μέχρι να το πάρει απόφαση η xiaomi ότι με αυτό τον τρόπο διώχνει πελάτες, και το βάλει default
      edit: υπόψη, ακόμα δε το χω στα χέρια μου το τηλ, το περιμένω από bg, απλά λόγω εμπειρίας, ξέρω ότι η διαφορά με το + είναι μεγάλη

Sent from my Shamu using Tapatalk
    • Ο/H wrydgj έγραψε:

Ο/H hellenicsun έγραψε:

Ο/H dmarccos έγραψε:

Επειδή έχω ζήσει την αλλαγή από απλό hdr σε hdr+, σε άλλο τηλ(nexus), μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι εκεί είναι το πρόβλημα, καθαρά software δλδ. Όταν πήρα το nexus 6, με hdr τότε, όλοι λέγανε ότι έχει πολύ καλή κάμερα(και πράγματι έτσι ήταν). Όταν με update ήρθε το +, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Για την ώρα μόνο root, camera2api & gcam, μέχρι να το πάρει απόφαση η xiaomi ότι με αυτό τον τρόπο διώχνει πελάτες, και το βάλει default edit: υπόψη, ακόμα δε το χω στα χέρια μου το τηλ, το περιμένω από bg, απλά λόγω εμπειρίας, ξέρω ότι η διαφορά με το + είναι μεγάλη

Το έχω δοκιμάσει. Αλλά χάνεται η δυνατότητα OTA ενημερώσεων, χωρίς να έχω καταλάβει αν φταίει το unlock ή το root ή και τα δύο . Όντως η διαφορά χαοτική.
    • Μια χαρά θα πάρει ota με magisk, αρκεί να αλλάζεις το buildprop στο κανονικό του πριν απ' αυτό, διαδικασία 2 λεπτών είναι. Ο unlocked bootloader δεν παίζει ρόλο, ούτε και το root αν γίνει με magisk. Οι αλλαγές στα αρχεία συστήματος(π.χ. build.prop), το σπάνε.

• Ο/H wrydgj έγραψε:

Μια χαρά θα πάρει ota με magisk, αρκεί να αλλάζεις το buildprop στο κανονικό του πριν απ' αυτό, διαδικασία 2 λεπτών είναι. Ο unlocked bootloader δεν παίζει ρόλο, ούτε και το root αν γίνει με magisk. Οι αλλαγές στα αρχεία συστήματος(π.χ. build.prop), το σπάνε.

Ούτως ή άλλως, θα επανέλθω σε κατάσταση unlock/root. Τράβηξα χθες ένα 4K βίντεο των παιδιών μου που έπαιζαν σε ένα από τα δωμάτια (φωτισμός δωματίου) και το αποτέλεσμα όπως το streamαρα στη τηλεόραση ήταν ένα χάλι. Καλύτερα να ταλαιπωρούμαι σε κάθε OTA.
    • Διαφήμιση
    • Ποιότητα φωτογραφιών και βίντεο της κάμερας

Αυτή την ταλαιπωρία, την έχω χρόνια τώρα φίλε, όπως και 9/10 κατόχους nexus /pixel συσκευών! Αυτά έχει το στοκ android powered by Google. Το φτιάχνεις όπως σου αρέσει, αφού έρχεται γυμνό, αλλά μετά θέλει και την περιποίηση του :P Πάλι καλά που βγήκε το magisk, και διευκόλυνε τη διαδικασία, αλλιώς σε κάθε ota, φλάσαρα ένα ένα όσα μέρη του firmware είχαν αλλαγές για να γλυτώσω το format!

• Με Google Camera HDR+ port. Τη V1.4 έκδοση, τη μόνη ουσιαστικά που δεν ασχολείσαι με ρυθμίσεις - την ευκολότερη δηλαδή. Το HDR στο Auto (default ρύθμιση).
      Images
      • IMG_20171020_123011.jpg

943,65 kB, 1.435×1.913, viewed 165 times
    • Καλησπέρα παίδες!

Κι εγώ από χθες είμαι περήφανος κάτοχος της συσκευής, προερχόμενος από ναυαρχίδες κτλ κτλ και δοκιμάζω την καμερούλα του.

Στις ημερίσιες βλέπω πολύ καλή λεπτομέρεια και το HDR κάνει "θαύματα" σε δύσκολες συνθήκες.

Το βράδυ όμως ακόμα και manual με την stock camera είναι σχεδόν ανέφικτο με 1/12" μέγιστο shutter speed. Έστω ένα 1/8-1/6 θα ήθελα να έχει, με κίνδυνο να βγουν κουνημένες χωρίς OIS.

Οπότε ξεκίνησα περιχαρής να διαβάζω τους οδηγούς για root και GCam.

Ερώτησις: έχω October Security Patch και η μέθοδος για root θέλει September. Φίλε hellenicsun εσύ με τι εκδόσεις είσαι και με ποιον οδηγό rootαρες;

Επίσης όποιος γνωρίζει, τι παίζει με εγγύηση και unlock-root για το Ελληνικό μοντέλο;
    • Με security patch Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, με αυτή τη μέθοδο όπως περιγράφεται κάτω κάτω:

[REQUEST]Google Camera with HDR+ on Mi A1? - Pg. 4 | Xiaomi Mi A1

Μπορείς επίσης μέσω του επίσημου tool της Xiaomi να flashαρεις κανονικά τη ROM και να κλειδώσεις bootloader - όπως και με τη MIUI. Δε νομίζω ότι θα τεθεί θέμα εγγύησης.

Καλορίζικο!
    • Διαφήμιση
    • Μπορεί κάποιος να κάνει έναν οδηγό root magisk και με όλα τα καλουδια καμερας... Είμαι σε October patch όλα σε stock

Ευχαριστώ.
      Και εάν κατάλαβα καλά έχει system a/b δηλαδή δύο partition για το σύστημα κάνει install το update στο α και μετά reboot στο β τι βλακείες είναι αυτές τεσπα... Λοιπόν θέλουμε τα update patches και θέλουμε και root πως θα γίνει αυτό;

=============== Οκτ 24th 2017, 9:28am ===============
      Εύχομαι όπως και σε άλλες συσκευές άλλωστε να βγει ένας Dev και να κάνουμε reparation /all και τέλος άντε με τις βλακείες τους