Διαφήμιση

Αγορά κινητου

• Αγορά κινητου

Παιδιά καλησπέρα , επειδή είμαι λίγο πριν την αγορά νέου κινητού θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο redmi note 4 και στο redmi note 4x ? Εσείς πιο θα προτείνατε από τα δύο? ευχαριστώ
    • Ρίξε μια ματιά στο πίνακα.

Το σημαντικό φίλε μου, άσχετα με το αν είναι 4 ή 4Χ, είναι ο επεξεργαστής....δηλαδή υπάρχουν αυτά με snapdragon (mido) και αυτά με mediatek (nikel)....θα σου πρότεινα mido!

Αν το αγοράσεις από ελληνικό κατάστημα που συνεργάζεται με την infoquest δεν χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην ονομασία της συσκευής γιατί το Note 4X που φυσιολογικά σύμφωνα με το παραπάνω πίνακα δεν υποστηρίζει Β20 (800MHz), στην Ελλάδα υποστηρίζει!
      Αν το αγοράσεις από σκρουτζομάγαζο, δώσε προσοχή γιατί πολλά καταστήματα το έχουν παραγγείλει από Κίνα και στο πουλάνε, οπότε σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να δώσεις προσοχή στο όνομα της συσκευής γιατί ισχύει ακριβώς ότι λέει ο παραπάνω πίνακας, δηλαδή B20 υποστηρίζει ΜΟΝΟ το Note 4 (Global version).
      Αν εσύ τώρα το παραγγείλεις από Κίνα, ισχύει και πάλι ο πίνακας.

Κοινώς η ουσιαστική διαφορά μεταξύ 4 και 4Χ είναι η 800άρα μπάντα, που φυσικά αν δεν σ'ενδιαφέρει κοιτάς για το 4Χ ;)

Το πιο σημαντικό ξαναλέω είναι ο επεξεργαστής, γι'αυτό θα έλεγα να αποφύγεις το nikel (ρίξε κι εδώ μια ματιά).

Αυτά κι ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.
      Open-source is the future
    • Διαφήμιση
    • Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition 5.5-inch 4GB RAM 64GB ROM Snapdragon 625 Octa-core 4G Smartphone

Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition 5.5-inch 4GB RAM 64GB ROM Snapdragon 625 Octa-core 4G Smartphone Sale - Banggood.com

εχω επιλεξει σωστα?
    • Άρα είτε πάρω 4x είτε το 4 θα έχω ίδια δύναμη; Κυρίως με νοιάζει να κρατάει η μπαταρία αρκετά ενώ παίζω games. Το 4x που το έπιασα στα χέρια μου, μου φάνηκε εμφανησιακά πιο όμορφο από το 4 κυρίως επειδή δεν ήταν τετραφωνισμένο. Θα έχω την ίδια εμπειρία με την ίδια χρήση και με τα δύο κινητά;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Ρίξε μια ματιά στο πίνακα.

Το σημαντικό φίλε μου, άσχετα με το αν είναι 4 ή 4Χ, είναι ο επεξεργαστής....δηλαδή υπάρχουν αυτά με snapdragon (mido) και αυτά με mediatek (nikel)....θα σου πρότεινα mido!

Αν το αγοράσεις από ελληνικό κατάστημα που συνεργάζεται με την infoquest δεν χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην ονομασία της συσκευής γιατί το Note 4X που φυσιολογικά σύμφωνα με το παραπάνω πίνακα δεν υποστηρίζει Β20 (800MHz), στην Ελλάδα υποστηρίζει!
      Αν το αγοράσεις από σκρουτζομάγαζο, δώσε προσοχή γιατί πολλά καταστήματα το έχουν παραγγείλει από Κίνα και στο πουλάνε, οπότε σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να δώσεις προσοχή στο όνομα της συσκευής γιατί ισχύει ακριβώς ότι λέει ο παραπάνω πίνακας, δηλαδή B20 υποστηρίζει ΜΟΝΟ το Note 4 (Global version).
      Αν εσύ τώρα το παραγγείλεις από Κίνα, ισχύει και πάλι ο πίνακας.

Κοινώς η ουσιαστική διαφορά μεταξύ 4 και 4Χ είναι η 800άρα μπάντα, που φυσικά αν δεν σ'ενδιαφέρει κοιτάς για το 4Χ ;)

Το πιο σημαντικό ξαναλέω είναι ο επεξεργαστής, γι'αυτό θα έλεγα να αποφύγεις το nikel (ρίξε κι εδώ μια ματιά).

Αυτά κι ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

@FracturedButWhole
      Απλα αυτό...
    • Οκ ευχαριστώ. Είχα μπερδευτεί γιατί από ότι κατάλαβα, τουλάχιστον στο εξωτερικό οι mediatek εκδόσεις είναι και οι πιο αδύναμες.
    • Ο/H FracturedButWhole έγραψε:

Οκ ευχαριστώ. Είχα μπερδευτεί γιατί από ότι κατάλαβα, τουλάχιστον στο εξωτερικό οι mediatek εκδόσεις είναι και οι πιο αδύναμες.
      Λάθος αυτή η διαπίστωση, στη συγκεκριμένη συσκευή τουλάχιστον. Ο Helio x20 του nikel είναι πολύ πιο μπροστά σε υπολογιστική ισχύ από τον 625 του mido, ειδικά σε εφαρμογές που απαιτούν μαθηματικές πράξεις ή τρέχουν σε πολλαπλά threads. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες εφαρμογές είναι ελάχιστες, τρομερά εξειδικευμένες και (συνήθως) δεν τις βλέπεις σε apps στα κινητά αλλά σε ολοκληρωμένες λύσεις σε κάποιο desktop. Η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών στα mobile devices έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να υποστηρίζει πολύ καλά Qualcomm βασισμένα SoCs, καθώς αυτά καλώς ή κακώς έχουν καταφέρει για διάφορους λόγους (αρχής γενομένης από το iphone) να κατακλύσουν κυριολεκτικά την αγορά. Το ίδιο για τα παιχνίδια, τρέχουν καλύτερα σε Adreno GPU παρά σε Mali, ανεξάρτητα αν οι νέες εκδόσεις της δεύτερης δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι σε features.

Εκεί που θέλει δουλειά ακόμα η Mediatek είναι στο θέμα της μπαταρίας (έχει κάνει αρκετά μεγάλα βήματα μπροστά αλλά δεν φτάνουν) και τέλος υπάρχει το ακανθώδες θέμα της υποστήριξης. Όσο ζητάει χρήματα για να δώσει updates, kernel, blobs και γενικά sources, δεν θα έχει καλή κατάληξη ή και αντιμετώπιση. Ειλικρινά η Xiaomi εκτελεί ΑΘΛΟ που υποστηρίζει (στο κομμάτι τουλάχιστον των developer ROMs) με τόσο ζήλο τις Mediatek based συσκευές της, ανεξάρτητα που δεν δέχεται (και ορθώς) να πληρώσει για ένα απλό Android version upgrade. Πηγαίνετε να δείτε τι κάνει οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και αν μου βρείτε έστω μία που έχει βγάλει τόσα πολλά updates ποσοτικά τουλάχιστον, εγώ να...φάω το καπέλο μου.
    • Διαφήμιση
    • H αλήθεια είναι πως κοντεύει να εκραγεί το κεφάλι μου φίλε Bandit αλλά έχω αρχίσει να καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Ωστόσο όπως είπε και ο 8@nos θα πάω σε snapdragon μονοπάτια κυρίως γιατί μου βγάζει μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς αυτό. Αν και δεν είμαι heavy user σκέφτομαι να πάω στο μοντέλο των 4GB κυρίως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από κολλήματα ύστερα από κάποιες αναβαθμίσεις του miui που από ότι διάβασα είναι λίγο βαρύ αλλά καλά optimized. Σας ευχαριστώ για την υπομονή και τις συμβουλές σας. Αν έχω ξανά απορία στο μέλλον ξέρω που θα απευθυνθώ. :D