Διαφήμιση

Πρόβλημα "Hotspot" σε xiaomi redmi note 4x (snapdragon) [SOLVED]

• Διορθώθηκε
    • Πρόβλημα "Hotspot" σε xiaomi redmi note 4x (snapdragon) [SOLVED]

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη εκ των προτέρων αν έχει απαντηθεί σε κάποια άλλη καρτέλα η ερωτησή μου απλά έψαξα στην καρτέλα redmi note 4x για σχετικό πρόβλημα σε άλλους χρήστες και δεν εντόπισα ανάλογη ερώτηση. Το πρόβλημα λοιπόν είναι το ακόλουθο :

Ανοίγω τα data στο κινητό (συνδέεται κανονικά στο internet κανένα προβλημα) στην συνέχεια ανοίγω το hotspot και ενώ άλλες συσκευές συνδέονται κανονικά στο δίκτυο δεν έχουν internet access.. είχα έκδοση 8.5 ΜIUM global stable νομίζω την οποία αναβάθμισα σε 9.0.3.0 αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα. Έχετε να προτείνεται κάποια λύση ;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    • Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, δυστηχώς όμως η εφαρμογή Mi PC Suite δεν αναγνώριζει το κινητό μου όταν το
      συνδέω με usb. Μου εμφανίζει ένα μήνυμα "You need to update your device to use Mi Pc Suite update your device before connecting". Από ότι διάβασα στο διαδίκτυο και άλλοι χρήστες έχουν το ίδιο προβλημα με αυτή την εφαρμογή. Έχετε κάποια άλλη λύση υπόψιν σας ;
    • Διαφήμιση
    • Το mi pc suite δεν υποστηρίζει συσκευές με android 6 ή νεότερο...οπότε το ξεχνάς :)
    • Καλησπέρα, το προβλημα λύθηκε (με noob τροπο αλλα δεν πειραζει :D)

Γράφω την απαντηση εδω ενδεχεται να βοηθήσει αλλα ατομα στο μελλον : Επρεπε πρωτα να ανοιξω το hotspot και υστερα τα mobile data για να εχουν οι συνδεδεμενες συσκευες στο hotspot internet. Στο κινητο μου εκανα την αντιστροφη διαδικασια οποτε οι συνδεδεμενες συσκευες ενω συνδεονταν κανονικα στο hotspot δεν ειχαν internet. Το ανακαλυψα στην τυχη σημερα (μου φαινεται καπως buggia αυτο) και δουλεψε για εμενα !

Καλη σας ημερα, ευχαριστω για τον χρονο σας
    • Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, σίγουρα θα βοηθήσεις και άλλα παιδιά μελλοντικά :thumbsup:
    • Πρόβλημα "Hotspot" σε xiaomi redmi note 4x (snapdragon)

Καλησπέρα,
      Έχω και γω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, συγκεκριμένα το hotspot της συσκευής μου δεν λειτουργεί μέσω wifi και bluetooth ενω μέσω usb δεν έχει κανένα πρόβλημα. Να τονίσω οτι άλλες συσκευές συνδέονται με επιτυχία στο hotspot αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Δοκίμασα και γω να ανοίξω τα δεδομένα αφού ενεργοιποιησω το hotspot αλλα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Έχει βρεθεί κάποια αλλη λύση στο συγκεκριμένο θέμα?
    • Διαφήμιση
    • Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κι εγώ. Redmi Note 4 global (mido) 3/32 με 9.2.1.0
      Ενώ γίνεται σύνδεση του laptop με το wifi του κινητού (1 συνδεδεμένη συσκευή στην notification bar του tethering), το κινητό δεν "μοιράζει" ίντερνετ.

Μάλλον κάποιο bug της τελευταίας ROM...

EDIT: το πρόβλημα δείχνει να υπάρχει όταν είναι ενεργοποιημένα τα δεδομένα στη SIM2, ενώ όταν είναι στη SIM1 δείχνει μεν ότι έχει ίντερνετ (το θαυμαστικό φεύγει και γράφει "internet access") αλλά είναι πλασματικό γιατί δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμιά σελίδα.

(Το μάτιασα γ@μώτ...)

EDIT2: μετά από reboot, λειτουργεί κανονικά και στις δύο SIM !!! (αυτό το μήνυμα στάλθηκε μέσω tethering :D )
    • Παιδες, στο redmi 4x ψάχνοντας βρήκα αυτό και βρήκα λύση για το πεθαμένο μου hotspot!

1) Settings-->SIM cards & mobile networks-->your provider (Vodafone for me)-->Access point names-->Vf mobile internet 2) scroll down, 3) change MVNO type to SPN.

[list][/list]
    • Κι εγώ έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ενώ συνδέεται ο υπολογιστής στο wifi hot spot του xiaomi δεν παίρνει internet. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που γίνεται κλήση στο τηλέφωνο. Θα πρέπει να βάζω λειτουργεία πτήσης, να το αφήνω να χαθεί από τα wifi δίκτυα του υπολογιστή και μετά να βγάζω πάλι τη λειτουργεία πτήσης. Τις περισσότερες φορές έτσι συνδέεται ο υπολογιστής αλλά όχι και πάντα, μερικές φορές θέλει και δεύτερη φορά επανάληψη της διαδικασίας.

Αυτό συμβαίνει τώρα με σύνδεση cosmote. Με σύνδεση vodafone είχα βρει λύση με τις εξής ρυθμίσεις στα "ονόματα σημείων πρόσβασης":

1) Settings-->SIM cards & mobile networks-->your provider (Vodafone for me)-->Access point names-->GPRS web(internet)
      2) scroll down, to "Bearer", tick all net types available in your country (τα επέλεξα όλα)
      3) change MVNO type to GID
      4) change MVNO value to ffffffffff (should be pre-set after step 3) (αυτό το άφησα ff)

εκτός από το τελευταίο που δεν το δέχεται (χάνονται όλες οι ρυθμίσεις).

Με κάρτα της Cosmote όμως δεν ισχύει το ίδιο! Σε κάθε κλήση είτε εισερχόμενη είτε εξερχόμενη για να ξανασυνδεθεί ο υπολογιστής πρέπει να κάνω την παραπάνω διαδικασία με τη λειτουργεία πτήσης. ?(

EDIT: Λύθηκε το πρόβλημα με την αλλαγή MVNO type to SPN. Ευχαριστούμε panos par

EDIT2: Άκυρο! Δεν λύθηκε το πρόβλημα... τη στιγμή που το δοκίμασα λειτούργησε για λίγο, αλλά μετά όταν πήγα να μπω σε άλλες σελίδες, σε άλλες έμπαινε και σε άλλες όχι. Στις ίδιες σελίδες έμπαινε κανονικά από το ίδιο το κινητό. Μετά από μερικά λεπτά δεν έμπαινε πουθενά και χρειάστηκε 3 φορές μετάβαση σε λειτουργεία πτήσης για να δώσει ίντερνετ στον υπολογιστή! :/

• Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με το laptop (windows 10 home) και τις δύο κάρτες που φοράει το xiami redmi note 4 miui:9.1.6.0 (Sim1:vodafone+ Sim2:wind).
      Για να λειτουργήσει λοιπόν το tethering για πχ με την sim2 κάνω το εξης:
      1-ρυθμίζω ως προεπιλεγμενη κάρτα την sim1 τόσο για τις κλήσεις όσο και για τα data
      2-απενεργοποιω την άλλη κάρτα sim2
      3-ενεργοποιω και πάλι την sim2
      4-ρυθμιζω την sim2 για προεπιλεγμενες κλήσεις και data
      5-ενεργοποιω το tethering (είτε usb είτε WiFi)
      6-εφοσον συνδεθεί το laptop ενεργοποιώ τα data
      Και όλα είναι οκ :D

Επίσης όταν κάνω την σύνδεση με το λαπτοπ να λειτουργεί, μπορώ να αλλάξω τις προεπιλεγμενες κλήσεις στην άλλη κάρτα και όχι σε εκείνη που έχω τα data, δηλαδή όταν παίρνω data από την sim2 να έχω προεπιλεγμενες κλήσεις από την sim1.

Με την καγκουρια/batmaνια (holidayspirit) αυτή δεν έχω πλέον πρόβλημα.
      Αντίστοιχα κανω αν θέλω να μοιράσω τα data της Sim1. (στα παραπάνω αριθμημένα βήματα βάλτε όπου sim1-->sim2 και αντίστροφα)
    • Διαφήμιση