Η λέξη "απροθυμια" εμπειριέχει αρνητική έννοια. "Αδυναμία" είναι νομίζω καλύτερη επιλογή.Ο/H intheend έγραψε:
Στο κομμάτι της δομής και ως χρήστης και άλλων forum θα συμφωνήσω με τον @andreasp ότι υπάρχει επικάλυψη των θεμάτων και αρκετό spam (με την έννοια των ίδιων ερωτήσεων ανά σελίδα) με αποτέλεσμα η πληροφορία τελικά να χάνεται. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό πολλοί με βασικότερο - πέρα από την δομή - την απροθυμία του χρήστη να ψάξει. Τα μειονεκτήματα αυτά όμως υπερκαλύπτονται από την προθυμία των moderators/μελών να βοηθήσουν (από τα πολύ λίγα forum που συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό) και λόγο των πολύ καλών οδηγών που έχουν φτιάξει τα παιδιά. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο εδώ είναι οι συντονιστές / χρήστες και από αυτά είναι super, μια "αναδιοργάνωση" σε επίπεδο ενοτήτων όμως πιστεύω θα βοηθούσε πολύ.Ο/H pechr έγραψε:
Η Xiaomi μπήκε στην ελληνική αγορά επισήμως πριν περίπου εναν χρόνο. Τα 30.000 μέλη εδώ μέσα με κινητό xiaomi, τα έχουμε φέρει από ηλεκτρονικές αποθήκες της Κίνας. Δεν είναι λοιπόν 1/100 όπως αναφέρεις. 1/100 είναι τα μέλη εδώ μέσα που αγόρασαν κινητό από Ελλάδα. Για κάνε μια περιήγηση και στα άλλα νήματα συσκευών που δεν κυκλοφορούν επίσημα στην Ελλάδα να δεις πόσο κόσμο έχουν. Δες redmi note 2, mi-3, redmi note 3 pro( kenzo) κλπ και θα καταλάβεις. Μπες και σε νήματα που μιλουν για αγορές από έξω και θα καταλάβεις τα ποσοσταΟ/H andreasp έγραψε:
Οι 20 συσκευες δεν κυκλοφορουν στην Ελλαδα. Και αν κυκλοφορουν τις εχει ένας στους 100 χρηστες Xiaomi.Συνεπώς οι συσκευές που ειναι λειτουργικες και υπαρχουν χρηστες που νοιαζονται ειναι πολυ λιγοτερες.Θα ηταν νομιζω καλυτερο οι συζητησεις να γινονται ανα συσκευη σε subforum. Κάθε συσκευη το δικο της subforum που εκει θα γινονται και οι συζητησεις για οτιδηποτε. Προβληματα και αναβαθμισεις.Ενα thread που θα σηκωνεται και θα ανακοινωνεται η καινουργια εκδοση με μια βαθμολογια και χωρις ιδιαίτερους διαλογους.Ο/H pechr έγραψε:
φιλε @andreasp έχουν ανοιχτεί τόσα νήματα για το ίδιο πρόβλημα που είναι αδύνατον να μην βρει κάποιος αυτό που τον ενδιαφέρει.
Συμφωνώ μαζί σου.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν υπάρχουν τόσα Μέλη σε ένα φόρουμ είναι αδύνατον να τους βάλεις όλους σε τάξη.
Δεν υπάρχουν τόσα άτομα στον συντονισμό.
Αν βρεις παλιά νήματα πριν 2 χρόνια κλπ θα δεις ότι υπήρχε μια τάξη στις πληροφορίες και στα θέματα συζήτησης.
Το χάος αυτό δημιουργείται από την Xiaomi ... Όταν βγάζουν 20 συσκευές το έτος και κάθε εβδομάδα rom προφανώς αν κάνεις τον υπολογισμό ... 52 νήματα για developer ROMS + 20 νήματα συσκευών + 5-6 νήματα stable ROMS + οποιοδήποτε πρόβλημα μέλους == ξεφεύγουμε στα πάνω από 200 νήματα το έτος.( Και λίγα λέω)
Συνεπως και εγω και ο καθενας θα μπορει να παρακολουθει και να συμμετέχει σε αυτά που τον ενδιαφέρουν. Εχω το kate, με αυτο εχω ασχοληθει -αν εχω ασχοληθει- αυτο με ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίζω τα μηνύματα που εχουν σχέση με το προιον που κατεχω.
Ετσι οπως ειναι στημενο το forum ειναι κατι αντιστοιχο με το να υπαρχει thread στο adslgr, "Router" και ολες οι συζητησεις να γινονται εκει μεσα.
Αποψη μου φυσικα ειναι τα παραπανω, και δεν ειναι υποχρεωμένος κανείς να συμφωνήσει.
Απλά καταθέτω την δική μου μαρτυρία, ότι παρόλο που ασχολούμαι όλη μου την ζωή με forum, απο 5 ετών με υπολογιστές, χρήστης κινητής απο το 1993 μαζι με τους ταξιτζήδες, αδυνατώ να παρακολουθήσω τα σχετικά με το kate που κατέχω.
Αυτό το thread για παράδειγμα που έχει φτάσει τις 54 σελίδες, είναι αδύνατον να το παρακολουθήσει κάποιος. Ακόμα και το να βρεις αν έχει βγει έκδοση firmware για την συσκευη σου ειναι δυσκολο με το android host. Πρέπει να κάνεις εγγραφή.
Δεν είμαι απρόθυμος να ψάξω. Θα το χρησιμοποιησω το search. Ειναι αδυνατον ομως να ψαξω 54 σελιδες μονο εδω μεσα, και αλλες 200σελιδες γυρω γυρω για να βρω απάντηση σε κάποιο θέμα.
Είναι πολύ ευκολότερο να ψάξεις με το search λέξεις κλειδιά, και να διαβάσεις 5-10 αντίστοιχα threads με 1-2-3-4-5 σελίδες το καθένα που θα καταλήγουν κάπου.
Οπως ειναι διαμορφωμενη η κατάσταση, είναι παρόμοιο με το να υπάρχει εταιρική αλληλογραφία με επαναλαμβανόμενα reply στο ίδιο email. Ειναι δυνατον να βγάλεις ποτέ άκρη? Αν δεν υπάρχει ξεκάθαρο και καλο διατυπωμένο subject, υπάρχει ποτέ πιθανότητα να κάνεις δουλεια?