Διαφήμιση

Επιλογή κινητου με βαση συγκεκριμενα χαρακτηριστικα

• Ο/H fog έγραψε:

Ψάχνοντας όμως μεμονωμένα χαρακτηριστικά, δύσκολο να καταλήξεις κάπου. Ξεκίνα ανάποδα και εκμεταλλεύσου την έρευνα που έκανες.
      Άρχισε με πράγματα που θες εσύ οπωσδήποτε και δες αν τα καλύπτουν τα μοντέλα που κατέληξες.
      Εξακολουθεί να ισχύει αυτό. Αποφάσισε τι έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα και ποιό είναι το κινητό που σε καλύπτει και μετά ψάχνεις αν διαθέτει επιμέρους χαρακτηριστικά.

Ο/H xrictina έγραψε:

1) Υλικο: aluminium alloy/glass, plastic, ή aluminium alloy/metal?
      2) οθονη: super amoled ή LCD IPS?
      3) cpu: Snapdragon καλυτερα απο Mediatek.., γιατι?
      3a) 1.4GHz σε τι ακριβως διαφερει απο αυτα με 2GHz?
      4) Camera: Sony IMX258, Sony IMX386 Exmor RS, Omnivision OV12A10?
      4a) Διαφραγμα? f/2.0, f/2.2, f/2.2?
      5) Μπαταρια: Τυπος (Li-lon,Li-polymer, Li-polymer)
      5a) 5100mAh, 5300mAh, 3080mAh
      6) Μεγεθος οθονης: 5.5", 6.44", 5.5"
      7) 4G Εχω ακουσει κατι για 800αρα μπαντα για να πιανει καλυτερα 4G και κατι τετοια, δεν ξερω τι ειναι η μπαντα αλλα σε καποια site λεει να τσεκαρεις αν το συγκεκριμενο κινητο πιανει σημα στην χωρα σου (η κατι τετοιο). και δεν βγαζω ακρη απ τα αποτελεσματα...
      1. Ποιό υλικό προτιμάς για το κινητό σου; Τι είναι το aluminium alloy; Aluminium alloy - Wikipedia Προσωπικά προτιμώ το aluminium alloy/metal από τον συνδιασμό με γυαλί ή το πλαστικό. Αλλά αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά με κάλυπταν πλήρως δεν θάχα θέμα και να πάρω με άλλο υλικό ή δεν αποκλείεται αύριο να προτιμώ με γυαλί.

2. Κάθε είδος οθόνης έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Μπορείς να διαβάσεις διάφορα συγκριτικά πχ. Gadget tech explained: AMOLED vs. IPS displays και να αποφασίσεις ποιά προτιμάς.

3. Γενική σύγκριση δεν υπάρχει. Αν μιλάς για ΙΔΙΑΣ επεξεργαστικής ισχύος, θα πρέπει να δεις συγκριτικό να βρεις τα δυνατά και αδύναμα σημεία του καθενός. Η mediatek, επειδή έχει ιδιαίτερη πολιτική στο θέμα του κώδικά της, όσο αφορά την xiaomi, δεν χαίρει καλής υποστήριξης και είναι προτιμότερα μοντέλα με snapdragon.

3α. Πρόκειται για ταχύτητα του επεξεργαστή, όσο μεγαλύτερο το νούμερο, τόσο πιο δυνατός/γρήγορος ο επεξεργαστής. Και μεγαλύτερη κατανάλωση βέβαια στη μπαταρία.

4. Χαρακτηριστικά των Exmor αισθητήρων Exmor - Wikipedia Εαν οι απαιτήσεις από τη φωτογραφία είναι πολύ ψηλές ίσως να μην σε ικανοποιήσει κανένας από τους 2 αισθητήρες. Με νορμάλ απαιτήσεις και αν δεν είναι ο πρωταρχικός ρόλος του κινητού σου για φωτογραφική χρήση και σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, ΜΠΟΡΕΙ να είσαι εντάξει. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση, όπως και νάχει, να δεις φωτογραφίες από τους αντίστοιχους αισθητήρες και να αποφασίσεις ποιός σου κάνει.

4α. Όσο πιο μικρό νούμερο έχει το διάφραγμα, τόσο μεγαλύτερο άνοιγμα έχει και τόσο περισσότερο φως περνάει σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες. Το μεγάλο άνοιγμα στο διάφραγμα είναι καλό αλλά από μόνο του δε λέει και πολλά, μιας και η φωτογραφία είναι ένα πολυπαραγοντικό σύνολο.

5. Lithium Ion vs. Lithium Polymer Batteries – Which Is Better? - RAVPower Blog Και αυτό το χαρακτηριστικό δεν αποτελεί βασικό κριτήριο για μένα.

6. Ποιά προτιμάς; Κανείς δεν μπορεί να σου πει εδώ τι σου αρέσει ή τι χρειάζεσαι.

7. Εαν έχεις wind και σε ενδιαφέρει μόνιμο και σταθερό 4G, ακόμη και στις απομακρυσμένες περιοχές τη χρειάζεσαι. Αν μπορείς, σε κάποιες περιπτωσεις να αρκεστείς σε 3G ή H+ μπορείς και να την παραβλέψεις. Περισσότερα για τις μπάντες Συχνότητες 4G στην Ελλάδα. Δείτε αν τις υποστηρίζει το smartphone σας.

Μπορεί να αποφασίσεις για το καθένα από τα παραπάνω πως το θες, ΑΛΛΑ αν δεν ξεκινήσεις με τις δικές σου απαιτήσεις πρώτα, το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με τόσα κινητά όσα και τα στοιχεία που εξετάζεις. Είναι δύσκολο να βρεις ένα κινητό, που με την ίδια βαρύτητα, θα τα έχει ΟΛΑ με την "καλύτερη" δυνατή επιλογή και μάλιστα σε οικονομική τιμή.
    • @NasDriver οκ σ ευχαριστω

@fog σ ευχαριστω πολύ. Πιο πολύ ήθελα να μάθω με βάση αυτά που έχετε δει οι ίδιοι.., κατά πόσο είναι καλύτερη η μία επιλογή ή η άλλη.. αν πχ το μεγάλο αντέχει πιο πολύ κ γρατζουνιζεται πιο δύσκολα. Αν η amoled είναι καλύτερη από lcd. Για την κάμερα δεν είναι το βασικό μου αλλά αν βρω κάποιο που έχει όλα τα υπόλοιπα κ καλύτερη κάμερα θα το προτιμουσα. Δλδ το διάφραγμα 1.9 είναι καλύτερο από 2.2? Το μέγεθος της οθόνης το ανέφερα για να ξέρετε εσείς. Και για το 4G είχα δει μία λίστα με LTE.. κάτι τέτοιο έγραφε νομίζω κ το έγραψα για να δω τι παίζει. Οπότε 4G να έχει αν θέλω σήμα (τηλέφωνο/ΜΒ) Σε χωριό ας πούμε...; Οκ...

=============== Νοε 22nd 2017, 4:28pm ===============
      @fog ξεκινησαν οι προσφορές για black friday . Αν κ εδώ είναι φορούμ για xiaomi

ZTE Axon 7: Τιμή και Χαρακτηριστικά

Κ λόγω κάμερας..
    • @xrictina Χριστίνα είναι λάθος η προσέγγιση που κάνεις και το μεγαλύτερο ποσοστό από τα μέλη εδώ μέσα, μπαταρία αυτονομία, κάμερα, καλή τιμή κ.λ.π. δεν γίνεται έτσι κάτι θα κερδίσεις κάτι θα χάσεις σε αυτά.
    • Διαφήμιση
    • Επίσης να συμπληρώσω κάτι αφού σ'ενδιαφέρει να μην έχει μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας, καλό είναι να πας σε snapdragon ;)
      Κοίτα εδώ κι εδώ για πιο αναλυτικά.

Όσο για την αγορά κινητού, πολύ απλά πρέπει να δεις εσύ τι θες από ένα κινητό ανάλογα με τη χρήση που κάνεις ;)
      πχ για το θέμα της φωτογραφικής, πρέπει να δεις εσύ τι απαιτήσεις έχεις, δηλαδή ανάλογα με το τι είδους φωτογραφίες βγάζεις (πχ καλλιτεχνικές ή απλές)......Τι να το κάνω ένα κινητό που έχει τα πιο τέλεια χαρακτηριστικά, αν εγώ με τη χρήση που κάνω δεν τα δω ποτέ? Σε αυτή τη περίπτωση αυτό το κάτι καλύτερο που προσφέρει αυτό το κινητό μου είναι άχρηστο! Είναι σα να πάρω μια φωτογραφική DSLR για να τραβάω selfie ή απλές φωτογραφίες με τη παρέα μου :P
      Open-source is the future
    • Επιλογή κινητου με βαση συγκεκριμενα χαρακτηριστικα

Εγώ δεν θα σου πω για τις συσκευές πολλά αν και οι 3 που έχεις καταλήξει είναι διαφορετικής κατηγορίας μεταξύ τους ειδικά το μι α1 σε σχέση με τα άλλα δύο. Το μόνο που θα σου τόνιζα είναι οι υψηλοί δείκτες sar του mi a1, που για μένα είναι σημαντικοί. Το σημαντικό είναι όμως το τελωνείο!!! Ότι κοιτάς κοίτα από banggood η gearbest. Με priority direct mail και eu Express αντίστοιχα. Από πουθενά αλλού εκτός αν είναι από Ευρώπη. μην ακούς από καταστήματα που λένε αν κάτσει τελωνείο θα σας το πληρώσουμε..θα χάσεις χρόνο και μπορεί και χρήμα

Στάλθηκε από το Redmi Note 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάτι ακόμη, το note 3 pro που έχεις αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό κινητο. Έχω δουλέψει και τα δύο κινητά ( redmi note 3 pro, redmi note 4/64 snapdragon). Είναι και τα δύο γρήγορα αρκετά ίσως λίγο περισσότερο το μιντο αλλα, αυτό που έχεις είναι πιο ποιοτικό δεν λεπτομέρειες..δεν αξίζει τόσο η αλλαγη από αυτό που έχεις τώρα για κάποιο άλλο. Οι ζημιές που έχεις με μικρό κόστος πιστεύω πως επισκευάζονται. Αν αλλάξεις ρομ είναι σιγουρο πως θα βελτιωθεί το κινητό σου. Πρέπει να είσαι η πρώτος χρήστης που δεν είναι ευχαριστημένη από μπαταρία. Όσο για τα κινητά που παραθέτεις, τα Lenovo καλά χρυσά κτλ, αλλά δεν έχεις την ίδια υποστήριξη σε ενημερώσεις και επίσης δεν είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν βγει προβληματικά. Στην xiaomi έχω περισσότερη εμπιστοσύνη. Το mi max έχει τρομερή μπαταρία..αλλά μεγάλο αρκετά..όπως σου είπαν και πάνω περιορισε τα βασικά στοιχεία που θέλεις στο κινητό σου πχ μέγεθος, μπαταρία κτλ.
      Συγγνώμη αν σε κούρασα

• Διαφήμιση
    • @miltoskartalas

Εννοεις να παραγγειλω απο Ευρωπη.., κι αν ειναι εκτος ευρωπης να παω σε baggood η gearbest? εμμ οκ.. δεν ξερω τι φαση με το τελωνειο μου το ειπαν κι αλλα ατομα απο το φορουμ. περυσι πηρα απο gearbest κ δεν ειχα κανενα θεμα.

οσο για το κοστος επισκευης.., θα μου επιτρεψεις να εχω αντιρρηση γτ στο παρελθον οσα κινητα εχω παει για επισκευη.. μετα απο λιγο ειχαν ξανα το ιδιο θεμα. και ακομα και με εγγυηση που ειχα.., δεν μου το αλλαζαν. το αφηναν ισα ισα μερικες μερες να ηρεμησει, επανερχοταν και μετα απο λιγο ξαναεβγαζε το ιδιο θεμα. Οποτε πιστευω δεν αξιζει να ξοδεψω ουτε χρονο ουτε χρημα σε καποια επισκευη. γτ πιο πολυ θα με πειραξει. καλυτερα να εχω ενα καινουριο κινητο και αυτο ως δευτερο. θα αλλαξω κ την ρομ σε αυτο να δω τι φαση και βλεπουμε.

Για την μπαταρια δεν ειμαι σιγουρη.., γτ καποια ατομα μου ειπαν πως μπορει να μην απεδιδε σωστα λογω unofficial rom. μην κατηγορω κ αδικα δλδ. βεβαια ακομα δεν εχω καταλαβει ποιος ο λογος για ολες αυτες τις αναβαθμισεις στις ρομ στην xiaomi. πρωτη φορα εδω ακουσα κατι τετοια [για κινητα, μονο για μαιμου windows ηξερα]. γτ δεν βγαζουν τα κινητα τους με μια απλη ρομ και οταν υπαρχει ενημερωση να το κανεις απλα κ λητα οπως στην android? anyway αυτο δεν νομιζω πως ειναι στο χερι κανενος αλλα τζαμπα ταλαιπωρια.

Δεν με κουρασες, απλα τωρα καταφερα να απαντησω. τα βασικα στοιχεια που θελω απο ενα κινητο. ειναι: πρωτα να ειναι γρηγορο οτι κι αν ανοιγω και εφοσον το χρησιμοποιω πολυ να μην θελει φορτισμα καθε τρεις κ λιγο. (οποτε.., ραμ, επεξεργαστες, μπαταρια) κ μετα εφοσον εχει κατα πρωτον αυτα που ειπα.. κοιταω οσο το δυνατον καλο ηχο κ εικονα/καμερα με φυσικα οσο το δυνατον καλυτερη τιμη. για καποιον ανεξηγητο λογο κανεις [σχεδον] δεν δινει σημασια στα ηχεια ενος κινητου. ενταξει ολοι καπου εχουμε εναν υπολογιστη.., αλλα πλεον δεν ακουει ο κοσμος μουσικη απ το κινητο? παλιοτερα ειχε γινει χαμος με τα walkman... και επειτα οσον αφορα την εικονα/καμερα δεν ειναι το βασικο στοιχειο που θελω σε ενα κινητο αλλα δεν με πειραζει αν ενα κινητο που εχει ολα τα αλλα που θελω να εχει κ καλη καμερα. η αληθεια ειναι πως βγαζω φωτογραφιες σε μερη κλπ.. [οχι σε επαγγελματικο επιπεδο προφανως] αλλα μεχρι τωρα το κενζο μονο την νυχτα δεν εχει καλη εικονα.

κι εχει κι ενα ΣΟΒΑΡΟ θεμα με το μικροφωνο. οταν κανω ηχογραφηση η βιντεο σε live, μετα ακουγεται σαν να εχει παρασιτα. πολυ χαλια ομως. ενω με μουσικη ηχεια σε στουντιο.. μια χαρα. δεν ξερω τι παιζει αλλα μου ειπαν πως κι αυτο μπορει να ειναι απο την ρομ.

Τωρα μαλλον σε κουρασα εγω :P
    • Ο/H xrictina έγραψε:

@miltoskartalas

Εννοεις να παραγγειλω απο Ευρωπη.., κι αν ειναι εκτος ευρωπης να παω σε baggood η gearbest? εμμ οκ.. δεν ξερω τι φαση με το τελωνειο μου το ειπαν κι αλλα ατομα απο το φορουμ. περυσι πηρα απο gearbest κ δεν ειχα κανενα θεμα.

οσο για το κοστος επισκευης.., θα μου επιτρεψεις να εχω αντιρρηση γτ στο παρελθον οσα κινητα εχω παει για επισκευη.. μετα απο λιγο ειχαν ξανα το ιδιο θεμα. και ακομα και με εγγυηση που ειχα.., δεν μου το αλλαζαν. το αφηναν ισα ισα μερικες μερες να ηρεμησει, επανερχοταν και μετα απο λιγο ξαναεβγαζε το ιδιο θεμα. Οποτε πιστευω δεν αξιζει να ξοδεψω ουτε χρονο ουτε χρημα σε καποια επισκευη. γτ πιο πολυ θα με πειραξει. καλυτερα να εχω ενα καινουριο κινητο και αυτο ως δευτερο. θα αλλαξω κ την ρομ σε αυτο να δω τι φαση και βλεπουμε.

Για την μπαταρια δεν ειμαι σιγουρη.., γτ καποια ατομα μου ειπαν πως μπορει να μην απεδιδε σωστα λογω unofficial rom. μην κατηγορω κ αδικα δλδ. βεβαια ακομα δεν εχω καταλαβει ποιος ο λογος για ολες αυτες τις αναβαθμισεις στις ρομ στην xiaomi. πρωτη φορα εδω ακουσα κατι τετοια [για κινητα, μονο για μαιμου windows ηξερα]. γτ δεν βγαζουν τα κινητα τους με μια απλη ρομ και οταν υπαρχει ενημερωση να το κανεις απλα κ λητα οπως στην android? anyway αυτο δεν νομιζω πως ειναι στο χερι κανενος αλλα τζαμπα ταλαιπωρια.

Δεν με κουρασες, απλα τωρα καταφερα να απαντησω. τα βασικα στοιχεια που θελω απο ενα κινητο. ειναι: πρωτα να ειναι γρηγορο οτι κι αν ανοιγω και εφοσον το χρησιμοποιω πολυ να μην θελει φορτισμα καθε τρεις κ λιγο. (οποτε.., ραμ, επεξεργαστες, μπαταρια) κ μετα εφοσον εχει κατα πρωτον αυτα που ειπα.. κοιταω οσο το δυνατον καλο ηχο κ εικονα/καμερα με φυσικα οσο το δυνατον καλυτερη τιμη. για καποιον ανεξηγητο λογο κανεις [σχεδον] δεν δινει σημασια στα ηχεια ενος κινητου. ενταξει ολοι καπου εχουμε εναν υπολογιστη.., αλλα πλεον δεν ακουει ο κοσμος μουσικη απ το κινητο? παλιοτερα ειχε γινει χαμος με τα walkman... και επειτα οσον αφορα την εικονα/καμερα δεν ειναι το βασικο στοιχειο που θελω σε ενα κινητο αλλα δεν με πειραζει αν ενα κινητο που εχει ολα τα αλλα που θελω να εχει κ καλη καμερα. η αληθεια ειναι πως βγαζω φωτογραφιες σε μερη κλπ.. [οχι σε επαγγελματικο επιπεδο προφανως] αλλα μεχρι τωρα το κενζο μονο την νυχτα δεν εχει καλη εικονα.

κι εχει κι ενα ΣΟΒΑΡΟ θεμα με το μικροφωνο. οταν κανω ηχογραφηση η βιντεο σε live, μετα ακουγεται σαν να εχει παρασιτα. πολυ χαλια ομως. ενω με μουσικη ηχεια σε στουντιο.. μια χαρα. δεν ξερω τι παιζει αλλα μου ειπαν πως κι αυτο μπορει να ειναι απο την ρομ.

Τωρα μαλλον σε κουρασα εγω :P
      Άκου, να σου απαντήσω σε αυτό με τις ρομ. Η φάση έχεις ως εξής, μέχρι πρότινος τα κινεζομαγαζα για να πουλήσουν παντού τα κινητά τους έφτιαχναν πρόχειρες Ρομ που να έχουν έστω και τα βασικά μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες. Ο λόγος ότι οι επίσημες δεν είχαν. Όμως εδώ και ενάμιση σχεδόν χρόνο μπήκαν στις επίσημες εκδόσεις όλες οι γλώσσες. Βέβαια λόγω στοκ μαγαζιών μπορεί κάποιος ακόμη και τώρα να πάρει κάποιο κινητό και να έχει φακε Ρομ. Αν παραγγείλεις θα σου πρότεινα από gearbest eu Express κ banggood priority direct mail. Πλέον τα τελωνεία τα ελέγχουν όλα και μάλιστα για αυτό υπάρχουν καθυστερήσεις. Όσο για το ηχείο για τη μουσική με είκοσι ευρώ παίρνεις πολύ αξιόλογα φορητά ηχεία και κάνεις πολύ καλύτερα την δουλειά σου σε σχέση με οποιοδήποτε ηχείο κινητού. Θα σου πρότεινα να πας στο redmi note 4 (4/64 GLOBAl) για να έχεις καλό σημα ακοημ και στην επαρχία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσφορές σε banggood στα 144 ευρώ μαζί με μεταφορικά

• @miltoskartalas διάβασα σε θέμα εδώ στο φόρουμ πως και το geekbuying είναι εμπιστο κ έχει κ πολύ καλές τιμές...
    • Διαφήμιση

Εγώ θα κοιτούσα ένα snapdragon για ευνόητους λόγους 5.5 ιντσες οθόνη γιατί θεωρώ πως δεν είναι ούτε πολύ μεγάλη αλλά ούτε και μικρή. Καλή μπαταρία . Καλή υποστηρίξη από παντού κ κυρίως από την ίδια την xiaomi . Αν γίνεται να έχει και εγγύηση ελληνική κοντά στα 200 ε η απάντηση εύκολη. And the winner is... redmi note 4 . Είτε από Σκρουτζ το 4/64 είτε από τον επίσημο διανομέα Κωτσόβολος Γερμανό πλαίσιο κλπ κλπ. Στα 200 κοντά δεν βλέπω άλλο.