Φίλε 8@nos, όπως εξήγησα και πιο πάνω, είμαι ψιλοάσχετος. Συνεπώς, δεν καταλαβαίνω τις έννοιες που αναφέρεις. Θα ήθελες να μου εξηγήσεις; Επίσης, κάπου πιο πάνω έχω ανεβάσει και την εικόνα του κινητού μου με τα στοιχεία του. Αν αυτό βοηθάει...
σου ανέφερε να προχωρήσεις με το πέρασμα της τελευταίας rom από την ειδοποίηση που σου έβγαλε. Μένεις εκεί, μια και δεν ασχολείσαι και είσαι άρχοντας. Είναι καλή έκδοση κατά τα λεγόμενα του @8@nos.
Καλησπέρα παίδες...Το έκανα, είναι κλειδωμένος ο bootloader. Ερωτήσεις που ζητούν απάντηση:
1) Πρέπει οπωσδήποτε να τον ξεκλειδώσω;
2) Ποιο το όφελος από το ξεκλείδωμα του bootloader;
3) Άντε και τον ξεκλειδώνω. Αν γίνει/κάνω καμιά πατάτα, τι γίνεται.
Επαναλαμβάνω: είμαι άσχετος με επεμβάσεις στα κινητά. Ευχαριστώ όλους σας.
Τον bootloader τον ξεκλειδώνουμε για να μπορούμε μεταξύ άλλων να περάσουμε στο κινητό μια custom ROM όπως για παράδειγμα η ελληνική xtrv ROM του φόρουμ!
Αν πρέπει ή όχι, εσύ θα το κρίνεις.
Οι λόγοι που οι περισσότεροι από μας το κάνουν -πέρα από το αν θα εγκαταστήσουν άλλη rom- είναι γιατί η επαναφορά brickαρισμένου κινητού, είναι πολύ πιο εύκολη αν είναι ξεκλείδωτος ο bootloader.
Η κατάσταση του bootloader δεν είναι κάτι που θα επηρεάσει τη χρήση/λειτουργία του κινητού ή θα το "χαλάσει" τυχαία. Δικές σου επεμβάσεις στο κινητό ή τη rom, μπορεί να το χαλάσουν, αλλά εκεί ο ξεκλείδωτος bootloader θα το κάνει πιο εύκολο να διορθωθεί.
@giannid Καρντάση εκτός αυτών που σου είπαν τα παιδιά μπορεί να έρθει και μια αναβάθμιση που θα σου βγάλει πρόβλημα με το ξεκλείδωμα μπορείς μετά να κάνεις flash μια rom και να επαναφέρεις το κινητό σου, αυτά ως συμπλήρωμα σε αυτό που σου είπαν.