Διαφήμιση

Πρόβλημα με την μπαταρία

• Πρόβλημα με την μπαταρία

Καλησπέρα παιδιά

Εδώ και μερικές μέρες το κινητό μου, μου έχει βγάλει την πίστη. Δεν φορτίζει. Προσπάθησα να εξακριβώσω εαν φταίει το κινητό, ο φορτιστής ή η πρίζα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δοκίμασα 3ς διαφορετικούς φορτιστές (οι δύο καινούργιοι samsung και ο ενας ο μαμά), 6 διαφορετικές πρίζες (και σπίτι και πολύμπριζο και δουλειά) και διαφορετικά καλώδια και έξτρα δοκιμές με το huawei της γυναικας. Αν εξαιρέσουμε μια συγκεκριμένη πρίζα (σε πολύμπριζο με υπολογιστή και τηλεόραση) δεν φορτίζει πουθενά αλλού. Δεν φορτίζει σταθερά έστω. Πχ ενώ προχτές δεν φόρτιζε καθόλου στο υπνοδωμάτιο (30% πριν κοιμηθώ, 3% οταν ξυπνάω μετα απο 6 ώρες ενω δείχνει να φορτίζει), εχτές φόρτισε κανονικά. Στο πολύμπριζο που φορτίζει κανονικα μαλιστα έχω και hotspot ανοιχτο αλλα και πάλι φορτίζει κανονικότατα και γρήγορα. Στις περισσότερες πρίζες παρότι δείχνει να φορτίζει συνήθως απλά πέφτει η στάθμη. Στις 10 φορές θα πέφτει τις 5 ενώ φορτιζει σιγα αλλα σταθερά, τις 3ς θα φορτίζει πιο αργά και απο τον θάνατο και τις αλλες 2 θα μένει σταθερο. Πιστεύετε είναι θέμα λογισμικού η θέμα hardware? Θα του κάνω μια επαναφορά δεδομένων και βλέπω. Ειναι απείραχτο όπως το πηρα απο κίνα. Να σημειώσω (σημαντικό) οτι έχει φάει αρκετούς χτύπους απο την κόρη μου :) .

Ευχαριστώ
      Images
      • redmi screenshot.png

119,6 kB, 540×960, viewed 185 times
    • Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά :)

Αν και υπάρχει πιθανότητα το πρόβλημά σου να έχει και hardware αιτία, το σίγουρο είναι πως δεν έχει σωστή rom και είναι πολύ πιο πιθανό να είναι αυτή το πρόβλημα.
      Ο λόγος που δεν είχες καμμία αναβάθμιση τόσο καιρό, είναι γιατί η rom σου είναι μαϊμού. Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις από αυτό και αν δεν λυθεί το θέμα, ψάχνουμε πιο πέρα.

Για να απαλλαγείς από αυτή τη rom είναι απαρραίτητη μια σειρά από βήματα. Drivers στον υπολογιστή, έλεγχος για την κατάσταση του bootloader, αίτηση και ξεκλείδωμα και ξεκλείδωμα, πέρασμα twrp και φλασάρισμα της ελληνικής rom. Ξεκινάς με τα παρακάτω, αναφέρεις τα αποτελέσματα του ελέγχου και όταν ολοκληρωθούν αυτά, συνεχίζουμε με το πέρασμα της rom.

Πώς θα βάλω drivers στον υπολογιστή;
      Έχω κλειδωμένο bootloader;
      Πώς θα πάρω άδεια για ξεκλείδωμα και πώς γίνεται αυτό;

Αν συναντήσεις κάποιο πρόβλημα ή έχεις απορία, μας ρωτάς :)
    • Διαφήμιση