Διαφήμιση

Πρόβλημα με Redminote 2

• Πρόβλημα με Redminote 2

Λόγω προβλημάτων με τη χρήση μπαταρίας με τις τελευταίες rom της miui 9 είχα εδώ και λίγο καιρό επιστρέψει στη thunder 8.6.10.27 η οποία είχε πολύ καλύτερη χρήση της μπαταρίας. Δε χρειαζόταν πια να φορτίσω το κινητό πάνω από μια φορά τη μέρα. Λίγες μέρες πριν όμως το κινητό άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Το πληκτρολόγιο έκλεινε μόνο του. Εφαρμογές ανοίγαν μόνες τους. Η οθόνη αφής ανταποκρινόταν όποτε ήθελε ενώ ακόμα και τα κάτω πλήκτρα αφής λειτουργούσαν ελαττωματικά. Αποφάσισα να περάσω στην 7.12.21 μήπως λυθεί το πρόβλημα αλλά δεν άλλαξε κάτι παρότι έκανα και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Υπάρχουν στιγμές που το κινητό λειτουργεί φυσιολογικά. Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει;
    • Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Δοκίμασε να περάσεις την τελευταία MIUI 9 και να δεις εαν θα συνεχίσουν τα προβήματα σου. Κάποιες φορές πηγαίνοντας πίσω σε versions μέσω του twrp μπορεί να δημιουργεί προβλήματα. Είναι πολύ πιο "ασφαλές" να κάνεις downgrade μέσω MiFlash και fastboot rom.

Επίσης, εαν υπάρχει η δυνατότητα, κάνε μια μέτρηση της μπαταρίας σου να δεις σε τι χωρητικότητα είσαι και πόσα volts δίνει.
    • Έβαλα την τελευταία miui 9 (7.12.28) και δεν άλλαξε τίποτα. Η μπαταρία με φόρτιση 100% δίνει 4.4 volt με ένα αναλογικό πολύμετρο που τη μέτρησα. Τώρα για τη χωρητικότητα δεν έχω άλλο εργαλείο εκτός από το πολύμετρο.
    • Διαφήμιση
    • Φαντάζομαι ότι όταν κάνεις αλλαγές στις εκδόσεις, δεν κάνεις κάποια επαναφορά από κάποιο backup έτσι;

Μέτρησε λίγο και την μπαταρία σου στο 75%, στο 50%, στο 25% και στο 1% και κάνε post τα volts που βλέπεις.
    • Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Κατά δεύτερο λόγο καλή χρονιά και σε σένα. Όσο για το κινητό θα κάνω σταδιακά τις μετρήσεις που λες. Έβαλα τη fastboot rom με τον τρόπο που λέει ο οδηγός Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το SP Flash Tool και όλα πήγαν καλά. Αλλά εφαρμογές ανοιγοκλείνουν και με τη νέα Miui και η οθόνη αφής συνεχίζει να μη συνεργάζεται καλά. Και όχι, δεν χρησιμοποίησα επαναφορά από backup.
    • Τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις θέμα με το digitizer. Πήγαινε μια στις ρυθμίσεις - about phone και χτύπα αρκετές φορές πάνω στο kernel version για να μπεις σε CIT mode που είναι για τις δοκιμές του hardware. Και κάνε 2-3-4 φορές τη δοκιμή της touchscreen.

Γενικά η συμπεριφορά που αναφέρεις, μου πηγαίνει σε ρεύμα. Είναι πιθανό να φταίει και η μπαταρία γιαυτο σου είπα για τις μετρήσεις. Απλά είναι μικρή η πιθανότητα. Άλλα πιθανά είναι : υγρασία που θα δημιουργεί ghost touches.
      Το άνοιγμα - κλείσιμο των εφαρμογών είναι περίεργο και πολύ πιθανό να είναι από emmc μέχρι SOC.

Δοκίμασε εάν θέλεις και από άλλον υπολογιστή και κανε τα όλα από την αρχή. Να κατεβάσεις ξανά τις fastboot ROMs και το Mi Flash κτλ κτλ. Να αποκλείσουμε και την περίπτωση ότι δε λειτουργεί σωστά κάποιος driver και κάνει λάθος σε κάποιο partition περνώντας την fastboot.

It's a long shot το τελευταίο αλλά είναι μια ιδέα ^^
    • To test που μου πρότεινες βγάζει fail όσες φορές και να το κάνω. Επίσης νομίζω ότι αυτό το βίντεο στο you tube παρουσιάζει ένα πρόβλημα που νομίζω είναι αυτό που βγάζει το κινητό μου: Τώρα η λύση με τον ηλεκτρικό σπινθήρα δε ξέρω αν είναι η ενδεδειγμένη αλλά πρέπει να πάρω έναν αναπτήρα. Πάντως όλα λειτουργούσαν μια χαρά λίγες μέρες πριν και το πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά.
    • Διαφήμιση
    • Ναι το παραπάνω βίντεο δείχνει δυσλειτουργία στο digitizer της οθόνης. Και είναι κάποια διαρροή στο ρεύμα (πολύ μικρή) αλλά προκαλεί αυτά τα λεγόμενα ghost touches. Αυτό με τον σπινθήρα ίσως λύσει το πρόβλημα αλλά πιστεύω θα είναι προσωρινό. Το πρόβλημα μπορεί να δημιουργήθηκε απο πέσιμο, απο πάτημα στην τσέπη, απο υγρασία ή και απλά να..."ήταν η ώρα του". Είναι δύσκολο να φταίει το software εκτός αν παίξεις σε επίπεδο kernel το οποίο χρειάζεται γνώσεις πολλές και δεν είναι καθόλου εύκολο.

Στη δική σου περίπτωση μάλλον "ήταν η ώρα του" καθώς απ'οτι κατάλαβα σιγά σιγά σου έδειχνε τα σημάδια (συμπτώματα θα λέγαμε σε ασθενείς). Δοκίμασε τον σπινθήρα δε θα χάσεις κάτι.
    • Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο και τις απαντήσεις σου. Μετά από πάρα πολλές επαναλήψεις με σπινθήρα (χάλασα ένα μικρό αναπτήρα που μου χάρισε η περιπτερού), αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά. Δε ξέρω για πόσο αλλά δεν μου εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση αν τα πράγματα δε πάνε καλά ένα καινούριο smarphone πιθανόν να είναι απαραίτητο. Στο κάτω κάτω γιορτές έχουμε ακόμα. Καλή χρονιά μια ακόμα φορά!