Διαφήμιση

Xiaomi: ξεκινά η ανάπτυξη του MIUI 10, ίσως ονομαστεί MIUI X

• Xiaomi: ξεκινά η ανάπτυξη του MIUI 10, ίσως ονομαστεί MIUI X

Ο Huang επιβεβαίωσε οτι η ανάπτυξη του MIUI 10 έχει ήδη ξεκινήσει,
      καθώς και οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να ονομαστεί MIUI X – ίσως από το iPhone X της Apple;

Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Συγνώμη αν ακουστώ αρνητικός αλλά τα όνειρα και τα θέλω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τι εννοώ με αυτό. Όταν ανακοινώσανε την MIUI 9 μιλήσανε για πολύ ελαφριά με καλύτερη διαχείρηση μνήμης και κατανάλωση μπαταρίας, με πάρα πολλά καινούργια χαρακτηριστικά και καινούργιες εκδόσεις Android. Μάλιστα για να έχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, σταματήσαν τις αναβαθμίσεις σε πάρα πολλά μοντέλα για πολλούς μήνες. Και τελικά σήμερα, μετά από τόσους μήνες προσπάθειας και αναμονής μιας Ρομ αψεγάδιαστης, έχουμε εφαρμογές της ίδιας της xiaomi να κρασάρουνε, χειρότερη κατανάλωση μπαταρίας και διαχείρηση μνήμης από την MIUI 8 χωρίς αναβάθμηση Android έκδοσης, ούτε καν αναβάθμηση του Android security patch (την στιγμή που άλλες εταιρείες το αναβαθμίζουν σε τακτά διαστήματα), το οποίο είναι πολύ συμαντικό για την ασφάλεια του κινητού μας (μια και τα κινητά μας πλέον τα χρησιμοποιούμε για τραπεζικές συναλλαγές κ.τ.λ.).

Τι να το κάνω αν έχουν 30-50 ή και 100 διαφορετικά μοντέλα αν δεν μπορούν να τα υποστιρήξουν. Μπορεί αυτό για την εταιρεία να συμμένει αύξηση των πωλήσεων αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο του και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Βέβαια θα πει κάποιος, πως τότε θα άλλαξουν τακτική και θα προσαρμοστούν, αλλά τότε μπορεί να είναι αργά και ο κόσμος να μην μπορεί να τους εμπιστευτεί.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ (μια και είμαστε Έλληνες και το έχουμε στο αίμα μας) ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ, Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
      Xiaomi Mi 9 (Cepheus)- MiUi 11 by Xiaomi-Miui.gr 12.5.6 Stable - TWRP : 3.3.1_25/08/2019 Android 10

:) Γίνε και εσύ VIP μέλος και βοήθα αυτούς που σε βοηθάνε. :)

(bell)
      Μπορεί να κάνω λάθος - δες τι λένε και οι άλλοι
      Amazfit Custom WatchFaces
    • Ο/H bzanios έγραψε:

Συγνώμη αν ακουστώ αρνητικός αλλά τα όνειρα και τα θέλω δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τι εννοώ με αυτό. Όταν ανακοινώσανε την MIUI 9 μιλήσανε για πολύ ελαφριά με καλύτερη διαχείρηση μνήμης και κατανάλωση μπαταρίας, με πάρα πολλά καινούργια χαρακτηριστικά και καινούργιες εκδόσεις Android. Μάλιστα για να έχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, σταματήσαν τις αναβαθμίσεις σε πάρα πολλά μοντέλα για πολλούς μήνες. Και τελικά σήμερα, μετά από τόσους μήνες προσπάθειας και αναμονής μιας Ρομ αψεγάδιαστης, έχουμε εφαρμογές της ίδιας της xiaomi να κρασάρουνε, χειρότερη κατανάλωση μπαταρίας και διαχείρηση μνήμης από την MIUI 8 χωρίς αναβάθμηση Android έκδοσης, ούτε καν αναβάθμηση του Android security patch (την στιγμή που άλλες εταιρείες το αναβαθμίζουν σε τακτά διαστήματα), το οποίο είναι πολύ συμαντικό για την ασφάλεια του κινητού μας (μια και τα κινητά μας πλέον τα χρησιμοποιούμε για τραπεζικές συναλλαγές κ.τ.λ.).

Τι να το κάνω αν έχουν 30-50 ή και 100 διαφορετικά μοντέλα αν δεν μπορούν να τα υποστιρήξουν. Μπορεί αυτό για την εταιρεία να συμμένει αύξηση των πωλήσεων αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο του και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Βέβαια θα πει κάποιος, πως τότε θα άλλαξουν τακτική και θα προσαρμοστούν, αλλά τότε μπορεί να είναι αργά και ο κόσμος να μην μπορεί να τους εμπιστευτεί.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ (μια και είμαστε Έλληνες και το έχουμε στο αίμα μας) ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΤΕΣ, Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
      Σύμφωνο σε όλα και συμπληρώνω ότι υπάρχουν ακόμα συσκευές που δεν έχουν πάρει επίσημη αναβάθμιση σε miui 9 όπως το mi 5s και το mi note 2 και είναι από τα θεωρητικά ακριβά μοντέλα.....
    • Διαφήμιση
    • Είναι γεγονός ότι για τους περισσότερους που ασχολούνται αρκετά με το κινητό τους, οι νέες εκδόσεις, το καινούριο λειτουργικό κλπ. είναι πάντα επιθυμητά. Και γω ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
      (Η σωστή λειτουργία θεωρώ οτι είναι ζητούμενο για όλους :) )

Καταλαβαίνω -ως ένα σημείο- όμως την κατάσταση. Το miui δεν είναι ούτε ένας launcher, ούτε ένα σετάκι βασικών εφαρμογών που εύκολα και γρήγορα θα περαστεί πάνω από το νέο λειτουργικό.
      Πρόκειται για ένα περιβάλλον ολόκληρο με στοιχεία που αλληλεπιδρούν, συμπληρώνουν ή αντικαθιστούν δυνατότητες του android.
      Σαν τέτοιο, χρειάζεται χρόνο να αναπτυχθεί το ίδιο και χρόνο να γίνει η ενσωμάτωση. Συν του ότι πρέπει να πάει να "καθήσει" σε όσο πιο σταθερή, αν όχι την τελική έκδοση του android.
      Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η παράλληλη κυκλοφορία όλων σε όλα.

Φυσικά θα προτιμούσα λιγότερες, πιο ολοκληρωμένες και με πιο ουσιαστικές διαφορές συσκευές και το βάρος να έπεφτε στην ανάπτυξη του software.
      Κακά τα ψέματα όμως, στα κινητά το hardware φέρνει τα λεφτά στις εταιρίες.
    • Ο/H djchris έγραψε:

Σύμφωνο σε όλα και συμπληρώνω ότι υπάρχουν ακόμα συσκευές που δεν έχουν πάρει επίσημη αναβάθμιση σε miui 9 όπως το mi 5s και το mi note 2 και είναι από τα θεωρητικά ακριβά μοντέλα.....
      Στο σύντομο διάστημα που πήρα το Mi note 2, είχε κανονικά miui 9 official stable. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει βγει το update σε όλες τις συσκευές.

Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί αλλά το κατα πόσο έκανε την διαφορά το 9 από το 8. Νομίζω η διαχείριση μνήμης είναι ένα σημείο που θέλει βελτίωση το Miui. Αν δεν μπεις να κάνεις κάποιες βασικές ρυθμίσεις τότε δεν έχεις και multitasking (και όχι ότι λύνεται τελείως).

Κατά τα άλλα, το Miui είναι ένα ui που διαθέτει παραμετροποιήσεις και ευκολίες που δεν βρίσκεις εύκολα σε πολλά κινητά.
    • @bzanios αν έχεις το redmi 3 συγγνώμη αλλά κακώς περίμενες τα "θαύματα" της 9
      αυτά αφορούσαν συσκευές που πήραν και νέα έκδοση ανδροιδ όχι για την δικια μας που ξεχάστηκε (μέχρι και το 1 με mtk είχε πάρει μια αναβάθμιση android)

δεν ξέρω , σιγά σιγά ,νιώθω ότι κάνει πολλές λαλακίες και πλέον δεν υπάρχουν τόσες δικαιολογίες όπως πριν (που δεν είχε παρουσία σε ευρώπη)
      τώρα να βγάζει τα 5αρια (που τα περίμενα , αλλά δεν ενθουσιάστηκα) και να βγάζεις (όταν βγει και αν) μετά από 3-4 μήνες τις global εκδόσεις (ή και ρομ , ακόμα δεν βλέπω να υπάρχει) ε το λες και γράψιμο προς τους χρήστες

φλεβάρη μάρτη να δούμε τι θα βγάλει

υ.γ. τουλάχιστον έκανε και μια καλή κίνηση με το Mi a1
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H djchris έγραψε:

Στο σύντομο διάστημα που πήρα το Mi note 2, είχε κανονικά miui 9 official stable. Δεν ξέρω γιατί δεν έχει βγει το update σε όλες τις συσκευές.
      Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί αλλά το κατα πόσο έκανε την διαφορά το 9 από το 8. Νομίζω η διαχείριση μνήμης είναι ένα σημείο που θέλει βελτίωση το Miui. Αν δεν μπεις να κάνεις κάποιες βασικές ρυθμίσεις τότε δεν έχεις και multitasking (και όχι ότι λύνεται τελείως).

Κατά τα άλλα, το Miui είναι ένα ui που διαθέτει παραμετροποιήσεις και ευκολίες που δεν βρίσκεις εύκολα σε πολλά κινητά.
      κανεις λαθος miui 9 official stable global για το note 2 και για το mi5 s δεν υπαρχει
    • Ο/H djchris έγραψε:

κανεις λαθος miui 9 official stable global για το note 2 και για το mi5 s δεν υπαρχει
      Φίλε μου σου λέω ότι το είχα και είχε κανονικά την official stable 9. Πριν 2-3 βδομάδες το χα πάρει.
      Πως γίνεται να κάνω λάθος για κάτι που είχα και το είδα με τα μάτια μου;

Και δεν είμαι ο μόνος που είχε την 9αρα. Δες εδώ και ενα screenshot φίλου: Xiaomi Mi Note 2 : Σελίδα 36 :: myphone forum
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H djchris έγραψε:

Φίλε μου σου λέω ότι το είχα και είχε κανονικά την official stable 9. Πριν 2-3 βδομάδες το χα πάρει.Πως γίνεται να κάνω λάθος για κάτι που είχα και το είδα με τα μάτια μου;

Και δεν είμαι ο μόνος που είχε την 9αρα. Δες εδώ και ενα screenshot φίλου: Xiaomi Mi Note 2 : Σελίδα 36 :: myphone forum
      αυτη που ειχες ηταν nightly δεν ειναι η τελικη global δες εδω MIUI ROM for Xiaomi Mi Note 2 - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum

=============== Ιαν 17th 2018, 12:02pm ===============
    • Ο/H djchris έγραψε:

αυτη που ειχες ηταν nightly δεν ειναι η τελικη global δες εδω MIUI ROM for Xiaomi Mi Note 2 - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum
      =============== Ιαν 17th 2018, 12:02pm ===============

Το link που σου βαλα ήταν από φίλο. Εμένα με OTA update ήρθε και φίλος που πήγε στο Mi Store για να δει το Mi Note 2, τα εκθεσιακά είχαν την 9.
      Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ήταν όλα αυτά Nightly. Τώρα γιατί δεν έχει έρθει ακόμα σε όλους δεν γνωρίζω.

Εν πάση περιπτώσει, το θέμα μας είναι το κατά πόσο θα διαφέρει η 10αρα από την 9αρα. :)
      Στην 9.1.3.0 (official) σε ένα Mi Note 3 που έχω αυτό το καιρό, φαίνεται να χει κάποιες διαφορές όσον αφορά τις ειδοποιήσεις.
      Οπότε αργά και σταθερά γίνονται αλλαγές.
    • Διαφήμιση
    • Μεσω του WeChat λογαριασμου της Xiaomi ειδα οτι μπορουμε να γραφτουμε στο προγραμμα για Beta του Miui10. Το θεμα ειναι οτι ειναι στα κινεζικα και δεν ξερω σε ενα σημειο πως να προχωρησω
      . Πχ στο δεύτερο κουτάκι τι βάζουμε;