Διαφήμιση

Redmi 5 plus Global Rom

• Παιδες, εγω περασα chinese developer με test point και το πιο δυσκολο κομματι ηταν να ανοιξω το καπακι του κινητου. Θα ηθελα να πω πως η chinese developer 8.3.8 που εβαλα εχει ενα νεο feaure που λεγετε Full screen gestures το οποιο αφαιρει τελειως τα κουμπια κατω απο την οθονη και ενεργοποιει καποια gestures και εχω να πω πως ειναι πραγματικα τελεια και πιο βολικα αποτι τα κουμπακια πανω στην οθονη που πιανουν και χωρο.
    • Ο/H john di. έγραψε:

@longus απο που αγόρασες τα κινητά;;
      Από Gearbest φίλε μου, σφραγισμένα Global Version.
    • Ο/H longus έγραψε:

Ο/H vprasinos έγραψε:

Ο/H john di. έγραψε:

Δηλαδή το κινητό είναι καλύτερα να το πάρεις με China rom για να μην έχεις αυτά τα θεματα? απ ότι κατάλαβα όλα τα global version που δίνονται είναι με fake rom?
      Έτσι ακριβώς. Είναι σαφώς καλύτερο να το πάρεις με china rom γιατί είναι official και όχι πειραγμένη απ'τους μαγαζάτορες.Μέχρι στιγμής κατά 80-90% οι global ROM οι λεγόμενες με κινέζικα κουτιά και μερικά αγγλικά κουτιά είναι ψεύτικες. Μάλλον πρέπει να περιμένεις κάνα μήνα ακόμα για να πεις ότι θα πάρεις true global version με ΟΤΑ
      Θα ήθελα να προσθέσω ότι, δεν υπάρχει περίπτωση Official Global Version Redmi 5 Plus κινητό ( Μοντέλο: MEG7 με αγγλικό κουτί, Β20 μπάντα και ευρωπαϊκό φορτιστή ) με σφραγισμένη συσκευασία να έχει "πειραγμένη" rom. Τέσσερα τηλέφωνα έχω δώσει σε γνωστούς, και ένα το δικό μου, όλα έχουν πάρει αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση λογισμικού χωρίς θέματα. Το πρόβλημα το έχουν τα κινέζικα Redmi 5 Plus ( Μοντέλα: MEE7 και MET7 ) που έχουν περάσει οι μαγαζάτορες μαϊμού Global Rom.
      Δεν ισχύει κάτι τέτοιο ολοκληρωτικά. Δες εδώ όπου ο φίλος έχει αγγλικό κουτί με Β20 και του παρουσιάζει σφάλμα 86006 κατά το bind. Και ένα γρήγορο search στο google θα δεις ότι ανα τον κόσμο υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό με MEG7 που πήραν ΟΤΑ και αδυνατούν να κάνουν bind με αυτο το error.

Άρα υπάρχουν και τέτοια τηλέφωνα, ίσως όχι όλα, που έχουν fake global official. Όπως βλέπεις δεν είναι τόσο απλά τα πραγματα...
    • Διαφήμιση
    • Redmi 5 plus Global Rom

@vprasinos συμφωνώ εν μέρει μαζί σου, όμως δεν μπορώ να ξέρω από πού έχει πάρει ο καθένας το τηλέφωνο του, αν ήταν σφραγισμένο ή όχι, αν ήταν glonal version ή κινέζικο, το μόνο που ξέρω και είναι προσωπική δική μου εμπειρία, και δεν μιλάω για την διαδικασία του ξεκλειδωματος, αλλά για την διαδικασία της αναβάθμισης χωρίς brick. Πέντε στα πέντε είναι ένα καλό ποσοστό...

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @n0xQuZe respect για το test point :hail: γράψε αναλυτικά στο περίπου πόσο χρόνο σε πήρε να ανοίξεις την πλάτη του κινητού, αν το έκανες μόνος σου, αν ξεκίνησες να τρέχεις το ξεκλείδωμα, αν σε βοήθησαν η φωτογραφίες μου από το test point, αν μετά το flash έκανε boot το κινητό μόνο του ή το άνοιξες με τα κουμπιά η αν ξεσυνδεσες την ταινία από την μπαταρία και την συνδέσες πάλι για να πάρει μπρος, περιμένω με ενδιαφέρων την σχετική αναφορά σου.
    • Υποτίθεται ότι η διαδικασία του unlock είναι κάτι που υποστηρίζεται officially απ'την xiaomi. Το να πάρεις ένα official MEG7 κινητό με Β20 σφραζισμένο με ζελατίνα από ελληνικό μαγαζί και να έχει πάρει ΟΤΑ (όπως ο φίλος στο παραπάνω νήμα) και να μην μπορείς να το ξεκλειδώσεις είναι καθ'ολα ύποπτο και σε καμμία περίπτωση δεν δηλώνει official κινητό απ'την xiaomi.

Πίστευω πως απλά ήσουν τυχερός. Με ένα γρήγορο search στο google θα ανακαλύψεις πολλά τέτοια περιστατικά.
    • @vprasinos και @longus παιδιά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αντιπαράθεση ο καθένας που έχει την συσκευή θα καταθέτει την γνώση του και όλοι μαζί θα την συζητήσουμε και θα βλέπουμε τι μπορούμε καλύτερα, ας επικεντρωθεί το ενδιαφέρον μας σε αυτό που έκανε ο @n0xQuZe που είναι μεγάλος άθλος για νέο κάτοχο αυτό που έκανε, και έχουμε συνέχεια
    • Διαφήμιση
    • Και ένα βιντεάκι με τη διαδικασία, για όποιον το χρειαστεί. Στα πρώτα λεπτά με το άνοιγμα του κινητού, ο τύπος είναι αρκετά άγαρμπος, παρόλα αυτά το κινητό μια χαρά ανοίγει. Κυκλοφορούν και άλλα παρόμοια, απλά αυτό έτυχε να έχω δει.

• @derveni & @vprasinos πίστεψε με δεν υπάρχει καμία διάθεση για αντιπαράθεση....Διατύπωσα μόνο μια Προσωπική δική μου εμπειρία, και όσο αναφορά ποστ άλλων, χωρίς να ξέρω τα "τι' και 'πως' και από "που" ιδίοις όμμασι, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου...Μπορεί βέβαια να ήμουν και τυχερός...( θα πάω να παίξω τζοκερ τώρα που το σκέφτηκα ) :grin:
    • Παίξε tzoker πραγματικά ήσουν τυχερός πίστεψε με για αυτό που είπα, είπαμε θέλει καιρό να σταθεροποιηθει η αγορά με το εν λόγω και η unofficial rom θα πηγαίνει φόρτε
    • Redmi 5 plus Global Rom

Περιμένω και το έκτο redmi 5 plus από βδομάδα, και αν δεν έχει και αυτό θέμα, πάω καρφί για τζόκερ, μιλάμε για 6 στα 6 ( όσοι είναι και οι αριθμοί του τζόκερ).

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Θετική Απάντηση
      Λοιπόν μερικές πληροφορίες για την διαδικασία:

Το άνοιγμα της συσκευής μου πήρε σύνολο κανα μισαωρο γιατι ξεκιναγα και το αφηνα παλι καθως δεν ειχα υπομονη και φοβομουν μην σπασω τιποτα. Με την χρηση μιας πλαστικης πενας κιθαρας που με βοηθησε πολυ καταφερα να το ανοιξω σιγα σιγα , την μεγαλυτερη αντισταση την βρηκα στις γωνιες της συσκευης η οποια εχει πραγματικα σφιχτο κουμπωμα.

Αφου άνοιξα το κινητό πηρα εναν συνδετηρα, τον ισιωσα και μετα τον εκανα σε σχημα τετοιο:

Ξεκουμπωσα το καλωδιο της μπαταριας για μεγαλυτερη ασφαλεια.

Μετα με την βοηθεια αλλου ατομου, ενω εγώ ένωνα τις 2 επαφες με τον συνδετηρα το αλλο ατομο κρατουσε το κινητο στην θεση του ενω εβαζε και το καλωδιο usb.

Μετα απο 3-4 δευτερολεπτα ακουστηκε ο ηχος στον υπολογιστη και αναγνωριστηκε το κινητο ως συσκευη Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 στον πινακα ελεγχου του υπολογιστη, με το που αναγνωριστηκε απο τον υπολογιστη αφαιρεσα τον συνδετηρα.

Συνεχισα με Miflash και flasara επιτυχως china developer rom, το φλασαρισμα διηρκησε περιπου 4 λεπτα.

Οταν ολοκληρωθηκε το φλασαρισμα το Miflash εγραψε Success με πρασινο φοντο.

Το κινητο παρεμεινε σβηστο οποτε αφαιρεσα το καλωδιο usb απο το κινητο, συνδεσα την μπαταρια και ενεργοποιησα το κινητο απο το κουμπι ενεργοποιησης. Το 1ο boot διηρκησε κανα 5λεπτο και με το που ανοιξε το Miui εβαλα παλι το καπακι του κινητου.

Αφου ολοκληρωθηκε το boot, εβαλα το mi account μου στο κινητο, ενεργοποιησα developer options και το κινητο εγραφε πως ειναι locked o bootloader, πατησα να γινει bind το mi account μου με το κινητο και εγινε αμέσως επιτυχως. Η ρυθμιση OEM Unlocking ηταν ηδη ενεργοποιημενη.

Εσβησα το κινητο, μετα κρατωντας Volume Down + Power μπηκα σε fastboot mode, ξεκινησα το mi unlock tool στον υπολογιστη συνδεθηκα με τον λογαριασμο μου mi account και οταν μου ζητηθηκε συνδεσα το κινητο με usb στον υπολογιστη, πατησα να γινει το unlock απο το προγραμμα και στο 99% μου εμφανισε μηνυμα να προσπαθησω σε 360 ωρες.

Να επισυμανω πως το ανοιγμα του κινητου δεν αφησε κανενα απολυτως σημαδι και δεν φαινετε οτι το κινητο εχει ανοιχτει.

Ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και ιδιαιτερα στον @derveni για την πολυτιμη βοηθεια και τον οδηγο του για test point.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην derveni ()
      Αιτία: Διαδικασία επιτυχούς test point respect