Διαφήμιση

Crashing στην εφαρμογή της default κάμερας.

• Διορθώθηκε
    • Εκανα σήμερα τελικά και factory reset.
      Τίποτα. Πάλι τα ίδια.
      Οταν υπάρχει η γραμμή ενεργοποίησης του API2 στο build prop η default camera κρασάρει.
      Οταν την αφαιρέσω λειτουργεί.
      Ολα αυτά μετά την αναβάθμιση σε 9.2.4.0.
      Γι' αυτό ψάχνω κάποιον με 9.2.4.0 και ενεργοποιημένο API2 να μου πει αν του λειτουργεί η default camera.
    • Σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα ότι συνήθως δεν δουλεύει. Ή τουλάχιστον με όλες τις εκδόσεις ROM. Βγήκε η 9.2.5.0 πλέον (την πήρα το μεσημέρι εγώ) και υπάρχει και στο en.miui.com. Δόκιμασε μπας και δουλέψει με αυτή εφόσον είναι τόσο κεφαλαιώδους σημασίας για σένα το ζήτημα να δουλεύουν και οι 2 εφαρμογές...
    • Δεν είναι "κεφαλαιώδους" σημασίας.
      Αλλά με την 9.2.1.0 δούλευε.
      Πειράζει που θέλω να βρω κάποιον με ίδια ROM και ενεργοποιημένο API2 να μου πει αν του δουλεύει;
      Απλά να ξέρω αν κάτι φταίει στη δική μου συσκευή ή αν το "πρόβλημα" οφείλεται στην αναβάθμιση της ROM.
      Πάω να κάνω την αναβάθμιση σε 9.2.5.0.
      Μου την έβγαλε κι εμένα.

=============== Φεβ 25th 2018, 1:04am ===============
      Ούτε με την 9.2.5.0 και ενεργοποιημένο το API2 λειτουργεί η default camera.
    • Διαφήμιση
    • Πάλι καλά που βρέθηκε άλλος ένας.
      Νόμιζα οτι μόνο εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα.

=============== Φεβ 27th 2018, 12:15pm ===============
      Για όποιον ενδιαφέρεται στο xda με ενημέρωσαν πως το "πρόβλημα" αυτό εμφανίστηκε μετά την αναβάθμιση του MIUI 9 με android 7.12.21 και μετά.
      Αρα κάποιες αλλαγές στο ίδιο το android δεν επιτρέπουν πλέον στην default camera να λειτουργήσει όταν ενεργοποιηθεί το API2.
      Αρα η μόνη λύση είναι να γίνει downgrade σε κάποια έκδοση MIUI με παλαιότερη έκδοση android.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την βοήθεια.
    • Διαφήμιση
    • Χμμμ δεν ξέρω αν ακουστεί χαζό αυτό που σου λέω αλλά πρώτου κάνεις downgrade θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το Xiaomi miui tool ----->XiaoMiTool - Automated Flashing Tool [GUIDE - STEP by STEP] - App - Xiaomi MIUI Official Forum
      Οι οδηγίες είναι απλές και βάζεις την version την τελευταία για μια τελευταία προσπάθεια μπας και δουλέψει εφόσον δεν έχουν οι άλλοι χρήστες αυτό το πρόβλημα.
      Άμα πάλι δεν σου ανοίγει η κάμερα τότε καλή τύχη με το downgrade!
    • Που ξέρουμε οτι άλλοι χρήστες δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα; Αφού δεν βρέθηκε κάποιος με 9.2.4.0 ή 9.2.5.0 που να έχει ενεργοποιημένο το API2 για να μας πει αν του λειτουργεί η default camera...
    • Μισό εσύ τι software χρησιμοποιείς για να ανοίγει η κάμερα τωρα; Αν χρησιμοποιείς open camera σου επιβεβαιώνει ότι έχεις ενεργοποιήσει το API2; Αν ναι τότε συγγνώμη προχωρά στα σχέδια σου...
    • Ο/H Yngwiedis έγραψε:

Πάλι καλά που βρέθηκε άλλος ένας.

Για όποιον ενδιαφέρεται στο xda με ενημέρωσαν πως το "πρόβλημα" αυτό εμφανίστηκε μετά την αναβάθμιση του MIUI 9 με android 7.12.21 και μετά.
      Αρα κάποιες αλλαγές στο ίδιο το android δεν επιτρέπουν πλέον στην default camera να λειτουργήσει όταν ενεργοποιηθεί το API2.
      Αρα η μόνη λύση είναι να γίνει downgrade σε κάποια έκδοση MIUI με παλαιότερη έκδοση android.

Φίλε συγγνώμη που επανέρχομαι και ίσως ακουστεί "κάπως" το σχόλιο, αλλά γιατί έχεις τόση πρεμούρα με το να δουλεύει σώνει και καλά η στοκ κάμερα; Τη google camera δεν τη βάζουμε γιατί βγάζει καλύτερες φωτογραφίες; Θα προτιμήσεις να κάνεις ...downgrade το λειτουργικό μόνο και μόνο για να δουλεύει και η ελλιπής εφαρμογή της xiaomi; Μου φαίνεται εντελώς μα εντελώς παράλογο!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H JohnHD έγραψε:

Μισό εσύ τι software χρησιμοποιείς για να ανοίγει η κάμερα τωρα; Αν χρησιμοποιείς open camera σου επιβεβαιώνει ότι έχεις ενεργοποιήσει το API2; Αν ναι τότε συγγνώμη προχωρά στα σχέδια σου...
      Χρησιμοποιώ Google Cam και Bacon Camera.

=============== Φεβ 27th 2018, 8:46pm ===============

Ο/H theopan έγραψε:

Ο/H Yngwiedis έγραψε:

Πάλι καλά που βρέθηκε άλλος ένας.

Φίλε συγγνώμη που επανέρχομαι και ίσως ακουστεί "κάπως" το σχόλιο, αλλά γιατί έχεις τόση πρεμούρα με το να δουλεύει σώνει και καλά η στομ κάμερα; Τη google camera δεν τη βάζουμε γιατί βγάζει καλύτερες φωτογραφίες; Θα προτιμήσεις να κάνεις ...downgrade το λειτουργικό μόνο και μόνο για να δουλεύει και η ελλιπής εφαρμογή της xiaomi; Μου φαίνεται εντελώς μα εντελώς παράλογο!
      Δεν είπα οτι θα κάνω το downgrade.
      Αυτό προτείνανε στο xda ως "λύση" αν κάποιος θέλει να λειτουργεί συγχρόνως η Google cam και η default camera.
      Η "πρεμούρα" με έχει πιάσει γιατί από τους 3 μήνες που έχω την συσκευή, τους πρώτους 2 μήνες λειτουργούσα και τις 2 εφαρμογές (Gcam και default) μια χαρά και μια ωραία πρωία δεν λειτουργούσε η default cam με τίποτα.
      Υπέθεσα οτι κάτι έχει παιχτεί στην συσκευή ή στο λειτουργικό αλλά τελικά είχε κάνει αυτόματη ενημέρωση το βράδυ μόνο του και όπως μάθαμε όλοι μας από το xda οι εκδόσεις MIUI που έχουν android 7.12.21 και άνω δεν επιτρέπουν στην default cam να λειτουργήσει με ενεργοποιημένο το API2.
      Αν δεν το ψείριζα πως θα το μάθαινα αυτό;