Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Τις λάμπες αν τις περάσεις στο mihome mainland china και κάνεις login με το ίδιο account στο yeelight app και επιλέξεις και εκεί region mainland China θα σου εμφανίσει τις λαμπες που έχεις περάσει στο mihome, τις κανει sync.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    • Απο απόσταση σιγουρα με καλύπτει, ελπίζω μονο επειδη θα το εχει μαζι στην τζεπη και θα ερχεται απ εξω , οταν φτανει κοντα η συνδεση να γινεται γρηγορα του κουμπιου με το gateway να μην θελει δλδ καποια ωρα να συνδεθεί.
      Ναι οντως το δοκιμασα και τις βρηκε τις λαμπες με το china.
      Eυχαριστώ παιδια
    • Καλησπέρα στην παρέα...μια κάμερα μου xiaomi 1080 p παρουσίασε μία ημερομηνία 2/1/1970 της έκανα hard reset με το pin και δεν μπαίνει στο mi home έχει τύχει καί σέ αλλον μάλλον θέλει νέο λογισμικό από την αρχή.. παιδιά το έλυσα το πρόβλημα
    • Διαφήμιση

Ο/H RpMz έγραψε:

Με τα σενάρια που έχεις στο Mi Home, φτιάχνεις αντίστοιχα στο AppleHome?

Το περιμένω και εγώ πως και πώς να έρθει, για να ξεκινήσω το στήσιμο.

Ναι αλλά με άλλο τρόπο, εδώ ένα μικρό παράδειγμα How to use HomeKit to control lights at specific times – The Sweet Setup !!! Το παράδοξο που έζησα είναι ότι μόλις προσπάθησα με το iPhone να προσθέσω το Aqara hub στο Mi Home ήταν πρακτικά αδύνατον γιατί με έκανε απευθείας redirect στο App της Apple οπότε για να το έχω και στα δυο αναγκάστηκα να φέρω στο σπίτι ένα φίλο με Android Phone για να το κάνω, ίσως βέβαια έφταιγε ότι αρχικά το πρόσθεσα με το App της Aqara και έγινε και ένα update το οποίο νομίζω μου έκανε την ζημιά !!! Σημειωτέον ότι όταν κατάφερα να το προσθέσω στο Mi Home έκανε και άλλο update που στο Aqara app δεν το έδινε !!! Όταν μεταφέρουμε στο τέλος μια Zigbee συσκευή από το ένα hub τα automations μεταφέρονται (για το Mi Home μιλάω) αλλά για να δουλέψουν πρέπει να τα απενεργοποιήσουμε και να τα ενεργοποιήσουμε εκ νέου !!! Μέχρι στιγμής δυο πράγματα δεν δουλεύουν στο Apple HomeKit, η τέταρτη λειτουργία του Aqara Mini Swich (shake) και οποιαδήποτε εντολή αν υπάρξει μεταβολή θερμοκρασίας ή υγρασίας στον αισθητήρα της Xiaomi (για τον Aqara δεν ξέρω γιατί δεν έχω) και εξηγω: έχω σενάριο που όταν η υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών ανεβεί στο 60% ανάβει η Mi Smart Plug που έχει έναν αφυγραντήρα συνδεμένο επάνω !!! Μπορείς να έχεις σενάρια και στα δυο οικοσυστήματα χωρίς κανένα πρόβλημα βέβαια !!! Αυτό που ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι όταν ανοίγω την εφαρμογή της Apple για κάνω κάτι πχ να ανοίξω μια πρίζα δεν χρειάζεται να περιμένω να φορτώσει η εφαρμογή αν για παράδειγμα ήταν πολύ ώρα κλειστή οπότε το τηλέφωνο την ''σκοτώνει'' για να μην υπάρχει ανεπιθύμητη κατανάλωση ενέργειας και μνήμης !!! Όταν θα λείπει οικογένεια από το σπίτι θα κάνω και ένα πείραμα να κλείσω το ίντερνετ (έχω δικό μου router για τοπικό διαμοιρασμό) για να δω εάν το οικοσύστημα δουλεύει τουλάχιστον σε τοπικό δίκτυο κάτι το οποίο δε γίνεται με την Xiaomi !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Ο/H RpMz έγραψε:

Με τα σενάρια που έχεις στο Mi Home, φτιάχνεις αντίστοιχα στο AppleHome?

Το περιμένω και εγώ πως και πώς να έρθει, για να ξεκινήσω το στήσιμο.

Ναι αλλά με άλλο τρόπο, εδώ ένα μικρό παράδειγμα How to use HomeKit to control lights at specific times – The Sweet Setup !!! Το παράδοξο που έζησα είναι ότι μόλις προσπάθησα με το iPhone να προσθέσω το Aqara hub στο Mi Home ήταν πρακτικά αδύνατον γιατί με έκανε απευθείας redirect στο App της Apple οπότε για να το έχω και στα δυο αναγκάστηκα να φέρω στο σπίτι ένα φίλο με Android Phone για να το κάνω, ίσως βέβαια έφταιγε ότι αρχικά το πρόσθεσα με το App της Aqara και έγινε και ένα update το οποίο νομίζω μου έκανε την ζημιά !!! Σημειωτέον ότι όταν κατάφερα να το προσθέσω στο Mi Home έκανε και άλλο update που στο Aqara app δεν το έδινε !!! Όταν μεταφέρουμε στο τέλος μια Zigbee συσκευή από το ένα hub τα automations μεταφέρονται (για το Mi Home μιλάω) αλλά για να δουλέψουν πρέπει να τα απενεργοποιήσουμε και να τα ενεργοποιήσουμε εκ νέου !!! Μέχρι στιγμής δυο πράγματα δεν δουλεύουν στο Apple HomeKit, η τέταρτη λειτουργία του Aqara Mini Swich (shake) και οποιαδήποτε εντολή αν υπάρξει μεταβολή θερμοκρασίας ή υγρασίας στον αισθητήρα της Xiaomi (για τον Aqara δεν ξέρω γιατί δεν έχω) και εξηγω: έχω σενάριο που όταν η υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών ανεβεί στο 60% ανάβει η Mi Smart Plug που έχει έναν αφυγραντήρα συνδεμένο επάνω !!! Μπορείς να έχεις σενάρια και στα δυο οικοσυστήματα χωρίς κανένα πρόβλημα βέβαια !!! Αυτό που ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι όταν ανοίγω την εφαρμογή της Apple για κάνω κάτι πχ να ανοίξω μια πρίζα δεν χρειάζεται να περιμένω να φορτώσει η εφαρμογή αν για παράδειγμα ήταν πολύ ώρα κλειστή οπότε το τηλέφωνο την ''σκοτώνει'' για να μην υπάρχει ανεπιθύμητη κατανάλωση ενέργειας και μνήμης !!! Όταν θα λείπει οικογένεια από το σπίτι θα κάνω και ένα πείραμα να κλείσω το ίντερνετ (έχω δικό μου router για τοπικό διαμοιρασμό) για να δω εάν το οικοσύστημα δουλεύει τουλάχιστον σε τοπικό δίκτυο κάτι το οποίο δε γίνεται με την Xiaomi !!!

Έχεις και appleTV για να παίζει το HomeKit?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@kougis Εννοείται, χωρίς αυτό ή ένα iPad που να είναι συνέχεια μέσα στο σπίτι δεν μπορείς να έχεις Apple HomeKit !!! Το Apple TV πρέπει να είναι τέταρτης γενιάς και μετά !!!

Για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει διακοπτάκι της Xiaomi και να το κολλήσει στον τοίχο να ΜΗΝ το κάνει διότι το κουμπί του reset είναι από πίσω και εάν χρειαστεί κάποια στιγμή πρέπει να το ξεκολλήσει από τον τοίχο με ότι συνέπειες έχει αυτό για να γίνει reset, προτιμάτε το Aqara το οποίο έχει το κουμπί σε εμφανές σημείο !!!

• Διαφήμιση
    • Μπήκαν οι λάμπες και περάστηκαν στο yeelight app και όχι στο mi home γιατί για να περάσεις εντολές με την Alexa γίνεται μόνο αν αλλάξεις region σε Singapore και το mi home δεν τις βλέπει.
    • Καλησπέρα σε όλους,
      Να πω κι εγώ με τη σειρά την εμπειρία μου για το Aqara hub. Γενικά απογοητεύτηκα γιατί περίμενα να είναι πιο λειτουργικό. Δυσκολεύτηκα με την εγκατάσταση, το έκανα εγκατάσταση μέσω του iPad. Έπειτα οι αυτοματισμοί κάπως δυσλειτουργικοι-κουραστικοί. Καμία σχέση με το Mi και την εφαρμογή του. Τελικά αφού το χρησιμοποίησα μια δυο μέρες το σταμάτησα, ούτε καν σαν γέφυρα δν το χρησιμοποιώ. Συγκριτικά το Mi είναι πιο εύκολο στη χρήση και στους αυτοματισμούς.

@Antonisgg Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η εφαρμογή της Xiaomi είναι πιο όμορφη όμως το θέμα απόκρισης το οποίο είναι και πολύ σημαντικό ορισμένες φορές δεν μπορείς να το παραβλέψεις, μόλις ανοίγω την εφαρμογή όλα είναι έτοιμα προς χρήση ούτε refresh ούτε τίποτε !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

Ο/H Antonisgg έγραψε:

Ναι είναι πιο εύχρηστη και πιο απλή. Εγώ προσωπικά ξενέρωσα. Τσάμπα το αγόρασα δν το χρησιμοποιώ.

Πούλα το, θα το πάρουν στα σίγουρα και γρήγορα !!! Στείλε μου PM !!!