Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Κλασικός διακόπτης είναι.
      Ξέρετε πώς βγαίνει ο συγκεκριμένος για να μην κάνω ζημιά στον τοίχο;

Βάζω κατσαβίδι από κάτω και πιέζω προς τα έξω ή υπάρχει άλλη τεχνική;

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Καλημέρα, αν δεν έχεις σχέση με το ρεύμα μην βάζεις χέρι φώναξε ηλεκτρολόγο !!! Τώρα αν θέλεις λύση πάνω στον διακόπτη ή βάζεις Sonoff για φθηνά ή αν αντέχει η τσέπη σου βάζεις αυτό εδώ που μπαίνει από μέσα και δεν έχεις καμία αισθητική αλλαγή !!! switches Δεν μιλάω για Aqara γιατί θέλει μερεμέτια στον τοίχο μιας και είναι τετράγωνος από πίσω και δεν χωράει στα ελληνικά κουτιά !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Καλημέρα, αν δεν έχεις σχέση με το ρεύμα μην βάζεις χέρι φώναξε ηλεκτρολόγο !!! Τώρα αν θέλεις λύση πάνω στον διακόπτη ή βάζεις Sonoff για φθηνά ή αν αντέχει η τσέπη σου βάζεις αυτό εδώ που μπαίνει από μέσα και δεν έχεις καμία αισθητική αλλαγή !!! switches Δεν μιλάω για Aqara γιατί θέλει μερεμέτια στον τοίχο μιας και είναι τετράγωνος από πίσω και δεν χωράει στα ελληνικά κουτιά !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τα sonoff μπαίνουν μέσα στο διακόπτη; Ή χρειάζονται μερεμέτια;

Sent from my iPhone using Tapatalk

@kougis Διακόπτης τοίχου είναι δεν θέλει μερεμέτια !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

Ο/H kougis έγραψε:

Είναι η καλύτερη λύση αυτό δηλαδή και οικονομική;

Οικονομική είναι σίγουρα, τώρα για το αν είναι η καλύτερη πρέπει πρώτα να μου πεις τι θέλεις να κάνεις !!! Πάντως δε συνδέεται με το οικοσύστημα της Xiaomi εκτός Κίνας !!!

Θέλω να χειρίζομαι από μακριά τους διακόπτες και τις πρίζες και να φτιάχνω σενάρια. Συναγερμό έχω. Θέλω να αποφύγω όμως τους σέρβερ. (Έχω σε δεύτερο σπίτι xiaomi home.)
      Αυτή η λύση που έδειξες πριν είναι η καλύτερη νομίζω αλλά ακριβή. Έχω πολλές πρίζες και διακόπτες. Το πρόβλημα είναι ότι έχω διπλούς και τριπλούς διακόπτες. Επίσης η καλωδίωση του σπιτιού δεν είναι και ότι καλύτερο. Σε μια ασφάλεια του πίνακα δεν συνδέεται μόνο ένα φωτιστικό ας πούμε αλλά μαζί με το φωτιστικό είναι και κάποια πρίζα ή και ένα άλλο φωτιστικό κτλ.

@kougis τα έχουμε πει, ο μόνος τρόπος να αποφύγεις servers είναι το Apple HomeKit και να πάρεις προϊόντα που σχετίζονται με αυτό τα οποία είναι πολύ ακριβά ή να φτιάξεις δικό με Raspberry (μην με ρωτήσεις πως, δεν ξέρω) !!!

• Διαφήμιση

Ο/H kougis έγραψε:

Τα sonoff είναι μέσω σέρβερ;
      Δηλαδή είναι μια άλλη λύση όπως της xiaomi?

Ναι και είναι η ποιο φθηνή λύση !!!

Ο/H kougis έγραψε:

Η διαφορά με τα xiaomi?

Μπαίνουν στον τοίχο χωρίς μερεμέτια !!!

• Διαφήμιση
    • το τραβάτε πολύ χωρίς λόγο και βγαίνετε εκτός θέματος.

τα Fibaro είναι να έχεις λεφτά να χαλάς. θέλεις gateway, η μπρίζα είναι bluetooth κτλ κτλ. ωραία τα Fibaro, αλλά τραγικά ακριβά για κάποιον που θέλει να φτιάξει ένα smart home (δεν μιλάμε για ένα διακόπτη) και από ότι λες δεν θες να δώσεις λεφτά.

το sonoff θα σου κάνει την δουλειά σου και για να μπορείς το ελέγχεις από μακριά, θέλει internet και σύνδεση με τον server τους. δεν χρειάζεται μερεμέτι. είναι φθηνός... πάρε αυτό και θα ταιριάζει λίγο περισσότερο με τους διακόπτες που έχεις τώρα.

τα xiaomi θέλουν πάλι σύνδεση με τον server τους. δεν μπορείτε να τα έχετε όλα δικά σας, δωρεάν και να νιώθετε και "ασφαλείς" μην τυχόν κάποιος σου ανάψει το φως. αν θες να το βάλεις, ή θα πρέπει να σκάψεις το τοίχο, ή θα πρέπει να βάλεις τετράγωνο εξωτερικό κουτί. φώναξε ηλεκτρολόγο.
      προσωπικά προτιμώ τον aqara γιατί είναι διακόπτης και όχι touch-sensitive τζαμάκι και μου προσφέρει αυτοματισμούς για τα υπόλοιπα xiaomi. δεν μ'αρέσει καθόλου αυτό στο sonoff. Ελπίζω κάποια στιγμή η aqara να βγάλει διακόπτες στρογγυλούς και εκεί να τελειώσουν όλα μας τα θέματα.

αν θέλεις να ξεφορτωθείς το server της xiaomi και να μην κρέμεσαι από πάνω τους η λύση δεν είναι μόνο το Apple Homekit.... βάζεις openhab ή homeassistant και τα κάνεις όλα από εκεί. μην ρωτήσεις πως γίνεται αυτό, θέλει διάβασμα και ώρες. χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αν δεν είσαι σίγουρος για το πως θα ανοίξεις έναν διακόπτη τοίχου, θα τα βρείς ακόμα πιο σκούρα με τις 2 παραπάνω πλατφόρμες.