Ο/H kougis έγραψε:
Οι αυτοκόλλητοι διακόπτες θέλουν smart λάμπες, σωστά;
Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
Εννοείται !!!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Πρέπει να εγγραφείτε ως μέλη για να μπορέσετε να αφήσετε σχόλια και μηνύματα
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό ; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΟ/H kougis έγραψε:
Οι αυτοκόλλητοι διακόπτες θέλουν smart λάμπες, σωστά;
Παιχνιδάκι είναι. Άμα έχεις κάνει ποτέ Jailbreak ή Flasharisma ROM σε Android αυτό θα σου φανεί παιχνιδάκι. Τσέκαρε το site του Home Assistant. Έχει αναλυτικούς οδηγούς για τα πάντα. Εγκατάστασης, "προγραμματισμού", υποστηριζόμενων συσκευών, Geofencing. Είναι χρυσός. Κάθε απαιτητικός smart home χρήστης, όχι απλά enthusiast, πρέπει να τρέχει home assistant. Είναι σε άλλο επίπεδο η ευκολία προγραμματισμού σε σχέση με την πολυπλοκότητα αυτοματισμών.Ο/H kougis έγραψε:
@Meik0
Είναι εύκολο το σετάρισμα του raspberry?
Έχεις κάποιο οδηγό;
Το μερεμέτι θέλω να αποφύγω. Και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να κάνω μερεμέτι. Είτε με τον Wireless είτε με τον Wired. Γιατί θέλω να εξαφανίσω του παλιούς, που σημαίνει πρέπει να τους modάρω από πάνω με κάποιο τρόπο, βέβαια είναι πολύ μικρότερο μερεμέτι. Αυτό που χάνω βέβαια με τον wireless είναι το Zigbee repeater που είναι built-in.... Θα κοιτάξω τους Koogeek, δεν το ήξερα, δουλεύουν κανονικά με τα προϊόντα της Aqara;Ο/H Ikariapower έγραψε:
Υπάρχουν οι αντίστοιχοι διακοπές λοιπόν της Aqara οι οποίοι είναι αυτοκόλλητοι στον τοίχο και δεν χρειάζονται ρεύμα από κει και πέρα αν επιμένεις θα πρέπει να σκάψεις τον τοίχο και να κάνεις μερεμέτια, η δεύτερη λύση που μπορώ να σου προτείνω ως Apple user είναι οι διακόπτες της Koogeek οι οποίοι υπάρχουν και διαθέσιμοι στην Ελλάδα !!!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Πες πως έχει αλερετούρ διακόπτες στο υπνοδωμάτιο, που είναι το πιο συνηθισμένο, αν ανάψεις από τον έναν πρέπει να πατήσεις πχ 2 κλικ από τον άλλον για να σβήσει; Δεδομένο ότι είναι και οι 2 διακόπτες της Aqara ας πούμε. Ή εσύ μιλάς για τον έναν της Aqara και τον άλλον να είναι κλασικός;Ο/H Sotiris_s έγραψε:
Εχω έχω βάλει 2 διακόπτες στο σπίτι γιατί ήθελα το zigbee κ έκανα μερεμετι... Δεν είναι τίποτα δύσκολο ούτε μόνιμο... Αν θέλεις να το αλλάξεις στο μέλλον πάλι γίνεται.... Εκεί που δεν έχω λύση είναι στους αλερετουρ διακόπτες....
Γνωρίζοντας ότι μπορείς να λέω χαζομάρα, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, μέσω software μπορείς να δώσεις 2 διακόπτες να δουλεύουν 1 λάμπα. Ο ένας διακόπτης να είναι wired βγάζοντας off το αλερετουρ και ο άλλος wireless, και οι δύο επιτοίχιοι. Το πολύ πολύ να χρειάζεται double-tap ο δεύτερος. Τουλάχιστον έχεις 2 διακόπτες για 1 φως κάπως έτσι, θεωρητικά.Ο/H Sotiris_s έγραψε:
τους διακοπτες τους εχω βαλει σε απλη συνδεση ... ενας διακοπτης ενα φως...
Για αλλερετουρ δεν εχει κατι η xiaomi... ελπιζω στο μελλον να βγαλει...
Ειναι κανενας ηλεκτρολογος εδω να μας πει μηπως αυτος ο διακοπτης με το ουδετερο θα εκανε σε αλλερετουρ?????
Γιατί θέλουν ουδέτερο...Ο/H Ikariapower έγραψε:
@Meik0 Αφού παίζεις με Raspberry δες αν παίζουν οι Sonoff που είναι και φθηνοί !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Πηγα σε καινουργιο σπιτι προχτες, που ο ιδιοκτητης επειδη ηταν απο την κατασκευη εβαλε τον ηλεκτρολογο να του περασει παντου ουδετερο! Πολυτελεια!Ο/H Meik0 έγραψε:
Γνωρίζοντας ότι μπορείς να λέω χαζομάρα, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, μέσω software μπορείς να δώσεις 2 διακόπτες να δουλεύουν 1 λάμπα. Ο ένας διακόπτης να είναι wired βγάζοντας off το αλερετουρ και ο άλλος wireless, και οι δύο επιτοίχιοι. Το πολύ πολύ να χρειάζεται double-tap ο δεύτερος. Τουλάχιστον έχεις 2 διακόπτες για 1 φως κάπως έτσι, θεωρητικά.Ο/H Sotiris_s έγραψε:
τους διακοπτες τους εχω βαλει σε απλη συνδεση ... ενας διακοπτης ενα φως...
Για αλλερετουρ δεν εχει κατι η xiaomi... ελπιζω στο μελλον να βγαλει...
Ειναι κανενας ηλεκτρολογος εδω να μας πει μηπως αυτος ο διακοπτης με το ουδετερο θα εκανε σε αλλερετουρ?????
Γιατί θέλουν ουδέτερο...Ο/H Ikariapower έγραψε:
@Meik0 Αφού παίζεις με Raspberry δες αν παίζουν οι Sonoff που είναι και φθηνοί !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ο/H panoskpv έγραψε:
Καλησπέρα,
Με την τελευταία κακοκαιρία στην Αθήνα είχα διακοπή ρεύματος. Αφού επανήλθε το ρεύμα όλες οι συσκευές που ήταν συνδεδεμένες στον κινέζικο server έμειναν offline στην εφαρμογή για ώρες ( μια σκούπα που έχω αγοράσει από Ελλάδα και την έχω συνδέσει στον Ελληνικό με διπλοτυπό Xiaomi Home μέσω του MIUI συνδέθηκε κατευθείαν). Ότι ήταν συνδεδεμένο στο Mi hub (διακόπτες σε συνδυασμό με ένα smart plug) δούλευαν κανονίκα και ας ήταν offline στην εφαρμογή. Όλα εκτός από τις mi λάμπες φάνηκαν online την επόμενη μέρα. Οι λάμπες συνδέθηκαν την μεθεπόμενη. Τι παίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση; Το ίδιο μου έχει ξανασυμβεί και σε προηγούμενη διακοπή. Συμβαίνει και σε άλλους; Ελπιίζω να υπάρχει κάποια λύση γιατί δεν γίνεται σε κάθε διακοπή να πρέπει να περιμένουμε δυο μέρες για να έχουμε πρόσβαση στις συσκευές μας.