Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H kougis έγραψε:

Οι αυτοκόλλητοι διακόπτες θέλουν smart λάμπες, σωστά;

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

Εννοείται !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    • Ο/H kougis έγραψε:

@Meik0
      Είναι εύκολο το σετάρισμα του raspberry?
      Έχεις κάποιο οδηγό;

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
      Παιχνιδάκι είναι. Άμα έχεις κάνει ποτέ Jailbreak ή Flasharisma ROM σε Android αυτό θα σου φανεί παιχνιδάκι. Τσέκαρε το site του Home Assistant. Έχει αναλυτικούς οδηγούς για τα πάντα. Εγκατάστασης, "προγραμματισμού", υποστηριζόμενων συσκευών, Geofencing. Είναι χρυσός. Κάθε απαιτητικός smart home χρήστης, όχι απλά enthusiast, πρέπει να τρέχει home assistant. Είναι σε άλλο επίπεδο η ευκολία προγραμματισμού σε σχέση με την πολυπλοκότητα αυτοματισμών.

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Υπάρχουν οι αντίστοιχοι διακοπές λοιπόν της Aqara οι οποίοι είναι αυτοκόλλητοι στον τοίχο και δεν χρειάζονται ρεύμα από κει και πέρα αν επιμένεις θα πρέπει να σκάψεις τον τοίχο και να κάνεις μερεμέτια, η δεύτερη λύση που μπορώ να σου προτείνω ως Apple user είναι οι διακόπτες της Koogeek οι οποίοι υπάρχουν και διαθέσιμοι στην Ελλάδα !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
      Το μερεμέτι θέλω να αποφύγω. Και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να κάνω μερεμέτι. Είτε με τον Wireless είτε με τον Wired. Γιατί θέλω να εξαφανίσω του παλιούς, που σημαίνει πρέπει να τους modάρω από πάνω με κάποιο τρόπο, βέβαια είναι πολύ μικρότερο μερεμέτι. Αυτό που χάνω βέβαια με τον wireless είναι το Zigbee repeater που είναι built-in.... Θα κοιτάξω τους Koogeek, δεν το ήξερα, δουλεύουν κανονικά με τα προϊόντα της Aqara;

----update----
      με μια γρήγορη ματιά είδα πως 1) είναι φαρμακείο 2) θέλουν ουδέτερο. Σε λίγα σπίτια θα βρεις ουδέτερο στο κουτί διακόπτη.
    • Εχω έχω βάλει 2 διακόπτες στο σπίτι γιατί ήθελα το zigbee κ έκανα μερεμετι... Δεν είναι τίποτα δύσκολο ούτε μόνιμο... Αν θέλεις να το αλλάξεις στο μέλλον πάλι γίνεται.... Εκεί που δεν έχω λύση είναι στους αλερετουρ διακόπτες....
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Sotiris_s έγραψε:

Εχω έχω βάλει 2 διακόπτες στο σπίτι γιατί ήθελα το zigbee κ έκανα μερεμετι... Δεν είναι τίποτα δύσκολο ούτε μόνιμο... Αν θέλεις να το αλλάξεις στο μέλλον πάλι γίνεται.... Εκεί που δεν έχω λύση είναι στους αλερετουρ διακόπτες....
      Πες πως έχει αλερετούρ διακόπτες στο υπνοδωμάτιο, που είναι το πιο συνηθισμένο, αν ανάψεις από τον έναν πρέπει να πατήσεις πχ 2 κλικ από τον άλλον για να σβήσει; Δεδομένο ότι είναι και οι 2 διακόπτες της Aqara ας πούμε. Ή εσύ μιλάς για τον έναν της Aqara και τον άλλον να είναι κλασικός;

Anyway,
      το θεματάκι μου με το μερεμέτι είναι ότι σε ενοικίαση σχεδόν ποτέ δεν είναι επιτρεπτό..
    • τους διακοπτες τους εχω βαλει σε απλη συνδεση ... ενας διακοπτης ενα φως...
      Για αλλερετουρ δεν εχει κατι η xiaomi... ελπιζω στο μελλον να βγαλει...
      Ειναι κανενας ηλεκτρολογος εδω να μας πει μηπως αυτος ο διακοπτης με το ουδετερο θα εκανε σε αλλερετουρ?????

@Meik0 Αφού παίζεις με Raspberry δες αν παίζουν οι Sonoff που είναι και φθηνοί !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Ο/H Sotiris_s έγραψε:

τους διακοπτες τους εχω βαλει σε απλη συνδεση ... ενας διακοπτης ενα φως...
      Ειναι κανενας ηλεκτρολογος εδω να μας πει μηπως αυτος ο διακοπτης με το ουδετερο θα εκανε σε αλλερετουρ?????
      Γνωρίζοντας ότι μπορείς να λέω χαζομάρα, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, μέσω software μπορείς να δώσεις 2 διακόπτες να δουλεύουν 1 λάμπα. Ο ένας διακόπτης να είναι wired βγάζοντας off το αλερετουρ και ο άλλος wireless, και οι δύο επιτοίχιοι. Το πολύ πολύ να χρειάζεται double-tap ο δεύτερος. Τουλάχιστον έχεις 2 διακόπτες για 1 φως κάπως έτσι, θεωρητικά.

Ο/H Ikariapower έγραψε:

@Meik0 Αφού παίζεις με Raspberry δες αν παίζουν οι Sonoff που είναι και φθηνοί !!!

Γιατί θέλουν ουδέτερο...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Meik0 έγραψε:

Ο/H Sotiris_s έγραψε:

τους διακοπτες τους εχω βαλει σε απλη συνδεση ... ενας διακοπτης ενα φως...
      Γνωρίζοντας ότι μπορείς να λέω χαζομάρα, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, μέσω software μπορείς να δώσεις 2 διακόπτες να δουλεύουν 1 λάμπα. Ο ένας διακόπτης να είναι wired βγάζοντας off το αλερετουρ και ο άλλος wireless, και οι δύο επιτοίχιοι. Το πολύ πολύ να χρειάζεται double-tap ο δεύτερος. Τουλάχιστον έχεις 2 διακόπτες για 1 φως κάπως έτσι, θεωρητικά.

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Γιατί θέλουν ουδέτερο...
      Πηγα σε καινουργιο σπιτι προχτες, που ο ιδιοκτητης επειδη ηταν απο την κατασκευη εβαλε τον ηλεκτρολογο να του περασει παντου ουδετερο! Πολυτελεια!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Καλησπέρα. Mi Purifier 2s EU με Mi Router 3G mainland China πως συνδέονται; Δεν βρίσκει το router.....
      UPDATE: Του πήρε λίγο χρόνο αλλά το βρήκε!

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλησπέρα,

Με την τελευταία κακοκαιρία στην Αθήνα είχα διακοπή ρεύματος. Αφού επανήλθε το ρεύμα όλες οι συσκευές που ήταν συνδεδεμένες στον κινέζικο server έμειναν offline στην εφαρμογή για ώρες ( μια σκούπα που έχω αγοράσει από Ελλάδα και την έχω συνδέσει στον Ελληνικό με διπλοτυπό Xiaomi Home μέσω του MIUI συνδέθηκε κατευθείαν). Ότι ήταν συνδεδεμένο στο Mi hub (διακόπτες σε συνδυασμό με ένα smart plug) δούλευαν κανονίκα και ας ήταν offline στην εφαρμογή. Όλα εκτός από τις mi λάμπες φάνηκαν online την επόμενη μέρα. Οι λάμπες συνδέθηκαν την μεθεπόμενη. Τι παίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση; Το ίδιο μου έχει ξανασυμβεί και σε προηγούμενη διακοπή. Συμβαίνει και σε άλλους; Ελπιίζω να υπάρχει κάποια λύση γιατί δεν γίνεται σε κάθε διακοπή να πρέπει να περιμένουμε δυο μέρες για να έχουμε πρόσβαση στις συσκευές μας.

Ο/H panoskpv έγραψε:

Καλησπέρα,

Με την τελευταία κακοκαιρία στην Αθήνα είχα διακοπή ρεύματος. Αφού επανήλθε το ρεύμα όλες οι συσκευές που ήταν συνδεδεμένες στον κινέζικο server έμειναν offline στην εφαρμογή για ώρες ( μια σκούπα που έχω αγοράσει από Ελλάδα και την έχω συνδέσει στον Ελληνικό με διπλοτυπό Xiaomi Home μέσω του MIUI συνδέθηκε κατευθείαν). Ότι ήταν συνδεδεμένο στο Mi hub (διακόπτες σε συνδυασμό με ένα smart plug) δούλευαν κανονίκα και ας ήταν offline στην εφαρμογή. Όλα εκτός από τις mi λάμπες φάνηκαν online την επόμενη μέρα. Οι λάμπες συνδέθηκαν την μεθεπόμενη. Τι παίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση; Το ίδιο μου έχει ξανασυμβεί και σε προηγούμενη διακοπή. Συμβαίνει και σε άλλους; Ελπιίζω να υπάρχει κάποια λύση γιατί δεν γίνεται σε κάθε διακοπή να πρέπει να περιμένουμε δυο μέρες για να έχουμε πρόσβαση στις συσκευές μας.

Και σε μένα συνέβη αυτό εκτός από τις λάμπες, διακόπτες διπλοί ή μονοί διακοπτάκια πρίζες και τα λοιπά !!! Αυτό που έκανα ήταν να τα "πειράξω" δηλαδή πάτησα στιγμιαία το κουμπί του reset στην συσκευές που δείχνανε εκτός σύνδεσης και επανήλθαν όμως επειδή μου έχει ξανασυμβεί πάλι με διακοπή ρεύματος δε νομίζω ότι υπάρχει σωτηρία και είμαι πεπεισμένος ότι φταίει ο server τους γιατί έχω διάφορα άλλα καλούδια από άλλες εταιρίες και κανένα δεν επηρεάστηκε !!! Λέω ότι δεν υπάρχει σωτηρία γιατί δυστυχώς ο κινέζικος server έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από τα προϊόντα της Xiaomi τα οποία δε νομίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα δούμε σε άλλο server αλλά αν ποτέ γίνει σταδιακά θα τα αλλάξω όλα !!!

• Διαφήμιση
    • Στην μια λάμπα που έκανα reset δεν είχα καμία επιτυχία. Δεν κατάφερα να την συνδέσω. Απλά όταν οι άλλες συνδέθηκαν προσπάθησα να την συνδέσω εκ νέου και τότε συνδέθηκε. Το περίεργο είναι ότι κάθε φορά όταν κοιτάω στις επίλογες του router (της Vodafone), όλες οι Mi Home συσκευές, που θα έπρεπε να είναι συνδεδεμένες κατευθείαν στο wifi, ήταν κανονικά συνδεδεμένες και ας φαίνονταν στη εφαρμογή offline. Πάντως όσο περίμενα πρόσπάθησα να συνδεσώ την λάμπα (πρώτης γενίας, που φαίνεται ότι μπορεί να συσνδεθεί στον ελληνικο, αγορασμένη από κίνα) που έκαννα reset στον ελλήνικο server αλλά μάταια.