Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H Jiasios έγραψε:

Το σχετικο καταστημα εχει ασχετους πωλητες. Οπως την πηρα ετσι δουλευει χωρις καμια πατεντα.
      Μήπως πρέπει να'ναι από αυτές που λένε ότι δουλεύουν και χωρίς πίνακα? Γιατί αυτή που ρώτησα (και είναι λίγο πιο φθηνή) δεν το αναφέρει αυτό. Τα καλώδια που'τα βάλες?

Thanks.
    • Στις υποδοχες line και +14v που ειναι οι στανταρ θέσεις τροφοδοσιας. Το καλωδιο συναγερμού χρειαζεται απο το τροφοδοτικό ως το μπαλκονι.
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Στις υποδοχες line και +14v που ειναι οι στανταρ θέσεις τροφοδοσιας. Το καλωδιο συναγερμού χρειαζεται απο το τροφοδοτικό ως το μπαλκονι.
      Αα, ωραίος thanks. Έλεγα να βαζα απλό διπλό ρεύματος μιας που είναι 2 αλλά θα βάλω συναγερμού άμα είναι. Όντως ο υπάλληλος πρέπει να μου λεγε ότι να'ναι. Ίσως δοκιμάσω να δώσω ρεύμα και στο signal (ή όπως λέγεται) για να ανάβει και το φωτάκι (αν δεν ανάβει μόνο του). Thanks και πάλι. Όσον αφορά το motion της Aqara ναι και γω δεν βγάζω άκρη τελικά με το when in dark.
    • Διαφήμιση
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Και εγώ που έλεγα να αντικαταστήσω το Mi Motion Sensor με το Aqara για αυτήν τη έξτρα λειτουργία !!! Μου κάνατε τη καρδιά περιβόλι που λέει και η παροιμία !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Τα λαμπακια της σειρηνας αναβουν εξαρχης και παιζουν οσο χτυπαει. Δυστυχώς το aqara δυσλειτουργει με το when it is dark και κολλαει ολο το σεναριο μετα. Οπως δυσλειτουργει και η καμερα aqara gateway.
    • Εντωμεταξύ, άμα γίνει εγκατάσταση του Mi Home σε 2 συσκευές (Android) και γίνει log in με το ίδιο account μετά χαλάνε οι ειδοποιήσεις βλέπω. Κρίμα γιατί θα θελα να το χα σε 2 συσκευές. Έχετε και σεις αυτό το θέμα? Επίσης ο ένας Aqara Motion μου βρίσκει συνεχώς λάθως ανίχνευση κίνησης ενώ δεν υπάρχει.
    • Διαφήμιση
    • Εμένα στις καμερες δε λειτουργουν οι ειδοποιησεις σε κανενα λογαριασμο και δε δινουν alert. Τα αλλα σεναρια κομπλε σε 4 συσκευές ταυτόχρονα
    • όσοι παρακολουθείτε το θέμα με τον Singapore server στο forum της Yeelight ίσως να είδατε ότι καταφερα τελικά να συνδέσω το gateway στον server και μαζί με αυτό να και πολλές άλλες συσκευές που κανονικά δεν υποστηρίζονται από τον συγκεκριμένο server όπως το Aqara a/c companion, Aqara door sensors, Aqara temperature sensors αλλά και μία λάμπα της Philips. Το Google Assistant μου δουλεύει μια χαρά με τις λάμπες της Yeelight πλέον. Θα μέ βάλει στα έξοδα να πάρω κανένα Google Home τώρα. :)
      Εκεί που χάλασε η δουλειά είναι με την Xiaomi Dafang ip camera, που μόλις παρέλαβα. Στον server της Κίνας συνδέεται και δουλεύει κανονικά. Στο server της Σιγκαπούρης όμως, ενώ κάνει κανονικα σύνδεση και τη βλέπω στο Mi Home online, όταν πατάω να μπω στην κάμερα δεν κάνει τίποτα.
      Με τη συγκεκριμένη κάμερα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου πριν την πάρω. Χτες βρήκα κάτι αναφορές από τον 10/2017 ότι δεν επαιζε σε κάποιους ούτε στον server της Κίνας και γενικώς αναφορές που έμοιαζαν πολύ με αυτές για την Xiaofang. Έχει κανένας τη συγκεκριμένη κάμερα να πει τις εμπειρίες του? καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να επιστρέψω στο server της Κίνας μόνο για την συγκεκριμένη καμερα, αλλά θα ήθελα να την κρατήσω γιατί είχε λειτουργίες που η ptz 720p δεν της έχει.
    • Ο/H gsouflas έγραψε:

Εγω το έχω σε τρία κινητά και οι ειδοποιήσεις έρχονται σε όλα κανονικά. Απλά κάνε μια εκκαθάριση δεδομένων
      Εκκαθάριση σε όλες? Έχω το Mi Home στο βασικό μου κινητό και έρχονται κανονικά, μετά το έβαλα και σε μια 2η συσκευή και η 2η δεν έπαιρνε. Μετά είδα ότι ούτε και 1η δεν έπαιρνε οπότε έκανα απεγκατάσταση το Mi Home από τη 2η, έκανα restart τη 1η και επανήλθαν στην 1η.
    • Ο/H psybill έγραψε:

όσοι παρακολουθείτε το θέμα με τον Singapore server στο forum της Yeelight ίσως να είδατε ότι καταφερα τελικά να συνδέσω το gateway στον server και μαζί με αυτό να και πολλές άλλες συσκευές που κανονικά δεν υποστηρίζονται από τον συγκεκριμένο server όπως το Aqara a/c companion, Aqara door sensors, Aqara temperature sensors αλλά και μία λάμπα της Philips. Το Google Assistant μου δουλεύει μια χαρά με τις λάμπες της Yeelight πλέον. Θα μέ βάλει στα έξοδα να πάρω κανένα Google Home τώρα. :)
      Εκεί που χάλασε η δουλειά είναι με την Xiaomi Dafang ip camera, που μόλις παρέλαβα. Στον server της Κίνας συνδέεται και δουλεύει κανονικά. Στο server της Σιγκαπούρης όμως, ενώ κάνει κανονικα σύνδεση και τη βλέπω στο Mi Home online, όταν πατάω να μπω στην κάμερα δεν κάνει τίποτα.
      Με τη συγκεκριμένη κάμερα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου πριν την πάρω. Χτες βρήκα κάτι αναφορές από τον 10/2017 ότι δεν επαιζε σε κάποιους ούτε στον server της Κίνας και γενικώς αναφορές που έμοιαζαν πολύ με αυτές για την Xiaofang. Έχει κανένας τη συγκεκριμένη κάμερα να πει τις εμπειρίες του? καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να επιστρέψω στο server της Κίνας μόνο για την συγκεκριμένη καμερα, αλλά θα ήθελα να την κρατήσω γιατί είχε λειτουργίες που η ptz 720p δεν της έχει.
      Πράγματι είδα το σχόλιό σου πριν λίγες ημέρες και είχα μπει και γω στο τριπάκι.

Χθες τελικά κατάφερα να συνδεθώ με τον Singapore server και οριστικά να απεξαρτηθώ από τον Mainland China, όλες πλέον οι συσκευές μου λειτουργούν κανονικά όπως επίσης και όσα σενάρια έως τώρα έχω σετάρει όπως και ο Google Assistant, καλή φάση που μπορώ πλέον να χειρίζομαι όλα τα φωτιστικά στο σπίτι και με την φωνή μου. Από την άλλη έχοντας στην άκρη ένα raspberry pi λέω να το στύσω ως Google Assistant να μείνει κανά φράγκο στην άκρη περιμένοντας πότε και αν κάποιο από τα έξυπνα ηχεία τόσο της Xiaomi όσο και της Yeelight χαμπαριάσουν από Αγγλικά.

Τώρα για την κάμερα λυπάμαι αλλά δεν έχω για να σε βοηθήσω το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως από την στιγμή που την βλέπει η εφαρμογή ίσως στο μέλλον με μια αναβάθμιση της συσκευής ή της εφαρμογής λύσει το πρόβλημα.

Να ρωτήσω μόνο αν δοκίμασες να εγκαταστήσεις το Μi home με Singapore server σε πάνω από μία συσκευές (κινητό ή τάμπλετ) γιατί εγώ δεν μπόρεσα, ευχαριστώ.
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tinkano έγραψε:

Ο/H psybill έγραψε:

όσοι παρακολουθείτε το θέμα με τον Singapore server στο forum της Yeelight ίσως να είδατε ότι καταφερα τελικά να συνδέσω το gateway στον server και μαζί με αυτό να και πολλές άλλες συσκευές που κανονικά δεν υποστηρίζονται από τον συγκεκριμένο server όπως το Aqara a/c companion, Aqara door sensors, Aqara temperature sensors αλλά και μία λάμπα της Philips. Το Google Assistant μου δουλεύει μια χαρά με τις λάμπες της Yeelight πλέον. Θα μέ βάλει στα έξοδα να πάρω κανένα Google Home τώρα. :)
      Πράγματι είδα το σχόλιό σου πριν λίγες ημέρες και είχα μπει και γω στο τριπάκι.
      Χθες τελικά κατάφερα να συνδεθώ με τον Singapore server και οριστικά να απεξαρτηθώ από τον Mainland China, όλες πλέον οι συσκευές μου λειτουργούν κανονικά όπως επίσης και όσα σενάρια έως τώρα έχω σετάρει όπως και ο Google Assistant, καλή φάση που μπορώ πλέον να χειρίζομαι όλα τα φωτιστικά στο σπίτι και με την φωνή μου. Από την άλλη έχοντας στην άκρη ένα raspberry pi λέω να το στύσω ως Google Assistant να μείνει κανά φράγκο στην άκρη περιμένοντας πότε και αν κάποιο από τα έξυπνα ηχεία τόσο της Xiaomi όσο και της Yeelight χαμπαριάσουν από Αγγλικά.

Τώρα για την κάμερα λυπάμαι αλλά δεν έχω για να σε βοηθήσω το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι πως από την στιγμή που την βλέπει η εφαρμογή ίσως στο μέλλον με μια αναβάθμιση της συσκευής ή της εφαρμογής λύσει το πρόβλημα.

Να ρωτήσω μόνο αν δοκίμασες να εγκαταστήσεις το Μi home με Singapore server σε πάνω από μία συσκευές (κινητό ή τάμπλετ) γιατί εγώ δεν μπόρεσα, ευχαριστώ.
      αν ειχες δει και το επόμενο μου μήνυμα εκει θα είχες την απάντηση. :P
      έχω ενα ξεχασμένο nexus 7 και ένα Samsung Chomebook Pro στα οποία εχω κάνει sideload την εφαρμογή. ενώ σε γενικές γραμμές όταν ήμουν σε Mainland China έκανα τη δουλειά μου, σε Singapore Server δεν βλέπει καμία από τις συσκευές που δεν υποστηρίζονται κανονικά από το server. Για μένα οι συσκευές αυτές είναι
      Gateway
      Aqara a/c companion
      Aqara light control smart switch
      Aqara temperature and humidity sensor
      Aqara door sensor
      Philips connected bulb
      και φυσικά η Dafang που συνδεεεται αλλά δε δουλεύει