Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Παιδιά καλησπέρα. Από το Σάββατο έχω αρκετά θέματα με το sensor. Ξεκίνησε με scene no motion for 2 min δεν απενεργοποιεί smart plug ούτε gateway light. Σήμερα δεν βλέπω να ανοίγει κιόλας το φως με την πρίζα. Έσβησα το scene και ξαναεφτιαξα καινούργιο. Πάλι τα ίδια. Απ' ότι είδα σήμερα δεν ανοίγει κιόλας ενώ το έχω ρυθμίσει από τις 19:30 να ανάβει με κίνηση. Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα τι παίζει; Στα logs να ενημερώσω πως δεν ανιχνεύει κίνηση για να παραμένει αναμμένο. Έχω σκύλο αλλά είναι στον δικό μου χώρο για να πω ότι ίσως να φέρνει βόλτες στην κουζίνα

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο/H Harrytzo έγραψε:

Παιδιά καλησπέρα. Από το Σάββατο έχω αρκετά θέματα με το sensor. Ξεκίνησε με scene no motion for 2 min δεν απενεργοποιεί smart plug ούτε gateway light. Σήμερα δεν βλέπω να ανοίγει κιόλας το φως με την πρίζα. Έσβησα το scene και ξαναεφτιαξα καινούργιο. Πάλι τα ίδια. Απ' ότι είδα σήμερα δεν ανοίγει κιόλας ενώ το έχω ρυθμίσει από τις 19:30 να ανάβει με κίνηση. Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα τι παίζει; Στα logs να ενημερώσω πως δεν ανιχνεύει κίνηση για να παραμένει αναμμένο. Έχω σκύλο αλλά είναι στον δικό μου χώρο για να πω ότι ίσως να φέρνει βόλτες στην κουζίνα

Δεν έχω ιδέα αλλά για πες Aqara ή Mi ;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Καλημέρα! Mi. Ύστερα από 3 restart στο gateway χτες βράδυ επανήλθαν όλα!

• Διαφήμιση

Φρέσκο πράγμα για να αντικαταστήσω το Mi λόγω των πρόσθετων λειτουργιών του Aqara !!!

Παιδιά ψήνω μια xiaomi mijia 1080p την σταθερή. Ψάχνοντας η απόκλιση στις τιμές είναι μεγάλη. Η μία είναι FHD(?) η άλλη τα ίδια αλλά όχι FHD. Άλλη στην πλάτη πίσω από τον φακό που έχει τις τρύπες του ηχείου αν δεν κάνω λάθος ειναι άσπρη και όχι μαύρη. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά; Το FHD κάποιος μου είχε εξηγήσει τι είναι αλλά δεν το πολυκαταλαβα κι έχω μείνει με την απορία. Τι να προτιμήσω;

Ο/H Harrytzo έγραψε:

Παιδιά ψήνω μια xiaomi mijia 1080p την σταθερή. Ψάχνοντας η απόκλιση στις τιμές είναι μεγάλη. Η μία είναι FHD(?) η άλλη τα ίδια αλλά όχι FHD. Άλλη στην πλάτη πίσω από τον φακό που έχει τις τρύπες του ηχείου αν δεν κάνω λάθος ειναι άσπρη και όχι μαύρη. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά; Το FHD κάποιος μου είχε εξηγήσει τι είναι αλλά δεν το πολυκαταλαβα κι έχω μείνει με την απορία. Τι να προτιμήσω;

Η φθηνή έχει "κομμένες" δυνατότητες, πχ δεν είναι Bluetooth Gateway και ποιος ξέρει τι άλλο !!! Προσπάθησε να πάρεις την ακριβή και δεν θα χάσεις !!!

Το κακό με τον Aqara Motion Sensor είναι ότι για να δουλέψει το σενάριο για παράδειγμα να ανάψει μια λάμπα όταν είναι σκοτεινά και ανιχνευτεί κίνηση πρέπει να υπάρχει σχεδόν απόλυτο σκοτάδι !!! Το έβαλα σε ένα σημείο που είναι και το Gateway το οποίο ανάβει μόνιμα στο μπλε χρώμα στο 30% και το σενάριο δεν λειτουργεί, γενικά θέλει κάτω από 10 ίσως και 5 lux για δουλέψει οπότε η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι άχρηστη για μένα τουλάχιστον και θα του δώσω εντολή μόνο με την κίνηση !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση
    • Ο/H PJG έγραψε:

Ο/H Jiasios έγραψε:

Οι λαμπες λειτουργουν αψογα παντα. Ποιος αυτοματισμος με τη δυση του ήλιου; υπαρχει το in dark. το θερμομετρο με την οθονη δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις με BT αν εχεις το απλο με zigbee.
      Το in dark που λες είναι σε aqara motion sensor, έχω τον mi motion sensor. Το gateway που έχει το in dark είναι σε άλλο δωμάτιο... Θα βόλευε να λειτουργούσε το σενάριο αυτοματισμού με την δύση του ηλίου, άλλα ως τοποθεσία έχει μόνο Κίνα.
      Το θερμόμετρο με την οθόνη είναι σε άλλο δωμάτιο, όπου δεν μπορώ να βλέπω θερμοκρασία (δεν είναι σημαντικό).
      Ποστάρω και την λίστα με τους αυτοματισμούς, αν θες βάλε και την δική σου να πάρουμε καμία ιδέα.
      Μπράβο ολόκληρη επένδυση έχεις κάνει.Ο κύβος δουλεύει σωστά;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@Ikariapower προς την ακριβή με κόβω δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά γύρω στα 32€ την βρίσκω (μπορούσα και φθηνότερα έχω την εντύπωση) αλλά και πάλι σε δίλημμα είμαι. Η μία είναι AI smart με άσπρη πλάτη κι η άλλη smart ip με μαύρο το πίσω μέρος του φακού.

Ο/H Harrytzo έγραψε:

@Ikariapower προς την ακριβή με κόβω δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά γύρω στα 32€ την βρίσκω (μπορούσα και φθηνότερα έχω την εντύπωση) αλλά και πάλι σε δίλημμα είμαι. Η μία είναι AI smart με άσπρη πλάτη κι η άλλη smart ip με μαύρο το πίσω μέρος του φακού.

Έχω 2 από τις ακριβές, πάρε την άφοβα !!!

@Ikariapower Δε γράφει κάτι για bluetooth σε σύνδεση μόνο wifi αλλά αναφέρει πως συνδέεται με όλες τις mijia smart συσκευές για να μπαίνεις σε scenes κλπ οπότε με mijia gateway θα είμαι μια χαρά φαντάζομαι. Σ'ευχαριστώ!

• Διαφήμιση

Ο/H Harrytzo έγραψε:

@Ikariapower Δε γράφει κάτι για bluetooth σε σύνδεση μόνο wifi αλλά αναφέρει πως συνδέεται με όλες τις mijia smart συσκευές για να μπαίνεις σε scenes κλπ οπότε με mijia gateway θα είμαι μια χαρά φαντάζομαι. Σ'ευχαριστώ!

Για τον μόνο λόγο που χρειάζεται το Gateway είναι τα σενάρια, κατά τα άλλα είναι αυτόνομη συσκευή !!! Όσο για το Bluetooth ... !!!