Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Σε εμένα και με την 5.1.29 ειδοποίηση από κάμερα δεν μου έρχεται

Sent from my 1+3T
      ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄
    • Ο/H vasma έγραψε:

τις νέες βέρσιον από που τις κατεβάζετε...?
      Apkmirror και είσαι πάντα updated

Mi Home APKs - APKMirror

Unleashed by my rooted OP3T on 8.0
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Ο/H gsouflas έγραψε:

Ναι θέλει τετράγωνο μπουατ η πρίζα. Ο καυκάς έχει ένα κόκκινο που ταιριάζει τέλεια στη πρίζα και στις βίδες της.
      Δηλαδή άμα το πάρω αυτό θα κουμπώνει στις δικές μας πρίζες?

Ο/H Jiasios έγραψε:

50€ σειρηνα εξωτερικου χωρου με δικη της μπαταρια και τροφοδοτικό. Μπηκε πανω σε μια mi plug zigbee και οταν δινει alert το gateway της κοβει το ρευμα κι αρχιζει να χτυπαει και η σειρηνα.
      Για δώσε link από την σειρήνα και το τροφοδοτικό. Επίσης με 2 αντάπτορες την έκανες την δουλειά? Γιατί η zigbee πρίζα είναι όλη κινέζικη, δηλαδή θες έναν αντάπτορα για να την τροφοδοτήσεις και άλλον έναν για να μπεί η σειρήνα? Επίσης η σειρήνα ανοίγει μόνο όταν κόβεται το ρεύμα της? Εαν θέλω κάποτε να την βγάλω χωρίς να την τροφοδοτώ, θα πρέπει δηλαδή να την αποσυνδέσω από τη μπαταρία?
    • Διαφήμιση
    • Εναν ανταπτορα. Η zigbee και γενικα ολα τα μπριζακια βγαζουν global υποδοχες. Ναι ο μονος τροπος να μη βαραει η σειρηνα ειναι να της δινω ρευμα ή να της βγαλω τη μπαταρια. Ολες οι αυτονομες σειρηνες της αγορας ειναι καταλληλες.
    • Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Ο/H gsouflas έγραψε:

Ναι θέλει τετράγωνο μπουατ η πρίζα. Ο καυκάς έχει ένα κόκκινο που ταιριάζει τέλεια στη πρίζα και στις βίδες της.

Ο/H Jiasios έγραψε:

50€ σειρηνα εξωτερικου χωρου με δικη της μπαταρια και τροφοδοτικό. Μπηκε πανω σε μια mi plug zigbee και οταν δινει alert το gateway της κοβει το ρευμα κι αρχιζει να χτυπαει και η σειρηνα.
      Για δώσε link από την σειρήνα και το τροφοδοτικό. Επίσης με 2 αντάπτορες την έκανες την δουλειά? Γιατί η zigbee πρίζα είναι όλη κινέζικη, δηλαδή θες έναν αντάπτορα για να την τροφοδοτήσεις και άλλον έναν για να μπεί η σειρήνα? Επίσης η σειρήνα ανοίγει μόνο όταν κόβεται το ρεύμα της? Εαν θέλω κάποτε να την βγάλω χωρίς να την τροφοδοτώ, θα πρέπει δηλαδή να την αποσυνδέσω από τη μπαταρία?
      Θα πρέπει να ανοίξει στην τρύπα του τοίχου. Από κύκλο σε τετράγωνο.
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Εναν ανταπτορα. Η zigbee και γενικα ολα τα μπριζακια βγαζουν global υποδοχες. Ναι ο μονος τροπος να μη βαραει η σειρηνα ειναι να της δινω ρευμα ή να της βγαλω τη μπαταρια. Ολες οι αυτονομες σειρηνες της αγορας ειναι καταλληλες.
      Οπότε χρειάζομαι την zigbee την πρίζα, έναν αντάπτορα για να τροφοδοτήσω την πρίζα αυτή (ίδιο στυλ με το gateway) και μια αυτόνομη σειρήνα (με μπαταριά). Ο μετασχηματιστής για την σειρήνα περιλαμβάνεται με την σειρήνα? Εννοώ για να την συνδέσω με το smart plug στα 220 volt. Να φανταστώ ότι η αυτόνομη σειρήνα αναλαμβάνει μόνη της την σωστή φόρτιση της μπαταρίας. Επίσης, έχεις κάποια συμβουλή για την επιλογή της σειρήνας?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vasma έγραψε:

ένα δεύτερο gateway για να χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερική σειρήνα (μόνο) μήπως είναι η ποιο οικονομική λύση?
      Σε σχέση με κανονική σειρήνα δεν θ'ακούγεται καθόλου νομίζω. Επίσης δεν ξέρω άμα θα'ναι καλή ιδέα να έχεις gateway σε εξωτερικό χώρο. Η λύση του Jiasios ακούγεται πολύ καλή. Ουσιαστικά το έκανε έναν πλήρη συναγερμό.
    • Ο/H gsouflas έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Ο/H gsouflas έγραψε:

Ο/H Jiasios έγραψε:

Θα πρέπει να ανοίξει στην τρύπα του τοίχου. Από κύκλο σε τετράγωνο.
      Χμμ, ακούγεται λίγο κάπως να αρχίζεις να σκαλίζεις με τρυπάνι γι'αυτό. Αν π.χ κάποτε θες να βάλεις νορμάλ rip. Καλό θα'ταν να γίνει με κάποια πατέντα χωρίς να ρίξουμε γκρέμισμα :P .
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Τσέκαρα σήμερα τις ειδοποιήσεις για κάμερα και gateway.
      Έβαλα σενάριο, μόλις η κάμερα δει κίνηση, να κάνει arm το gateway.
      Και όλα δούλεψαν.
      Ήρθε ειδοποίηση και από τη κάμερα, αλλά και από το gateway, επειδή ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός.

Unleashed by my rooted OP3T on 8.0
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Τα μπουατ στους τοιχους είναι στερεωμενα με γυψο καλλιτεχνιας. Αν παρετε ενα κατσαβιδι μεγαλο κι ενα σφυρακι τον σκαβετε για πλακα τον τοιχο σε τετραγωνο σχημα. Πρωτα βαζετε το κουτι 86 Χ 86, σημαδεύετε με ενα μολυβι κι αρχιζετε το σκαψιμο. Μετα πετατε λιγο γυψο μεσα στην τρυπα και πιεζετε καλα το μπουατ μεχρι να ερθει προσωπο στον τοιχο. Το αφηνετε 2 ωρες να σφιξει και ξεκινατε την τοποθετηση της πριζας. Εγω την αλλη βδομαδα περιμενω τα μπουατ απο Ali.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Τα μπουατ στους τοιχους είναι στερεωμενα με γυψο καλλιτεχνιας. Αν παρετε ενα κατσαβιδι μεγαλο κι ενα σφυρακι τον σκαβετε για πλακα τον τοιχο σε τετραγωνο σχημα. Πρωτα βαζετε το κουτι 86 Χ 86, σημαδεύετε με ενα μολυβι κι αρχιζετε το σκαψιμο. Μετα πετατε λιγο γυψο μεσα στην τρυπα και πιεζετε καλα το μπουατ μεχρι να ερθει προσωπο στον τοιχο. Το αφηνετε 2 ωρες να σφιξει και ξεκινατε την τοποθετηση της πριζας. Εγω την αλλη βδομαδα περιμενω τα μπουατ απο Ali.
      Έχεις link από τα μπουάτ που ταιριάζουν στους διακόπτες της Xiaomi? (New Arrival Original Xiaomi Aqara Wall Switch ZigBee Version Smart Home Controller at Banggood). Επίσης για την σειρήνα, πρέπει να πάρω μετασχηματιστή 12V και η μπαταρία της σειρήνας είναι μέσα της η μπαίνει εξωτερικά? Καλή λύση πάντως, το μόνο θέμα είναι οτι θα αρχίζει να βαράει σε μια διακοπή ρεύματος, ίσως καλύτερα είναι να μπει ένας διακόπτης κάπου που να κόβει την μπαταρία.